Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
consono #1254 üzenetére
Korlátozhatod az FPS-t 40-re/harmincra, medium helyett lehet alacsony beállítások mellett játszani, illetve otthon streamelem a nagy gépemről, hogy tudjak kanapén, fekve játszani, úgy 4-5 órát elketyeg.
Amúgy pedig ha az ember 100%-on hajtja a masinát, akkor lemerül, a dolgok már csak így működnek.
-
válasz
30z.Samu #1239 üzenetére
35-50 között, nem érzem zavaróan lassúnak, a CP úgysem a leggyorsabb játék.
Elég erőteljes 27 watt körül fogyaszt, ha nem akarsz alább adni a minőségből és az fps-ből, úgy 1 óra 30 perc, de vettem egy 26800-as akkut, ami tud 45W PD-t, azt három óra alatt meríti le, és azon felül még van a másfél órám.
Miért nem gépen játszom: azzal nem tudok elég kényelmesen ülni a tengerparton, konnektor kell hozzá, asztal kell hozzá. Ehhez egyik sem kell.
-
-
-
válasz
consono #1166 üzenetére
Szerintem egyszer vettem nem olcsó SSD-t, azon túl majdnem mindig a legolcsóbb, legtrágyább SSD-ket vettem, mert a legtöbb játék és OS alá teljesen mindegy, hogy 1 GB/s vagy 2 GB/s a szekvenciális írás olvasás. (vagy ugyanígy a random írás/olvasás számokat is mondhatom).
-
válasz
Lacielvtárs #1151 üzenetére
Én az FSR-t qualityra szoktam tenni, az elvileg 960x600-as felbontásra teszi, ami -szerintem- pont elég a kis kijelzőre, legalábbis az én látásommal.
-
-
válasz
kriszpontaz #964 üzenetére
Van ugyanilyenem, minden működik tökéletesen. Arra kell figyelni, hogyha kihúzod a töltőt, néha minden "ki-be dugódik", azaz a képernyő villan egyet, az USB-k egy pillanatra eltűnnek. Az ilyen dongléim fele csinálja kábé.
-
válasz
oberschurke #879 üzenetére
Így tudod letiltani: [link]. Viszont akkor néhány játék néha-néha döccen nagyobbakat. Ha korlátlan neted van, akkor ajánlott bekapcsolva hagyni.
-
-
Az SSD minőségével sokkal kevesebb problémát látok, mint hogy kétféle ventilátor van, amiből az egyik visít.
Amúgy pedig kétlem, hogy lenne praktikusan telesítménykülönbség köztük, a 4 maggal úgysem tömörít ki az ember gyorsan.
Más: a legutóbbi béta update adott hozzá plusz képernyőfelbontásokat, mint például 960x600, így lehet 16:10-es felbontáson is FSR-t használni olyan játéknál, ami nem támogatja.
-
CPU: 4 Zen 2-es core ennyit tud ekkora TDP-n. A játéktól függ, hogy mennyire van tömörítve, láttam már jópárszor 110 MB/s-el telepíteni.
Mit játszol rajta, hogy Windowst telepítettél? Milyen a kezelhetőség?
Linuxon van hang HDMI-n, nem is értem, hogy miért nem működik Windowson.
-
válasz
30z.Samu #777 üzenetére
Egy Google Colab notebookba pöntyögtem, milyen Steames kalkulátorról beszélsz?
Más: KCD-be már beraktam 5 órát, 40 Hz-es képernyőnél nekem vibrál nagyon a kép, 50 Hz-nél meg benyalja a 28-29 wattot, amivel nem is a fogyasztás a legnagyobb baj, hanem hogy hangos. Levettem a CPU-t 12 wattra, a GPU-t 1100 MHz-re, 60 fps lockot benyomtam, így 40-60 között ugrál, de max 22 wattig megy így csak fel, és sokkal halkabb. Medium fölött van kicsit a grafika.
30 fps-en nagyon magas az input lag nekem, vsync nélküli fps lock pedig nincs a Decken.
-
A béta csatornán nagyon jó az új ventilátorprofil. Nagyon halk lett, amíg 15-18 watt alatt játszik az ember.
-
válasz
vakablak93 #719 üzenetére
A freesync azért lenne jó, mert akkor kevesebb puffer is elég lenne az fps limitnek -> kisebb input lag. Én háklis vagyok rá, és azért érezni az input lagot még 60 fps limitnél is, bár tény, hogy mivel nem pörgős játékokat játszok, ezért nem érzem hátrányát egyáltalán - a nagyobb baj az viszont, hogy amikor olyan játékot játszok, amikor sok a menüzés, és touchpadezés, akkor kicsit lassabban kattintom az ikonokat.
Amúgy a nagyobb felbontásnak játék közben TV-n azért sem látom értelmét, mert én speciel csak leveszem a játékot 720p-re, és akkor a teljes képernyőt kifeszíti a játék, és amúgy is messzebbről nézem, nem olyan rossz a 720p. De ez ritka, szerintem ötször kötöttem rá képernyőre azért, hogy játszak rajta.
-
válasz
vakablak93 #715 üzenetére
Kár, hogy game módban nem lehet a felbontást magasra tenni, így Desktop vagy Big Picture kell, hogy magas felbontáson játsszon az ember (szökőévente egyszer).
-
válasz
Vertigo18 #662 üzenetére
Nekünk van mind a kettő, és lehet, hogy az 512-esnek kisebb a tükröződése, de a 256-os is jól látszódik a napon (nyilván nem extrém esetekben) és simább a felülete, jobban csúszik rajta az ujjad, kényelmesebb érintőképernyőzni.
Nyilván a 256-osban a játékok sötétebb részénél látod a tokádat, az nem kellemes viszont.
-
válasz
zellerzoggye #639 üzenetére
Szia!
Nekem desktop módban ki-kihagy a billentyűzet, ha érintőképernyővel gépelek, így nem nagyon próbáltam gépelni sem. Este meg fogom neked nézni, ha nem felejtem el.
-
A magas hangú ventire most már van fél megoldás: ragasztószalaggal/valamivel nyomás alatt tartod a hátát.
Párommal együtt rendeltünk, és mindkettőnké tökéletes volt. Az új béta szoftver meg nagyon sokkal lentebb csavarta a ventiket, ha 12-13 watt körüli fogyasztáson vagy, akkor majdnem áll a ventilátor.
De alapvetően én is rettegtem már egy hónapja, hogy valamelyik hibás lesz.
-
Nem sokat segítene neked az én trackingem, mert Finnországban élek, de itt van, hátha a Dánia -» Finnország ugyanolyan gyors, mint a Németország - Magyarország. [kép]
Más: hétvégén játszottam 12 órát a Decken, és az eleje nagyon döcögősen indult, de miután egy-két problémát elhárítottam, nagyon jól ment.
Párommal együtt kaptuk, ő 256-osat rendelt, én 512-eset. Az OOB tapasztalat mindkettőnknél ugyanolyan volt, nem volt semmi variáció a rendszerek közt, ez nagyon pozitív.
Első indításnál eldobálta a wifit, ki kellett kapcsolni a wifi energiagazdálkodást a Developer settingsben. Ezután nagyon stabil volt a kapcsolat, és nagyon gyors, ilyen 60 megabájt/sec tempókkal tudtam letölteni.
A dokk problémákkal nem találkoztam, azt az USB-s dokkot bedugtam, amit használok a céges Macbookkal és privát laptoppal, ment gond nélkül. A KDE beállításokban nyilván be kellett állítani, hogy hol vannak a monitorok.
Játékok: szerintem lassan 3 éve játszok Linuxon, és döbbenetesen jó lett mára a Proton. Online kompetitív shootereket nem játszok a Decken, így az teljesen elkerült engem, de azon túl kipróbáltam 15 játékot, kettő kivetélevél mindegyik tökéletes volt. Az egyikben (Call of Juarez Gunslinger) a videók lejátszanak, de hang nélkül, a másikban (System Shock 2) el van forgatva 45 fokkal a touchpad. Utóbbi nagyon bizarr, és 90%-ig biztos vagyok benne, hogy nem Linux, hanem Steam Input a hiba (illetve egy 25 éves játékról beszéltünk...) Másik megjegyezni való, hogy a régebbi játékok Proton alatt jobban futnak, mint Windows alatt.
Gamescope (a "grafikus" környezet, amiben futnak a játékok, aminek része a UI): A Gamescope (Steam futtatókörnyezet) TES: Oblivion alatt eltöri az egér/érintőképernyő támogatást, így a menükben nem tudok érintőképernyővel közlekedni a játékban, és gépre dokkolva nem tudom játszani a Steam UI-ban, csak Desktop módban.
FPS limit, performance UI:
Számomra a 30 fps limit nagy csalódás, nagyon sok input lagot ad hozzá (nyilván kikapcsolt VSyncnél). 60 fps-en nem érzem. Amit találtam, hogy csak le kell venni a CPU vagy a GPU fogyasztását, és akkor csökken az FPS és a fogyasztás, kicsit inkonzisztens lesz a framerate, de sokkal kevésbé zavar, mint a 30 fps input lagja. A MangoHUD nagyon jó, nagyon informatív, nagyon szeretem, hogy beépítették, és simán állítható. Mutattam egy barátomnak, teljesen el volt hűlve, hogy a rendszerbe be van építve.Steam UI:
Nem 100%-osan funkcionális, néha Big Picture módba kell lépkednem, hogy a részletes Steam Input beállításokal elérjem. De amíg nagyon komplex dolgot nem akarsz csinálni, csodásan működik.Érintőképernyő:
Mindenki szidta, egyfelől értem, nem olyan kifinomult, mint a telefonok, de a másik oldalról ott van az, hogy a telefonom drágább, mint a Deck, a telefonnak pedig az érintőképernyő az egyetlen beviteli módja. Nem érzem fairnek az összehasonlítást. Párom visual noveleket játszik rajta főleg, a célnak megfelelő az érintőképernyő.Input:
Érződik, hogy a joystickokat favorizálták a touchpad ellenében, teljesen megértem. Nagyon jók a joystickok. A gombok jól nyomhatók, a hátsókat kicsit nehéz benyomni, de ez van. Nekünk van itthon 2 Steam Controller, a kör alakú touchpad mintha kicsit jobb lenne, de ezek is nagyon jók. Mint mondtam, kábé 10 órát játszottam csak a touchpadekkel, irányítani jó, de ami még jobb, az az, hogy gyorsgomb menüt lehet csinálni, például az Oblivionban gyorsgombok, számok, ritkán használt gombokra volt egy eredetileg 5 gombú menü, felvettem 12-re, még állítottam be gombokat. Nagyon jó használni. A community input layoutok is nagyon jók, csak az SD felülete nem mutatja teljesen az action layereket, triggereket, így el kell olvasni a layout szöveges leírását.Üzemidő:
Sokan panaszkodnak, hogy kevés, mert a AAA játékokat alig tudja két óráig meghajtani, ez így van, de valahogy nem tudok emiatt haragudni, számomra az is csoda, hogy a gépigényes játékokat mennyire döbbenetesen jól futtatja. Witcher 3 high 50 fps, RDR2 45-50 fps, Kingdom Come Deliverance is 40-50 fps-sel megy, közepes beállításokkal. Valahogy indokoltnak érzem, hogy sokat fogyaszt, főleg egy Switch-csel összehasonlítva, ahol fizetsz elég sok pénzt, hogy a Witcher 3-at 480p-ben élvezd, 20-30 fps-sel.
Kevésbé megterhelő játékokban 3-4-5 óra üzemidőket kapok, ami nagyon jó. Retek lassan tölt. Hát ez van.Egyéb:
A Stardew Valley nem működött, mint kiderült, hogy Protonnal futtatja a Windowsos változatot, de lehet kényszeríteni, hogy a Linuxosat futtassa. Azt elindítva 8.5 watt, 5 óra üzemidő 60 fps-en. Visítós ventilátort kaptam, nem jó, nem tragikus, inkább ez, mint beragadó gomb, halott akku, egyéb problémák Reddit alapján.
A Desktop mód nagyon kellemes. Áldom Valve-ot az immutable rendszer miatt. Meglepően fürge az Inteles ultrabookjaim alapján.Összegezve:
Nem gondoltam, hogy lesz valaha olyan konzolom, amin 500 játékom van, olcsók a játékok, hordozható. De itt van, és nagyon élvezem. (Olyan erős véleményem van a dolgokról, kéne tesztet írnom Logoutra?) -
Nekem is megérkezett tegnap délután, el is jöttem a munkából egykor.
Azóta már 4 órát Oblivionoztam rajta.
-
Na én most kaptam meg az e-mailemet, 32 perccel nyitás után futott be a rendelésem. 512-es.
-
válasz
kriszpontaz #548 üzenetére
És hány óra hány perc?
-
válasz
kriszpontaz #544 üzenetére
Hót ideg vagyok, de nem hiszem.
-
válasz
szilasz007 #541 üzenetére
A bedugás hot, kihúzásról meg senki nem beszélt.
-
Na, hivatalosan is Q2 van, remélem hamarosan én is kapom az emilt.
-
válasz
hszilard666 #529 üzenetére
Nem is értem, hogy a Linuxnak mi köze van ahhoz, hogy online DRM-je van játékoknak?
-
válasz
szilasz007 #523 üzenetére
Javaslom amúgy a ProtonDB-t. Én Linuxon mindig meg szoktam nézni első indítás előtt, mert általában nagyon egyszerűen le vannak írva a dolgok, hogy ha van probléma, akkor mi, és hogyan kell megoldani.
-
válasz
szilasz007 #513 üzenetére
Én nekem a CP2077 mellett az RDR2 volt a meglepő a tesztek alapján, stabil 30 fps medium-high beállításoknál.
-
válasz
szilasz007 #504 üzenetére
Lutris: grafikus felület Wine-hoz. (kis ferdítéssel)
Heroic: Linuxra írt kliens GoG/Epichez.Két teljesen különböző dimenzió.
-
XBox Cloud tutoriál SteamOS-hez, teljesen funkcionális.
-
válasz
szilasz007 #447 üzenetére
Posztoljátok csak nyugodtan, ezen a ponton még nem vagyunk sokat, hogy hasznos beszélgetésbe rondítson be az élménybeszámoló, a csomag kibontása, hasonlók.
-
Megjött LTT-től az első nagy teszt Windows alatt, és hát elég szar az élmény. Lényegében arról beszél, hogy minden handheldnél vannak Windows problémák, amit próbálnak orvosolni a gyártók, láthatóan Valve-nál viszont ez egyáltalán nem volt prioritás.
AMD sem adott ki jó teljesítményű Windows drivereket.
Az külön tetszik, hogy a Horizon Zero Dawn-ról panaszkodnak, ami nem is a Steam OS hibája, hanem AMD GPU-kon memory leakel. (A másik sztori az az, hogy a Protonban tettek bele Elden Ring specifikus optimalizációkat, amitől jobban fut, mint Windowson.)
-
válasz
GamrGarfield #436 üzenetére
Majd küldjetek képeket a totyikba, én Q2 vagyok, elcsorgatgatom itt a nyálam szívesen.
-
válasz
hszilard666 #402 üzenetére
Én az RDR2-n csodálkoztam, hogy milyen jól megy.
-
válasz
vakablak93 #387 üzenetére
A Wine (és a Proton) nem emulátor, natívan fut Linuxon is DirectX.
-
Én amúgy teljesen meglepődtem, hogy mekkora az érdeklődés - nem is nagyon gondoltam, hogy terhelt lesz a rendszer, küzdöttem 20 percet a Paypallal, majd ratelimitelt a Steam, így (szerintem) bőven Q2 vagyok.
Én nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerül nekik felpörgetni a gyártást, mert már én is szívesen perkálnám ki a pénzt érte.
-
Döbbenetes teljesítmény, jó irányítás, jó üzemidő a verdikt LTT első videója alapján.
-
Akció közben a játék közbeni suspend/resume. Nagyon gyorsan alszik, nagyon gyorsan kel.
-
Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy akik lefoglalták, azoknak hány százaléka fogja ténylegesen megvenni a Decket.
-
válasz
kriszpontaz #306 üzenetére
Nem, az XBOX kontrollert ilyen 10 évesek kezéhez hozták létre, szerintem 170 centi fölött mindenkinek kényelmetlen - csak ha nem fogott az ember másféle kontrollert, akkor nehéz elképzelni, hogy van jobb.
gyugyo: gondolom nem fért el, nekem is hiányzott, azért is kellett másféle kontrollert vennem. De most lesz!
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #285 üzenetére
De kalózkodni Linuxon is ugyanúgy tudsz, nem látom, hogy ez miben befolyásolja a dolgokat.
-
válasz
T0mBd1gg3R #283 üzenetére
A Steamnek van erre megoldása, a többi launchernek viszont nagyon undorító a DRM-je, én nem is használok Steamen kívül mást.
Amúgy teljesen jogos a kérdésed.
-
válasz
vakablak93 #275 üzenetére
Én azért viszonylag biztos vagyok benne, hogy menni fog az OC, de főleg az underclock/undervolt Linuxon gond nélkül, azzal pedig még jobb fogyasztást fogunk elérni.
Nah! ez brutál nagy húzás a Valve részéről, ugyan a turbó vagy OC stb lehetőségeket elvetik mondván hogy alacsony teljesítményfelvételre tervezték a cuccot, de bakker!
Én szó szerint falramászok attól, hogy néhány ultrabookon lehetne kulturáltan game-elni, de nem lehet, mert 2 és 4 GHz között ingadozik a CPU, és nem tudom megállítani egy köztes ponton, hogy ennyi thermal headroomod van, nem több, kuss.
-
Most volt a Steam Dev summit, és fontosabb dolgok:
“The performance your game gets in the first ten seconds is likely to be the same performance you get two hours from now, or even indefinitely if you’re plugged into the wall,” says Valve’s Yazan Aldehayyat,
Nem lesz ideiglenes boost, a játékélmény nem fog ingadozni attól függően, hogy mikor boostol vagy nem boostol az SoC.
Valve revealed today that developers can upload versions of their games with lower-fidelity texture packages to Steam’s Depot to improve performance and reduce the amount of storage and time it takes a user to download a game.
Lesznek kisebb felbontású textúrák, amik kevesebb helyet foglalnak.
Több infó itt, sajnos AMP link.
-
válasz
kriszpontaz #267 üzenetére
Mert a Windows userek nem írtak annyi bugreportot, és amikor írtak, azok sem voltak eléggé részletesek.
-
válasz
kriszpontaz #265 üzenetére
Közben a DayZ fejlesztője írja, hogy nem hiszi, hogy lesz Linux támogatás, pedig egy e-mailjébe kerülne.
Illetve volt egy másik hír, hogy egy fejlesztő nagyon sok bugreportot kapott Linux alól, de hát mik nincsenek, Windowson ugyanazok a bugok is ott voltak, és sokat javult a játék minősége a Linuxos bugreportoktól.
-
válasz
vakablak93 #228 üzenetére
Engem a Sable pont nagyon érdekel!
-
Én nagyon remélem, hogy ki tudja váltani a gémer laptopomat. Kicsit szívás, amikor utazok, és két laptopot viszek, csak azért, hogyha hazaérek, ne használjam a laptopot, mert az asztali gépemen játszom.
-
válasz
vakablak93 #214 üzenetére
Mi lenn, ha először micro SD-vel próbálkoznál?
-
válasz
Kalacskepu #209 üzenetére
Valószínűleg így egyszerűbb, egyféle alaplappal.
-
Viszont azt megtudtuk, hogy a 64 GB-os modellben is tömött az m2 slot.
-
válasz
vakablak93 #201 üzenetére
A Phoronix lehozta, szóval biztos igaz.
-
Mi a fene, eljött a Linux desktop éve? Ezek remek hírek!
-
válasz
kriszpontaz #180 üzenetére
Igazából a második felére reagáltam, hogy a tapintás érzékenységét lehet állítani, nem tudtam, hogy nyomásérzékeny is lesz.
Az új AMD driver pedig nagyon izgalmas, igazából már kellett, mert tizensokéves a mostani CPU ütemező.
-
válasz
kriszpontaz #178 üzenetére
Steam Controlleren is lehet, ezen is csak lehet.
-
válasz
hszilard666 #148 üzenetére
Nagyon sok éve használok Linuxot, és teljesen transzparens az energiagazdálkodás - ugyanazt be tudod állítani akkura, mint hálózatra, és akkor ténylegesen ugyanaz lesz a teljesítmény, hiszen nincsenek a kernelbe beleégetve mindenféle korlátozások, mint Windows alatt - pedig amúgy lehet állítani mindenféle skálázódásokat.
Mind az AMD, mind az Intel CPU-kon be lehet állítani maximum és minimum órajeleket, frekvenciára pontosan, meg lehet a boostot ki-be kapcsolni. Mivel ez is 99%-ban ugyanazt a drivert fogja használni, mint minden más, ezért ha akarod, be fogod tudni majd állítani egy, max 2 szám átírásával, hogy legyen-e boost és mennyi, és akkor el tudod érni mesterségesen, hogy tovább tartson akkun, mint hálózaton.
Nyilván vannak hardveres korlátozások - egy gémer laptop akkun nem szív be 60-70W-nál többet a CPU+GPU, mert az akku nem tud annyit leadni - de ez már egy hardveres, és nem egy szoftveres korlátozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest