Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
igen gondoltam, hogy zerg exp-re van...
a kerdes csak az, hogy miert csinal pilont a cannonokhoz?
amugy viccesek a cannonok mikor a prismet ki-be kapcsolod
...kar, hogy nem csinal alapban warp helyet...jopofa lenne mikor menne egy cannon "mezo" felett...nyilnanak mint a viragok -
DTG
csendes tag
Kiwikaki-nak van egy BO-ja ami hasonló canonozásra épít:
12 gas
14 gw
16 pylon
18 core
22 forge
22 zealot
22 robo
150 gaznal probe-okat gazrol le
23 +1 attack, folyamatos chrono
Warpgate fejlesztés
24 3db gw
24 warp prism
Pylon
Teljes befalazas
Probe vissza gazra
Warp prismbe probe zela
Ellen bazisan 1pylon 4 zela
4 zela
2 cannon
StalkerekEz akkor működik a legjobban ha fast exp-et csinál a zerg.
Ha roach-ra megy akkor gázon kell hagyni a probe-okat, és stalkereket kell hozni zelák helyett -
omani
tag
Elkezdődött az Assembly, TLO-Livezerg meccs megy épp:
Streams:
TheBeard.tv
GLHF.tv
totalbiscuit -
omani
tag
Tegnap játszottunk jópár custom-öt early agresszióra kihegyezve és végül meglepő volt hogy nem is olyan nehéz ezeket lekezelni, ha tudja az ember hogy mit kell csinálni.
Nagyon korai agressziónál kellenek a drone-ok is védekezni, de csak akkor támadhatnak ha az ellenfél mást üt (pool, queen, készülő spine). Simán meg lehet fogni a 2GW-t, úgy hogy nincs early scout, és még kész sincs a pool.
Ami még szerintem fontos, ha nem konvencionálisan alakul a játék - pl protoss lefalaz pylon + canonnal - akkor el kell határozni, hogy mit akarok. Nem szabad egyszerre mindent (eco+tech+army). Vagy hagyom az ecot és csak roach-ot gyártok addig amig ki nem bírok menni, vagy minimális roach-ot +1-2 crawler veszek amivel épp meg tudom védeni a bázist és tech+eco nydusig amivel a main-jét ütöm be.
-
-
-
Ybron
senior tag
Jah, de akkor szerintem már védtelenebb. Azt is megpróbálhatta volna hogy átmegy a másik bázisára az összes probal és leöli probjait, vagy legalább is megpróbálja, vagy pedig elkezdi szendi a forge pylonját, arra lehet odaviszi a porbokat és nem fut el vele, ot meg kinyírhatja őket. Persze ott van a "HA" és "de"

-
oxox
addikt
válasz
hajsza
üzenetére
mint irtam meg elesbe nem probaltam, csak mar kilepett tarsak/ellenfelek ellen ....ha hasonlitanom kene valamihez, akkor a raven geppityujaihoz hasonlitanam
..1v1-ben nyilvan letezik early-mid game-re jobb megoldas...de tobb v tobbhoz van benne fantazia, leven nem draga es drop/warp, melle sem rossz.a titok
(ami aztan lehet mar itt levok is sokan probaltak
)
A cannon legnagyobb hatranya (mint minden toss epuletnek), hogypilon kell a mukodesehez(ill. ez megsem igaz!!!
)
, ezert lassu felhuzni....Tehat a pilon nelkuli cannon "rush" (talan a rush eros tulzas
) az amirol szo van...en biztos, hulyet kapnek, ha valaki lehajintana (igaz nem early gamben, de nem sokkal utana), harom cannon-t a bazisomra, amik egybol mukodnek, es meg egysegek is erkeznek vele (amiket vedeni sem rossz cannonokkal)....kell hozza, egy prism, egy probe, es nemi mineral...de miutan 100 gaz eleg az egesz muvelethez, onnan akar le lehet kuldeni a probe-okat csak a mineralra...(#16689) Ybron -bezarta magat a mineralok moge?
ez sem rossz....nem fernek hozza a probe-k a pilont leszedni, ott megoldas az exp lehet akkor csak.....meg kell a forge is, hogy ne terjeszkedjen a mar meglevo epuletek fele...igy sem jar rosszul, mert 700-mineralert leszedi a main-t -
-
oxox
addikt
jut is eszembe tegnap kitalaltam a legujabb cannon rush technikam (ha mar ugy is ram ragadt), mondhatni mobil cannon-t!!!! es ez nem vicc! ...ugyan csak megnyert meccs utan probalgattam, de mukodik.... 1300 jatek alatt meg nem lattam

Persze lehet azert mert nem ultra hatekony, de biztos, hogy lehet vele mokazni, es tobb van benne mint gondolnam....van hova fejleszteni

ki is probalom majd elesbe...ill mas lehetosegeket is felvetett elottem
-
oxox
addikt
válasz
DonCapello
üzenetére
replayt!
-
DonCapello
tag
Mai lolgame:
3vs3 ZZZvsTZZ
egy és egy negyed órán keresztül ment, kettőnket kiütöttek, infestorral harassoltuk az ő megmaradt emberüket, a harmadik pedig hozta ki a massz egységeket. Végül nyertünk

-
hajsza
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Turtle=teknős. Nagyjából annyit jelent, hogy bezárkóztál a bázisodra (általában statikus védelemmel körülvéve), mint a teknőc a páncéljába.
-
Winner_hun
félisten
Well trutled - amiről kiderült hogy turtled. Ez mit is akar jelenteni?

-
kovsol
titán
nálatok megy a b.net ? mert nálam nem

-
Alg
veterán
Kb a muta-baneling lett átültetve T buildbe szerintem, marine ellen hellion, tank ellen air
-
omani
tag
sith7, a GSL mapokról már kivették.
köszi a GSTL vodokat, a Squirtle vs MVP -ra azt írják hogy a legjobb game ever, szóval már nézem is

(btw ez az első GSL amit már a saját map poolon játszanak, az imba blizz mapokat kidobták és raktak helyette nagyobb mapokat, aki látta a meccseket azt írja hogy sokkal jobb csaták voltak mint a sima GSL-en)
-
sith7
félisten
minőség nem a legjobb ...

-
omani
tag
válasz
LinogeOW
üzenetére
Erre írtam a fenti választ: a bling bust all-in, ha bejön nyersz ha nem veszítesz. A bunker rush nem all-in, hanem olyan előny a játékban ami szerintem sem fair, de hülye lenne a terran nem kihasználni, mivel nem kockáztat vele semmit. Nem véletlen falazta le Jinro a GSL negyeddöntőben IdrA-t és IdrA se véletlenül lépett ki, tudta hogy akkora hátrányba került emiatt amit ha Jinro nem hibázik nem fog tudni ledolgozni.
-
omani
tag
Holnap déltől ASSEMBLY Winter !
-
mcwolf79
veterán
ÁÁÁÁÁ!
Lenyomtam volna a Protoss srácot, de az asszony hazajött a gyerekkel, át kellett vennem, és nem tudtam folytatni.
Pedig már a bázisát eltakarítottam Reaper-ekkel, de Ő is megérkezett egy pár zelával és néhány imo-val,és nem tudtam utánpótlást gyártani,mert a gyerkőc a kezemben volt
Na majd legközelebb
-
omani
tag
válasz
LinogeOW
üzenetére
A bling bust az esetek többségében all-in taktika, ha nem jön be bukod a meccset mert a blingekkel elbukod az army-d nagy részét. A bunker rush-al a terran nem veszít, célja annyi hogy késleltesse a zerg makrót és ezzel roszabb helyzetbe hozza mid-game-re. Ha nem jön össze nem kerül hátrányba miatta.
Nem a T játékos hibája az, ha egy ilyen nyilvánvaló előnyt kihasznál, hanem játék/map design probléma. A GSL mapokból már kivették a 2 bunkeres lefalazhatóságot (hasonlóan ahogy Blizz kivette a 2 pylon-os falazást), reméljük módosítják a ladder mapokat is idővel.
-
omani
tag
Igen azt láttam hogy neked is több a team meccsed. Most elhatároztam hogy nem játszok több csapat meccset, mert az szinte egy más játék, teljesen félrevisz attól, hogy megtanuld az 1v1-et rendesen.
Persze nekem kellett a sok team meccs is hogy egyáltalán megtanuljam kezelni a játékot, 10 éve nem játszottam PC-s játékkal szóval nagyon az alapoktól kellett kezdenem. Olvastam is valahol, hogy akinek nincs Warcraft3 vagy BroodWar-os múltja, annak kell egy év amire felhozza magát rutinban az előbbiek szintjére.
-
omani
tag
Miután átálltam, pár meccs után visszadobott silverbe amitől el is ment a kedvem, és hagytam a fenébe az 1v1-et. Elkezdtem team és custom meccseken gyakorolni. Most már a kezem ráál, a mechanika és makró részével szerintem jól boldogulok, de az 1v1-es rutin hiányzik amit sok játékkal lehet csak megszerezni.
T-nél például ez annyira nem kellett, ott ha jól költesz, folyamatosan veszed az SCV-t és képben vagy a counterekkel, meg az alapokkal, akkor nagy baj nem lehet - persze max plat szintről beszélek.
Z-nél ha rosszkor dronozol véged, ha túlreagálod az agressziót hátrányba kerülsz és véged, ha nem scoutolod le pontosan mit hoz véged stb. Viszont ha ezt a részét végre megtanulom, onnantól szerintem nagyobb móka lesz z-vel játszani.
-
mcwolf79
veterán
Jujj de beaprított egy Protoss.
Túl sokat tököltem a marine+ maraduer+medievac gyártással, aztán mikor megindultam, hogy támoadok, addigra megjelent egy Mothership egy rakás Stalker-rel. Vége is lett a party-nak secperc
-
Eagl3
veterán
Azért nem megy annyira Zergel, mert nem azzal kezdtél el játszani és mivel platinában váltottál, viszonylag erős ellenfeleket kaptál elsőre.
Tudom, hogy miről beszélsz, mert én is 4x-5x nekifutottam már a Zergeknek, de hamar visszadobott aranyba a sok bukta miatt, aztán mikor már a tököm televolt az egésszel visszamentem T-re. Mostanába i néha beülök egy-két Zerg meccsre, de ha nem áll rá a kezed, akkor nagyon beaprítanak. -
Eagl3
veterán
Hihetetlen, hogy még a gyémánt Zergek is ezzel a baneling falbontás + fossuk a zerglingeket stratégiával erőlködnek...
-
oxox
addikt
válasz
iSonic
üzenetére
...nagyritkan meg mindig beprobalom olyan 70%-os sikerrel...meg 12 rohadt win kell az 500-as achihoz (tegnap vegre volt egy 6-es sterak-em...ill. meg mindig tart)...ez a cel meg, hogy vegre normalis tarsakkal keruljek egy ligaba 3v3-ban (platina)...aztan megint elkezdek szerintem zergezni (bar minel tobbet nezem a replay-eket, annal nehezebbnek tunik)...de ez a creeprush nagyon birizgalja az agyam

-
oxox
addikt
válasz
LinogeOW
üzenetére
tegnap neztem pont egy ilyen videot...valami pro jatekosok voltak....zerg lejaro ele bunker, proxy barakk nem messze...ment a mikrozas ezerrel, de annyit kivett a zergbol, hogy el is dontotte a partyt....miuatan egyik fajjal sem jatszok 1-1t meg is lepett milyen hatekony zerg ellen ....bar arany ligaig a cannon rush is egesz jol ment zerg ellen

-
iSonic
addikt
válasz
LinogeOW
üzenetére
Lino... küldök neked vagy 20 replayt.. ahol sima egyszerű patrol scouttal kiszúrta a bunker rushomat.. és megkérdezheted pár zergtől hun csatin nem csinálom szarul..
annyi a lényeg, hogy amikor leteszed az expnadodat, akkor még nincs kész a barrack így nyugodt szvvel tudsz patrolozni.. ha kiszúrod a bunker-t, akkor még építés közben odaviszel 4 drone-t és levered az scv-t.. ha kész van.. akkor megfogod és lenyomsz két spine crawlert és közbe egy-két linget feláldozva kiölőd az scv-t.. és a marine utánpótlásra rámész.. hisz azok max 2-esével esetleg 3-asával jönnek.. -
omani
tag
válasz
iSonic
üzenetére
Ez szerintem még a rutintalanság miatt van, legutóbb LT-n T ellen 15 hatch 14 pool-ra mentem, pedig láttam hogy nincs gáza és ledobott 2 raxot. Az expem még el se készült, már jött 4 marine és 2 scv, röhögve lefalazott. Helion ellen viszonylag keveset szívtam, ahogy meglátom lerakom a roach warrent addig meg a queenekkel védekezek.
-
omani
tag
válasz
iSonic
üzenetére
Jobban tetszik a mechanikája, jobban tudok multitaskingolni vele, tetszik a speedling - ovi - muta map control és a makró. Viszont még nem tudok mit kezdeni a korai agressziókkal, azaz ha nem jutok el mid-game-ig 100% hogy kikapok, silver ligásoktol is simán. Ennek szerintem a fő okat hogy keveset 1v1-eztem.
T-vel elég jól költeni, aztán a stim timing attack platig nekem elég jól működött. Diamondos zergeket is simán megszorongatok terrannal, mert tudom mi fáj a zergnek. Z-vel viszont annyi minden miatt kell parázni early game-ben - bunkeres lefalazás, 2rax, helion harrass, cloack bansee, dt rush, 4gw, 2gw, stb) - amiket meg kell tanulni kezelni ha mid-game-be el akarok jutni.
-
Ybron
senior tag
Azért ez vicces [link]
Kicsit más dimenzióba játszik a srác. A sok monster miatt van biztos
Másik kedvencem mikor meccs előtt gyakorolják a kombókat, hotkey kiosztást, meg melegítik a kezüket. -
kovsol
titán
soha nincs kőbe vésve semmi, attól leszel jó játékos, hogy tudsz alkalmazkodni a helyzethez, ha lerak egy pilont akkor azonnal megy le a pool ennyi
ahogy nézem platina és diamond ligád is van teamben akkor simán verned kellene a silver ligás protossokat, nem kellene túlzottan stresszelned -
kovsol
titán
14 hatch 14pool 17ext 16queent szoktam tolni, három crawler jól elhelyezve, speedlingek, 3queen, és a két bázist azonnal creeppel kötöm össze, és belső bázison hamar elkezdek két gázt szedni, hogy később tudjak techelni általában mutaliskre költöm a gázt és szépen elkezdem baszogatni és kénytelen lesz saját magához wharpolni az egységeit, a creep már szétterjek a három queen miatt az egész térképen, és megpróbálok rámenni aranyra (az én low level szintemen még be szokott jönni, és természetesen keresem a proxy pilont)
-
iSonic
addikt
IdRa olyan unalmasan dumál, hogy képtelen vagyok végighallgatni..
-
oxox
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
hat nem tudom, de ha en lennek az apjuk akkor meg idoben le.asztan volna nekik kettot....nem hiszem, hogy a bulizas baj lenne (persze a drog nem segiti a fejlodo szervezetet) , de nalunk is mar 7.-ikben probalgattak a cigit a tobbiek, aztan szakkozep masodik felebe mar mi is belecsaptunk a lecsoba, buli-haverok-kanna.....megse lettem szerencsere ilyen kis... kocka...a gyereknek olyan a felkarja, mint nekem a csuklom (jo mondjuk tudtam is, hogy hol a hatar, es sportoltam is mindig)...de ezek ketten pin@t (bocsanat a vulgaris kifejezesert), meg csak monitoron lattak, de azt sem tudom roluk elkepzelni, hogy estenkent elmennek csocsozni, meg bulizni a haverokkal....
(#16621) kovsol -steelseries-t ismertem fel....
-
omani
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Én melóban vagyok itt nem tudok sorikat nézni
Viszont most megy a GSTL döntő, azt hallgatom. ST vs IM.BTW tegnap végre sikerült egy stabil buildet találni XNaga-n a 4GW védésre:
"14 Gas (at 100 minerals)
14 Pool
15 Overlord
16 Queen
18 Zergling Speed & pull Drones from Gas
18 Zergling
19 Zergling
20 Drone
21 Expand"Az első crawlert lerakom scoting info nélkül a mainre, ahogy lerakom az expet elkezdem a második queen-t gyártani, aztán az első queen második adag energiáját tumor-ra használom, majd elindulok vele a naturalra. A scouting drone-al kb itt látom hogy lerakja a P a +3GW-t. Innen csak linget gyártok. Az első két set lingel folyamatosan keresem a probe-ot, de nem mindig lehet késleltetni a pylont mert P hozhat egy zealotot és egy stalkert megvédeni a probe-ot. Amint kész az natural, átrakom rá a kész crawlert és lerakok egy másikat is, mindkettőt a natural és a rámpa közé, egymás mellé. A 4GW timingban itt már jönnek az egységek, azaz egy rövid ideig crawler nélkül kell kihúzni. Ha sikerül, onnantól már csak annyi a dolog hogy a lingeket a crawlerek közelében tartsam, a queen-el meg transfusion-t használjak a crawleren ha nagyon kell. Ezzel a taktikával folyamatosan nő a ling sereg, a protoss meg egyre többet veszít minél jobban erőlteti a támadást. Ahogy látszik az előny, el kell kezdeni drone-ozni, 3 drone-t vissza a gázra és lerakni a roach warrent, meg elkapni a proxy pylon-t. Innentől már csak arra kell figyelni, ha P egy bázisról csinál egy erős támadást, azaz nem szabad csak kizárólag makrózni.
-
kovsol
titán
-
omani
tag
Imbalanced EP02 - TvP Openings. Artosis és IdrA beszélget a balanceról. Az első részt is érdemes megnézni, a coloról szól.
-
kovsol
titán
starcraft2 ből első hónapban 3millát adtak el, ebből első 48 órában 1,5milla
wow cata kiegészítője első 24 órában 3,3 milla, wow wotlk kiegészítője 24 óra alatt 2,8 milla (ez a két játék a csúcstartó)
véleményem szerint semmi rekordra nem volt elég az sc2, max ha leszűkítjük, hogy legtöbbet eladott RTS játék az első hónapban vagy ilyesmi esetleg, de ebben se vagyok biztos
nem lett akkora nagy durranás ez az sc2, mint sokan beállítják szerintem, oké jó játék, de ebbe közrejátszik, hogy nem is igazán van riválisa -
-
kovsol
titán
miért milyen eladást produkál ? nagyjából két hónapig bírt bentmaradni a top10 ben, míg a futószalagon gyártott CoD sorozat folyamatosan ott szerepel
wc3 ára a kiegészítő megjelenésekor 4990Ft volt és a kieg 7990Ft ért jött ki, és rinyált a fél világ az SC2 ára miatt, de most fogok a kezemben egy 2002/08 -as cdgalaxis árlistát és 11990Ft ért debütált a Warcraft3, szóval képesek voltak kevesebb mint a felére levinni az árát egy év alatt, és elhiheted az a játék is felvette a versenyt az sc2 vel, egyjátékos téren le is nyomta véleményem szerint -
Alg
veterán
Egyébként most mindenki annyira el van szállva ettől a 3RR taktikától, mintha nem lenne akár a T, akár a P kezében olyan build amit csak akkor fogsz, ha tudod mi jön, és akkor is csak econ áldozattal...
-
Archanon
őstag
Szerintetek mikor lesz olcsósítva végre? Ismét kiéheztem a multira, de még mindig sokallom a jelenlegi árakat.

-
Alg
veterán
Rengeteg változata van, van mikor rögtön expel is mögötte...
Early exp zergnél inkább a hatékonyabb lárva gyártás miatt kell, olyan korán úgysem tudod feltölteni drone-okkal - ha meg már még egy hatch, akkor persze hogy az expre teszem.
Meg persze van különbség a 2base vs 1base és a mondjuk 5base vs 4base között is
Most értem haza

-
Eagl3
veterán
Mikor lesz ladder reset, nem tudja valaki?
-
DTG
csendes tag
válasz
iSonic
üzenetére
Az az 1 FF tényleg nem elég mert utána simán berobognak a lingek ha nincs teljes falazás. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Kb fele a zergeknek akikkel játszottam bepróbálta. Nagyon el kell találni a derítést is mert volt hogy beszopattak egy warren cancel aztán fast exp kombóval.
Volt ma egy érdekes meccsem, PvP, srác fast expet nyomott, bejáratnál falazás + 3 cannon. Ledobtam 6 gw-t plusz szétboostoltam a warp gate-et meg a halut is, és egy pylon meg egy fake colo segítségével bevuduztam 6 zelát a főbázisához, második hullámban meg jöttek a stalkerek, 2 gw-vel nem sok esélye volt

Új hozzászólás Aktív témák

- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- AKCIÓ! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...kar, hogy nem csinal alapban warp helyet...jopofa lenne mikor menne egy cannon "mezo" felett...nyilnanak mint a viragok
)

lehet megint bedöglött a login szerver

8:30 körül leszek