Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
martonx
üzenetére
Sorry, nem válasz akart lenni.
Sziasztok.
Kicsit off a téma, de nem teljesen.
Tudtok olyan free web api url-t, ami az EB meccsek eredményeit folyamatosan visszaadja mondjuk json vagy valami hasonló formátumban? Szeretnék egy parser-t csinálni rá, hogy saját db-ben tudjam használni ezeket. -
törölt tag
válasz
martonx
üzenetére
Természetesen, otthon használatra megy, tanulásra - hobby célokra. Vagyis kb. zéró terhelés, max 1-2 user egyidejű kiszolgálása lesz. Eddig max 3000-es táblám volt a legnagyobb (retro számítógép program kategorizálásnál). De ez sem jellemző.
Szóval tényleg nem kell sok. Viszont most felhőbe menne majd cucc és jelenleg 1GB RAM-ot bérelek, szeretném, ha ennyi is maradna
Desktop gépen (win10) sikerült még az 5.7-est leszorítanom alapjáratban 30MB körüli értékre. [kép]
A 8-ast is megpróbálom valamennyire visszavenni (win10 / linux), de majd kiderül hogy sikerült. -
törölt tag
Urak. Van a MySQL 8-nak valami memória kímélő konfigurációja kis terhelésű haszálathoz? Programozás tanuláshoz kellene feltenni, de jó lenne minél kevesebb erőforrást, ez esetben memóriát adni neki.
Valami developing ini található esetleg hozzá valahol? -
törölt tag
Urak, van a mySQL-nek valami light verziója, ami semmi felesleges kacatot nem tesz fel csak a DB kezeléshez minimálisan szükséges cuccokat? Csak fejlesztéshez kellene 1-1 weboldal elkészítéséhez egy ismerősömnek windows-os gépre. Valami kis gyenge laptop. PhpMyAdmin-ból fogja használni, illetve amikor segítek neki én fogom konzolból. Szóval olyan verzió/konfigolás kellene, ami nagyon kis terhelésre/hardverre megfelelő.
Szerintem mysql5 elég is lenne neki.
Update:
közben eszembe jutott, hogy egy régi backup-omban van valami MySQL5 cucc, ami alacsonyra van konfigolva. Azt átrakom neki. -
törölt tag
Tudja valaki, hogy a Mysql myisam eseteben lockolva van-e egy row amig update-elek vagy konkurens kornyezetben ebbol lehet baj?
-
törölt tag
válasz
martonx
üzenetére
Ingyen szeretném, mivel non-profit dologba menne. Arra gondoltam, hogy a wikipedia oldalaiból összerakom a listát. Ispy által linkelt oldalon pedig van egy régebbi lista, amit összehasonlítok a wiki-féle listával. Aztán egyezés esetén a régebbi listából átteszem a gps koordinátákat. A többi eltérésnek pedig utánanézek.
-
törölt tag
Honnét lehet beszerezni magyar településlistát, megjelölve, hogy melyik megyéhez tartozik?
MySQL-ben kell majd használnom. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, csináltam egy ilyesmit csak próbából az egyik már nem működő, régi weboldalam belépéséhez. Több lépésből csináltam végül, nem egy query lett. IP alapján blokkol x próba után és egy e-mail címre kiküldött linkben lehet feloldani a blokkolást és újra próbálkozni.
-
törölt tag
válasz
martonx
üzenetére
Webtárhelyeken phpmyadmin-t adnak felületnek. Ezért használom azt és maradnék is annál.
Más:
Még soha nem csináltam feltételes (IF) SQL parancsot. Ebben szeretném a segítségeteket kérni egy egyszerű példával.
Adva van egy 'users' tábla többek között email(vchar255), ip(vchar15), proba(int) mezőkkel.
mondjuk a user (email alapján egyedi) egy ip-ről max. 3x próbálhat belépni.
Ha ip-t vált akkor újabb 3 lehetősége lenne, tehát a 'proba' mező értékét 0-ra állítanám.Egy olyasmi kérést csinálnék, hogy:
ha a user táblában az email-el egyező sorban az ip mező értéke nem egyezik az új ip-vel, akkor frissítse ebben a sorban a proba mező értékét 0-ra
Ez hogyan nézne ki helyes szintakszissal?
-
törölt tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
MySQL Community Server van feltéve. Ebben nincs Workbench. Tegyem fel azt is?
-
törölt tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Az a helyzet, hogy én csak a MySQL 5.6-ot letöltöttem és feldobtam a gépre minden konfigolás nélkül, hogy tudjak Apache/Php5-el offline módon weblapot csinálni. Ahogy rákerestem, nincs is my.ini fájlom a gépen. A mysql könyvtárában van egy my-default.ini. Gondolom ebből kellene készíteni.
Eddig ez fel sem tűnt, mert működik minden phpmyadmin alatt.Szolgáltatásoknál be is van állítva a my.ini útvonala, de ott nincs az adott fájl, csak a default.
Átneveztem és ezt tartalmazza:# For advice on how to change settings please see
# http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/server-configuration-defaults.html
# *** DO NOT EDIT THIS FILE. It's a template which will be copied to the
# *** default location during install, and will be replaced if you
# *** upgrade to a newer version of MySQL.
[mysqld]
# Remove leading # and set to the amount of RAM for the most important data
# cache in MySQL. Start at 70% of total RAM for dedicated server, else 10%.
# innodb_buffer_pool_size = 128M
# Remove leading # to turn on a very important data integrity option: logging
# changes to the binary log between backups.
# log_bin
# These are commonly set, remove the # and set as required.
# basedir = .....
# datadir = .....
# port = .....
# server_id = .....
# Remove leading # to set options mainly useful for reporting servers.
# The server defaults are faster for transactions and fast SELECTs.
# Adjust sizes as needed, experiment to find the optimal values.
# join_buffer_size = 128M
# sort_buffer_size = 2M
# read_rnd_buffer_size = 2M
sql_mode=NO_ENGINE_SUBSTITUTION,STRICT_TRANS_TABLESHogyan érdemes beállítanom? Csak weblap készítéshez kell, nem futtatok olyan webszervert ami terhelné a legcsekélyebb mértékben is.
-
törölt tag
Egy tárhelyszolgáltatónál pontosan fél órával többet mutat az SQL szerver NOW() függvénye, mint a jelenlegi GMT+2 időzóna ideje. Lehet ezzel kezdeni valamit? Elég kényelmetlen így használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Fűnyíró topik
- GTA V
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Filmvilág
- További aktív témák...
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest