Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Kérlek, segítsetek irányba állni a témában:
Úgy csináltam meg az adatbázis biztonsági mentését, hogy mivel nem tarthatok meg minden backupot, ezért a már feleseges(nek vélt) fájlokat egy idő (fájl darabszám) után nem tárolom tovább.
Mivel alapból abból indultam ki, hogy ha baj van az adatbázissal, akkor az elsősorban adatvesztést jelent, így akkor az előző mentéshez képest kisebb lesz a mentett (.sql) fájl. Ezért ha kisebb, nem menti, ha pedig nagyobb, akkor mentheti, tárolhatja, hisz' került bele új adat, ergo rendben az adatbázis. Ehhez mindig az előző mentés (tömörítés nélküli) fájlméretét veszi alapul.De most az ötlött belém, mi van, ha az adatbázis mérete nem csökken? Nem tudom, milyen eset lehet ez, de tegyük fel (extrém példa), az én oldalamat akarják a legtöbben feltörni, sikerül is, és teledobálják saját reklámokkal. Az adatbázis mérete így nőni fog. A szkriptem viszont jelenleg csak a méretnövekedésből veszi, hogy rendben van minden az új mentéssel, ami ebben az esetben hibás következtetés lenne, így a régi (még nem "meghekkelt") mentések potenciális automatikus törlés célpontjai lesznek, és a végén használható backup nélkül maradok.
Pontosan milyen esetekre kellene felkészítenem a biztonsái mentés mechanizmusát?
Mert úgy érzem, ha csak a fájlméretet nézem, már a fenti (oké, nem túl reális) példa alapján sem jó a vizsgálatom.Ott van ugye, ha a szolgáltatót támadják, vagy esetleg hardverhiba miatt ugrik minden adat. Erre ugye megoldás, ha felhőbe is mentek folyamatosan.
Milyen (akár reális, akár 1:1M-hoz esélyű) esetek vannak még, ahol a biztonsági mentés megléte "életet menthet"? Mert akkor úgy módosítom, mit vizsgáljon.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ingatlanos topic!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi