- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tm5
tag
Szerintem le kellene ülni és összeszedni, hogy mik az elvárások és az alapján tervezni egy adatbázist, mert most minden posztodban kiderül valami újabb dolog.
A category oszlopot inkább kiraknám egy külön táblába, mondjuk úgy, hogy ha van egy category szótárod (cat_id, cat_name) akkor lenne egy un. junction táblád (tabla_id, cat_id)
és akkor cat_id alapján gyorsan tudnál keresni. Ez esetben lehetne az IN operátort is használni. Kerüljük a redundanciát ha lehet. Egy Microsoft SQL-es MVP már 15 éve azt írta, hogy egy rendes 3. normálformájú adatbázis sokkal jobban teljesít, mint egy redundanciával teli.Én amúgy szeretek kompozit indexek helyett külön indexet használni leggyakrabban keresett oszlopokra. Esetleg megpróbálhatod ezt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa EVO
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flották
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A55 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest