Hirdetés
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
123xyz
aktív tag
válasz TheMartin03 #27093 üzenetére
Nem tudom, láttad-e már, de a Pölöskeinek van webshopja
Diab Szörpök | Pölöskei Szörp - A Család Színes Pillanataiért (poloskeiszorp.hu) ha az itteni, tea ízű szörpökre gondolsz, ezekből simán lehet rendelni. Ha nem néztem be, akkor 749 ft / darab, de 6-ot kell legalább venned + még házhozszállítási díj (GLS). -
8
senior tag
válasz Donki Hóte #27091 üzenetére
ice tea "szörpöt" is lehet otthoni módszerrel csinálni
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
addikt
rostos almalevet meg pár egyebet tudsz venni 5 literesben, kis csappal
arra nem lesz betétdíj.
sőt, sokszor kistermelők is árulnak ilyet, mi almalevet veszünk 1900/5 liter áron
nyilván narancs meg egyéb egzotikus gyümölcs az tényleg marad boltból“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
freelancer68
tag
-
veterán
-
bul07
nagyúr
Vannak ilyen Icetea granulátumok azokra néz rá, volt amelyik hozta amit kellet
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Beni2360
félisten
És ki fog kártalanítani a pet palack zsugorító gépem megvétele után?
Kimaradt a műanyag palackos tej a sorból.
Mibe vesszük a házi tejet az automatából?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
TheMartin03
aktív tag
A Pölöskeinek nagyon ritkán láttam nyáron icetea ízű szörpje, én nagyon imádtam, biztos vennék, ha látnám valahol...
Párom szerint sz*r volt, de én nagyon oda voltam érte, bár az ingerküszöböm elég alacsonyan van... -
st6969
őstag
A héten vettünk Sió szőlő, ill. Találkozások fantázianevű rostos üdítőket. Feltűnt, hogy olyan ízetlen, vagy vízízű mindkettő. Eddig kifejezetten jó volt (bár ritkán ittuk, elég drága). Megnéztem a címkéjét: gyümölcstartalom 12%, változatlan áron (~500Ft) Többet se kell Siót venni.
Ez csak nekem új? Mióta vették vissza 25%-ról? -
veterán
Nagyon komolyan gondolkodom a PET palackos üdítők kiváltásán.
A szénsavas italok helyett veszünk szódagépet, szeretünk otthon szörpöket készíteni, az idén is csináltunk vagy 10 liter bodzaszörpöt, jövőre nem lekvárt főzünk az eperből, ribizliből, málnából, hanem szörpöt csinálunk azokból is
Valahogyan az icetea termékeket is ki kellene váltani, lehet valahol icetea jellegű szörpöt/sűrítményt kapni?
Rostos gyümölcslé egyelőre marad boltból vásárolva, nem látom a házilagos előállítás lehetőségét
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
bul07
nagyúr
Ó hát kell kérni valakitől egy Persil 3.5l flakont, ilyet kupakost [kép]
Vagy két három éve fogyott ki nekünk belőle, azóta is ezt a flakont használom mindig beletöltöm ami ép soron van
Jó mert a kupakba mard nem mellé folyik hanem vissza beleEnnek a kupakjával mérem de nincs rajta mennyiségi skála
Nekem is az olcsó név nélküli Lidl mosószer jön, ilyen kép[link](régi kép innen a fórumból, régen volt ennyi az ára)
Még februárban vettem 2fizet hármat vihet akcióba 900Ft-ra jött ki akkor a 3l falakon[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Ezt se próbáltam még
Valószínűleg nem is fogom, mert egyszerűen nem tudok csak 30ml a gép adagolójába tölteni, és ennél ennyi a egy mosásnyi adag olyan tömény elméletileg
Mi gépünknél 50ml-nél van az alsó szint ami látszik is, így érzem a késztetést hogy addig töltsem bármilyen mosószerrel, így csak pocsékolnám feleslegesen ebből
Az egy mosási költéség meg 30ml esetén jön ki, ha több megy bele akkor már sokkal többre jön ki
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz Aszpik #27078 üzenetére
Akkor törlöm is a kedvencekből
(#27084) Soulfly842
Jó drága lett
(#27080) sherlock82
Ennyiért már lehet venni bármit
(ha 50ml egy mosás akkor 85Ft/mosás)
Akár Ariel folyékony is kijön ennyiből[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
válasz Kecsua #27068 üzenetére
Én komolyan csodálkozom, hogy léteznek még olyan emberek, akik Magyarországon élnek, és még mindig elhiszik, hogy ez a "fenti" fejekben a környezetvédelemről szól, nem megint a lopásról. Biztosan létezik ennek normális formája is, nálunk megint úgy lesz ez is megcsinálva, hogy tömjük a zsebeket...
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
sherlock82
senior tag
válasz arcsin #27077 üzenetére
Igen, de azt gondolom még mindig szódagép mint az üres műanyag palackokat cipelgetni .
Épp egy nővel beszéltem hétvégén aki jópár évet élt szingapúrban. Ott nincs ilyen gond, mert nincs műanyag. Se szívó szál meg ásványvizes üveg.Cserébe van minden metro megállóban csap ahonnan lehet tölteni a kulacsodba vizet.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
JóGéza
aktív tag
válasz Digitalpimp #27079 üzenetére
A múlt héten számlázott először a MOHU EPR díjakat. Sok cégvezető szerintem most szembesül azzal, hogy ez mekkora összeg. Be fogják építeni az áraikba, ha eddig még nem tették.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz arcsin #27077 üzenetére
Mindennek emelkedni fog, mert a betétdíjas termékek forgalma tuti, hogy meg fog csappanni, aztán valahol be kell majd hozni a kieső forgalmat.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Aszpik
tag
-
bul07
nagyúr
válasz mastodon #27075 üzenetére
Környezetembe erre állítok rá mindenkit
KÖNIGLICHE WÄSCHE Color 3,2 l (75 mosás)
[link]
1990Ft
De most jelenleg Pillanatnyilag nem elérhetőDe akár naponta változik a státusz, érdemes értesítést beállítani
Öcsém élettársa is elismerően nyilatkozik holott nála leesik a gyűrű ha nem Arielt önt a gépbe
Amúgy most nagyon hiányos az alza készlete folyékony szempontból, sokból kifogytak
Esetleg még ez
DER WASCHKÖNIG Color mosógél 3,3 l (94 mosás)
[link]
2 590 Ft
De ezzel még nincs tapasztalatom( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
aktív tag
Hol van most BB folyékony jobb minőségű mosószer?
-
addikt
én meg leszokom a reggeli Hell-ről
majd iszom szörpöt, most örülök, hogy tavaly vettem szódagépet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Lackki
őstag
Pont békásmegyeren élek a rendőrpanel mellett, van 3db cba és 2 spar, 2 tesco express ahol semmi nincs vagy jóval drágább, mint a tesco supermarket/hipermarket, egy penny ahol 1 kassza megy és nem vicc, de legalább 15perc sorban állás, ha egy nyamvadt tejszinhabért megyünk, ja és egy felújított piac amin kétszeres szorzó van így drágább, mint bármi más. Még mindig 1100ft a félbarna kenyér és a szeletelés is 50ft, rétes 650ft stb stb. Normális pékség nincs csak 4-5 albán felfújt okádék. Cukrászdában 1300ft egy szelet süti.
Lidl/aldiba járunk vásárolni ami 3.5km-re van vagy 2 megálló, de mégis mindig sétálva csináljuk 2 hátizsákkal és szatyrokkal. Van kocsink, bérletünk, de ennyi mozgás kell szerintem.
Rég nincs ilyen nekünk sem, hogy gondolok egyet, hogy de ennék vmit, és akkor gyorsan leugrom, mert vagy nem kapni vagy 1.5-2x többe van, mint az átlag.
Szeretünk spórolni, 1.5éve vezetek excel táblázatot az akciókról, amit ismerősök és családtagok is látnak.Belvárosban könnyebb a vásárlás, de ott is gyalog mész, mert nincs parkoló és a bkkn cipeled a vizet.
Apósnak 25kmre van lidl/aldi kombó, községben 2 coop van ami teljesen haszontalan
Egész életében utazott, ha kellett vmi, neki ez olyan mint nekem beszállni a liftbe.
Hidd el, ez sem leányálom.Privátot hamarabb észreveszem
-
bul07
nagyúr
válasz Lackki #27069 üzenetére
Hát én nagyon boldog lennék ha lennének olyan lehetőségeim mint egy városinak
Összehasonlítani se lehet egy falusi életet meg egy városit, falu hátrányai tekintettében, rengeteg mindenben hátrányban van egy falusi
És minél öregebb valaki egyre jobban megoldhatatlan
Ha nincs autó akkor be van zárva a faluba, oké lehet buszozni de
Buszon hogy hoz el mondjuk egy zsugor ásványvizet mert megkívánta, vagy hogy csinál meg egy nagy bevásárlást, buszon nem fogja elhozni, és nyári melegben ki se bírja a másfél órás utazástMarad a helyi bolt, ami túlárazott jobb esetben, rosszabb esetben meg a választék is hiányos
Példa
Kigondolom hogy holnap csütörtökön csinálok Gyros-t(tudom hogy vasárnap van de példa kedvéért)
Elmegyek a boltba, nincs joghurt, nincs paradicsom, nincs uborka, majd jövőhetén jön árú, ez sokszor megesik, és ha árú megérkezés után fél nappal nem mész el venni simán lehet hogy megint nem fogsz kapniZsemle/kifli, bolt 6kor nyit fél nyolc felé már nincs hiába is mész, kenyér délután ááá, ha nem íratod fel a kenyeret akkor az is lehet hogy már délben se kapsz 10-11körüli szállítás után
És lehetne sorolni
Sok rokonom él városon, Érd, Budapest 13ker panel, Százhalombatta 4emeletes
Én 80-as vagyok 83-ban költöztek le a szüleim ide falura Békásmegyerről rendőr panelból, azóta itt vagyok falun,Szívesen cserélnék velük
Sajnos nincs meg a anyagi lehetősség, elb@sztam, akkor kellet volna hitelből venni egy panelt mikkor unokatestvéremék vették, kettőt is vettek 7és 8millióért 2007-2008környékén, ilyen 50-60négyzetméteresek ha jól tudomÉn csak azt látom hogy falun, csak szívás van minden tekintettben.
Olyan falu amihez nincs közel város értem ez alatt hogy pár kilométerre[ Szerkesztve ]
-
Lackki
őstag
válasz Donki Hóte #27066 üzenetére
ki mondott ilyet? nem tudom mivel foglalkozol, de látom szereted a saját szavaidat beletömni mások szájába. Kinek a véleménye számít bármilyen törvényhozásban?
Feleségem is egy községből származik, és apósom most is ott van. Ők hozzá voltak szokva, hogy ha vmire szükség van, akkor utazni kell, mert ott tényleg minden odébb van.@bul07 csak városiaknak hoznak jó törvényeket? ezt komolyan gondolod? bpn aztán varázslatos a helyzet. Pont hogy a vidékiekre gondolnak többet.
üdv egy közel 50éves panel albérletbőlDe továbbra is mondom, amíg nem éles a rendszer, és nem tudjuk mik lesznek a hibái, teljesen felesleges ezen vitatkozni.
Annyi mocsok dolog történik mostanában, ne lássunk már mindenben démont.
PeacePrivátot hamarabb észreveszem
-
Kecsua
tag
Az a baj, hogy amikor a szabályozást hozták csak a zsebük érdekelte őket, és nem a környezetvédelem
És ti itt egymást püffölitek érte, pedig ez a szabályozás mindenkinek egyforma szar lesz kivéve nekik.
Megteheted, hogy nem veszel majd pet palackos meg aludobozos innivalót, DE itt minden anyagra rákerül a plusz és amin megy a vita az a legkisebb tétel éves szinten egy háztartásban.
-csomagolások,
-egyes egyszer használatos műanyag termékek,
-elektromos és elektronikus berendezések,
-elemek és akkumulátorok,
-gépjárművek,
-gumiabroncs,
-reklámhordozó és irodai papír,
-sütőolaj és -zsír,
-textil termékek,
-fából készült bútorok.
És még ki tudja, hogy mivel bővítik a listát ha nem jön annyi bevétel amit terveztek.
Egy kis olvasnivaló, de ettől függetlenül is tele van a net az EPR díjakkal -
bul07
nagyúr
válasz arcsin #27057 üzenetére
Régen minden más volt falun is, de bizonyos szempontból rosszabb is mint városon
Itt mindenki tud mindenkiről mindent, és ha tud keresztbe tesz a másiknak még ha a szemébe jópofizik isMint mikkor az itteni református pap húzta a "gondok nőt", na meg a 15-16éves lányát is, felesége mellet.
Se perc alatt tudott róla az egész falu, hát mondjuk nem volt nehéz mert Berettyóújfaluban a Tesco-ban kézen fogva sétált a tinivel.
Ment is a faluból és a feleségétől is.
Drog kell, elég csak kérdezni egyet bárkitől, sőt rebesgették egy időben hogy buszos terítés is ment, buszsofőr is árulta, van ház hogy havonta egyszer biztos razzia van.
Vannak nők akik direkt bicikliznek a faluban és lesnek hogy ki mit csinál. És jelentik ki kivel megy félre, hamarabb tudja a falu mint a férj.De nem lesz gond rohamosan csökken a létszám, bár két réteg gyarapszik, Román tulajú házak és a roma kisebbség létszáma.
Olyan 2000-ig 3fő roma volt a faluba megvoltak becsülve, de utána megindult pár család Ózd környékéről már sokan vannak. Bár még nincs olyan rossz a helyzet nem hallani lopásokról a faluban.
De itt azért még dívik a megverjük a tolvajt dolog, olyan 5-7éve is volt egy eke vagy barona lopás, a tulaj végigkergette a falun a tettest pácával verve, és adott neki haladékot hogy visszakerüljön egyik éjszaka háza elé vissza is kerültÉs amúgy az öregek is egyre zárkózottabbak, már csak egy helyen szoktam nyári estéken az utcán üldögélni és beszélgetni látni őket, sehol máshol
(#27059) Tammmasss
Hát oké
De lehetne olyan törvényt is hozni hogy a helyi boltok adatai alapján ahol elér egy bizonyos darabszámot az eladott palackok száma a legforgalmasabb üzletnek kötelező lenne átvevő pontnak lenni
És az okosok meg kitalálnák a számot ami felett kötelezőJa de hogy nem érdeke senkinek
Boltnak se érdeke a plusz munka és költség
Mohu-nak se érdeke mert minél többen nem váltják vissza annál nagyobb a hasznuk, majd bolond lesz elősegíteni a visszaváltást
Az átlag ember aki meg meg akar inni egy kólát szívhat az egésszelEzzel megint a falusiakat szívatják és azért falun nem gazdagok élnek legalábbis itt a Román határ mellet, így még többe fog kerülni az élet
Errefelé nagyon nem ritka az hogy egy 20éves még nem volt étterembe, nem látta még a Balatont, nem hogy Budapesten nem járt de még Debrecenbe se
Bár erről sokszor a szülők is tehetnek, komolyan iskolai Balatoni kirándulás és nem tudják összeszedni a gyerekeket mert a szülők nem engedik, bár lehet azért mert egy utazó táskájuk nincs nem hogy egy heti tiszta ruha(#27063) Lackki
Hát azért nem ártana nem csak városiknak jó törvényeket hozni, mert kötelezővé tették akkor mindenkit megilletne kb egyforma feltételek, és nem több
De lehetne úgy is mint a posta, ahol nincs ott valami járat, itt is lehetne egy nagy szemetes autó ami heti egyszer pár órára megáll a falu közepén és ott átvennék a palackokat
................
Lidl
23-tól[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Lackki
őstag
válasz Donki Hóte #27064 üzenetére
érdekesen értelmezed az írásom. Nice job csak budapesten vannak pl panelok?
[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
veterán
-
Lackki
őstag
nyilván egy 3000fős falut kell alapul venni és az ő érdekeiket kell figyelembe venni mikor ilyen szabályzásokat hoznak. Igazi nagy halak... 2db 10emeletes panelban laknak annyian. Egyenlő feltételek. Istenem. Mondd ezt olyan falukban, ahol 1 coop van és 3x annyiba kerül minden, mint egy lidlben.
Régen is meg lehetett élni falun és szomszédokkal közösen lehet segíteni másokon, csak hát... nem mindenkinek való a közösség.Privátot hamarabb észreveszem
-
Top cat
addikt
válasz Timeola #27060 üzenetére
Jól rémlik. De az város. Szerintem valahol a közelében.
-
Tammmasss
csendes tag
Az egyenlő feltételek nem azt jelentik, hogy mindenki lakhelyének pár kmes körzetében van valamilyen szolgáltatás. A tanyán élő emberek sem érnek kevesebbet, mégis irreális elvárás, hogy minden tanya mellett legyen egy visszaváltóautomata is. Aki kistelepülésen él, az ilyen hátrányokkal számoljon. Cserébe egy társasházban ugyanúgy nem ér reklamálni azért, mert mások másképp élnek közvetlenül mellettünk, mint mi magunk és ez zavar.
-
arcsin
senior tag
Legyen rossz mindenkinek, legyél bunkó másokkal, tied az értelmi fölény, happy end. Engem nem zavarna. Söt megmondani sem zavarna hogy oblitse el. De amúgy bp-n belül is idösek simán lehet h megkérnek mint hazban lakót hogy vidd el. Nekem nem lenne gond mas "szemetet" elhurcolni. Ez hozzáállás kérdése.
-
bul07
nagyúr
válasz arcsin #27054 üzenetére
Hát már falun is dívik a nem ismerem a szomszéd dolog.(mifelénk igen)
Meg őszintén én se szívesem visszem más szemetétt, mert
okkítsam ki hogy mossa ell a szemetett hogy ne büdösítse be a kocsit, vagy úgy csomagolja hogy ki ne fojjon, kupak legyen rajta.
Egy öreggnek parancsolni.
Az ilyenből szokott lenni a rossz viszony.(#27055) Tammmasss
Ha kötelezővé tették akkor biztosítaniuk kellene az egyenlő feltétteleket.
Várossiak se különb emberek.[ Szerkesztve ]
-
Tammmasss
csendes tag
Szóval az élet értelme a pet-palackos vásárlás. Jó tudni
Viccet félretéve, a szabályozás célja, hogy kevesebb hulladék legyen. Ha a magasabb ár és a visszaváltás nehézsége miatt az emberek kevesebbet vásárolnak, akkor a szabályozás ugyanúgy eléri célját, mintha változatlan volumen mellett mindenki visszaváltana (sőt, hatékonyabban eléri a célját, ha a vásárlás marad el). Szóval ez akkor is egy jó dolog, ha közben valaki elmegy a világvégére lakni és meglepődik, hogy nem ugyanaz a szolgáltatáscunami várja, mint egy nagyvárosban. -
arcsin
senior tag
Sajnálom hogy rokonaid/szomszédaid/ismerösed ilyen sz.r alakok, de léteznek rendes emberek is, akiknek nem büvésztrükk kocsival elvinni 10-15 vagy 30 pet palackot stb. Én úgy képzelem h lejattolom elöre a palackok árát annak akinek segítek vagy megbeszéljuk mit hozzak neki cserébe.
-
bul07
nagyúr
válasz Tammmasss #27052 üzenetére
Sőt akkár fel is ak@szthatja magát mert minek éll falun.
Ha bevezettik kötelezően akkor mindenkinek egyenllő feltétteleket kellene teremteni, sőt az ilyen környezetvédő dolgot nonprofit formában kellene csinálni, de nem, egyesek kaszálnak majd rajta, nem kicsit
(#27051) arcsin
Persze pénzért bárki segít, ingyen meg
Most ősszintén más szemettét húrcolni ingyen ki fogja[ Szerkesztve ]
-
Tammmasss
csendes tag
válasz Donki Hóte #27049 üzenetére
"Egy átlag, autó nélküli falusi mit csináljon?"
Mondjuk ne vegyen pet-palackos terméket, a vásárlás se kötelező.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz Donki Hóte #27049 üzenetére
Egy átlag, autó nélküli falusi mit csináljon?
Egye meg amit főzött. -
veterán
válasz erdey_a #27044 üzenetére
Persze, én nem vagyok köteles használni a visszaváltó rendszert, csak éppen az a baj, hogy a MoHu sem köteles működtetni a visszaváltó rendszert.
Egy 3000 fő lakosságú faluban lakunk, nálunk pl. nem lesz visszaváltó hely. A boltban viszont itt is 50 ft betétdíjért adják a PET/alu palackokat
Egy átlag, autó nélküli falusi mit csináljon? Üljön föl a legközelebbi városba menő autóbuszra egy zsák visszaváltadó palackkal? A sofőr úgy fogja lerugni a buszról, hogy csak úgy füstöl
-
Peterhappy
őstag
válasz Top cat #27042 üzenetére
For info.
Nem tudom, tarsashazaknal is igy van-e, es/vagy csak Budapesten, de itt (del-Pest, kerteshaz) a szelektiv kukakat dijmentesen cserelik nagyobbra, 120 vagy akar 240(?) literesre.
A honlapon van nyomtatvany, kitoltve-beszkennelve kell elkuldeni, par het az atfutasi ido.
A kommunalis csereje is igy zajlik, csak ott no a hulladekszallitas dija!Szerk: maganszemelyeknel ingyenes a szelektiv kukak csereje, cegek szamara nem!
Erdemes lehet utanajarni, a tarsashaz minek minosul.
Szerk2: tartalycsere igenylo nyomtatvany [link]En anno csereltettem a muanyagot, faj a szivem, hogy a 240 literes is megtelik egy honap alatt (mondjuk osszesen kilencen lakunk itt), de inkabb ez, mint a mua. hulladek fele menjen a kommunalisba.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz pn4hvq #27038 üzenetére
Nem kell ürtartalom szerint külön gyűjteni... Értem a logikát hogy így lehet szép piramist építeni belőle, de nem így müködik.
Nekünk idehaza ezek vannak egymáson. Annyi okból csak, hogy ezek régebben szennyesládák voltak, és megváltozott pár dolog a fürdőben így már nem volt szükség egy nagy ilyenre meg 2 kisebbre. Ezekből lett müanyag, papir meg fém/Üveg szelektív a konyhába. + komposztnak van egy kisebb, amit a a közösségi komposztálóba itt vidéken a paneltelepre el tudok vinni.
A fentebb említett nagyobb fajta IKEA-s szatyorba való gyüjtögetés teljesen jó, müködö dolog, egy pet palack nem nyonja be a másikat még ha 3 -4 van egymáson akkor sem.. Alulra lehet gyüjteni a sörös stb aludobozokat egy ikeasba rá meg lehet tenni a peteket simán sérülés, nyomódás nélkül.Nálunk az a baj hogy kartonnal nyomják tele a kommunális szemeteseket, pedig 100m-re van 2 szelektív sziget is. Ott meg nem is kell összetépkedni, mert 1x beszéltünk azokkal akik viszik, és mondták hogy a nagyobb kartont nyugodtan szurjuk közé, vagy tegyük elé aztán jóvan, elviszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
FireFox1996
őstag
Tud vki jó áron mosókapszulát?
Penny-ben a Tomi 77ft/db, ennél olcsóbb kell<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
pn4hvq
senior tag
válasz arcsin #27036 üzenetére
Előrebocsátom, tudom, hogy mi is rengeteg ilyen jellegű hulladékot termelünk, és normális megoldás kellene.
Azért a panelban érdekesen lehetne kivitelezni, hogy én tartsak itt 3 vagy 4 kukát a szelektálás miatt, egy rekeszt a 2,5dl-es alupalackoknak, egy rekeszt a 0,5l-eseknek, egyet a 1,5l-es ásványvizeknek, egyet a 1,5l-es ice teáknak, egyet az 1,75-ös cocanak, egyet a 2l-es cocának, egyet a 2,25l-es cocának, egyet a szörpöknek, egyet pedig mondjuk a borosüvegeknek. Hirtelen ennyi jutott eszembe, amikkel alkalomadtán én itthon találkozom, attól függően, hogy mit szeretnénk vagy mit sikerül venni.
Mivel az összenyomás nem játszik és a magasságuk szerintem eltérő, az átmérő értelemszerűen az, így az egyformákat tudnám egy helyre halmozni figyelve arra, hogy ne nyomódjanak nagyon (?) meg.
Teljesen életszerűen kivitelezhető ez nálunk. Mondjuk emgoldás lenne, ha 2-3 naponta mindig elszaladnék az aktuálisan felhalmozott palackokkal a boltba és szórogatnám bele. Munka után pont erre lesz kedvem, időm.
Tudom, megoldás, ne igyunk ilyeneket. De sajnos én/mi szeretjük az ízeket legyen szó alkoholos vagy alkoholmentes innivalóról. -
Top cat
addikt
válasz Lackki #27035 üzenetére
Mi eddig is a műanyag szemetet (tisztán), papírt, fémhulladékot (tisztán), a sárga kukába raktuk. Ha ezeket mindenki így csinálná, akkor nem kellett volna ez az egész. Bár a Balkánon ez irreális elvárás.
Az már más kérdés, hogy a sárga kuka tartalmával mi lesz.
Vajon ezek után, ennek a szemétszállítási formának is annyi? -
Lackki
őstag
nem mondtam hogy siker, mert továbbra is egy idióta rendszer ez. De ez a visszaváltósdi igenis hasznos. Engem pont semennyire nem fog érinteni, mert nem fogyasztunk egyáltalán ilyen terméket, ami flakon vagy aludobozban van tárolva, de ha pl lehetne öblítőt vagy tusfürdőt tölteni mondjuk DMben, megtenném. Legalább a felére fog csökkenni szerintem ezzel az utcán lévő szar szemét.
-
bul07
nagyúr
válasz Lackki #27032 üzenetére
Hú nagy siker majd fél év alatt a régi ~570 átvételi pont helyet összehozni 127átvételi pontot
Hát tényleg ez milyen jó lett a lakosságnakKét példa Gyulán és Békéscsabán nincs ilyen átvevő hely, milyen siker
PDF lista [link]
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Lackki #27028 üzenetére
Elég csak megnézni a méh telepek dolgát, kb erre lehet számítani szerintem
Majd okosba csinálják ahogy szokták, nincs itt pánikkeltés csak aki itt él tudja mit várhat el egy lepacsizott bulibaEgy horpadt alu dobozt igen nehéz eredeti állapotára visszaállítani, mert alu dobozokról volt szó
[ Szerkesztve ]
-
fogselyem
aktív tag
A visszaváltósdiról két velem megtörtént eset ugrik be.
Anno Németországban dolgoztam, ott már működött a visszaváltás, egy élmény volt az üres fém dobozokat a mosogatóban kimosva tárolni, hogy a maradék pár csepp cukros, ragadós lötty ne a zacskóba kerüljön amikor viszem vissza visszaváltani.
Pár éve az egyik Tescoba elég sok borosüveget vittünk vissza visszaváltani és mire végeztünk úsztunk a borban, úgy szaglottunk, mint két masszív alkoholista, mert sok palack alján volt, maradt egy kortynyi bor.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
bul07
nagyúr
válasz Donki Hóte #27022 üzenetére
Igen, és nem szabad kicsit se megnyomódnia mert akkor lehet nem veszi vissza a gép
És minden nem visszaváltott csomagolás a Mohu gazdagítja
Így szerintem a gépek a legszigorúbbra lesznek állítva, sőt egyéb módokon is fogják nehezíteni a visszaváltást
Minél kevesebb palackot vesznek vissza annál jobban jár a Mohu( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
z67
őstag
Nem betétdij sajnos, hanem visszaváltási díj. A doboz árát is fizeted, mint eddig. Én úgy döntöttem hogy csak betétdijas terméket veszek. Üveges sör. Üveges Cola, ha lesz. Ha nem lesz akkor csapvíz, legalább egészségesebb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
üveg, alu, pet.
az elmúlt 40 év legokosabb döntése. bár én a betétdíjat keveslem. 100 forint lenne a minimum.
Vérboci
-
veterán
Jövőre vajon az alumínium sörös/üdítős dobozokon is rajta lesz az 50 ft betétdíj
Az jó nagy szopás lenne, hol a füttyömbe fogom tárolni a dobozokat Ha valahová menet megszomjazok, akkor vihetem haza a dobozt, hogy később visszaváltsam
Meg jó lesz, ha a 99 ft-os XIXO üdítőn lesz 50 ft betétdíj
-
pohár
félisten
válasz Donki Hóte #27020 üzenetére
nekem pont ma jött 400ft alatt 3 zsugor az alkugurutól (csak az az 1500ft-os szállítás ne volna )
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
veterán
Mai kihagyhatatlan akció az Auchanban
A kereskedőknek elő van írva hetente meghatározott mennyiségű akció, ezzel egy ki van pipálva
-
AssAssynn
őstag
-
AssAssynn
őstag
Ha már spórolunk.
Mi a véleményetek az elem adapterekről? Tudjátok ilyen műanyag doboz, beleraktok 1 db AA elemet, és végül a keretnek köszönhetően berakható a C vagy D elemnek való helyre.
Használtatok már ilyet? Jó lehet?
Nekem van tölthető AA elemem, arra 1.2V van írva, és van egy gyerekjátékom, ami 1.5V-os C elemet kér. Jó lehet így a feszültségkülönbség ellenére?
Köszönöm.
(Vagy hol kérdezzem ezt?)"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
123xyz
aktív tag
Aldi : jövő hét csütörtöktől toalettpapír akció.
3 rétegű, 150 lap, 85 ft / tekercs áron elég korrektnek tűnik
-
Timeola
aktív tag
-
Lackki
őstag
válasz Zsmester89 #27006 üzenetére
mi kidobtuk. Annyira erős illata volt fél csomagnak is, hogy szédültem 2 szobával arrébb... biztos egészséges...
-
8
senior tag
válasz st6969 #27005 üzenetére
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Zsmester89
őstag
-
st6969
őstag
Érdekes ez az öblítő illata megmarad téma...Nálunk az asszony jól meglöttyinti minden mosásnál, de valahogy egy idő után egyre kevésbé érzik. Szerintem csak egész egyszerűen hozzászokunk egy idő után. Ilyenkor mindig cserélünk és voilá, ismét érezzük az illatot.
A másik, ami még korábban bejött: valaki írta, hogy a sok öblítő egy idő után lerakódik a ruhák rostjai közé (lehet, hogy nem pontosan emlékszem, de valami ilyesmi volt), és érdemes ecetet használni helyette. Ez annyira hülyén hangzik, hogy mondom csak azért is kipróbálom. Olyan szinten illatozott utána a farmernadrágom, hogy nem akartam elhinni. Csak 20%-os volt itthon, talán 1 v 2 evőkanállal tettem bele, de azt túltoltam, mert párhuzamosan az ecet is érződött Állítólag 10%-ossal nem érződik. -
Lackki
őstag
20+10kg [yankee kávé] 11.13-11.14 pörkölések.
90k+45k szállítással együtt.
Pár csoporttárssal együtt közösen rendelve, így eléggé megérős, főleg az íze miatt.Privátot hamarabb észreveszem
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #27000 üzenetére
Ha kenyér lisztből csinálod akkor nem kell hozzá. A sikér szálak mint a pókhálót képzelnek el és még a bélzetnél a tartást lyukak ne essenek be és a nyújthatoságot segíti elő. Ha Sims Bl55-ből dagasztasz akkor kell hozzá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest