Hirdetés
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz depe95 #13349 üzenetére
(#13350) Kaba
Köszönöm már nézem is
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Paxker315
addikt
Egy szempontot vegyél figyelembe még :
Miért használna menopauza után bárki is vaskiegeszitest? Van objektív ok? Mert amúgy ártani lehet vele, nem véletlenül üldözik sokan "tűzzel - vassal" a vas-kiegeszitest, sokan meg egészségmegőrző okokból adnak rendszeresen vért ( verlebocsatas~vasterheles csökkentése)Biztos vagy benne, hogy szüksége van rá? Általában többet árt, mint használ.
-
bul07
nagyúr
válasz Paxker315 #13352 üzenetére
63éves édesanyám
Vérvétel alapján határérték közelében alatta van, alacsony[kép], és ápolónő és a csukos orvos szerint is alacsony a vas szintjeOlvastam hogy több fokozata van a vas pótlásnak, sorrendben
Étrend változtatás(nem sok esély van rá)
Vitamin
Felírt gyógyszer
És végső legsúlyosabb esetben
Infúzióval bevittÍgy szerintem most elég lesz a vitamin amit hébe hóba mikkor eszébe jut bevesz
Ezt néztem ki
Jutavit Szerves Vas Komplex 18 mg Forte tabletta 100x[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Elrontottam a képet nem volt rajta a vas szint[kép]
-
8
senior tag
És okoz valamilyen panaszt?
Mert ha nem, akkor én feleslegesen nem pótolnám. Sokkal többet árthat, mint használ, ez nem olyan, mint a c vitamin, hogy "nem baj ha többet veszek be, majd kiürül". Ráadásul nem is biztos, hogy vaspótlással feljebb mennek az értékek, illetve ha tényleg valamilyen konkrét probléma áll a háttérben, azt könnyen ronthatja is a vaspótlás.
Határértékek közelében is teljesen jók lehetnek ezek az értékek.
Viszont ez jelzés arra, hogy rendszeresen kell nézni, és ha még lejjebb megy az alsó határértéktől vagy komolyabb ingadozás van, na akkor kérni az orvos tanácsát a pótlással kapcsolatban, illetve először is kivizsgálni az okát.
Fotelorvos-vélemény[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Lackki
őstag
vas szedéssel azé óvatosan, mert könnyen átfordul és a túlzott vas a szervezetben elég nagy sz*pás tud lenni...
Privátot hamarabb észreveszem
-
bul07
nagyúr
Gyenge hajhullás van
Havonta kéthavonta megy vérvételre, majd nem csak alap vérképet kérnek hanem vas szintet is, és ha már majd helyreál nem szedi tovább
(#13356) vittorio7
Megrendeltem amit linkeltem abba kevesebb is a vas
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz #39868659 #13360 üzenetére
Hemoglobin szint is alacsony 114, a jó 120-160
Amit elsőnek beraktam képen azok mind alacsonyak kicsitNa de én elköszönök mostanra, megyek aludni, még ma éjszaka is megyek dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
-
Paxker315
addikt
válasz arcsin #13353 üzenetére
Ki így, ki úgy. Én "meggyőződésesen" vallom, hogy normális esetben menopauza után szükségtelen, potenciálisan káros a vas"pótlás". Utána PÜ-ben észrevételeket megtettem, de mivel releváns lehet, ide is "átemelek".
Egyrészt, ez "nem vérszegénység". 114-es Hemoglobin, 4T/L vörösvértest, főleg 87-es MCV-vel bennem nem veti fel "vérszegénység" képét (elsőkézből: 100-as Hb-al is lehet havonta 1200-1500km-t bringázni nagyobb erőlködés nélkül...). Vannak kollegák, akik nézete szerint a Hemoglobinnal akkor érdemes foglalkozni, ha már kétszámjegyű az érték (Ahogy nekem meg meggyőződésem, hogy a HbA1c-vel meg akkor, amikor az 5-öt meghaladja. Amíg 4-gyel kezdődik, béke van, és a triglicerid is legyen csak 1.25 alatt minden esetben.).
Mivel se teljes vaskötő kapacitást, se transzferrint vagy ferritint nem néztek, és amúgy a szérumvas is "reftart", én nem esnék neki a vasalásnak.
Ami viszont tény: a vastagbél tumorok mindkét nemben a leggyakoribbak közt vannak, kiváltképp' idősebb korban. Első körben felgöngyölíteném, van-é tápcsatornai vérzés v székletben vér, nem "veszt-e" valahol. Tudom, nem mindenki szeret tükrözésre császkálni szűrővizsgálatra, pedig a bélrendszeri daganatok nagy része kiszűrhető lenne kezdeti szakaszban, amíg "uralható a helyzet". (Jó, nyilván van, ki túltolja, és meggyőződése, hogy 40pluszosan 2-3 évente kellene kolonoszkópiára mászkálni, de, engem nem vett meg az elképzelés. Titkon bízok benne, hogy mire oda kerülök, már lesz nem-invazív, jó érzékenységű és fajlagosságú "kit" coloncc kizárására, nem akarok kameráztatni)
Előbb zárjuk ki, hogy van-é esetleg vastagbél-daganat, tápcsatornai vérzés. De nekiesni vassal nem körültekintő. Utána kell járni, mi lehet a háttér-ok. Elhúzódó gyulladás? rejtett vérzés?
Akit említesz nő vlszg fiatalabb volt azért, tippre menopauza előtti. És rendellenesen erős ciklikus vérzések azért "le tudják meríteni" a raktárt idővel. Csak a vas tipikusan olyan kiegészítés, aminek a kockázata általában nagyobb, mint a várható haszon. Meg, mint mondtam, személyes "tiltakozásom" is van ám ellene. Ahogy látom, a fórumtagok jó része osztozik ezen "aggályoskodáson", és teljes mértékben jogosan, megalapozottan.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
Halló!! Milyen topic ez??
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
bul07
nagyúr
Ez itt egy jó közzösség akik bármiről jól tudnak bezélgetni.
És nem. ....[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Szigorúan véve jó akciók gyűjtőhelye, "mindennapi dolgainkhoz". Pl. most lidl plusban 19 ft az instant élesztő, 303 ft literje a "Doussy" sajátmárkás öblítőjüknek, és a silan is 509-re jön ki literáron. Viszont a coccolino áraktól kis híján összecsuklottak a lábaim, ahonnan korábban vettem, literje 535 ft-ról 900-ra drágult Bár most kb 1.5 évig nem kell vennem
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Skillet #13368 üzenetére
Két s@gget is tud egyszerre nyalni
Tuti gyorsan megy fel a ranglétrán( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Keef_Lee
senior tag
Hova lett az olcsó rizs?!
Valamelyik "bótba" holnap kellene venni.
Nem újrakezdve a témát, de mi a Iron complex vasat vettük a gymbeamtől, de most nem is látok náluk ilyet. (C vit, cink,folsav is volt benne. Most meg csak sima van.. Meg is ijedtem most a beírásaitok alapján, meg hogy be is szüntették ezek szerint.) -
Kaba
veterán
válasz Keef_Lee #13371 üzenetére
A rizs mindenhol megdrágult 500 Ft alatt már ritkaság a kilós rizs.
A pennyben pár napja láttam 479 Ft -ért.
A Lidlben van (a mai napon még érvényes) 4,5 kg-os Basmati rizs 3299 Ft-os áron és 5 kg-os Jázmin rizs 3299 Ft-os áron. Amennyiben valamilyen ázsia bolt van a közeledben vélhetően ott lehet még olcsóbban beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
csondes
tag
Schauma Color sampon duopack, 2x400ml 990 ft
-
rushty
őstag
Almighty Spar [link]
Revolut meghívó pü-ben
-
headhunter
addikt
-
Ciccuka
veterán
válasz headhunter #13380 üzenetére
ilyesmiket mi is szoktunk venni
tegnap előtt 59% volt rájuk a helyiben
berakom a fagyasztóban és 3 hét múlva is jó.
10 perc alatt kiolvad.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
8
senior tag
válasz Ciccuka #13381 üzenetére
igen a túró rudi nagyszerűen fagyasztható
sőt, akár fagyottan is lehet enni, nem túl kemény, pl 2 centis darabokra vágva főleg nyáron hibátlan
fagyva pár kanál joghurttal összeturmixolva is jó hideg csemege[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Ciccuka
veterán
Az új Tesco Clubcard App-ban már 400 pontokat be lehet váltani utalványra.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Nikaré
őstag
válasz Zsoleszhun #13386 üzenetére
Én meg lassú, pont lemaradtam és pont kellett volna majd legközelebb.
#13373 krizmo_
Tegnap három Lidlben néztem a Basmatit, egyikben sem volt.[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
válasz krizmo_ #13388 üzenetére
Én is néztem egyben tegnap, mondták, hogy hamar elfogyott.
Így marad az Aldi, még az áremelések után is olcsóbb kicsit a kilós egységára, mint a lidles félkilós kiszerelésű. Pontosan nem tudom, de nyóccázvalamennyi.
Ami korábban 800 volt és akciókor 600-ért lehetett betankolni a következőig.[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Nikaré
őstag
válasz rushty #13393 üzenetére
Budmil kupon, ha valakit érdekel, priviben dobom.
Gondoltam először itt említem, a "nagy" topik hátrányára10% kedvezményt biztosít vásárlásából.
Beváltható a budmil Zrt. üzleteiben
és webáruházában (budmil.eu)
2022.05.25-31.-ig.
Ajánlatunk egyéb kedvezménnyel nem
összevonható és akciós termékekre
nem vonatkozik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- 12" Apple MacBook Retina 2017 Rose Gold! Intel Core i5 + 8GB RAM + 512GB SSD! Olyan mint az új!
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest