Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sqpp
őstag
Mi a baj?:s
-
sqpp
őstag
Üdv,
Nos, ma vettem egy ilyen hangkártyát, bár csak hétfőre érkezik meg.
Haverom adta oda a régi 5.1-ét, ezért a mostani alaplapi, illetve másik régi creative hangkártyám már nem igazán képes az 5.1-re, meg alapvetően a driverei se frissek, ezért döntöttem amelett, hogy akkor veszek egyet. A régi karim szintén Creative (Live 1024! Value) és az alaplapim (Intel HD audio), melyek ugye nem igazán működnek megfelelően 5.1-el..
Szerintetek hangzásban lesz változás? Illetve win 7 felett vannak a driverekkel parák? Mert jelenleg win 10 van fent, de eddig még nem volt vele semmilyen gondom, driver terén sem..
-
Tiger.
nagyúr
válasz Henker2 #13186 üzenetére
creative oldalán is van már.Bár én is paxot használok és az jó.http://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
Henker2
addikt
Üdv!
Most telepitettem először 8.1-et a gépre!
A problémám a következő!
Van egy pci-os Xtreme Music-om. A GTX760-as kártyám hdmi-vel van összekötve a monitorral.Mindig a HD Audio driverrel szokott bekavarni. Ezért azt nem is telepítem fel.
Az alaplapi audio- t meg alapból letiltom.
De mégsem látja a gép a hangkártyát. Van tippetek? A win 8.1-hez készült legfrissebb PAX drivert telepítettem fel és semmi. Ha az eszközkezelőben rámegyek az ismeretlen multimédiás eszközre és ott akarom az illesztőprogramot frissiteni és megadom a PAX könyvtárát megtalálja a win, de ezzel a hibaüzenettel fogad! :
A fájlkivonat nem található a megadott katalógusfájlban. a Fájl valószinűleg megsérült, vagy illetéktelenül módositották!
Most mit tegyek? Egyébként SSD-re telepitek!
KösziULTIMEA Nova S80
-
Tiger.
nagyúr
válasz Petyyyyy #13180 üzenetére
Nekem ez a 2 dik 5.1 em ahol szokta csinálni, most felraktam a legújabb pax drivert amúgy sztem a win8,1 lehet a ludas.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Tiger. #13179 üzenetére
Én pár hete igen, de kiderült, hogy a potméteremen kellene igazítani kicsit...
Egyébként ezen a téren minden rendben volt?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tiger.
nagyúr
Valaki tapasztalt olyat hogy egy idő után megváltozik hangzás pl a center hangosabb lesz a többihez képest de ha újra rá rakom hogy 5.1 akkor vissza áll normálba.Pax drivert használok.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Csorbi #13177 üzenetére
Szia!
Rég jártam errefelé, de ha gondolod és megengedsz egy javaslatot, szvsz egy próbát megérhet ez a pakkocska!
-
Csorbi
addikt
Egy PCI-os XtremeGamer-hez melyik most a legjobb/legajánlottabb drivercsomag Win 8.1 x64 alá funkcionalitását és stabil működését tekintve?
-
zsizsef
senior tag
Foobar helyett ezt használnám.
X-fi prelude output latency értékét mire érdemes állítani? -
jolti05
őstag
válasz hardverhaver #13168 üzenetére
Van, tegnap megpróbáltam összekötni az erősítővel, de nem tudtam hangot kicsikarni. Efelől érdeklődöm éppen egy másik topikban, mert nem értem / nem tudom hogy kell.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
hardverhaver
tag
válasz jolti05 #13166 üzenetére
Ha az alaplapodon van optikai kimenet, akkor azt használd a házimozi erősítődhöz. Hiába veszel a gépbe jobb hangkártyát és hiába kötöd annak az optikáját a házimozi-erősítődre, a hang nem lesz jobb, ugyanis minden ilyen esetben az erősítőd DAC-ja végzi a jelátalakítást.
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Az érdekelne, hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvásárolni:
X-Fi Titanium Fatal1ty / Sound Blaster Z
Fülhallgatóval nem szoktam "nyomulni", tv-t, filmet nézek gépen, zenét hallgatok illetve elvétve játszom. Egy házimozi erősítő van rákötve a gépre (nem tudom ez fontos-e)A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Sz.Miki #13164 üzenetére
Ismerős a szitud, mert anno én is hajtottam azt a böszme nagy dögöt, de alapból nem tetszett amit hallottam, pedig én aztán bevetettem mindent. Aztán amikor túladtam rajta és megvettem egy kisebb 2.1-es rendszert, aminek alapból is normális kétutas csipogója volt, esküszöm elküldtem Logiékat melegebb éghajlatra.
Szóval javaslom, hogy szerezz be hozzá normálisabb szatokat, mert a jelenlegi egyutas gyári megoldás zenére tényleg nem valami előkelő.
-
Sz.Miki
őstag
válasz PrinceHerceg #13163 üzenetére
Szomorú, mert a Z-5500 rendszerem filmeknél játékoknál isteni, viszont zenehallgatásra alkalmatlan.....Nagyon laposak a magasak és szerintem erősek a mélyek. De a tónus állítással csodát lehet tenni vele. Ez most nagyon hiányzik a beépített EQ az erre használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz CirrMee #13162 üzenetére
Anno nekem is volt sima SB Live 5.1-em, mint első komolyabb dedikált hangkeltő, de akkoriban még igen igen kezdő voltam és azt se tudtam mi mire jó a software-ében.
Plusz kis Guglizás után kiderült, hogy igazad van, mert bizony már ő is tudta az általad hiányolt dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz PrinceHerceg #13161 üzenetére
Volt a Live! sorozaton is. Hülyeséget nem akarok mondani ennyi idő távlatából, de mint ha az ősöreg AWE64 (ISA) kártyám is tudta volna a maga korában.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
RockHaRD
addikt
Megoldottam a dolgot szerencsére
Full idegbaj volt már, mert mindennel próbálkoztam, végül utolsó mentsvárként századjára is teljesen letöröltem a drivert your uninstallerrel + ccleaner + driver cleaner + registry clean + junk file remove
Majd felraktam csak a drivert, meg a control panelt. Se extra, se audio setup, se help hülyeség, és most működik
Köszi mindenkinek aki próbált segíteni
-
Petyyyyy
addikt
válasz RockHaRD #13157 üzenetére
Ha nem jön be egy-egy menüpont, azt csakis szoftveres hiba okozza. Nem számít hol van a kártya. A kissebbik gépemben hasonló jelenség van a Titaniummal Win 7 alatt. Néha 2-3 perc is eltelik mire megjelenik a Volume Control panel.
Win 10 TP-t próbáltam egy kölcsön vinyón frissen telepítve és ott minden menü úgy jelent meg, mint a karikacsapás.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
RockHaRD
addikt
válasz Csabesz666 #13156 üzenetére
Olyat olvastam tegnap a sok keresgélésnél, hogy ezek a kártyák nem hajlandóak csak 1x-es sebességgel működni. Végig próbálgatom a többi slotban, aztán ha sehogy sem jó, akkor kénytelen leszek elfordítani a procihűtőt keresztbe.
Viszont ha a legfelső slotban sem jó, akkor tényleg nem tudom mi lesz. Nagy ritkán bejön a control panel, de a crystalvoice menüjét még soha nem láttam, mert azonnal lefagy Pedig szeretném kikapcsolni
-
Csabesz666
aktív tag
válasz RockHaRD #13155 üzenetére
Bármelyik PCIe slotba belerakhatod, a hangkarit. Bármilyen PCI-E foglalatba tehető, bármilyen x értékű PCI-E kártya. Pontosabban a kártya illesztése nem lehet hosszabb, mint a foglalat.
Tehát PCI-E x16-ba mehet x16, x8, x4, x1 kártya. x4-be csak x4, x1. x1-be csak x1.
Az alaplapodon a fekete PCI-E x16 foglalat csak x4 módban tud működni, tehát oda csak "egyéb" kártyát érdemes tenni, melyek beéri ezzel a sávval. -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Ma beszereztem egy SoundBlaster Z-t (30k volt iponba), és elég nagy csalódás, hogy win 8.1-emen a control panel konkrétan nem működik semmilyen formában. Nagy ritkán 5-10 perc várakozás után előjön, és 2-3 kattintásig jó is, aztán lefagy. Z77 Extreme4 alaplapom van, és a legalsó rövid PCIe 1x slotba dugtam a kártyát, sajnos nem tudom a vga fölötti legfölső slotba, mert belelóg a k.rva sctyhe mine2.
Órák óta guglizok, de nem találtam rá megoldást. Esetleg valaki valami tippet tudna adni, hogy mivel próbálkozzak?
-
Tiger.
nagyúr
válasz hardverhaver #13152 üzenetére
A 8.1 el mennek mar rendesen? Van egy pack3 masom driver, remelem azzal jo.Fulessel meg nem is neztem.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz PrinceHerceg #13149 üzenetére
Van amúgy olyan PCIe változat, amin megvannak eme funkciók?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
hardverhaver
tag
válasz Tiger. #13150 üzenetére
Nekem az Elite Pro mellett van egy Gamer, illetve egy Exrteme Music is. Szóval egy egész háremem van az X-Fi csajokból. Sokat tesztelgettem őket AKG és Sennheiser fejesekkel, jelenleg egy Superlux HD631 DJ segítségével kényezteti az Elite Pro a füleim erogén zónáit. Néha nagyon utálom, mert mostanában ismét sokat hisztizik. Mint fentebb említettem már, egy Win frissítést követően besértődött és hol szól, hol pedig káromkodik. Asszem visszarakok egy Win hetet, a nyolccal amúgy sem vagyok kibékülve.
-
Tiger.
nagyúr
válasz hardverhaver #13145 üzenetére
olvastam egy átfogó tesztet és úgy néz ki hogy a elite pró és az exrteme music közt nem sok a különbség mindegyik jó.
-
CirrMee
addikt
válasz PrinceHerceg #13143 üzenetére
Fantasztikus, nem is lesz már olyan Soundblötty kártya, amivel olyan szép hangokat lehet kicsikarni torzítás mentesen, mint a nagy elődökkel...?
-
HSM
félisten
Nem tudom, mi lehet a gond nálam az Auzen X.fi Prelude a régi gyári driverével Win7 64bit alatt semmi gondot nem produkál,szól, amikor kell neki... Rossz tuningnál előfordul, illetve a friss Flashplayeres videóknál, hogy elmegy a hangja a windóz mixerből, olyankor csak ASIO-n hajlandó szólni. De ilyet nem csinált, 1 hónappal ezelőttig, amíg nem volt tuning és friss Flashplayer.
-
Tiger.
nagyúr
lol
-
hardverhaver
tag
Az X-Fi Elite pro kártyámnak, baromi szép hangja van, tényleg le a kalappal a hangja előtt, de az a sok macera mire életet lehelek bele, hát az egy fárasztó dolog, de aztán a hangja kápótól. Imádok vele zenét hallgatni. -ha ő is azt akarja, mert van amikor nem akarja. Olyan mint a nők, azaz meg kell küzdeni a hangjáért.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Sz.Miki #13125 üzenetére
Szia!
Sajna ahogy láttam ezeket a funkciókat kihagyták az újabb karikból, szóval meg kell tanulnod együtt élni a dologgal.
HSM:
Ha nem otthon vagyok huzamosabb ideig, pl: egyetem végett, akkor mindig jól eső érzés amikor is a jó öreg X-Fecske kezd dalolni, mert addig hiányában mindig igyekszem oda gondolni a hiányzó hangeffekteket, amik kimaradnak ezzel a fos ALC880-al.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #13138 üzenetére
AZért pozitív az... Ha hallgatod a zenét rajta, legalább el tudod képzelni, mit kéne hallanod, tehát felidézni a zene élményét jó.
Viccet félretéve, pl. az asztali 5.1-es 6000-es Geniusom tökéletesen kiszolgálja filmnézésre, és nagyon alkalmi zenehallgatásra, de a fülesemet rádugva borzalmasan átjön, micsoda dobozhangja van, hiába csillivilli legjobb realtek kodek, meg árnyékolás, meg Nihicon Audio kondik, meg speckó PCB, meg fejhallgató erősítő.(#13139) Tiger.: Nálam akkor, ha a filmen hibás volt a hangsáv.
(#13140) djrobaa: Nekem sincs hűde hangrendszerem hozzá... Ugyanakkor rádugom a kb. 10 éve 15 000 forintért vásárolt, tehát közelsem high-end Sennheiser HD497 fülesem, és elsírom magam a dobozhangjától, míg az X-fim hangzása szinte elmeséli a zenét ugyanazon fülesen is.... Akár egy sima MP3 állománynál is.
Ha nem hallod a különbséget, az állati jó, nem kell egy vagyont költeni hangkarikra, meg bosszankodni az esetleges driveres nyűgökön. A Realtek kodekjeim driveres supportja valóban példás volt mindig is, soha semmi bajt nem okozott a drivere, egyszer felraktam, és működött, míg le nem töröltem.[ Szerkesztve ]
-
djrobaa
aktív tag
-
Tiger.
nagyúr
Valakinél volt már olyan hogy néha ki hagyott a hang?
Vlc playerel néztem egy hd filmet és néha ki hagyott a hang.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
djrobaa
aktív tag
válasz hardverhaver #13131 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok, de sajna nemtudott itt senki sem (vagy nem akart) megoldást rá. Nekem bekapcsolás után állandóan valami ACCESS Bus verzérlőt írt, hogy nincs telepitve és nem volt hang. Eddig elég volt egy restrat a gépnek és jólett, de kb 1 hete már ez sem segitett. Ma nagyon felbosszantott így a kártya közelebről megismerkedett egy kisbalta élével. Így visszatértem az integrált hanghoz. Többé nem bosszant fel. Ja és ezt Win 7 és Win 8.1-en is eljátszotta.
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
Petyyyyy
addikt
válasz hardverhaver #13133 üzenetére
Lesd meg a frissítési előzményeket/telepített frissítések listáját. Ha találsz gyanúsat, vond vissza/távolítsd el. Hátha..
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
hardverhaver
tag
Próbálkoztam a visszaállítási pontokkal is, de nem segített.
-
hardverhaver
tag
Nem telepítettem drivert. Félreértettél. Átlagos, automata frissítés volt, ami szétcseszte a "többé-kevésbé" jól működő hangkártyám illesztőszoftverét.
-
Petyyyyy
addikt
válasz hardverhaver #13130 üzenetére
Nagy bölcsességnek számít, hogy Winupdate-ről soha nem telepítünk drivert.
Esetleg egy visszaállítási pont kisegíthet.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
hardverhaver
tag
De a Creativ is bekaphatja. nem informatikusok dolgoznak ott hanem valamiféle bantu négerek. Fogalmam sincs, elképzelni sem tudom, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy 1500ft-os hangkártya is atom stabilan működik a rendszerben, de egy annak idején baromira méregdrága hangkártya, úgy esik kell a Winfos alatt, mint a téli jégen a részeg ember.
-
hardverhaver
tag
Win8.1, automata frissítés, aztán szanaszét hullott az egész gép. Az Elite pro kártyám azóta úgy viselkedik ahogy csak akar. Lefagyás, automata újraindulás és a hangkártya nem akar működni. Számtalanszor újratelepítettem a driverét, de hol működik, hol nem. Az előbb pl. azt csinálta, hogy zenehallgatás közben egy óriási pukkanás a fejhallgatómban, de akkora, hogy azt hittem károsodott a hallásom is, majd folyamatos sípolás. Megint újraindítottam a gépet és eltűnt az eszközkezelőből. Ismét újratelepítettem és sokadik kísérlet után jelenleg ismét működik, de már félek a fejemre felvenni a fejhallgatót.
A lényeg: maximálisan tele van a bugyrom a Win8-al. Az egész egy olyan fostalicska mint annak idején a win95. Hihetetlen, hogy egy nyamvadt hangkártyával annyit kell küzdenem mint 100 éve a Win95-98 alatt. -
userM
csendes tag
Sziasztok! Sajnos sikeresen leamortizáltam az X-fi Fatality hangkártyám egyik mini jack aljzatát (értsd letört egy apró darab belül, így mono-ban ad jelet ki magából - a többi kimenet hibátlan). Hol lehet ugyanilyen csatlakozót vásárolni? Vagy akinek van működésképtelen hangkártyája, amin ilyen aranyozott jack aljzat van kérem jelentkezzen akár Sound Blaster 2 ZS is szóba jöhet, elvileg azonos jack aljzatok vannak mint az X-fi-n.
-
Sz.Miki
őstag
Nem tudja valaki, hogy SoundBlaster Z-nél hol lehet a magas és mély tónust állítani?
Hiányzik ez a menüpont nekem :=(
X-finél a windows lejátszóeszközök menüpont alatt is megtaláltam a jelszinteknél, de itt nincs most ilyen.
PrinceHerceg: Sikerült dobozos Z-t szereznem és Nichicon kondis de a magas mély tónus állításának hiánya nagyon bosszantó.
Az SB live 5.1 óta az összes creative kártyám tudta.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Ezzel az "új" 2014-es PAX packal volt valakinek olyan rajtam kívül, hogy a hang elkezdett pattogni, mint a bakelit alatt és módváltással szűnt meg?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
M3cK
tag
válasz PrinceHerceg #13114 üzenetére
Ohh, most hogy mondtátok, hogy kössem rá az előlapi panelt, megnéztem, és most láttam rajta a 9 pines csatlakozót, amire rá lehet dugni az előlapi panelt, így most már tiszta sor. 1000 hála
-
csibuka85
őstag
Ja köszi azt már vagy 500x megnéztem , de én arra lennék kíváncsi hogy egy Sound Blaster Z hsangkártyába hogy kötik be. Azért köszi szépen.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
őstag
válasz PrinceHerceg #13117 üzenetére
Szia hát nagyon köszönöm szépen a segítségedet. Sajnos a linken semmit nem látok.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
PrinceHerceg
őstag
válasz csibuka85 #13116 üzenetére
Kedves Norbert!
Sajnos úgy tűnik, hogy bizony valamelyik csatornádat kénytelen vagy mellőzni a 4-ből, mivel a SB Z hangkari csak 5.1-et, tehát 3 különálló hangcsatornát képes megszólaltatni analóg módon egyszerre. Annyit viszont megtehetsz, hogy egy Jack-Y elosztóval a hátsó csatidat (feketét) többszörözöd és így az oldalsó (szürke) + hátsó egyszerre ugyan de szólni fog. Azonban ez nem a valós 7.1 lesz, de legalább előrébb leszel valamelyest.
+ Itt van egy videó, hogy hogyan is kell bekötni a fülesedet!
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és össze lehet kötni egy RAZER TIAMAT 7.1 es fülest egy Sound Blaster Z 5.1 es hangkártyával ? Ebben tudnátok esetleg segíteni vagy elrontottam a vásárlást ? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
bobalazs
nagyúr
válasz PrinceHerceg #13114 üzenetére
+1 Nekem is így van megoldva. Előlapit bekötöd, aztán alkalmazásfüggő/beállításfüggő hogy használod. Játszani érdemes azzal hogy beállítod az alapértelmezett hanglejátszó eszközt, indítasz valamit, és azon szólal meg. Átállítod az alapértelmezettet megint indítasz valami mást, akkor a másikon szólal meg. Ez nem minden esetben kivitelezhető. Zene lejátszáshoz meg ott az AIMP3 abba kafán be lehet állítani melyik hangkimenetet használja. (Creative ASIO preferált) +HDMI a VGA-n elvileg az nagyon jó minőséget ad.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Egyidejűleg a hátsó kimenetekről nem igen tudod megoldani a dolgot, hacsak nem kötöd be az előlapi kivezetést, mert onnantól már csak a hangkarid vezérlőjében kell belőni, hogy épp mit is kívánsz aktuálisan használni.
Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
M3cK
tag
Az optikai ki és bemenet, megint más, az is külön van a hangkártyán. Az is olyan, mintha külön lenne, és a jack dugókat és az optikai be és kimeneteket, külön tudod kezelni. Amire én gondolok, azt esetleg valahogy a creative programján belül lehetne megoldani. Régen az alaplapi programban, a realtekben, be lehetett állítani, hogy melyik jack dugóba mi van bedugva, és akkor nem volt gond, de ezt kivették, és már nem lehet állítani. Kérdés hogy ilyesmi van-e a creative programjában. Csak olyat találtam hogy "Jacks" és ott látom hogy mit kezelne az adott jack, és melyikbe van bedugva valami. De nem lehet állítgatni.
-
M3cK
tag
Ezt csak akkor lehetne így változtatni, ha 2 külön részre lenne bedugva a fülhallgató, és az 5.1, pl: 5.1 hangkártyába, fülhallgató alaplapi integrált hangkártya vagy előlapi panel. Csak ha már most vettem egy hangkártyát, akkor a fülhallgatót is azzal szeretném használni ha lehetséges, nem pedig a semmit nem érő alaplapival.
[ Szerkesztve ]
-
M3cK
tag
Üdv!
Nem tudom hogy valaki kérdezte-e már, szóval megkérdezem;
Van egy Creative Sound Blaster X-Fi Titanium-om. Erre, rá van dugva az 5.1-em, szóval még van 1 szabad hely a mikrofonon kívül. És az lenne a kérdésem, hogy meglehet-e valahogy azt csinálni, hogyha bedugom a fülhallgatómat, a maradék 1 helybe, akkor tudjam váltogatni hogy fülhallgatón szóljon a hang vagy az 5.1-en?
Szóval hogy ne kelljen kihúzni az összes kábelt, és csak a fülhallgatót bedugni, utána ha meg az 5.1-en akarom hallgatni a dolgokat, akkor pedig visszadugdosni, hanem a programban váltogatni hogy min akarom hallgatni éppen a dolgaimat. -
_Scythe_
aktív tag
Köszi, de nem olyan gáz a helyzet csak bizonyos márkáknál (ASUS) elég szűk a választék és nem akarok olyan feature-okert fizetni, amiket nem használok. Így hát nem ASUS lesz, de Giganal pl. van választék. Másrészt biztos nem akarok olyanert fizetni, ami amúgy is megvan így az USB-s kiesik, de azért köszi a tippet.
-
_Scythe_
aktív tag
Köszi mindannyiótoknak a választ, elég egyértelműnek tűnik, ráadásul egybevág az én véleményemmel is
HSM kollégának külön köszönet, ugyanis pont ezt az alaplapot néztem ki én is egyúttal leírást is kaptam róla Füleshez én is az előlapi (azaz az én esetemben tetőlapi) integráltat szoktam használni hasonló okoból, plusz hogy ne kelljen mindig átállítani a hangkártyát úgy hogy ez a rész is hasznos volt -
Petyyyyy
addikt
válasz _Scythe_ #13101 üzenetére
Röviden: lehet akármilyen hiper-szuper az alaplapra integrált chip, szvsz. soha nem fogja utolérni egy diszkrét kártya tudását és hangzását.
A tehermentesítés valóban jelen van, de a mai konfigoknál már nincs akkora jelentősége.
Pár hónappal ezelőtt volt szerencsém kihallgatni a különbséget. Igaz csak egy P5800-zas szett volt a hangkeltő, de már azzal is egészen élhetőnek tűnt az integrált Realtek hang. Aztán gépbe került egy X-Fi és harapni lehetett a különbséget. Nincsenek elcsillapított mélyek, nem létező közép tartomány és eltúlzott magas. Ahogy feljebb írták, még egy Audigy-vel is sokszor jobb az élmény, mint bármely integrálttal.Tegnap bepattintottam a kissebbik gépbe a Titaniumot. Legutolsó driver a gyártó oldaláról plusz Support pack 3.0 - csont nélkül ment fel minden. Hibátlanul szól.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HSM
félisten
válasz _Scythe_ #13103 üzenetére
Nekem a Gigabyte Z97X Gaming 5 lapomon elvileg a legjobb Realtek csip van, az ALC1150, és hozzá csúcs-audió kondik, meg külön PCB-rész, meg árnyékolt csipek, aranyozott csatlakozók.... [link]
Mit is mondjak, a legszebben szóló alaplapi cuccom eddig, kalap le. A hangja erőteljes, zaj sehol, eddig jó. De most veszem vissza a kalapom, ugyanis dobozhangú. Nem vagyok szaki a témában,hogy lehetne ezt szebben leírni, de nincs tere a zenének, nem hallom ki a hangszereket egyenként külön-külön, olyan hamiskás az egész. Másoktól is hasonlókat hallottam vissza erről a kodekről csak Asus lapról... Szóval a fülesemet meghajtani zenét hallgatni felejtős. Ugyanakkor filmezni az 5.1-es Genius HT 6000-es hangfalamat egészen szépen kiszolgálja, és alkalmanként zenét hallgatni így oké, de csakis azért kööttem rá, mert az X-fimnek nincs külön (hátlapi) fejhallgató kimenete (a front panel csati meg összeszedi a gépből a zajokat), és nem akarom elkoptatni a hátsú "front" csatit, külső kapcsolós kütyüt pedig nem volt még időm bütykölni.
Talán jól leírja a helyzetet, hogy inkább hallgatnék egy ősrégi, de jól beállított Audigy1-est, mint az alaplapit. Az Auzen X-fi Prelude hangképéhez képest pedig végképp nincs is miről beszélni. Szerencsére Z97 lapokból még elég sokra tettek PCI-t, így tudom még használni szeretett hangkeltőmet.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz _Scythe_ #13101 üzenetére
Szia,
Nekem mindig volt hangkártya a gépemben, de amikor tavaly beadta a kulcsot az Xtreme Music-om és kb. 1 hétig (amíg nem találtam meg a mostani Auzen X-fi-t) kénytelen voltam alaplapi hangot használni, tudam, hogy sűrgősen kell egy jó kártya. Ég és föld a különbség, még ha csak alapdolgokra használod akkor is.
A dedikált DSP-t már nem nagyon lehet használni játékok alatt tehermentesítésre, 1-2 cím (többnyire indie) használ már csak OpenAL-t, illetve a régebbi játékoknál (~ kb. 2010-ig bezárólag) lehet használni.
Viszont jól lehet használni a DSP-t zenekészítésnék, mixelésnél és hallgatásnál (ASIO 2.0 támogatás).
A PCI csatlakozó kihalása, tényleg probléma, úgyhogy valószínűleg én is megpróbálom majd kicserélni az X-Fi-met PCI-E-s csatlakozósra.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
_Scythe_
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni a következőkkel kapcsolatban.
Platrform csere előtt állok, és van egy X-Fi xtreme music PCI foglalatos kártyám, ami nagy fejtörést okoz. Eléggé limitálja a számbavehető alaplapok számát a PCI foglalat megléte, ezért elgondolkoztam, vajon van-e még értelme a diszkrét hangkártyának. Az lenne a kérdésem, hoyg szerintetek 2014-ben van-e még olyan különbség egy mostani jó minőségű alaplapra integrált, korszerűbb technológiákat is ismerő chip közt és az EMU20K közt? Annó még 50k ért vettem, de akkoriban zenéltem is, és ahhoz nagy szükség volt rá. Ma már csak általános felhasználásra használom, azaz játék, film, zene. Számít-e még szerintetek a dedikált SPU? Tehermentesíti-e a CPU-t a 3D hangpozícionálástól játékok esetén és ez egyáltalán tényleg olyan komoly számítási teljesítményt igényel-e? Van-e olyan alaplapi zaj, amit összeszed és zavaró mértékű egy integrált chip?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Mini-ITX
- iPhone topik
- Óra topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Trollok komolyan
- ZIDOO médialejátszók
- Steam Deck
- Az első az önvezető Volvo kamion, utána jöhet a humanoid robot
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest