Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
Kleroo
veterán
-
Ferdzsoo
addikt
Egy asus xonar van egy X-fi music szinten?
Akár softwer akár hardware téren?
Teccik. Most csak 20k körül van. Normalis X-fi-t meg most nemnagyon kapsz 26 alatt..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Kleroo
veterán
Valaki már tudja használni x-fijét win7 alatt? Engem már csak ez tart vissza a kipróbálástól
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
audi100td
nagyúr
válasz fordfairlane #6093 üzenetére
Kihagytál még párat, pl. Platinum, Gamer fatal1ty, de amúgy is tök mind1.
-
fordfairlane
veterán
válasz asadasad22 #6092 üzenetére
Van PCI és PCI-Express is. A Titanium széria PCI-Expresszes, a régebbi Gamer - Music - Elite Pro (kihagytam valamit?) normál PCI. A butított DSP-vel szerelt Xtreme Audio-ból van PCI és Express változat is.
x gon' give it to ya
-
asadasad22
őstag
láma kérdés következik:
ezek az X-Fi cuccok PCI-E-esek?
én vagyok lemaradva, hogy azt inkább a videókártya szokta használni? a legtöbbször épp ezért csak egy ilyen slot van egy alaplapon a vidkarinak, ha pedig több van, azt több vidkarinak találták ki. mi értelme egyáltalán PCI-E-nek egy hangkártya esetén? kétlem, hogy olyan nagyon durva adatátvitelre lenne szüksége, mint egy állat GeForce-nak, bármilyen fasza is.. van van sima PCI változat? -
lean
aktív tag
válasz fordfairlane #6088 üzenetére
Na megkérdeztem a creative-ot kiváncsian várom a válaszukat
Mod:
Automatikus válasz már jött:
Dear Valued Customer,Thank you for contacting Creative Labs.
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #6087 üzenetére
Illetve már nem is tudom. A Creative ügyesen titkolja, mert nem ír semmit a sima Titanium kártyánál [link], a comparison chartnál is csak annyit, hogy 64MB X-RAM van vagy nincs.
x gon' give it to ya
-
Spy89
aktív tag
válasz audi100td #6077 üzenetére
Szia!
Bocs a lámaságért de, nem voltam teljesen otthon még a témában!
A lényeg, hogy elsősorban nem az előlapin akarom kivinni ha csak lehet, mivel állandóra akarnám bekötni a digitet (tartva attól, hogy nekimegyek).
Sajna RCA-hoz még nem találtam átalakítót 3,5 JACK-haz, ha esetleg valaki tud linkelni ilyet azt megköszönöm!Jön még boardosra lavina! :D
-
Oliverda
félisten
Nem. Ha a ref. XFX790i lapban GeForce 9800 vagy GTX280 kártyákat SLI-ben használunk akkor torzitani fog a hang DD Live vagy DTS Connect bekapcsolása esetén. Az nV és az X-Fi inkompatibilitási problémái már lassan legendásak...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
emre33
addikt
-
Oliverda
félisten
Ez jó hír!
"There are known compatibility issues with XFX790i Ultra Motherboard with NVIDIA GeForce 9800 or GTX280 graphic cards in SLI mode where you may experience audio distortion when using Dolby Digital Live or DTS Connect."
pffff... monjduk engem szerencsére nem érint"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
emre33
addikt
Get DTS Connect Pack FREE! for every purchase of Dolby Digital Live Pack.
Vagyis az általam is megvásárolt Dolby Digital Live Pack mellett ezntúl a DTS Connect Pack ingyenesen jár mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
audi100td
nagyúr
Most veszem észre olyan kártya nem is létezik!
Van Gamer Fatal1ty, meg van X-Fi Platinum Fatal1ty.
Nem értem ha kérdeztek miért nem vagytok képesek leírni a kártyátok pontos típusát.
Van hozzá ilyen előlapi paneled?
Ha van akkor, akár optikai, akár koax kábelel össze tudod kötni.
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Milyen Koaxról beszéltek Ti?
Nem RCA SPDIF-ről van szó?Köszi!
-
Spy89
aktív tag
Nekem elvileg egy Extreme Gamer Fatal1ty Platinumom van.
Honnan tudnám biztosra megállapítani, hogy optikai vagy koaxos kábel kell hozzá?Jön még boardosra lavina! :D
-
kem
addikt
Sziasztok srácot!
Érdekel valakit bármelyik X-Fi-nél jobban szóló studiohangkártya?
EAX-ot nem támogat, de úgy szol ahogy kell egy komoly cuccnak.Köszi!
-
audi100td
nagyúr
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
A gamer h.kártya hátulján addig eljutottam, hogy a mikrofon kimenet a digit I/O is egyben.A kérdésem csak az, hogy a optikai vagy koaxos?
[ Szerkesztve ]
Jön még boardosra lavina! :D
-
emre33
addikt
válasz Oliverda #6062 üzenetére
Igen!!
DVD lejátszó - optikai kábel -> elite pro és ac3 5.1 hangot dekodolja!! hihetetlen, de igaz.
Vista 64 bit és XP 32bit alatt is kiprobáltamhttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Jimy83
aktív tag
Üdv egy GENIUS 5.1 Home Theater hangfalam van, szeretném valami jobb hangkütyüvel megdobni / jelenleg egy audigy ls van bent / . Menyivel lenne jobb a hangzás egy Sound Blaster X-FI Paltinumal ? Láttam írták fent páran hogy az Audio szar de miért ? Kösz a válaszokat.
-
emre33
addikt
válasz Oliverda #6059 üzenetére
Elég sok embernk okozott ez gondot. Nekem is.
VD rákötve a pc-re, és csak sztereo hangot adott ki. De ennek vége.
elite pro-t vettem, nemis olcsón, és akkor 1-2 ezer forintosjogdíj miatt szivok ezerrel? Amit ki is fizettem volna. (encodot ki is fizettem)
Itt a feltört driver, és decodolja a kari az 5.1 bejövö jelet.
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz Oliverda #6057 üzenetére
ami elérhető az az Encoder
Ez viszont a Decoder-t töri fel. Ezt nem lehet megvásárolni.új X-FI kártyák nem tudják (így lettek olcsóbak)
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
SBXF_PCDRV_LB_2_18_0008_DolbyDigital_DTS_Unlock_Beta01
Durva...aki nem érti, az szóljon.
Kb egy éve várok erre
-
sanyi001
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
M3nyus
aktív tag
Hello
X-fi kártyák közül melyik éri meg 20 e körül,(lehet kicsit többis)
Ezt néztem:
[link]
Ebbe van memoria már?Én vagyok M3nyus!
-
Spy89
aktív tag
Megnéztem a GAME és az ENTERTAINMENT módban is (audio-ban egyáltalán nincs ilyen beállítási lehetőség).
A game-ben tényleg nincs bass boost, ha az előlapi modulba dugom a mikrofont, viszont az entertainment-nél igen ha tekergetem a BAS potit.Jön még boardosra lavina! :D
-
CSorBA
őstag
Örülök
Akkor megtennél nekem vmit?Game mode, headphone settings:
1,dugd be elöl a fülesed. És nézd meg akkor a Bass Boostot, h. változik-e ha ki kapcsolod, vagy bekapcsolod. Ha nem;
2, akkor hátra dugd be, és ott is nézd meg h. változik-e.megköszönném én is a segítséget.
Nekem sajna csak hátul És nem tudom miért lehet...szerk.: a mode mind1, mert entertaiment módban sem akar előlapiba dugva működni...
[ Szerkesztve ]
-
Spy89
aktív tag
Megoldódott a probléma.Ellenőriztem, kiderült, hogy a tápkábelt csak akartam, de nem dugtam rá. Most mükszik rendesen.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Én is így próbáltam tesztelni az I/O panelt, de nem ment.A többit pedig még eszköz hiányában nem sikerült kipróbálni, ill. nem működik a távirányító se.
Kíváncsi lennék , hogy van e valamilyen spec bállítás az előlapi panelhez, amivel be lehet kapcsolni vagy alapból működnie kellene?
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Következő problémám lenne:
Van nekem egy: Creative X-fi Fatal1ty Platinum kártyám.
És egy komolyabb (közepes) fülesem: Sennheiser HD280ProUgye headphone beállítással használom. game mode-ban.
A következő lenne a problémám:
Ha hátra dugom be, akkor tökéletes a Bass Boost.
De ha az előlapi panelra, akkor tök mind1, be van-e kapcsolva, nem működikVkinek vmi ötlet rá? Idegesít nagyon
-
lean
aktív tag
válasz lazar.krisz #6036 üzenetére
hello,
Én is OEM-et vettem, de kaptam hozzá Titaniumos driver lemezt, XP SP2-n azt is használom és tökéletesen szól és működik minden.
Vistán 32-n más a helyzet, ott most ezzel próbálkozok, (PAX_XFTI_V1[1].00), ez úgy tűnik működik rendesen, viszont a hang minősége elmarad az XP-étől.Hozzáteszem analógon hallgatom, DDL-t ilyesmit nem tudok tesztelni.
Talán próbálkozz pax driverekkel, elküldeném a driver lemezt, de az életbe nem tölteném fel mert kicsi a sávszélem.
A másik tippem, h valami adatátviteli gondod lehet, a PCI-E csatornákon, összeakad néha valami, de ez csak tipp, ha van helyed rakd át máshova, próbáld ki játék közben is stb, esetleg a régi driver roncsai, maradványai (driver sweeper volt?stb) kavarnak be.no cross no crown
-
lazar.krisz
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Segítség kellene, hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Vettem egy pár napja egy X-Fi Titanium kártyát ami PCI-e-s.
Első problémám az volt, hogy nem adtak hozzá megfelelő driver lemezt a boltban, másnap visszamentem mondtam nekik, de mondták, hogy ők se értik, hogy miért az Xtreme Audio driverét kapták hozzá. (a kártya OEM)
Én próbáltam felrakni azt ami a lemezen volt, de rögtön azzal a hibaüzenettel fogad, hogy nem rendelkezem a megfelelő hardverrel.
Ez a driver probléma még nem lenne gond, mert leszedtem a Creative oldaláról a megfelelőt hozzá, fel is települ és még használható is, mert van hang meg minden.
Ami a fő problémám, hogy ha bármilyen videót indítok el akkor a kép időközönként ugrik, ezt főleg DVD lejátszásánál csinálja Power DVD proginál.
Próbáltam kiszűrni a hibalehetőségeket, de bármit csinálok, a hiba megmarad.
Mielőtt valaki gondolná, hogy a Power DVD a rossz, az se lehet, mert ha csak egy DivX-es filmet indítok el BSPlayerrel az is időközönként akad.
Előtte egy Audigy2 ZS kártyám volt és nem volt semmi problémám vele.Ha valakinek hasonló problémája volt kérem írjon, meg ha netán valakinek van X-Fi Titanium kártyája és van hozzá driver lemeze, kérném hogy valamilyen módon jutassa el hozzám. Legegyszerűbben úgy ha iso-ban elküldené nekem óriás mailben.
Előre is köszönöm: Krisztián
-
fordfairlane
veterán
válasz Progression #6034 üzenetére
Elvileg a két kártya nem ugyanaz, de a DSP igen, CA0106 chip, amely először a Live! 24 biten bukkant fel, ha jól tudom. Az EAX nagyrészt szoftveres emuláció ezeken a kártyákon.
Lehet, hogy az SE-d rosszul volt beállítva.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Progression
csendes tag
válasz audi100td #6033 üzenetére
Tudsz egy olyan oldalt linkelni ahol tudok hozzá venni optikai kábelt?Nekem fogalmam sincs hogy milyen kell hozzá. Az x-trem audio pedig sokkal jobb, amikor az se-t használtam akkor pl a hátsó hangszórók halkan szóltak és hiába próbáltam állítgatni rajta ugyan olyan szar maradt.
-
audi100td
nagyúr
válasz Progression #6032 üzenetére
Ezt nem hiszem el, mivel a 2 kártya egy és ugyanaz.
Inkább optikai kábellel kösd rá a Z-5500-at.
[ Szerkesztve ]
-
Progression
csendes tag
Előtte egy audigy se kártyám volt,de az x-treme audioval sokkal jobban szól a logitech. Lecserélni biztos hogy nem fogom mert a gamer túl drága.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz Progression #6030 üzenetére
Én a helyedben inkább eladnám és vennék egy musicot vagy gamert mert az az audio csak pénzkidobás volt.
-
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy creative x-fi xtreme audio hangkártyát, csak az a gondom vele, hogy nem tudom mik az optimális beállításai.Egy Logitech z-5500-as hangfalrendszert szeretnék vele meghajtani.Ha valaki használ ilyen hangkártyát és leírná hogy miket állítsak be rajta azt megköszönném.
-
RiZool
tag
Sziasztok! Hát én tegnap belőttem az X-Fi Musicot, a kapott vista drivert tettem fel ..igaz csak egy órát hallgattam de nekem tetszett érdemes leszedni a legújabb divert hozzá ?
Most csak az a bajom, hogy a sennheiser fülesemnek ilyen nagy buszmli átalakitos csatlakozoja van ugye hogy 3.5es legyen...és nem tudom bedugni mellé a mikrofont valami ötlet ? /eddig a gép tetején lévö kiemnetbe dugtam a mikofont ..viszont az az alaplapi hangkarira van kötve...bár ha majd lesz időm megbuherálom..addig meg szivok/ Amugy sztem iszonyat jól szól az alaplapi realtekhez képest -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Párom gépében SE van és Vista-át használ. Teljesen jó a gyári cd-n is van Vista driver persze régi de lehet update-elni. Eddig amit próbáltam minden működött analóg 2.0 5.1 teljesen jól működik a digitális kimenet is szuperál az Alchemy -t is lehet használni hozzá.
Hasonló volume panelt használ mint az X-FI-k . Eddig nem volt vele gondom. KépA teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
MattX
tag
Ty! Esetleg akk van vki akinek audigy se-je van vistán? Véleményt kérhetnék róla?
-
MattX
tag
Most egy integráltam van Asus p5b deluxe lapon. Annál jobb annyival, hogy megéri költeni ezekre? Mellesleg az audigyre is van vista driver elvileg, v azzal nem érek semmit?
Esetleg más gyártotol vmi jo van ebben az árban?
-
MattX
tag
Szevasztok! Annyit szeretnék kérdezni, h két olcsó creative kártya kozul melyiket válasszam?
-Creative Sound Blaster Audigy SE 5000 korul van.
-Creative X-Fi Xtreme Audio 10 000 korul van.Vista 32 biten használnám, és érdekelne, h h szolnának, valamint, h mennyivel jobb az X-fis kártya! Vagy ha esetleg mind2 nagyon szar akkor azt jo lenne tudni! Koszonom szépen!
-
lean
aktív tag
x-fi titanium tapasztalatok, ha valakit érdekel:
xp-n nagyon állatul szól (mp3,pl CodWW), DVD) (dinamikus, tiszta, erőteljes) analógon kicsinálja a genius sw 5005-öt, vista 32 biten észlelhetően szarabbul (tompább, fakóbb) szól.egyenlőre a kapott cd-s driverekről(még nem youpaxozok) megy, telepítés során egyik rendszernél sem volt fagyás, egyéb probléma.
Vistán nehézkes volt belőni 5.1-et, bass redirectiont stb, mintha sokkal lassabban reagálna a driver, stb. mp3 felmixelést pl csak audio módban tudtam beállítani a wave mátrixxal, a cmss-3d re nem hajlandó reagálni.
szóval xp-n király, érezhetően jobb minőség mint vistán: "gyenge" (analógon).digitális módban és komolyabb hangfalszettel sajnos egyenlőre nem áll módomban tesztelni.
(összehasonlítási alap: (Sb LIVE 5.1 , ALC889A)[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
RiZool
tag
Sziasztok!
Ma veszek egy X-Fi Music-ot és az érdekelne, hogy nekem 64bit-es Vista van a gépemen...ehhez tudtok ajánlani valami jó drivert meg progikat? vagy alapból tegyem fel amit kapok hozzá ? /kötve hiszem hogy az müködne egyáltalán/ Köszi előre is a segitséget! Üdv!
-
eladohardver
őstag
HI! Netán valaki el tudná magyarázni nekem, hogy mi a linken lévő táblázatban lévő Dolby Digital/DTS Decode- miért jó... és ez mit is csinál... mit jelent az a funkciója...
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
eladohardver
őstag
......... ezt 2szer küldte
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
DeepDish
őstag
X-Fi Xtreme Audio-hoz ez a legujabb aprilisi driver vista 64 bit ala, ennel jobbat ne is keressek hozza?
-
Eagl3
veterán
Nah, időközben rájöttem, hogy ott is ugyan így bent van
Szóval most szól mind a négy hangfalon ugyan az, de így a stereo hangzás totál ki van lőve ha jól gondolom. Úgyértem, hogy így folyamatosan mind a 4 hangszóróból ugyan az szól nincs olyan, hogy a bal elsőben és bal hátsóban ugyanaz szól ugye?A másik, hogy filmeknél ez a stereo XPAND mód ajánlott ugye? A hátső hangszórókat meg maxra húzni.
-
Eagl3
veterán
Aha...
igazából szólnak nekem most is a hátsók, csak halkabban mint az elsők (hiába állítom maxra a hangfalaimon a hátsó hangszórókat) viszont ami érdekes, hogy tesztnél, mikor körbe megszólaltatja a hangszórókat, akkor egyforma hangerőn szólnak.
Amúgy nekem csak volume panel van fent, azon nem találok ilyen csúszkát, hogy 50-50% -ban szóljanak az első és hátsó hangfalak. -
Eagl3
veterán
Hogy tudom megoldani, hogy zenénél is teljes értékűen szóljanak a hátsó hangfalak?
Tudom, hogy az sima stereo és nem úgy kell szólnia de érdekelne, hogy van e rá megoldás. -
Bazsa$
tag
válasz audi100td #6006 üzenetére
Hát igen lekopogom de a gigabytal tényleg soha semmi baj nem volt legalábbis az alapjaival nem. Volt egy 6600Gt szériája ami teljesen rossz volt 2db is visszavittem belölle. De ezen kivül semmi.
Asus TUF B-550 Pro, Ryzen 7 5800X3D, 32 GB G.Skill, Zotac 4080 Trinity OC
-
Bazsa$
tag
válasz audi100td #6004 üzenetére
Hát én eddig gigabytot használtam, szerintem az a legjobb. Soha az égvilágon nem volt vele gond. MSI -nél liveupdate meg egyszerüen nem működött akárhányszor próbáltam. Ez a csináljak egy floppy dolgot meg erős a 21. sz -ban.
Asus TUF B-550 Pro, Ryzen 7 5800X3D, 32 GB G.Skill, Zotac 4080 Trinity OC
-
Bazsa$
tag
válasz audi100td #6002 üzenetére
Igen XP -t. Hát akartam de az MSI Bios frisije kriminális... Alaplapi drivereknek a legfrisebbeket töltöttem le. De mind1 szívok vele kicsit hátha jó lessz. Csinálok egy BIOS frisit meg lepucolom a LAN drivert is...
Köszi a segítséget majd beszámolok hogy sikerült -e..Asus TUF B-550 Pro, Ryzen 7 5800X3D, 32 GB G.Skill, Zotac 4080 Trinity OC
-
audi100td
nagyúr
Esetleg frissíts Bios-t, egy próbát megér. Valamint töltsd le az MSI oldaláról a legfrissebb alaplapi drivereket. Illetve próbáld ki azt, hogy letiltod az alaplapi hálókártyát, lehet, hogy azzal akad össze (előtte pucold le a driverét is).
Amúgy Win XP-t használsz nem?
[ Szerkesztve ]
-
alien_
őstag
Valaki használja a kártyát gitárral?
Én nemrég vettem hosszú idő után újra egy elektromos gittyót, rá is kötöttem a cucc-ra (XtremeMusic + Z4), gyorsan letöltöttem az Amplitube progi demóját.. Elég meggyőző Nem ér fel egy csöves Marshall erősítővel meg egy Boss ME-50 multiefekttel, de azért megjárja, főleg, hogy "ingyen" van. Az ASIO szépen teszi a dolgát, abszólút nem tapasztalok semmi késést, amikor játszok.
Más próbálkozott ilyesmivel? Tapasztalatok?Swarm is coming.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Vitamin topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Yettel topik
- Külpolitika
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest