Új hozzászólás Aktív témák
-
bitovi
tag
válasz Csabesz666 #10099 üzenetére
Először várd meg, hogy kiadják hivatalosan!
Ami csak év vége, de akkor sem biztos, hogy lesz hozzá driver, mert a Windows 7-hez sem adtak ki rögtön drivert. El kellett telni kis időnek, mire megjelent a frissítés. -
Csabesz666
aktív tag
x-fi elite pro hangkártyához kellene driver Windows 8 alá...... tud valaki segíteni.... a win 7-es driverek nem jóóóók....
-
Biriboyka
senior tag
válasz Csabroncka #10097 üzenetére
Na ez a fül hiányzik nekem. Szerintem valami nincs feltelepítve.
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Csabroncka
addikt
válasz Biriboyka #10096 üzenetére
Ha a driver fennt van, akkor meg kell hogy jelenjen a lejátszás fülön!
Jobb klikk/tulajdonságok mész tovább!
így a két variációval:
egyszerűbbAz ne zavarjon meg, hogy átneveztem a kimeneteket!
Ez után állítsd be a spdif (jobb klikk tulajdonságok) a minőséget, csatornaszámot, jelszintet..stb
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Biriboyka
senior tag
válasz Csabroncka #10095 üzenetére
Az a baj, hogy nincs "Creatív" a hangoknál.
szerk: pontosabban egyéni nincs. A Speakers annál van, hogy X-fi.
[ Szerkesztve ]
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Csabroncka
addikt
-
Biriboyka
senior tag
Rendelkezem egy X-fi Xtremegamer-rel amit win7 alatt használok. A gondom annyi, hogy nem tudom a digitális kimeneten a hangot átvinni a házimozim erősítőjére optikai kábellel.
Ezidáig rendben ment csak volt egy rendszer újratelepítésem - "finomhangolt" win7-et tettem fel - azóta nem tudom bekapcsolni a hangoknál. Nem is ajánlja fel és nem is látni pedig emlékezetem szerint azt is látni kell. A SPDIF benne van a lejátszásoknál aztán ennyi.
A X-fi Speaker conf. hiába állítom be a digitálist, nem megy úgy sem.
Mi lehet a gond?Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Csabroncka
addikt
válasz PrinceHerceg #10087 üzenetére
az isohunt-on találsz bőven!
vanye: a lényeg, hogy angol,van benne
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
vanye
senior tag
Stern des Südens!
-
bitovi
tag
Még annyit, hogy a FLAC-nek az a lényege, hogy audio CD-t tudsz konvertálni veszteségmentesen.
Nos!
Ha már olyan formátumot szeretnél konvertálni ami eleve veszteségesen konvertálnak, akkor lehet következtetni a végeredményre!
Az sem mindegy, hogyan konvertálod át. Ha ezt végigolvasod, akkor érteni fogod miről beszélek [link].Sajnos a mai magyar zenék minősége kb. annyival van lemaradva, mint amennyivel a gazdaságunk.
Nem mindegy milyen felszereltségű stúdióban készítik el a felvételeket.
Hallgattam Presser-nek olyan CD-jét amit Amerikában készítettek. Háát van különbség![ Szerkesztve ]
-
bitovi
tag
Innen regisztráció nélkül is kielégítheted magad :
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #10088 üzenetére
2 napja telepítettem az új nVidia videókártya drivert, szerintem van összefüggés.. HDMI-vel együtt telepítettem az nVidia drivert, de még soha nem használtam.
-
HornedReaper
senior tag
Hónapokig nem volt bajom az Xtreme Gamer Fatal1ty-vel, most megint eljátssza, hogy csak az SPDIF kimenetet látja.. Megint illesztő eltávolítása, hardverváltozás keresése..
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
2 fontosabb kérdésem volna csakhogy ne unatkozzatok ezen a gyönyörűen szép, napos szombat délelőttön !
Azt hiszem hogy muszály lessz a mínőség felé nyúljak mert a YouTube-ról leszedett .flac-ba konvertált zenék nemelyike a magasaknál sajna megadja magát, pedig rendszer van alá nem is gyenge...
Tudtok valami jó helyet ahova nem kell meghívó és fellelni napjaink jobbjait lehetőség szerint természetesen lossless formában ?
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Na gyerekek, ahogy látom igen szép és tisztességes lavinát indított el az ASIO fánksön...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Kr/\toS #10080 üzenetére
Érdekes amit írsz. Elvileg nem lenne szabad ilyesminek lennie, dehát ugye elméletileg nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között. Elméletileg.
(#10081) Lacza_26: Ja, igencsak jóféle... Azt hiszem, az egyetlen ok, ha megválok tőle az az lesz, ha már nem lesz PCI foglalat az alaplapokon és új gépet veszek...
(#10082) bitov: Ja, innen a csúszkák... Az a helyzet, hogy sajnos semennyire sem ismerem az audio creation módot. Nekem az entertainment mód 100%-ban kielégíti a szükségleteim. (Nagyritkán használom még a game módot...)
(#10083) zsizsef: Igen, jól érted. Maga a hangchip 48Khz-en dolgozik, tehát ha alakítani kell a hangon, akkor először 48Khz-re alakítja, minden bemenetéről, vagy szoftverből, bármilyen hangot. Ellenben az elődjével szemben ezt már igencsak magas minőségben teszi, gyakorlatilag minőségveszteség nélkül (elvileg a legjobb DAC-ok minősége gyengébb, mint ami lehetővé tenné a resampler hibáit észrevenni), mint a jobb szoftveres resamplerek. Ez volt a legnagyobb előrelépés az Audigy-hez képest, az X-fi számítási kapacitásának igen nagy része (kb. 70%-a!!!) van ennek dedikálva. (Kis olvasnivaló, ha érdekel a téma[link]) Ezt a megoldást amúgy a csip profibb felhasználási területei indokolták. (Ugye eredetileg az e-mu cumókba lettek ezek fejlesztve DSP-nek)
Úgyhogy szerintem emiatt nem kell aggódni, ha pedig nagyon audiofil vagy, akkor az audio creation mód bit-matched playback opciója lesz a barátod, azzal kikerülöd az X-fi DSP részét, és változtatás nélkül pontosan az lesz lejátszva, akármilyen mintavételezésben is volt.(#10084) bitovi: Nem kapcsoltad be véletlen a Bit-matched playback-ot? Nekem akkor áll át automatikusan az ASIO frekvenciájára a kari kimeneti frekvenciája. (Végülis logikus is. )
-
bitovi
tag
válasz Lacza_26 #10081 üzenetére
Nos!
Entertainment módban még mindig nem működik.
Ha átrakom Audio Creation módba, akkor van meg a hang.
Ennél még a SB X-FI audio is jobban szól, ha átrakom ASIO-ra, na, akkor az igazi!
Ennél van az, hogy ha rámegyek az ASIO fülre, akkor a csúszkán tudok állítani.
Ott lehet effektezni is (ez csak egy kis plusz, mint érdekesség).[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
Game módban is van asio, sokx lusta vagyok visszalökni a kapcsolót entertainment módba és úgy használom. A mumble nevű "csapat-kommunikátor" program tudja is használni az asio-t a mikrofonhoz.
#10079:
Én úgy érzem asio4all alól kicsit más a kártya hangja. Gyakran váltogatom is, pont azért hogy képzelődöm e vagy sem, de mindig bebizonyosodik hogy nem képzelem; van difi. Nem rosszabb vagy jobb, egyszerűen más.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bitovi #10077 üzenetére
Nem egészen értem, mit szeretnél pontosan beállítani a többi csatornával és melyik csúszkával? Én simán sztereóban használom, entertainment módban, 50ms latency-vel. Nem is próbáltam még átvariálni a kimenteket. (Azaz mikor először próbálgattam, akkor sikerült elrontanom, összevissza szólt minden mindenhol, innen tudom, ez mire is jó... )
(#10076) Lacza_26: Nem lenne szabad hangbeli különbségnek lennie, csak stabilitásban, esetleg szolgáltatásokban. Nekem a 64bit-essel nem volt még problémám.
(#10078) Lacza_26: Igen, arra. Nem volt vele bajom se az Audigy-k, se az X-fi ex music alatt se, és a mostani Auzentech kari is elvileg azt az Asio drivert használja, az is szépen müxik. Az a másik ASIO driver elvileg olyan karikhoz készült, aminek nincs gyári támogatása, hogy mégis menjen, de ha van, akkor minek? Ha már működik gyárilag, akkor nincs pótolandó hiány.
-
HSM
félisten
válasz bitovi #10072 üzenetére
Na, akkor... Audio creation módban 5.1-es ASIO támogatott, ez a legfullosabb. Entertainment módban sztereó kimenet van, amit le tud mixelni 5.1-be a CMS 3D-vel, meg amúgy a mélyet is leszedi, ha belőtted. Game módban meg asszem nuku ASIO, de ez nem 100, játék közben még sosem akartam ASIO-t használni...
A channel mapping pontos helye: file->preferences->playback->output->asio a fülek sorrendje.
-
bitovi
tag
"A playback fülön, channel mapping-ként megtalálod."
Nekem ilyen nincs a Playback fülön!
"Ami még baj lehet, hogy nem megfelelő üzemmódban van az X-fid. (Más csatornakiosztás él a különböző módokban."
Ezt nem igazán értem!
Bocsi, hogy ilyen láma vagyok, de nem régóta van meg a kártya!
Tudom, hogy mit írt ki, csak értelmezni nem tudom a hibaüzit!
Még esetleg valamelyik komponens hiányzik még?![ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10068 üzenetére
Ez az X-fire csak részben igaz. Ugye az is 48Khz-en dolgozik (kivéve effektezés nélkül a bit-matched mód) bár az már elvileg szinte minőségvesztés nélkül alakítja át a 44,1Khz-et 48-ra, nemúgy, mint az elődje. Elvileg nem veszel észre különbséget, ha a más, szintén minőségi resamplerre bízod, de érdemes azért megpróbálni, vesztenivalód nincsen. A foobar-ban gyárilag is találsz egyet a DSP-k között. A legtutibb megoldás a bit-matched, csak én mondjuk nem szeretem az audio creation mód UI-ját.
Ha van egy kis szerencséd, nem fogsz hallani különbséget. Én szerencsés vagyok.(#10069) bitovi: Elgondolkoztál már azon, miért ír ilyen hibaüzit? Nem lehet, hogy az a baj, amit kiír, azaz rosszul (vagy sehogy) konfiguráltad be a kimeneti csatornakiosztást? A playback fülön, channel mapping-ként megtalálod. Ami még baj lehet, hogy nem megfelelő üzemmódban van az X-fid. (Más csatornakiosztás él a különböző módokban.)
-
bitovi
tag
Közben felraktam ezt is, de a kiválasztásnál nem volt hang: ASIO4ALL v2
-
bitovi
tag
Szia!
Nekem ezt a hibaüzit adta, mikor kiválasztottam a Creative ASIO-t:
Unrecoverable playback error: Unsupported channel layout
-
PrinceHerceg
őstag
válasz bitovi #10067 üzenetére
Szia !
bitovi:
Nekem telepítés után a foobar2000-ben a kimenetek fül ASIO részén belül a drivereknél két lehetőség is megjelent mint választható opció !
- ASIO4ALL v2
- Creative ASIODe pontosan beállítani csak egy újraindítás után lehetett ezen felsoroltakat és úgy már a kimenetek fülhöz is hozzáadta őket, igaz Nekem nem volt semmilyen jellegű hibaüzi közben, de majdnem hátraestem a székben amikor elsőre hallottam szólni a dolgot !
Sokkal dinamikusabb teltebb, tágabb lett az egész hangkép és ezáltal kb 10x annyi részletett hallok egy számban mint korábban
HSM:
Az említett okfejtsed a resampling részről az X-Fi-nél is megállja a helyét mint az Audigy 2 esetében ?
[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
-
bitovi
tag
válasz PrinceHerceg #10062 üzenetére
Szia!
Engem is érdekelne, hogy pontosan mit állított (szájbarágósan). Mert hiába töltöttem le az ASIO-t és tettem a helyére. Megjelent a Beállításokban, de hiába próbálom állítani az ASIO kontroll panelen, nálam semmit nem változik. Ha pedig átállítom a kimeneten a (Decice-ben) ASIO-ra, akkor hibaüzenetet ad!
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10062 üzenetére
Gondolom, mert nem tudtál róla, hogy létezik, és mire való. Nekem ugyanez volt, mikor az Audigy2-mnél olvasgattam, és kiderült, hogy 48khz resamplerrel mennyivel szebben szól... Hát, bosszankodtam ám rendesen... De még anélkül is magasról verte az alaplapi szutykokat, ez a vicces, szóval azért végül elnéztem neki.
Jó cucc amúgy az ASIO, közvetlen hajtod így a hangkarit, nem turkál bele a hangfolyamba a windóz mixere, ettől a jobb hangkép.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Szia !
Reggel kissebb nagyobb finomhangolások után sikerült belőni a hangzást...
Személy szereint Én is az ASIO-ra tettem le a voksom mégpedig 20 ms-es latenc-n és nagyon részletesnek találom így a hangképet, nem is tudom hogy eddig miért nem így hallgattam zenét
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10058 üzenetére
"...jó lenne hallani ezt az ASIO-t is mert elv ez egy nagyon impozáns hozadéka az X-Fi családnak ultra alacsony latency-vel és így további lehetőség nyílna finomhangolni a muzsikát !"
Írd már le nekem, hogyan is finomhangolod a muzsikát ASIO-val?!
Amúgy nem az X-fi hozadéka, jobb motyók ősidők óta tudják.
Az ASIO amúgy jó cucc, én azzal használom a foobar-t, igaz 50ms latency-vel. -
PrinceHerceg
őstag
Jelentem már Nekem is fülig ér a szám meg a fülem is...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz PrinceHerceg #10058 üzenetére
I need that ASIO output support
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Kr/\toS #10056 üzenetére
Szia !
Minden szép és jó, komolyan mondom sokkal élesebb tágabb lett a hangzás pedig még csak a fejhallgatómmal hallgattam meg néhány számot, őszíntén kb úgy érzem Magam mintha új hangkarit vettem volna...
Viszont az lenne a kérdésem hogy lehet az ASIO kimenetet amit Te is említettél előcsalni, mert nem sikerült eddig összehozni, pedig leszedtem és látom is a plug in-ok közt a foobar-ból, de nem lehet kiválasztani sajna !
Amúgy eddig egész jól elvagyok a KS out-tal 32-biten és a WASAPI párossal is 24-biten ~ olyan 100 ms-en, de jó lenne hallani ezt az ASIO-t is mert elv ez egy nagyon impozáns hozadéka az X-Fi családnak ultra alacsony latency-vel és így további lehetőség nyílna finomhangolni a muzsikát !
Hozzáteszem még életemben nem volt alkalmam meghallgatni ilyen mínőségben semmit, de örülök hogy " felzárkóztam " legalább is valamelyest !
[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
-
Kr/\toS
senior tag
válasz PrinceHerceg #10051 üzenetére
Mert nem is támogatja a dts-t. (CMS-re gondoltam a többi passz, a powerdvd-nek tudnia kéne szerintem) Használj foobart-t és szerezz mellé dts+ac3 plugint. Én nem is értem hogy hogy nem azt használod, azzal szól a legszebben az x-fi. Persze miután be pluginoltad tisztességesen és asio-ban hajtod.
[ Szerkesztve ]
-
bitovi
tag
válasz PrinceHerceg #10051 üzenetére
Nálam XP alatt is ez van.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Láttatok már olyat hogy Win 7 32-bites oprendszerrel a Creative MediaSource 5 Player nem játsza le normálisan a DTS 5.1-es wav formátumot, mivel csak élvezhetetlen sisteregő hangot hallat, pedig tudja az említett típust ! ?
Egyedül a VLC tudja rendesen lejátszani a számot, de a többi úgy mint QuickTime, PowerDVD 11, WinAmp, WMP 12 sorra ugyan azt csinálja és Én ezt nem igazán értem !
[ Szerkesztve ]
-
nonoz
csendes tag
válasz PrinceHerceg #10046 üzenetére
Nagyon köszönöm. Agari nem fontos viszont mos pár napig nem dolgozok és sürgős lenne a játék miatt. Ezért holnap elmegyek a legkozelebbi boltba és megveszem.
-
nonoz
csendes tag
válasz PrinceHerceg #10043 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ. Akkor abbais hagyom a próbálkozást. Holnap az első dolgom hogy megyek és veszek egy hangkarit.
-
PrinceHerceg
őstag
Szia nonoz !
Hagyd a fenébe az alaplapi cicergőt és vegyél egy rendes hangkarit, mert mégha valami úton módon be is tudnád állítani akkor is lenne gondod vele bőven, de ebbe most nem megyek bele, lényeg hogy sokkal jobban járnál egy nem alaplapi hangkártyával...
Elég jó áron vesztegetnek itt a PH-n mostanság X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Series-t karikat, de nagyon mellé egy ASUS Xonar D1-el se nyúlnál... !
Ezen felsorolt kártyák már elég jól teljesítenek minden téren és többnyire Win 7-el is használthatóak !
[ Szerkesztve ]
-
nonoz
csendes tag
Szevasztok.
Segítség kéne. Van egy ud5 alaplapom amire ugyebár integrálva van a hangkártya amit 5.1-be szeretnék használni de valamiért nem jó. A beálításoknál megtudom szólaltatni mind a 6 hangszórót viszont játékba nem működik. Counter-Strike Source-ban például átálitom és visszadob stereo módba 5.1-ből. Szóval a kérdésem az lenne hogy va-e valami megoldás vagy ha nincs esetleg egy hangkártya tipp miet érdemes venni amivel jó az 5.1 játékoknál. Ja és persze Windows 7-ről van szó. -
bitovi
tag
Sikerült megoldani a problémát!
Mivel Nekem PAX driver van fent ezért le kellett töltenem pluszként a PAX féle Entertainment Centert innen.
Majd ezután egy kis beállítást kellett eszközölni: [link]
Már készen is van.
Még nem jöttem rá, hogy a saját médialejátszóján kívül hogyan tudnék hozzáadni továbbiakat, mert csak az mp3-at és a divx-et tudom egyenlőre lejátszani a fotelből
Továbbá a képeket sem tudom vele nézegetni.
Ha valakinek valami ötlete van akkor megköszönném![ Szerkesztve ]
-
bitovi
tag
válasz moonguru #10036 üzenetére
Sajna nem segített!
Gyári drivert nem szeretném felrakni, lehet azzal menne.
Fel sem ismeri, pedig működik, mert kutakodtam közben és ezt találtam:Ezzel lehet tanítani.
A benne lévő lejátszók mellé még fel lehet venni új lejátszót is, csak egyes funkciók már fizetősek, úgyhogy nem lehet teljes egészében kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
doki83
csendes tag
válasz Kr/\toS #10034 üzenetére
Köszi, ez segített, már legalább a dolby-s filmeknek van hangjuk!
Viszont amiért vettem, hogy az mp3-at felkonvertálja, illetve, ha youtube-on nézek vmit, az is 5.1-ben szóljon, az még mindig nem megy.
Egy kicsit szájbarágósabban is le tudnád írni nekem a dolgokat, mert nem nagyon értek hozzá.
Előre is köszi! -
bitovi
tag
Sziasztok!
Van egy X-Fi Fatality hangkártyám.
Minden tökéletesen működik rajta, csak a távirányítót nem tudtam még eddig működésre bírni.
PAX driver van fenn!
Elképzelhető, hogy csak a gyári csomagban van benne a távirányító drivere?!
Esetleg megvan bújva valahol a programban és elő kell halászni?
Állítólag a Windows Média Playerrel működnie kellene!Köszi előre is a segítséget!
-
Kr/\toS
senior tag
Digitális kimenet aktiv legyen. Lejátszóprogram, játék két külön beállítás.
Lejátszóprogram: kimeneti modul legyen spdif, Dolby Live off. Így az erősítődhöz megy a tömörített adatfolyam és majd az dekódol.Játék: Dolby live on, cmss opcionális és a többi is.
[ Szerkesztve ]
-
doki83
csendes tag
válasz PrinceHerceg #10031 üzenetére
Bekapcsoltam... :-P
Szóval a front sugárzókon hallani, ha az EAX-ot bekapcsolom.
Töltöttem le Dolby Digital-os promo filmeket, az Asus O-Play lejátszómon elindítva gyönyörűen szól mind az összes hangfal, szintén optikai kábellel van összekötve a lejátszó és a házimozi.
De ha a laptopon játszom le, akkor ugyanúgy csak a frontok és a sub szól... -
doki83
csendes tag
Na, eddig semmi, hiába pipálgatom a Dolby Digital Live-ot, nem csinál semmit sem. Feltelepítettem egy másik laptopra, amin Vista van, de sajna ott is ugyanez a problémám, a frontok szólnak,de semmi háttér hang.
Lehet az LG házimozim nem érzékeli 5.1-nek az optikai kábelen a jelet?
Lassan már hülyét kapok, ez a vacak nem akar működni, csak tudnám akkor minek kérnek érte ennyi pénzt, ha még az alap dolgok sem működnek? -
doki83
csendes tag
Még az lenne a kérdésem, hogy ha a PAX-os drivert feltettem, utána a cd-n lévő többi Creativos cuccot is telepítsem fel?
-
doki83
csendes tag
válasz PrinceHerceg #10027 üzenetére
Igen, ilyen kütyüm van, természetesen próbáltam a Dolby-s cuccot is bepipálva, aztán nélküle, de semmi eredmény, azután telepítettem fel a PAX-os verziót, de abban meg nincs ilyen opció.
-
doki83
csendes tag
válasz moonguru #10025 üzenetére
Na, Creativos cuccokat eltávolítottam a Driver Sweeperrel, PAX-os cucc feltelepítve, de ugyanúgy csak a frontok szólnak...
A PAX-nál, csak az Audio Control Panelt telepíti fel?
Nem kellenetudnia a sima mp3-at is 5.1-re felkonvertálnia?
Bocsi a sok alap kérdésért, de baromira nem értek hozzá, örülök, hogy ezt a driver cserét is megoldottam, de sajna cseszik működni... -
doki83
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Creativ Sound Blaster 5.1 Pro USB-s verziót, egy ezer éves Asus laptopom van Win7 32 bit-es rendszerrel, ezt kötöttem össze az LG házimozival optikai kábellel, de sajna csak front sugárzók szólnak, hiába állítgatom a cuccokat a Creativos progiban.
A kártya driverével, illetve szoftverével lehet a bibi? Letöltöttem a PAX-os cuccot is, de hogy tudom feltelepíteni, a kiterjesztése .7z -
-
allein
addikt
Sziasztok. Segítsen valaki találni egy normális drivert ehhez a kártyához: CT4830. Bármilyen drivert próbálok felrakni nem sikerül, XP-m van.
-
Eagl3
veterán
Ha felrakom az alaplapi hang drivert és aktiválom biosba, akkor jó eséllyel nem fog összeakadni a két cucc ha az alaplapin használom a mikrofont?
-
Eagl3
veterán
Nos ugyan olyan rossz a hivatalos driverekkel is...
-
Satyricon
addikt
Milyen oprendszeren használod? A múltkor én is megszívtam, köbö 2 órán keresztül állítgattam a dolgokat,pedig csak haverommal akartam 1et CS-zni! Na visszatérve...2 óra állítgatás után rájöttem, hogy kell rendesen beállítani a mikrofont a C Launcherben, íme: [link] Csak a mikrofon csúszkáját kell feltekerni! Remélem tudtam segíteni!
Üdv
Jah majd írd meg hogy sikerült-e ezzel a +oldással szóra bírni a mikrofonodat!
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Eagl3
veterán
válasz PrinceHerceg #10008 üzenetére
Minden ilyesmit kipróbáltam már...
Most jelenleg egy hivatalos driverrel szívok mert console launchert képtelenség találni rá...[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
X-Fi Music -om van, és a mikrofon nem igazán úgy működik mint kéne. Az a gond, hogy iszonyatosan halk, csak ha belefújok a mikrofonba, akkor látszik, hogy működik csak nagyon halk.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond? Már minden csúszkát maxra toltam, a +20%db sem segített. -
HSM
félisten
válasz Kr/\toS #10004 üzenetére
Ez az, amit nem egészen értek... Szóval, amiket írtok hangkarik, azok azért speckók, mert HDMI-n ki tudják küldeni a hangot. De ennek mi köze ahhoz, hogy mit tudnak kitolni analógon? Ennek a DTS-HDMA-nak elvileg (wikipedia szerint) annyi az okossága, hogy a DTS mellett ott az "eredeti", veszteségmentes adatfolyam. Tehát, mintha egy FLAC lenne, sokcsatornán, gondolom, legalább 24bit/48khz-en. Szval amit nem értek, hogyha megvan a szoftveres dekóder, ami után a kártyának már csak ki kell küldeni a kimenetre, akkor minek ilyen speckó kari? Tehát elvileg egy alaplapinak is meg kéne tudnia szólaltatni, igaz, nyilván nem olyan minőségben, hogy halld a difit.
Az én X-fim is tud bitstreamelni, de akkor se egyből a tömörített (mp3, dts vagy ami éppen megy) adatfolyamot kapja.Amúgy csak az a szutyok PDVD tudja lejátszani ezt a fajta hangot? Van egy BD lemezem elvileg DTS-HDMA hanggal, csak nem tudom, azt játssza-e.... VLC sima BD-LPCM-nek írja, MPC-HC meg DTS-HDMA-t ír, de 1500kbit/sec-et, ami elvileg sima DTS...
(#10005) PrinceHerceg: Ezt viszont csak te tudod eldönteni... Van aki elvan az alaplapi hangkari+mp3 kombóval minden extra igény nélkül a jobbra... Hallottam én már millió fölötti hangcucc/erősítő kombót szóni, szó se róla, állati szépen szólt (komolyzenével!) mégse vennék olyat annyiért, mert amennyit hallgatnám, inkább költöm másra, ami több örömet okoz.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
-
Kr/\toS
senior tag
Finoman sem helytálló a kollega kijelentése maradjunk ennyiben.
A szoftver+hardver kombináció adott tehát powerdvd+XfiHD, vagy Xonar HDAV( abból sem az összes modell)+Total homehteather. Ők bírnak analógban is szólni úgy hogy nem skálázódik le az eredeti hangfolyam. Ellenben ha ezekben a kombókban valamit felcserélünk automatikus leskálázás az eredmény.
Az Auzen Xfi viszont tud bitstreamelni is, a Xonarok nem.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10002 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy csak RCA-n megy át a HD jel? A sima 3-jack-es analóg kapcsolaton átmegy 24bit/96khz (akár több is, átmenne, csak hangkarin múlik) veszteségmentesen bármilyen jel... Ha szoftveresen játszod le, akkor a kari elvileg "csak kiadja" a hangot. Persze, kérdés, kell-e valami speckó szoftverlicensz a lejátszáshoz, vagy másolásvédelem miatt is lehet korlátozva az analóg kimenet, bár ilyet még csak monitoroknál láttam (HDCP)....
-
-
Kr/\toS
senior tag
válasz PrinceHerceg #10000 üzenetére
Fentebb már írtam. Ha van rajta 6 csatornás analóg bemenet akkor igen. De a leírása alapján a z-5500nek van ilyenje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest