- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
DonThomasino #14798 üzenetére
Kb egálban vannak!
-
DonThomasino
veterán
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
DonThomasino #14793 üzenetére
+1 a Titánnak, de nem hangra!
-
egykori
őstag
Sziasztok, van egy Sound Blaster X-FI Surround Pro 5.1 USB-s hangkártyám. Az utóbbi időben nagyon sokszor kell váltogatnom a hangfal és a fejhallgató között, ezért ki-be kell rángatnom a fejhallgató jack dugójátt. A hangszórók RCA-val a vonal kimenetre vannak kötve. Volna olyan csatlakozási mód, hogy mindkét helyre egyszerre kimenjen a jel?
Köszi a segítséget előre is, ha tudtok rá valamilyen megoldást ajánlani. -
Fandango
veterán
válasz
DonThomasino #14793 üzenetére
x-fi titanium PCI-E
-
DonThomasino
veterán
Melyik a jobb az x-fi extreme music PCI vagy a x-fi titanium PCI-E ?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Törzsúr
senior tag
Az Xtreme Gamer nekem is van még 1db, de már csak a polcon. Pár éve voltak vele anomáliák sajnos így kivettem. Tudnak melegedni. Próbáld meg egy ventivel, újra pasztázás sem árthat neki.
Valamint erős radírral 20-20 húzást tegyél a PCI csatlakozóján. Utána alkohollal tisztítsd meg (ne ázzon el csak nedves legyen). Várd meg míg kiszárad és próbáld újra.
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van egy X-Fi XtremeGamer PCI hangkártyám, amit eddig PAX driverrel használtam. Olyan problémám van vele jelenleg, hogy tegnap videónézés közben csatlakoztattam a gépházhoz a füllhallgatómat, azóta nincs hang semelyik videónál. Több lejátszóval is próbáltam, de semmi. Ma újratelepítettem a windowst többször is, próbáltam különbözö pax drivereket, de semmi változás. Még ami furcsa, hogy a creative consolon ha a rákattintok a chanel gombra, akkor nem futnak le az egyes hangszórók tesztjei. Érdekes módon zenelejátszók működnek, meg a youtube is. Mi lehet a probléma, lehetséges hogy a végét járja a kártya(2008-as ha jól emlékszem)? Előre is köszönöm a segítséget.
-
cyberkind
félisten
válasz
PrinceHerceg #14785 üzenetére
Fülesben gondoltam használni ezt a virtuális dolgot, bár lehet, hogy hagyom, még nem tudom.
-
cyberkind
félisten
Szép estét!
A Windows-hoz letölthető Dolby Atmos jobb térhangzást nyújthat mint az SBZ szoftveres térhangzása?
-
Coc@s
őstag
válasz
PrinceHerceg #14781 üzenetére
Nem tudom pontosan az igényt.
De megegyeztem vele, hogy megveszi, és a megkapástól számított egy héten belül visszaveszem ha nem OK neki.18 éve itt
-
Coc@s
őstag
válasz
PrinceHerceg #14779 üzenetére
Mivel csak eladásra próbálnám, ezért nem húznám újra a Win10-et.
Másik gép meg egyelőre nincs.
Alapvetően mindegy milyen oprendszer, a lényeg, hogy működik-e.
De nem kerget a Tatár.18 éve itt
-
PrinceHerceg
őstag
-
Coc@s
őstag
válasz
PrinceHerceg #14777 üzenetére
Próbáltam takarítani, de sztem nem teljes sikerrel.
Uninstalltam minden általam odatartozónak gondoltat, kerestem fájlokat, futtattam CCCleanert.
De amint elindult a kártyával a WIN10, máris látta, mint XFi-s kártyát, szóval ottmaradtak dolgok.
Arra van esetleg tipp, hogy milyen akárhanyadik alkönyvtárban lehetnek ezek a cuccok?18 éve itt
-
PrinceHerceg
őstag
Tp erről nem igen van, legalább is nekem nem rémlik, viszont jó ha tudod, h igen háklis jószágok ezek!
Szóval ha volt előzőlegesen bármilyen Creative fájlmaradvány a gépeden, azt előtte minden esetben le kell h szedd, majd egy alapos registry pucolás és tiszta telepítés kell h következzen! Ha még ezután se jó, max átugrasz hozzám, mert nekem is ilyen E.P karim van, így kitudjuk próbálni, ha minden kötél szakad!
[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
Sziasztok!
Van egy X-FI-s SB0550-es kártyám, amit csak kipróbálnék egy WIN10-es gépen.
A rövid történet, hogy egy szintén X-FI-s 0880-ast szintén kipróbáltam, telepítettem a Creative-től letöltött drivert (programcsomagot), az szépen működött is.
Betettem a 0550-et, az ahhoz letöltött programot letöltöttem, ám ez installáláskor azt írja ki, hogy van frisebbb driver a gépen. Az egyéb telepítés azért lefut.
Az eszközkezelőben látszik a 0550-es kártya - azt hiszem - minden komponens, azonban a gép azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva hangszóró vagy fülhallgató.
Kínomban már minden kártya csatlakozóba bedugtam a sia 2.0-ás aktív hangfalat amit a 0880-al is használtam és egyébként az alaplapi kártyával is használok, de semmi.
Az alaplapi kártya természetesen ilyenkor a BIOS-ban le van tiltva.
Eszközkezelő szerint minden normálisan működik.
A Speaker az alapértelmezett lejátszó, stb...Szerintetek mi lehet a gond?
Esetleg kártyahiba?(A kártya maga legalább két éve nem volt gépben, eladás miatt tesztelném.)
Természetesen elkezdtem visszaolvasni, hátha találok már megírt tapasztalatot, de hátha valaki tud konkrétat.[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Win. 10-en Elite Pro-t?
A kérdésem, hogy a távirányítót, hogy lehet működésre bírni? Nem találok hozzá Win.10 drivert. (Ha valakinek van akkor el is küldhetné.)Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
bobalazs
nagyúr
Sokan kérdeztétek milyen programmal lehet a hangforrásokat külön hangkártyára küldeni.
Adott pl. hogy az alapértelmezett hangeszközön szólal meg minden program amit elinditasz.
De mi van ha te mondjuk az integráltra akarod küldeni az adott programot összes többit meg az x-fi-ra?
Erre a megoldás az audio-router. -
Cyberbeni
addikt
Sziasztok,
van egy Xtreme Gamer kártyám és amióta lecseréltem a CM Storm Sirus headsetemet (amit 5.1 beállítással használtam) egy HyperX Cloud-ra (amit Headphones beállítással használok), azóta azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor mindig elállítódik a hangerő. Emellett még az alaplapi integrált(Gigabyte EP45-DS3R, Realtek HD audio, ennek a driverét is újraraktam a Realtek honlapjáról a legfrissebbel) hangkártyát használom a mikrofonhoz (mert sehogy nem tudtam rájönni, hogy hogyan is lehetne a FlexiJack-et mikrofonbemenetként használni).Próbálkoztam többféleképpen is, hogy megtaláljam a hiba forrását. 26%-on szeretem az hangerőt, először minding 31%-al indult, ha visszaállítottam 26-ra, ha nem. Azután lejjebb vettem 20%-ra, újraindítás után 21% volt, majd 26%-ra állítás után már 27%-al indul mindig. Ha módot váltok, akkor ugyanígy resetelődik a hangerő. Próbáltam a daniel_k féle drivert is meg a creative honlapjáról leszedettet, de mindkettő ezt produkálja.
Esetleg tud erre valaki megoldást?
edit: windows 10 x64
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabesz666 #14768 üzenetére
Repült...
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #14767 üzenetére
Írtam privát-ot
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Csabesz666 #14766 üzenetére
Igen van... ha megadod a @-címed, de erről senkinek se szólj!
-
Csabesz666
aktív tag
Van egy elite pro kártyám, valamikor vásároltam hozzá DDL and DTS Connect License Activation kódot. Most megint lejárt, és baszakodnak, hogy mutassan be a vásárlásról screenshot-ot, nekem csak tranzakció azonosítóm van, azt meg nem tudják beazonosítani. Vásárolni, meg nem tudok, mivel már nem kapható, a shopban. Ilyen esetbe mit lehet tenni? Van valami megoldás másképpen aktiválni?
-
Fene egye meg, megoldottam!
A dolog lényege, hogy ez a csomag (fájlnév: XFXA_PCDRV_L11_1_02_0063.exe) ugyan feltelepül létszólag ognd nélkül, de a drivert valami jogosultsági probléma miatt nem tudja telepíteni - ezt manuálisan kell megtenni.
Feltöltöttem ide a csomagból a drivert. Töltsétek le, csomagoljátok ki, de hogy ne legyen olyan egyszerű, a Win10-et csökkentett módban kell újraindítani a driver frissítéséhez.Nyomva kell tartani a Shift gombot, majd kikapcs ikon -> Restart. A következő megjelenő ablakban Troubleshoot > Advanced options > Startup Settings > Restart. Újraindul a gép, 4-es gombbal ki kell választani a Safe mode opciót. Ez után adja magát a helyzet, eszközkezelőben meg kell keresni a hangkártyát, jobb klikk, update driver, és az előbb kicsomagolt pakkra kell irányítani. Frissítés után újraindítás, és lehet huppogtatni!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
No, addig szórakoztam vele, hogy most sikerült a kezdeti állapotba jutnom - van hang ismét az SB-n, a programok is felkerültek, de nem indulnak arra hivatkozva, hogy nem találnak támogatott eszközt, magyarán nem látják a kártyát.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz
PrinceHerceg #14762 üzenetére
Az nem olyan egyszerű sajnos. Nekem nagyon lassan megy belakni egy rendszert, egyelőre küzdök vele, aztán ha nem megy, tényleg újra kell tennem.
Megnéztem, a Win10 verziója RS1 release 160715-1616, jelentsen ez bármit is. Ilyennel még nem volt dolgom, hogy egy eszközt felismert, aztán utána már sehogy sem akart működni. Mindig vissza lehetett csinálni a drivert!
Az előbb kitöröltem a drivereket egy külső programmal, de semmi változás, most már ki se lehet választani a Volume Panelen belül az SB kártyát. Tegnap még ott volt, igaz, nem működött, viszont amikor még a driver se volt fenn, alap windowsos driverrel szólt, csak ugye dobozhangja volt, mert nem voltak telepítve a programjai.
Logikátlan ez...Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
csabyka666 #14761 üzenetére
Ennyi idő alatt már a rendszered is újratehetted volna, és akkor legalább elvált volna, h mi a tényleges gond forrása!
-
válasz
PrinceHerceg #14759 üzenetére
Nekem nincs bekapcsolva soha a frissítés, viszont még mondig ott tartok, hogy valahogy le kellene törölnöm a drivereket a system32 mappából, de egyszerűen nem engedi...szerintem mindig azt rakja vissza, azért van 28-as hiba.
-
-
PrinceHerceg
őstag
A rendszer problémát, vagyis inkább a legutóbbi "sebtapasz" miatt előjött galibát megerősítendő, nekem egy X-Fi HD teljesen jól működik Win10 x64 alatt, frissítések nélkül, szóval ahogy mindig mondom, nem biztos h kellenek azok az updatek...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
csabyka666 #14757 üzenetére
A creators frissítés a hangkártyák terén okozott némi felfordulást... Nekem is újra kellett telepítenem a hangkártyát utána, mert nem működött a szoftvere, és doboz hangon szólt. Nem tudom, nálad az van-e fenn.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
PrinceHerceg #14756 üzenetére
Itt a rendszer lesz, rádugtam egy Win7 x32 laptopra, gyári Windows driverrel kapásból volt hang.
De akkor miért írja a Creative, hogy Windows 10 supportja van?! Egy 2016 augusztusi driverpakk nem működik...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
csabyka666 #14753 üzenetére
Double chech az USB kábelnek, h nem-e törött, ellenkező esetben a rendszer a ludas!
[ Szerkesztve ]
-
-
Tibe
aktív tag
válasz
csabyka666 #14753 üzenetére
Szia!
Én úgyanígy jártam a külső usb-s SB X-FI HD-vel.... visszaálltam win 8.1-re és ott minden tökéletesen működik....
-
Üdv mindenkinek!
Nagy bajban vagyok...segítsetek! Van egy Sound Blaster Surround Pro 5.1 USB (SB1095) hangkártyám, ami korábban egy Win7 x64 asztali PC-hez volt kötve, működött is hibátlanul. Most egy Win10 x64-es notin kellene életre kelteni, és az a furcsa helyzet állt elő, hogy a rendszer felismeri, szól is a kártya, de már a sokadik driverpakkot töltöm le, és mégse tudom használni a kezelőprogramjait. Itt van a legfrissebb driver/szoftver csomag, ez hivatalos, de mégsem jó.
A történet úgy indult, hogy rádugtam a notira, a Windows 10 felismerte, volt hangja is, de mióta feltettem a fent linkelt pakkot, az eszközkezelőben felkiáltójeles lett, ezzel a szöveggel:
"The drivers for this device are not installed. (Code 28)
This operation requires an interactive window station."A programjai feltelepednek, de a kártyát nem látják, legalábbis arra hivatkoznak, hogy nem találnak olyan eszközt, ami megfelelne nekik.
Szerintetek?
-
haxxika
senior tag
Sziasztok!
X-FI 5.1 USB SB1090 | W10 X64
Az mitől lehet, hogy rengetegszer recsegve hallanak a mikrofonon? Ilyenkor kihúzom, majd újra bedugom és megint jó egy ideig.[ Szerkesztve ]
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
Tibe
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #14749 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
Ez egy USB-s X-Fi HD, nem pedig Audigy, melyet vszínűen a legutóbbi frissítés zavart meg, mert nekem jelenleg is hibátlanul teszi a dolgát, gyári driverrel az említett rendszer alatt, melyre egyenlőre nem sok gyógyír van, max a rendszer újrahúzás, esetleg más mókolt driver kipróbálása!
[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #14747 üzenetére
http://en.europe.creative.com/p/sound-cards/sound-blaster-digital-music-premium-hd
Ő az. Egy Lenovo Thinkpad notihoz van kötve, Windows10 X64 oprendszerrel. Feltelepítem az usb-s hangari cd-jét és nem lehet semmi segédprogramját se használni mert azt írja ki hogy nincs kompatibilis hardver... Természetesen össze van kötve usb-n a géppel. Ha lefrissítem a neten a hangkarit akkor is ugyanez...
-
válasz
PrinceHerceg #14724 üzenetére
Ezt megtudom én is erősíteni. Asusból ha jót szeretnél D2/D2X/STX/Phoebus vonal alá semmiképp ne add.
Az otthoni gépemben egy phoebus muzsikál,és annak nagyon szép hangja van!
A minap a munkahelyi gépbe vettem egy D1-et csak kíváncsiságból,és gyengébben szól hangzásban,mint a korábbi Audigy 2zs-m. Pontosabban nekem annyira nem jött be a hangja,pedig egy z906-ot hajt.
Pedig azért a D1 nem egy rossz kártya,csak épp alapbók olyan magas és mélykiemelt,hogy "normális" zenéknél nem szól úgy,ahogy a 2zs (szigorúan Daniel_K's driverrel) szólt.
Még egy X-fi.n azért gondolkodom hogy ki kellene próbálni,mielőtt visszaraknám D1 helyére a 2zs-t.[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
A sound blaster Audigy x-fi usb-nél nem tudom használni a feltelepített programjait, mert azt írja hogy nem talál kompatibilis hardvert, ez mi lehet? Szólni viszont szól szépen. Csak nem tudom változtatni a beállításait, csomó féle hangszínszabályozás van hozzá stb...
Windows 10-em van X64 -
nexus6
aktív tag
érdeklődnék, hogy egy x-fi hd-t lehet úgy használni, hogy egy tévéhez lenne kötve optikai kábelen (a tévébe megy minden hdmi-n: xbox, pc, set top box) és egy fejhallgatón szeretném hallgatni a tévét, vagy xboxot vagy pc-t?
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
PrinceHerceg
őstag
Sajna nem, csak az alap driver, meg wave editor, alchemy, és a CMS, de sehol egy THX Console Panel, vagy EQ, EAX, esetleg, Speaker calibration, amikkel igazán testre szabható volna szegényke!
Mind1, egyenlőre a Danielk megy, de ha vki tud nagyon örülnénk egy CD rippnek!
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz
PrinceHerceg #14740 üzenetére
Miért? Driverek és alkalmazások is ott vannak.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz
PrinceHerceg #14737 üzenetére
Gyártó oldalán lévő nem jó? [link]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg #14737 üzenetére
Nekem sajnos már rég nincs meg....
Ezzel nem jó? [link]
Ő elvileg csak összecsomagolja a friss komponenseket, az X-fihez is az ő driverét használom. -
PrinceHerceg
őstag
S.O.S
Van vkinek egy kurva Audigy 2ZS gyári driver lemeze, mert a neten SEMMI sincsen...
S.O.S
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg #14735 üzenetére
Amikor nekem olyan cuccom volt, még tökéletes volt alá a gyári driver pakk. Viszont már 8 éve a Prelude-ot használom (és előtte is volt egy rövid ideig egy X-treme music-om), szval kb. fogalmam sincs, manapság mit érdemes feltenni az A2 ZS alá.
-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg #14733 üzenetére
Audigy 2 ZS jó hangzásához a lényeg, hogy a lejátszó programban legyen jóminőségű 48Khz resample plugin.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok Skacok,
Életemben nem volt Audigy 2 ZS-m, de bátyómnak most beszereztem egyet, mert nagyon lomha a jelenlegi setupja egy dedikált kari nélkül, ezért a változatosság kedvéért most én kérdeznék tőletek!
Melyik a legjobb, mindent magába foglaló driverpakk, PAX, Kx vagy a gyári is megfelelő? Rendszere Win7 64-es, de ha 10-ig is ellát nem fogok megharagudni!
Köszi előre is a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
Igen, az Xtreme Audio a kakukktojás, amin nem is X-fi csip dolgozott. Annak már évekkel ezelőtt is gázos volt a driveres része, sosem volt ajánlott kártya.
Ami az OS-em illeti, igen, egy teljes napig minden baja volt a gépnek a frissítés után, már kezdtem is tépni a hajam, hogy most pont nem fog jól jönni egy OS resintall, lassú volt, akadoztak még a program betöltések is, aztán egyszer csak meggyógyult... Persze, a hangkártya kivételével, de azt manuálisan a helyére raktam. Most lekapogom, minden jó, legalábbis az a kevés, amit használok a rendszerből.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz
Cingáriusz #14729 üzenetére
Nekem van console launcher, meg audio control panel is meg volume panel is, s mind müxik a legelső win10 kompatible driverek óta.. Nem lehet hogy a kártyád miatt van, úgy tudom az nem is igazi X-FI, az xtreme audio a kakukktojás a szériában?! Nem lenne annyira meglepő ha másképpen is supportálnák.
"..és azért feltételezem, hogy egy olyan hangkártya, ami nincs még 1 éve sem piacon, azért jobban lesz szoftveresen támogatva..."
Igen ez teljesen logikus, csak akkor ne kérd már számon a 10+ éve támogatott hangkártyán ugyanezt. Meglássuk az asus is ennyi ideig fogja-e támogatni a saját kártyáját..
(#14728) HSM : Igen a MS csodákat tud művelni mostanában
, én sem értem hogy csinálják. De akkor te még viszonylag szárazon megúsztad legalább.
No Comment
-
Akkor pontosítok, friss driver ugyan van, de pl stabil, win10-en is működő Control Panel már nincs évek óta frissebb, 2010-es kiadás az utolsó belőle
Speciel nekem az volt, amitől minden alkalmazásban rendesen szólt a mélyláda is, mert nélküle pl. a Youtube nem megy ki a mélyládára, de a winamp sem.
Esetleg tud valaki Win10 + Creators update után is működő Control Panelt X-Fi Extreme Audio PCIe-hez?
Az ASUS-t meg nem istenítem, csak tény, hogy a Xonar családban vannak igen jól sikerült darabok is, és azért feltételezem, hogy egy olyan hangkártya, ami nincs még 1 éve sem piacon, azért jobban lesz szoftveresen támogatva, mint a Creative több éves, nagyon szépen szóló, de elhanyagolt kártyái.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
bon
őstag
Én kitartok a Creative hangkártyái mellett, mindig is a cég kártyáit használtam az ősidők óta. Első kártyám még ha jól emlékszem a sound blaster 2.0 volt, kb 10 évig használtam X-fi Xtreme Gamer-t. Tegnap érkezet meg az utódja a Sound Blaster Z. A váltásnak két oka volt, egyre a problémás driver-ja és pci express csatolóra váltás. Idén gépet fejlesztek és a PCI foglalat már nincs terveben az új alaplapon. A cég termékeit nagyon szeretem jól szólnak. a driverek mindig is problémásak voltak, de együtt lehet velük élni, vagy létezik megoldás rájuk. Az új kártya tetszik, szokni kell hangzását de jól szól. A driver egyenlőre jól megy a Creator Update-es rendszeremen.
-
lee56
őstag
válasz
Cingáriusz #14723 üzenetére
Sokmindent el lehet mondani a creativról, és sokminden igaz is, de legalább győződj meg arról amit épp állítasz annyak hány % köze van az igazsághoz azért, mielőtt kinyilatkozol. Mert a tény hogy egy 10 évnél öregebb X-Fi is kapott gyári crative drivert win10-re, ez kb 180°-ban megy neki annak amit mondtál.. És az hogy egy win frissítésre nem reagálnak azonnal egy rég lejárt támogatású hardveren, aztán lehet erre is adnak majd ki kis késéssel friss drivert és hát úgye, van aki még ennyire se töri magát (ugye intel!)...
Plusz a bónusz.: Lehet a vadzsiúj Z-vel, vagy az istenített asusoddal se lesz minden rendben, hála ennek a csodás creators update-nek.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
gyerecske
senior tag
válasz
Az a baj , hogy nekem szükségem van a platinum előlapi paneljára is, amit nem nagyon tudok kiváltani mással.A ZX külső "dobozával" esetleg.
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Értelek, de sajna azt kell, hogy mondjam, az ASUS-ok közel sem szólnak épp úgy mint az SB-k! Bár ha a full élettelen hangzás a cél akkor hajrá, csak D2 alá ne nagyon add!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
PrinceHerceg #14719 üzenetére
Más problémát én még nem tapasztaltam. Egyszerűen a Creative már magasról tesz a régebbi hangkártyáinak a támogatására win10 alatt. Teljesen indokolatlanul cseréljek le egy ma is szépen szóló és minden igényemet kielégítő hangkártyát SB Z-re, csak, hogy rendben legyen win10 alatt is. A Creative ott hibázik, hogy azt gondolja, hogy mindenki nála vesz újabb hangkártyát. Magam részéről én az ASUS Xonar szériában nézelődök, a Creative pedig sok év után megy nálam a süllyesztőbe.
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg #14721 üzenetére
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg #14719 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmi problémát.
-
PrinceHerceg
őstag
Srácok, ha ez vigasztal, a legújabb update nem csak a hangra van kártékony hatással, szóval aki teheti ne engedje, hogy települjön, mert könnyen gondban lehet!
-
gyerecske
senior tag
Ez a win 10 frissítés engem is megszívatott. X-Fi Platinum kártyám van, a frissítés óta már többször elment a hang ,csak újraindítás segít.
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Sziasztok!
X-Fi Extreme Audio PCIe hangkarim van.
Problémám, hogy a legutóbbi nagy win10 frissítési hullám kinyírta a Control Panelt és hiába telepítem újra, nem működik.
Ez még a kisebbik baj lenne, a gond inkább az, hogy pl. youtube és winamp használat közben egyáltalán nem szól a mélyláda, de GOM player-el filmezéskor meg igen.
Hogy tudnám megint előcsalni a mélyeket youtube és winamp alatt is?
Windows beállításokban rendesen be van állítva az 5.1-es hangfal és a teszteléskor kimegy a mélyen is a hang. -
Bélaaaa
őstag
válasz
Csabesz666 #14715 üzenetére
Creative WORLDWIDE SUPPORT Hungary
Hátha ebben a csomagban találsz.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Csabesz666
aktív tag
win 10 64bit alá mi most, a legjobb driver, amiben minden aplikáció is benne van Elite pro alá? Linket is kérnék, ha lehetséges! Előre is köszönöm!
-
Satyricon
addikt
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Itt is feldobom a kérdést, hátha kapok választ:
Tanácsot szeretnék kérni. Laptophoz terezek venni egy Creative SB X-Fi Surround Pro hangkártyát, az alaplapit leváltani. E mellé vennék valami jobb hangszórót is, SP-HF1800A és SP-HF2020V2 között gondolkodok. Olvastam a fórumot, hogy a 2020-al sokaknak megyűlt a baja, a szervízelés nekem nem lenne nagy gond, családban meg tudjuk javítani. A kérdésem az, hogy az X-Fi mellé megéri-e optikaival összekötni a hangszórót, vagy jobb az X-Fi DAC-ja és elég analóggal, mert akkor a 1800A-t választom?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Problémám van az Auzen Prelude hangkarimmal. Adott egy Giga GA MA 770 UD3 2.0 alaplap, amibe kb 2-3 napot használtam a hangkarim. Aztán az alaplappal voltak problémák, a lényeg, hogy mostmár rendesen működik a gép. A hangkari a lapban, viszont a win7 nem ismeri fel, nem látom az eszközkezelőben. Van benn a gépben egy másik hangkari is, Xtreme Gamer Fatal1ty Pro, amit gond nélkül felismer a gép. Ezt a karit kiszedtem, gondoltam nem-e bezavar, bár eddig nem zavart be. Betettem mind a két slotba a Prelude-t, de semmi. Az eszközkezelőből töröltem a hangok és audioeszközök részt, bár ne tettem volna. Na mindegy. Újratelepítettem a Win7-et, de semmi változás, továbbra se lehet látni az eszközkezelőbe a hangkarit. A kérdés az, hogy mit lehet még tenni, hogy felismerje a karit? Biosban van valami beállítási lehetőség azon kívül, hogy az alaplapi hangkarit tiltom-e vagy engedélyezem? Mert ott az alaplapi tiltva van. A Prelude hangkarival egyébként nem csináltam semmit. Szóval semmi ütődést, vagy törést-karcolást nem szenvedett, csak volt a gépemben.
A slotokat megtakarítottam, azzal tuti nincs gond. Mit lehet még tenni?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
aelod
veterán
Sziasztok!
x-fi fatality champion-ról váltanék Creative Sound Blaster Z-re. Megéri a csere? Nincs szükségem az előlapi panelre ilyesmire mivel mini pc-be menne de sajnos az alaplapon nincs PCI port. Hangzásban visszalépés lenne?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg #14707 üzenetére
Nem az a baj szerintem, hogy nem tudják, hanem nem éri meg. Alaplapot senki nem a hangért vesz, nem éri meg drága alkatrészekből egy komplex jóminőségű hangkártya tervezésébe és kivitelezésébe pénzt ölniük, amikor úgysem azon fog múlni a siker....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
SonyBlack76 #14706 üzenetére
Fandango kollegával kell egyet értenem, mert egy X-Fi Titanium szintjét az alap deszkákra ingerrált "hangchippek" még sanszos, h nagyon sokáig nem fogják tudni megugrani, szóval én a helyedben nem dobnám el azt a dedikált hangkarit, sőt amit csak lehet arról hajtanék, hisz elég jól eltalált egy darab mind a mai napig!
[ Szerkesztve ]
-
SonyBlack76
csendes újonc
Köszönöm a választ !
A Roccat XTD 5.1 fejhallgatóra azért esett a választás mert minőségi real 5.1-es fülest szerettem volna és az elődjéről (amihez nem volt külön hangkártya) olyanokat "halottam" hogy viszonylag nehéz nem kimondottan kényelmes (ami azért fontos szempont ha x órányit nyomom a gamét
), stb szóval elsősorban ilyen okok miatt
-
Fandango
veterán
válasz
SonyBlack76 #14704 üzenetére
Netrádióhoz és Youtubehoz elég lenne az alaplapi is, de természetesen az X-Fi jobb hangkártya.
Mondjuk azt nem értem, ha már volt egy hangkártyád. akkor minek vettél olyan fejhallgatót amihez külön van hangkártya.
[ Szerkesztve ]
-
SonyBlack76
csendes újonc
Sziasztok
Még nagyon új vagyok itt a fórumon és a tanácsotokat szeretném kérni
A jelenlegi rendszeremben van most egy X-fi Titanium hangkártya amit javarészt
netrádióhoz vagy Youtub videókhoz használok..
A játékokat elsősorban egy Roccat Kave XTD 5.1 digital fejhalgatóval nyomom aminek külön USB-s hangkártya rendszere van.. (http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Sound/Kave-Series/Kave-XTD-5-1-Digital/)Most van folyamatban a rendszerem frissítése és a következő alaplapot szereztem be ASUS Prime x370 pro
(https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-X370-PRO/) és ezen egy Realtek A1220 hang"technika" van
A kérdés arra irányulna van-e értelme a mostani x-fi titanium-ot (nem HD) PCIe foglalatú az új gépembe majd
áttenem vagy az alaplapi hangkártya is tudja már azt amit az X-fi Titanium-om ?(Van ugyan 5.1 digitális erősítőm optikai bemenettel Yamaha w361-es de csak analóg használom a PC
hangrendszerét és ezen nem is szeretnék változtatni)Válaszotokat, tanácsotokat előre is köszönöm !
-
photozol
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #14702 üzenetére
Jó a kérdés
Viszont megvan a megoldás a problémára (Win 8/8,1 és Win10 rendszereken jelentkezik) amennyiben a letöltött Creative vagy Daniel_K driver helyet "High Definition Audio Device-ként" szerepel a kártya az eszközkezelőben.
- Le kell tölteni a kártya (X-Fi Titanium HD) Win 8/8,1 vagy Win10 driverét a Creative oldaláról vagy HSM által linket oldalról a Daniel_K verziót.
- WinRar-al ki kell csomagolni az exe file-t.
- Csökkentett módban újra kell indítani a rendszert.
- Eszközkezelőben a "High Definition Audio Device" drivert, az elérési út megadása mellett frissíteni a kicsomagolt könyvtárban a \Drivers\wdm\wdma_emu.inf-re.
- Újraindítás.
- Ekkor már Creative SB X-FI jelenik meg az Eszközkezelőben.
- Setup.exe-vel a komplett csomag telepítése.
- Az újraindítást követően a kártya drivere megfelelően feltelepül és a kártya összes funkciója megfelelően működik.Észrevétel a kártyával kapcsolatban. Korábban a sokak által sztárolt Xonar DX volt a gépemben. AZ alaplapival összevetve természetesen jobb volt a hangja, de összességében szerintem nem valami nagy durranás. Alap beállítások mellett élettelen, gyenge magas és középtartománnyal, az EQ használata erősen javasolt még jobb minőségű hangsugárzók esetén is.
Ezzel szemben a Titanium HD beállítások nélkül klasszisokkal jobban szól, megjöttek a Xonar-ban hiányolt tartományok, élet költözik a hangsugárzókba. Tudom, hogy nem egy kategória, kiváncsi lennék Essence STX-el összehasonlítva.
Zenehallgatóknak erősen javasolt a kártya. Személy szerint sokat vadásztam rá, de nagyon megérte és abszolút nem bántam meg, hogy nem Asus-t választottamMég 1x köszönöm a segítséget!
HARDVERAPRÓ régi: 290 pozitív és 0 negatív értékelés
-
photozol
csendes tag
Nem jelenti azt, hogy nem hittem, mindössze próbálok több helyen tájékozódni.
Megpróbáltam az általad javasolt csomag telepítését is, sajnos a probléma megegyezik. A csomag települ, de az Eszközkezelőben továbbra is a Microsoft drivere szerepel, így a kártya funkciónak nagy része nem használható.
Egyelőre tanácstalan vagyok a megoldást illetően.Próbáltam biztos ami biztos alapon másik slotot, ott sem működik.HARDVERAPRÓ régi: 290 pozitív és 0 negatív értékelés
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Elektromos autók - motorok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyami kavics ihlette az ASUS hordozható SSD házát
- Építő/felújító topik
- Tippmix
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest