- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- SoundBlaster X-Fi
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthSun
félisten
-
Lord Myn
őstag
-
Lord Myn
őstag
A dekóder/enkóderek szerintem az extra opciókban vannak (emlékeim szerint, volt régebben Z-m).
De én csinálnék egy 'Creative cuccok full uninstall'-t (minden egyes komponenst szedjél le, töröld a mappákat - Program Files/Common Files/Program Data/stb. -, he kell még registry-t is pucolj) és utána a kályhától kezdeném telepíteni a honlapon található legfrissebb driver-rel. -
Lord Myn
őstag
-
Lord Myn
őstag
De hát ott a 'surround' opció bepipálva...
Úgy természetes, hogy a youtube alatt szólnak az elsők/hátsók is akkor is, amikor nem kellene. (mint írtam a speaker teszt automatikusan kikapcsolja az opciót, a végén meg vissza, ez így volt az Audigy és az X-fi szériánál is)(#16072) Winne: Digi ki- és bemenete van a HD-nak is, csak a DDL/DTS-t nem tudja. Ha fontos a DDL, akkor inkább azok közül válassz, amiket korábban felsoroltam (Surround Pro - fontos, hogy Pro legyen -, G6, X3).
-
Lord Myn
őstag
-
Lord Myn
őstag
-
Lord Myn
őstag
-
Winne
nagyúr
-
Lord Myn
őstag
-
DBob
őstag
Pont emiatt írtam, 20-30 körül érhet jelenleg, ha valóban megvan mindene, és kiváló állapotú.
ZxR két generációval újabb, minden tekintetben jobb, és mai nap is aktuális kártya. Az-az, nem egy Windows XP kell a full potenciál kihasználásához (lásd, EAX5.0 támogatás), és nem egy 8-10 évvel ezelőtti alaplap a PCI foglalat miatt.
-
Lord Myn
őstag
-
magicbox
senior tag
-
Lord Myn
őstag
Azért írtam, hogy ...szerkesztésben, hiába jobb a ZXR hangminősége (DAC/ADC/kondik/op-amp), ha a szoftver és a processzor gyengébb... (az EMU20k félprofesszionális programozható DSP, AC módban elég nagy szabadságot kapsz a kezelése felett, ilyet nem tud Core3D proci, ami ZXR-en van)
(#15786) DBob: Az igen... És miért van polcon?

-
Lord Myn
őstag
-
TomBond
aktív tag
-
magicbox
senior tag
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
-
olymind1
senior tag
-
Hegyirabló
veterán
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
HSM
félisten
Amennyire tudom (nem szaki vagyok ebben a témában, csak érdeklődő amatőr) az oké, hogy a púpos kondi az tuti rossz, de visszafelé nem feltétlenül igaz, attól hogy nem púpos, még degradálódhat belülről, és akkor ugyanúgy nem tudja a ráírt értékeket... Ha kettő már púpos ott a szerkezetben, akkor jó esélyt látok rá, hogy ott azért már a többi is kapott bőven. Ha tervezel a szettel hosszabb távon, én tuti cserélném, nem is feltétlen a legjobb minőségű kondenzátorokra, de ha új "gagyit" kap is már sokkal jobb szvsz, mint az öreg, sokat látott gagyi.

A venti viszont nagyon tetszik, ötletes megoldás.

-
wwenigma
Jómunkásember
10es csomagba vehetsz ebayről, 400ft/db, HQ-n meg 600 és másnap forraszthatod. Miskolcon 1000ft felett darabja vagy még több... a korabban betett képeden meg 1200ft/darab áron vetted ami a darabáras HQ-nal is sokkal dragabb...

HSM: '96-ban forrasztottam először szóval lehet előnnyel indulok ilyen helyzetekben.
(ónszippantó nelkul is lehet furatot nyitni forraszanyagtól SOS esetben, csak meg kell melegiteni es egy sima varrótű szétválasztja majd harisnyával leszeded, ezek még normalis PCB-k, jol birjak es nem mint a mostaniak amik szetesnek ha picit is tulmelegited
) Ha a korabban linkelt helyrol veszem akkor 10es csomagokat kell venni de marad tartalekba vagy eladasra a különbözet szoval akar nullasra is ki lehet hozni vagy legalabbis olcsobbra mint helyben megvéve. -
Baliga Tamás
senior tag
-
HSM
félisten
Igen, ez a jobbik verzió, ha megvan hozzá a kellő szaktudás megjavítani. Akkor jó esetben csak a minőségi csere kondenzátorokat kell megfizetni.

(#15486) Tiger.: A Genius 6000 amúgy meglepően jó holmi a pénzéért.
Még akkor is, ha +500Ft egy kapcsolható 220V dugasz hozzá, ami kb. kötelezően ajánlott tartozéka. 
(#15490) Baliga Tamás: Sajnos nem.
Ez már sajnos az a kategória, amihez nem árt, ha van megfelelő tudás, tapasztalat és felszerelés is. -
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
Lord Myn
őstag
-
Lord Myn
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
olymind1
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
-
PrinceHerceg
őstag
Kb akörüli a hangjuk, de az azért elég jó, nem?

aelod: a Z hangkarik pedig sajna majdnem ott tartanak mint az X-Fi család, szóval kezdik leszarni őket is, szóval a legjobb amit mindenki tehet, az az, hogy nem engedi frissíteni a rendszerét, hisz annak amúgy sincs sok értelme, mert csak lassul és a tárhely fogy!
Viszont ha uninstalláltad is a driverét az nem elég, mert maradnak foszlányok, amit vmi segédprogival kellene végleg lepucolni, aztán tisztán nekifutni még1x!

-
HSM
félisten
Érdekes. Nekem ugyanez a mostani gép régen a Sapphire 7870XT Boost karimmal és az Auzen X-fivel tudott aludni, és fel is kelt 10-ből kb. 9 alkalommal, azonban mikor lecseréltem a VGA-t egy HD 7770-re, onnantól nincs alvó módból felébredés. Se utána az Rx560-al.
Újraindulás szerencsére nálam nincs, ha 5 órára hagyom itt a gépet, 5 óra múlva is ugyanígy fogad. -
DarthSun
félisten
A USB3 is közrejátszhat. Bill és egér USB2- be, úgy próbáld meg. S3 - alvó mód - nem is hívható vissza USB3 billel. S4 persze jó, más metódus, háttértárolóra tükröz. Hangkártyától független a dolog, tipp hátha ez van Nálad. Mondjuk ennek ellentmond "Ha letiltom a hangkartyat már is jó az alvó mód" - lehet csak ennél a kártyánál kavar valami a déli híd környékén.

Az újraindulás passzív módban miatt az a gyanú is fennáll hogy valami gond van a driverezéssel, vagy ha az mégis jó, akkor valami alattomos erőforrás ütközés van a rendszerben.
-
olymind1
senior tag
-
HSM
félisten
-
Attesz
aktív tag
-
Attesz
aktív tag
Sajnos nem.
Nem vagyok az az igazi zeneértő ember, de szeretem ha szépen szól amit hallgatok.
A mostani alaplapomat nemrég vettem és hozzá kaptam ajándékba a hangkártyát.
Gondoltam ha már itt van, akkor használom.
A régi alaplapnál is Ti segítettetek, hogy hogyan tudom működésre bírni a mélynyomót.
Viszont az a módszer most nem segített.
Ezért fordultam ismét hozzátok.
Amikor azt írtad, hogy ez nem X-Fi kártya, akkor egy picit meglepődtem és ezért kértem, hogy segítsetek beazonosítani a kártyát.
Nagyon király lenne ha ezzel a meghajtóval működne rendesen.Köszönöm, hogy ilyen rendesek vagytok és segítetek.
Attesz
-
Attesz
aktív tag
-
Attesz
aktív tag
-
aelod
veterán
-
aelod
veterán
-
HSM
félisten
-
PrinceHerceg
őstag
-
olymind1
senior tag
Hivatalos SBXF_PCDRV_L11_2_30_0011.exe
Legutolsó Daniel_K SB X-Fi Series Support Pack 4.0 De páran azt írják, hogy ezzel kifagynak az EAX-os játékok, szóval innen leszedhető a 3.8-as.
-
olymind1
senior tag
-
olymind1
senior tag
-
PrinceHerceg
őstag
-
HSM
félisten
-
PrinceHerceg
őstag
-
bon
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
HSM
félisten
Win10-en használtam csak ezt a drivert, win7-en én a gyári driverével használtam, évekkel ezelőtt. De azt nem tudom, akkor ment-e az altatásból ébredés.
Win10-en tudom biztosra, hogy nekem simán és gond nélkül ébred altatásból most ezzel a driverrel. Win7 nincs telepítve erre a gépemre. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
Darko_addict
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
Igen egy szoftvercsomag, amit gagyibb hangkodekkekhez csináltak meg, pl Realtech chippek stb, de ami érdekes az az, h pl olvastam olyat is, h ASUS Xonar usernek is felment, ergo lehet házon belül is működne a dolog...
Én legalább is nagyon kíváncsi lennék rá, mert a Crystalizer csutkára feltolva torzítja a basszust és így hátha megjavulna a dolog!

-
Satyricon
addikt
-
Fandango
veterán
Nekem nem lényeg igazán a kinézet, nem szoktam nézegetni a lejátszót. A foobart is könnyű kezelni és beállítani (nem kevésbé felhasználó barátabb mint az AIMP). Hang effektek és minden biz basz ami a hangot módosítja nekem nem kell, azt akarom hallani ami a felvételen van, nem mást.
Mondom ezt úgy, hogy ma használtam az AIMPot és ismerkedtem vele, ennyi elég volt ahhoz, hogy véleményt mondjak.
Ami viszont érdekesebb számomra, hogy máshogy szól, talán azt mondanám, hogy az AIMP jobban. Ugyan azzal az ASIO beállítással tesztelgettem és hallgattam felváltva mind2 lejátszón uazt a számot.
Még nem döntöttem el, hogy melyik lesz az elsődleges. -
Fandango
veterán
-
gyori.adam92
csendes tag
Az 5.1 nem fontos, megvagyok a 2.1-es hangfalammal is, nem baj, ha nem tudja a hangkártya.
Sajnos annak a rossz véleménynek lett igaza nálam is, én is tervezek írni egy hasonlót. Ma vissza is küldtem, nem segített semmilyen kísérletezgetés vele, csak minimálisan javított rajta.
Ezt a kicsit drágábbat is nézegettem korábban, csak úgy voltam vele, hogy valószínűleg már az olcsóbb is hozni fogja azt, amit szeretnék, nem jött be. Ezzel lehet megpróbálkozok majd, ha nem jön be, vissza lehet küldeni szerencsére 2 hétig, ha az se lenne jó.Ami egy kicsit off, de érdekes: ahogy tegnap kísérletezgettem, letöröltem a laptopról a gyári hang drivert, stb, rájöttem, hogy a hang driver letörlésével egész szépen is tud szólni laptopom...
A saját hangszórója így nem működik, de a 2.1-emet egész szépen szólaltatja meg, eltűnt az a borzalmas hullámzás, ami eddig teljesen elrontotta a hangzást. Ha meg nem lesz mellettem a 2.1-es, szépen visszateszem a drivert és szól újra a belső hangszóró. -
gyori.adam92
csendes tag
USB-s ez. Vagy mire gondolsz? Szívesen fogadom a tanácsodat, mert nem szeretném életem végéig a telóról betenni a zenét...
Az bosszant a legjobban, hogy hiába vettem egy nagyon jó 2.1-est meg most ezt a hangkártyát, tesóm asztali gépe a pár ezer Ft-os 7-8 éves 2.1-esével és az alaplapba integrált hangkártyájával élvezetesebben tud zenét hallgatni... Pedig telóról zenét berakva kiderült, hogy maga a hangfalam nagyon jó.Ilyen egyébként: http://www.hardverker.hu/productpics/322031_big.jpg
-
gyori.adam92
csendes tag
Én is szívesebben tettem volna bele rendes hangkártyát, ha lehet, de sajnos csak egy laptop.
Ha valaki másnak van ötlete, hogy miért tűnik úgy, mintha valójában nem is működne, csak az integráltat használná, azt szívesen fogadom. A #14080 posztomban már leírtam, de leírom még egyszer a problémát: 2 különböző gépen különbözően szólt, de pont úgy, mint az integáltjával. És a laptopommal gyalázatosan...
Lassan érik bennem a visszaküldés, bőven 2 héten belül vagyok még, de ennyi esélyt adok neki

-
gyori.adam92
csendes tag
-
gyori.adam92
csendes tag
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
-
PrinceHerceg
őstag
-
Recon666
Közösségépítő
-
Satyricon
addikt
-
Lord Myn
őstag
-
feketeibiza
tag
Több helyen is írnak róla,de nem tudom értelmezni mit akar... Azt értem hogy a drivert kellene moddolni,de utána elvéreztem XD Alapbol driver nélkül is lennie kellene ugyebár alap hangnak,a legtöbbször van is,csak mikor milyen kedve van.
Takashi Iwai 2013/06/17 09:14:19 UTC
(Válasz hozzászóló # 10)>
Tudtam, hogy egy kreatív CA0132 (Recon3D + Sound Blaster Z) hangkártya
> Funkció Linux alatt. Valaki megjegyezte, hogy a 32 bites kernel játszik csak finom,
> De a 64 bites kernel egy speciális fix /etc/rc.local. Adjuk hozzá a
> Következő kilépés előtt 0:
>
> Rmmod snd_hda_intel
> Modprobe snd_hda_intel position_fix = 1
>
> Valaki ALSA kell, hogy ez a folt fel ASAP.Vajon a legújabb rendszermag (3.9 és újabb)? Mivel CA0132 egy DSP támogatást a közelmúltban, tudnunk kell, hogy a probléma a DSP rakodási részben vagy ez után DSP fut.
Egy Recon3D tábla teszteltem korábban, a DSP betöltés sikerült az első modul terhelés, például. Ennek következtében a teljes csendben.
Szóval, mi történik, ha nem adja át position_fix = 1 opció? Vajon a vezető megmondja, hogy DSP fut, vagy nem?
Is, meg tudná erősíteni, hogy a viselkedése nagyon különbözik 32 és 64 bites kernel még ugyanazon a gépen?
-
Mardel
őstag
Nem ilyenkor nem fagy le.
Viszont nálam nem áll le 1-2 mp után sem ez a hang.Szerencsére multimédiás billentyűzetemen van és gyorsan némítom ilyenkor a hangszórókat, hogy ne süketüljek meg.
Aztán futtatásba beírom, hogy services.msc lent kikeresem a windows audiot és jobb klikk majd újraindítás, ez újraindítja a creativeos dolgokat.
Van mikor lefagy a gép, csak akkor pl játék közben beakad a hang de nem kezd el torzan sípolni.
-
Kecuhun
senior tag
-
Kecuhun
senior tag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyermekkorunk menő dumái
- Tesla topik
- További aktív témák...
- HP USB-C 100W G6 Dock (9X3V1UT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha átküldöd priviben, megpróbálom értelmezni.
Úgy természetes, hogy a youtube alatt szólnak az elsők/hátsók is akkor is, amikor nem kellene. (mint írtam a speaker teszt automatikusan kikapcsolja az opciót, a végén meg vissza, ez így volt az Audigy és az X-fi szériánál is)
Erről mutass egy képet, pls! (amikor ott kellene lenni az opciónak, de nincs)
De rajta van a bakancslistán:
Kedden itt lesz.

) Ha a korabban linkelt helyrol veszem akkor 10es csomagokat kell venni de marad tartalekba vagy eladasra a különbözet szoval akar nullasra is ki lehet hozni vagy legalabbis olcsobbra mint helyben megvéve.

olyan nehéz dolog begépelni GOOGLE-ba, hogy Creative X-Fi driver, X-Fi Daniel_k, vagy épp X-Fi PAX...