- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
A sub-ot rakhatom bárhová? A user guide a soundbar pozícióját “előírja” a sub-ról nem ír.
-
mikrofon
veterán
Szia,
én örülök, hogy ezt leírtad. Igazából reggel, mikor elkezdtem írni az előző HSz-emet akkor a tiéd még nem volt.
Pl. nagyon jó, hogy a halkan filmnézést leírtad, mert ez nekem is fontos. Azért is érdekes, mert a JBL bar 9.1-nél mindenhol szerepel negatívként, hogy a beszéd hangkiemelést nem tudja. Így ezzel lehet teljesen ki is esik, pedig hogy örülne a feleségem, hogy a háttérhangszórók valójában nem falon vagy állványon lennének, hanem a középső egységen, amikor nem nézek filmet....
Másik érdekesség, hogy én a zenei részt nem olvastam ilyen rossznak, mint amennyire te most leírtad. Így valójában kérdés számomra, hogy te teszed magasra mércét, vagy tényleg nem üti meg az igényes zenehallgatás szintjét. Mondjuk kérdés, hogy akkor a többi soundbar ehhez képest hol van. Pl a HW900T. Én a HW70T-t néztem, mert az van most jóáron, meg elvileg több helyen azt olvastam, hogy nagyon hasonló a 800T-hez. Viszont az általad is linkelt oldalon zenei teljesítményben a 70T a 800T alatt van nem is hajszállal. Mondjuk a 900T az meg egy hajszállal felette. Bár kérdés, hogy ezek a mért értékek mennyire tükrözik a hallgatási élményt....
Minden esetre így még érdekesebb lett számomra a q900T. Feltéve, ha jó irányba nézelődök.... Bár szeretném olcsóbban megúszni....
Mondjuk az általad linkelt oldal a legjobb zenei soundbarnak, a q950t-t írja. Ha jól gondolom akkor annak ugyan olyan, vagy nagyon hasonló főegysége van mint a q900T-nek, ami csak egy hajszállal tud többet a tesztjük alapján mint a 800T....Szívesen olvasnék egy hasonló leírást a JBL bar 9.1-röl.... Mert kérdéses benne még akkor a zenei képesség mellett, hogy halkan mennyire élvezetes a filmnézés
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
az alábbi 3 szettben gondolkodom ebben a sorrendben:
1.: Samsung HW-Q70T + SWA-9000S: ára miatt de kérdés hogy elég-e az a hatás számomra amit ez nyújtana, illetve érdekes, hogy mennyire érezhető (hallható) hogy a mély "csak" 46,9 Hz-től indul... (amúgy fogalmam sincs hogy hallom-e az ez alatti tartományt)
2.: Samsung HW-Q900T: tetszik a "látványos" sok irányba hangot sugárzó soundbar. 7.1.2 Később bővíthető lenne SWA-9000S-sal, ami már 9.1.2 lenne .... De félek, hogy vajon mennyire zavaró, hogy a magas hangok "csak" 14,7 kHz-ig terjednek... (amúgy fogalmam sincs hogy hallom-e az e feletti tartományt) Kérdés, hogy élvezeti szempontból ez a sok irányú hangszóró megéri-e, hogy kb. duplája mint az előző, ad-e annyi élvezeti értéket.....
3: JBL bar 9.1: Ez elsőre nagyon szimpatikus volt, mert az hogy filmezéshez leveszem a hátsó hangszórókat, majd utána visszarakom igen megkönnyíteni az életem. De ugye ez "csak" 5.1.4 így végül is csak 2 hátsó felfelé mutató hangszóróval több mint az első választásom de árban meg +70% és kérdés számomra, hogy egy átlagos hallású de igényes zenehallgató számára rosszabb-e a zenei képessége, mint az előző két Samsung-é. Lehet hogy ha biztos lennék benne hogy zenében nincs különbség az előzőhöz képest, akkor rászánnám a plusz 70%-ot és az első helyre lépne elő....Ami még tetszene az a Samsung HW-Q80R esetleg a HW-Q90R. Nah ezek már nem kaphatóak, ami részben szerencse is nekem, mert itt már kezdtem elveszíteni a fonalat a specifikációs és tesztes összehasonlítás közben és kezdtem belefulladni a lehetőségekbe.
Persze az is lehet, hogy rossz úton haladok, mert csak pár napja kezdtem kiképezni magamat a soundbar témában.
Ami biztos, hogy soundbar-t szeretnék. Alapvetően filmeket néznék és zenét hallgatnék vele. Nem vagyok egy szuperhallású, de a zene legyen igényes. A film meg legyen olyan hűha....Az elrendezést úgy kell elképzelni, hogy a helység egy 4,5x9m amit kb képzeletben keresztben két részre osztunk és az egyik négyzetben van a nappali rész, a másikban az étkező + konyha. A térhatású filmezős elrendezés a nappali rézben van keresztben.
Mivel Családos ember vagyok, így nem kell a teljes teret (nappali étkező konyha ) szuper hangosan és hátátbizsergetően kitöltenie... De azért a zene az étkezőben és a konyhában is halható legyen főzés közben.....Pont azért mert családos ember vagyok nem akarok többet költeni rá mint amennyi szükséges vagy éppen pár alig érzékelhető specifikációban jól mutató dologért.......
Előre is köszi az infókat.
-
AttiMM
csendes tag
Sziasztok,
Kb. 1 hónappal ezelőtt többször jelentkeztem itt, ezzel az elképzeléssel:
200e körül keresek 5.1(.2) soundbar + hátsó hangsugárzós megoldást LG OLED55C8 tévénkhez főleg mozizásra, de online streaming zenehallgatásra is, lehetőleg beépített Google Assistant segítségével.
A választási folyamat végén e kettő között billegtem: SAMSUNG HW-Q70R + SWA-8500S vagy LG SN8Y(G?) + SPK8
És végül ez lett: SAMSUNG HW-Q800T + SWA-9000S (mivel jó áron sikerült hozzájutnom a Q800T-hez).Hogy miért a Samsung?
Bár a szívem az LG felé húzott (márkahűségből) valamint az LG néhány szolgáltatásban többet tud, de végül a Samsung mellett döntöttem, főként azért, mert a neten több teszten is a Samsungot hozták ki jobbnak a hangminőség terén, pl. az www.rtings.com-on, ahol úgy tűnt, hogy szakértők elemezték a két készülék hangvisszaadási képességeit.
Plusz apró érvként: az LG hátsó hangsugárzóit sehol nem találtam Magyarországon, csak külföldről lehetett volna beszerezni.
És akkor a kb. 1 hónap tapasztalata:
Setup:
A soundbar és a mélyláda telepítése gyerekjáték: HDMI kábellel ARC-módban azonnal egymásra találtak a tévével, a mélyláda és a hátsó kis hangsugárzók vevőegysége pedig azonnal csatlakozott a soundbarhoz, semmit sem kellett vele csinálni.
A mellékelt távirányítóval (illetve telefonról alkalmazással) elég sok mindent be lehet állítani, a legtöbb esetben az Adaptív hangzás-mód elég jól beállítja a rendszert a hangforráshoz. A mélyláda alapbeállításban is kellemes, de ha valaki dörgő basszusokat akar, akkor még 7 fokozatban tovább erősítheti. A távirányítóról külön-külön lehet erősíteni mindegyik csatornát, beleértve a plusz hátsó hangsugárzókat is: sajnos, az applikációból ez kimaradt, az nem látja a hátsókat.
Mozizás:
Elöljáróban: még soha nem volt házimozi-tapasztalatom ezelőtt.
Mindenképpen akartam hátsó hangsugárzókat az 5.1-es élményhez, és elsőre meglepett, hogy milyen kicsi hangszórókat kapok a pénzemért. De amikor összeállít a rendszer, kiderült, hogy így is nagyon megérte! Ha van rá lehetőséged, javaslom, hogy szánd rá azt a kb. 50e Ft-ot. Nélküle csak 3.1(.2), hiába a soundbar különféle projektoros megoldása, a hátsó effekt-hangokból semmit nem fogsz hallani.
Számomra nagy élmény volt, hogy egy akciófilmben körülvettek a hangok, zajok: mellettem, mögöttem, egyik oldalról a másik oldalra hallottam az autókat, repülőket, helikoptereket elzúgni!
Ugyanakkor a beszédhangok tiszták és érthetőek, a zene és az effektek nem nyomják el: ezt mindig is nagyon hiányoltam eddig.
Ami még tetszett: ha nagyon halkan hallgatom (mert a család már alszik), akkor is minden működik, csak halkabban: nem torzulnak el az arányok, sőt, talán a beszédhangot még jobban kiemeli, hiszen az a legfontosabb.
Szóval 5.1-es moziélményre nekem nagyon bejött a rendszer! Bizonyára egy valódi sokhangszórós, kábeles házimozi rendszer (ennek a duplájáért) még sokkal-sokkal nagyobb élményt adhat, ez viszont sok szempontból praktikusabb.
Atmost még nem volt lehetőségem kipróbálni, őszintén szólva nem várok tőle túl sokat, de hátha még jobban érzékelhető lesz a fölöttem elszálló helikopter hangja.
Zenehallgatás:
A beépített Spotify-képesség tökéletesen működik. A telefonomon elindítom a zenét, és a lejátszó-eszközök között kiválasztom a soundbart, és onnantól már azon szól, nem kell neki többé a telefon, ha elmegyek otthonról, akkor is szól tovább.
A zenei hangminőség – alapbeállítással – hát, az olyan, amilyen. Mondhatnám, hogy csalódás, de igazából sejtettem (meg olvastam is), hogy ne várjak el tőle túl sokat. Egy kvázi bármilyen régi sztereó erősítő 2 hangfallal mérföldekkel jobb zenei élményt ad. Erre nagyjából számítottam is, cserébe viszont ott van a kényelem, hogy Spotify-ról bármit, bármikor, könnyen, egyszerűen el tudunk indítani. Az igazsághoz tartozik, hogy direkt zenehallgatásra van az alkalmazásban equalizer, azzal lehetne még játszani, bizonyára valamivel jobb lesz az eredmény.
(Most még gondolkozom, hogy mi legyen a régi CD-erősítő-hangfalak cuccal, foglalják-e tovább a helyet, vagy már sosem fogom azt hallgatni?)
Köszönöm, ha elolvastad, talán adott valami pluszt az általam leírtak.
Köszönöm aerosmith-nek, Gino20-nak és mindenki másnak, aki tanácsokat adott!
AttiM
-
hozem
csendes tag
válasz
Zsoltg4s #9454 üzenetére
Ha már HW-Q60T, tesztek alapján az Q60R igaz régebbi, de jobbnak írják, igaz, hallani még egyiket se hallottam. Azt nem nézted? Bár az "R" verzió már nehezen beszerezhető, de HW-Q60RS még előfordul. Amennyire tudom, ez csak színben tér el, bár ebben valaki megerősíthetne.
Illetve más: hallgatott már valaki Yamaha YAS-207-t és Samsung Q60R/T-t is huzamosabb ideig? A YAS-207-nél mennyire hiányzik a dedikált center sugárzó, főleg filmezéshez, kisebb részben zenére. Ez a kettő közül lenne valamelyik a befutó. Illetve a Samu bővíthető is még, ha kevés lenne. Egy 30nm-es nappaliba menne, és lenne jó helyük a szateliteknek. -
Macyke82
tag
Sziasztok!
A közeljövőben, most hogy a kisfiam játékainak része elkerült a saját szobájába és végre "visszakaptuk" a nappalinkat, elhatároztam, hogy mindenképp veszek egy soundbart.
Mint ahogy minden témában velem lenni szokott ,ha belemerülök valamibe csak egyre rosszabb leszEz ezért jobb a másik azért, ez ezt tudja az meg mást ,szóval hiába van meg az elképzelésed a bőség zavara és a lehetőségek tárháza végett el lehet bizonytalanodni rendesen. Na mind1 ezen már túltettem magam, szóval azért nagyjából letisztult már a kép.
Nekem 1 kérdésem van,az rtings nevű oldal mennyire releváns egy adott termék értékelésénél?
Ők ugye profi körülmények között tesztelnek, de bizonyos rendszereket adott esetben szumma összegzésben képesek úgy lehúzni, hogy amit több száz felhasználói átlag user mondjuk nagyon jónak ítél az náluk nem feltétlenül a jó kategória.
De legyen egy konkrét példa is:
Majdnem megrendeltem egy HW-Q60T-t de belémültették a kisördögöt és most inkább a HW-Q70t felé hajlok már.
Tudom egyik sem HARMAN technológia de azért az átlag userek jókat írnak róluk.
Igazából 100e fölé nem szerettem volna menni, de a q70T (esetleg Q60r) sincs annyira messze, hogy egy jó akció keretén belül ne merészkedjek el árban odáig. -
Tiensin
csendes tag
Sziasztok!
Milyen soundbart ajánlanátok alábbi felhasználásra?:
16 nm es szobába.
Nem tudok hátulra hangszórokat tenni ,így surroundra nincs szükségem.
90% sorozat/film.
10% elektronikus zene.
Keret max. 200e HUF, és használt nem jöhet szóba.
Tv: Sony XH90Előre is köszönöm.
-
Ahogy pauliboy23 is írta,ha kell az 5.1 emberibb áron és rendes garival,akkor csak a Samsung.
Nekem Yamaha YAS-207 van,elégedett vagyok vele,a szoba elrendezése nálam kilövi a normálisan szóló sokpontegy soundbarokat/házimozikat (próbáltam),így nekem elég ha szemből szól,de onnan legalább jól. -
Nem,nem tud,ez egy mezei 5.1.Atmoshoz jobban zsebbe kell nyúlni.
Mondjuk az ilyen innen-onnan visszaverődős elven működő Atmos rendszereket én nem tartom semmire sem.Atmoshoz dedikált és megfelelően elhelyezett hangszórók kellenek.Egy normálisabb Atmos házimozi ára meg...
Nem akarok hülyeséget mondani,de azt hiszem ettől függetlenül megszólaltatja az Atmost is,de csak az 5.1 hangsávot belőle.
Az atmos alapja is 5.1/7.1,ehhez jön hozzá a többi csatorna,szóval az 5.1/7.1 tud belőle szólni nem Atmos rendszeren is.
Legalabbis én így tudom. -
válasz
bivalyos #9440 üzenetére
Ha "kölcsönzöd" a filmeket,akkor az oldalon a filmeknél fel van tüntetve,hogy DD (akár TrueHD is lehet,nem lesz bajod vele,ugyanúgy szól majd),vagy DTS (HD-MA,Atmos)
Ha nem írják ki,akkor az NFO-ban benne van milyen formátumú a hang).
Ha magyar szinkronnal nézed,akkor az jobbára Dolby Digital lesz,DTS-ben nagyon ritkán szinkronizálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Villanyszerelés
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged