Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
Segítségeteket kérném,
Sajnos rossz a hallásom és a Samsung UE40F6400 tévémet igencsak fel kell hangosítanom hogy értsem a párbeszédeket.
Néha hálózati filmlejátszás (NAS) esetében a 100-as hangerő is kevés.
Ezt orvoslandó vettem egy HW-T650-et.
Kipróbáltam mind HDMI-ARC, mind optikával összekötve, de sajnos a tévéadások és jópár film esetében nem javult az érthetőség/hangerő..
(sok esetben a film "háttérzaja" sokkal hangosabb, mint a dialógus)
Telefonnal BT összekötve pedig igencsak hangosan szól a muzsika, ergó lenne benne potenciál..
Mit kellene tegyek, hogy a tv-műsorok (PR-TELECOM/digitális adás) estében is elérjem ezt a hangerőt/érthetőséget, mert így szinte kidobott pénz volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket..''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy LG SN7Y soundbar hátsó SPK8-S hangfalakkal kiegészítve (5.1.2) és egy LG C8 oled TV. Nem tudom a soundbar tud e eARC-ot de tök mind1 is mert ugye a TV- sajnos nem csak C9-től Szóval....
Szeretnék valahogyan(a legolcsóbb módon) ebből a kettősből losless hangot kicsikarni.Akár TRU-HD akár DTS-HD. Tudnátok ebben nekem segíteni?
Előre is nagyon köszönöm!
....Pr:)ly....
-
veterán
válasz Keksz03 #9989 üzenetére
Az eARC-nek akkor lenne előnye,ha a nagyfelbontású hangokra lenne szükséged.
Dolby TrueHD,DTS HD-MA,Dolby Atmos.
Na ugye a mai napig legnépszerűbb hangformátum a DTS HD-MA (és ennek a magja a sima DTS) kilőve a tv miatt.
Az egyetlen ami kimenne nagyfelbontású hangként az a Dolby Atmos és a TrueHD.
Ha neked kellene ez akkor érdemes egy eARC-s soundbart venni,ha nem akkor teljesen mindegy.
Amúgy én Netflixnél és pendrive-os filmezésnél elégedett vagyok a T650 hangjával.
Azt tudom javasolni amit feljebb is írtak.
Netes vásárlás,aztán ha nem jön be ott a 14 nap.
Nincs veszteni valód,sőt nyerhetsz,mert ha bejön a hangja és nem vágysz többre,akkor spóroltál egy csomó pénzt azzal,hogy nem a drágábbat vetted.Ha mégsem jönne be,akkor nulla forint bukóval tudsz feljebb lépni kategóriában.
Puding próbája az evés,ki kell próbálnod. -
mexel
veterán
Van itt olyan akinek volt JBL bar 2.1 és Samsung T650 is? Kíváncsi lennék a mélyek különbségére. Én szeretnék akkor a mélyet mint egy JBL-ben van, de kellene center is . ( Lehet hogy rendelek online egy T650-et és kipróbálom, de nem biztos hogy ez a legjobb ötlet.
-
pajorgergo
aktív tag
-
Keksz03
senior tag
persze, teljesen érthető amit mondtál és nem vetettem el a lehetőséget, inkább csak abban nem vagyok biztos h a netflix biztosít-e olyan minőségű hangsávot ami mellett lenne értelme.
mert egy 150 ezres sennheiser fejhallgatón is máshogy szól az MP3 mint egy 5 ezer forintos agybadugóson, de igazán akkor van értelme venni ha valami lossless zenére használod mert amúgy egy 30ezres jobb fejhallgató is elég az MP3 zenékhez
nem tudom mennyire érthető amit összehablagyoltam
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Mauzes
addikt
válasz Keksz03 #9991 üzenetére
Hát nézd, itt már más vizekre evezünk, ha az a kérdés, hogy kell-e. Alapvetően nyilván igaz, hogy minél drágább, annál jobb. A Q800T a surround-on kívül is érezhetően jobban szól. Hogy ez kell-e neked, az tök szubjektív, meg pénz kérdés.
Amire én gondoltam, hogy TV-d minőségéhez jobban illene egy magasabb kategóriás soundbar, nem pedig egy alacsony kategóriás. De simán lehet, hogy elégedett leszel a T650-nel is. Szóval ha spórolni akarsz, akkor első körben neten vedd meg a T650-et, és 14 napon belül elálhatsz tőle, ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
az a helyzet h ha flmet nézek akkor netflix ha játszom akkor PS4 Pro (később majd PS5), talán néha PC-re rákötöm de ott van külön hangkártya + jó fejhallgató.
nem tudom netflixen jön-e át olyan minőségű hang h ez már számottevő legyen, plusz lesz h nem ágyból hanem előtte ülve kb 1 méterről fogom nézni, ezért sem annyira fontos a surround és egyebek
ezek mellett is azt mondod h kéne egy Q800T?
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Keksz03
senior tag
Igen sajnos meglepő volt az info h egy 400ezres LG OLED már nem támogatja a DTS-t...
Tv-re lesz kötve optikával vagy ARC.akkor 3.1 hangprojektor esetén 100 alatt a Samsung T-650 az ajánlott?
ARC vagy eARC mindegy nem? Tv-n eARC van.Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
veterán
válasz Keksz03 #9984 üzenetére
Lehet sávosan is EQ-zni.
150-300-600-1200-2500-5000-10000Hz,+/-6 lépésben,plusz ott a Treble és a Bass +6/-12 (vagy +6/-6,most így meló közben nem ugrik be ) között,és még külön lehet a sub-ot is,meg van 4 hangzásmód is(Standard,Game,Surround,Virtual X).Teljesen mindegy milyen tv-vel használod,max annyi hogy az újabb modellek (tv) nem támogatják a DTS-t,az nem fog sehogy sem szólni ha a tv a hang forrása is.
Én LG-vel használom (2018-as modell),hibátlanul üzemel és ez még tudja a DTS-t is.[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
Közben megvilágosodtam, alapvetően LG hangprojektorokat néztem tekintve h a tv is LG, nem tudom h ennek bármi jelentősége van-e egyáltalán.
Ami neked van T-650 az 3.1 tehát van benne center, ahogy gondolom, ilyeneket kéne nekem is néznem ha a középhang/beszédhang a fontos.
Te milyen TV-vel használod? Számít h milyen a TV meg a soundbar?Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Keksz03
senior tag
Köszönöm! A surround nélkül én megvagyok egész jól, szóval akkor a T-650 nekem elég lenne nem?
Ezt amúgy lehet valahogy állítani? EQ-ra gondolok, finomhangolásra akár telefon appon keresztül ilyesmi?
-
Keksz03
senior tag
Oké, bocsánat! Jogos!
Akkor átfogalmaznám, hogy 100ig lehet kapni olyan Soundbar-t ami főleg középtartományban hűen adja vissza a beszédhangokat? Jó minőségben tiszten, erőteljesen? Vagy jobban járok egy minőségi 5.1 szettel ahol a center intézi ezt főleg?Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Keksz03
senior tag
A héten megérkezett az LG CX tévém ami bekerült a szobámba (14 nm) és most ehhez szeretnék hangrendszert, hangprojektort.
Mivel a PC volt eddig a media központ egy XONAR XD kártyával és egy 5.1 fadobozos hangfal szettel, kérdezném, hogy megfizethető árban (100ig) van rá esély h vegyek valamit a TV-hez ami minőségben tudná ugyanezt? Nem annyira a térhatás a szerep inkább a precíz, megfelelő közép, magas hangok.Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Gino20
őstag
A napokban is volt róla szó, így ha valakit esetleg érdekel [SWA-9000] (igaz nem teljesen világos, hogy lehet rá 2 év gari ha 19-es vásárlás, de az eladó biztos megírja érdeklődés esetén )
-
mexel
veterán
Ismét egy JBL Bar 2.1-et tesztelgetek. Ha jól emlékszem itt semmi de semmi lehetőség a hangszínek állítására ( pl magas hang), csak a távon lévő előre beállított hangszínek vannak. ( a movie + sorround off a jó, csak kevés a magas hang, a sorround-al van magas hang de kicsit olyanvisszhangos vagy fura lesz.)
Mások is írták hogy a közép hang az kb hiányzik. Nagy mély, de közép nuku. valahogy egy kis magas hangot kellene rátenni akkor jobb lenne.
( ezzel a sub-al lenne jó a Samsung 550-es 3.1-es hangrúdja, kár hogy nem lehet párosítani az eszközöket sehogyan sem) -
Mauzes
addikt
válasz Daneee14 #9976 üzenetére
Igen, minden kérdésedre. Amit látok a távirányítón, hogy nincs dedikált bluetooth gomb, hanem input gombbal tudod változtatni a forrást, de elég egyszerűen kell működnie. Ha elég okos, akkor a bluetooth leválasztása után nem is kell váltanod a tv-re, hanem magától vissza fog állni TV bekapcsolásnál.
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Sony KD-49XH8096BAEP tv-t.
Tervezek vásárolni hozzá egy Sony HT-SF150 2.0 soundbar-t. Ezt ha minden igaz hdmi-arc kábellel csatlakoztatva tudom a tv-hez csatlakoztatni és amikor pedig nem a tv-t akarom hallgatni rajta, akkor telefonhoz tudom bluetooth-n keresztül kapcsolni és zenét hallgatni? A soundbar távirányítójával egyszerűen tudom váltogatni, melyik eszközhöz (tv vagy telefon) csatlakozzon?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
proly01
őstag
Sziasztok!
LG SN7y al valakinek bármi tapasztalat?
Esetleg best hang kalibráció?
....Pr:)ly....
-
Ombi5
őstag
SWA-8500S es SWA-9000S tudja vki , hogy mi a kulonbseg, mert nem talalom a honlapjukon?
Q70T- hez szerintetek mind 2 jo? -
Vastika
tag
Amíg ilyen területen dolgoztam, én is belefutottam csoda Logitech szettekbe (az ügyfél megrendelte, mert a neten csak jókat írtak róla, hurrá) , a tapasztalatom ugyanez...
A hatásvadász a legjobb szó rá valóban :-)Egy nagy nulla, röviden és tömören. Ahogy mifelénk mondják, cicceg-brummog ;-) , de közben meg nem is hallod, hogy mi szól?! Amúgy meg minden egyforma rajta, akkor is döngenek a mélyek, ha a felvételen nincsenek is döngő mélyek, stb.
Na pont ezért lepődtem meg a T650 hangján! Totál ilyen hatásvadász, vakulj (akarom mondani süketülj ;-) paraszt hangra készültem fel, de gondoltam mozizni talán jó lesz.
Aztán nem akartam hinni a fülemnek, miután összedugtam: na jó, persze nem azért, mert annyira hihetetlenül jó, hanem mert tényleg rossznak a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatnám.Mondjuk ez tényleg nagy előny volt a vásárlásnál, és ezért nem is ért kellemetlen meglepetés, meg csalódás: nem vártam sokat ;-)
-
Gino20
őstag
Ha nem óckodunk a nem bolti vásárlástól, akkor van itt egy Q70T elég kedvező áron [link]
-
katakis79
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy van-e itt olyan aki vett-e egy Bose 500 soundbar-t? Érdemes-e beruházni rá? Vagy hogy mélynyomó nélkül is tud adni annyi basszust, mint egy olcsóbb soundbar+mélynyomó?
Előre is köszi. -
user01
aktív tag
Egy új játékos. Jókat írnak róla.
[Denon DHT-S416] -
veterán
A tesztek és vásárlói vélemények csak amolyan kiindulópontnak jók,ha valamelyik terméknél többségében negatív,vagy kevésbé elégedett tesztek/vélemények vannak,akkor lehet nem érdemes vele próbálkozni.Mondjuk arra érdemes figyelni,hogy egy highend cuccokat tesztelők többségének minden gyenge és szar lesz ami az átlagpolgár számára megfizethető.
A többségében pozitív teszteket/véleményeket is érdemes erős szkepticizmussal kezelni,futottam már össze az agyon istenített Logitech Z906 5.1 szettel.
Borzalom ahogy szól!
Hangos és hatásvadász az tény,de a sub egy rakás sz@r,nagyon nem szép a mélye csak dübörögni tud (azt viszont mindig,ha kell ha nem,de házbontósan),centerje is egy nulla,sovány a hangja,nagyon nem jó hallgatni a dialógusokat(magas kevés,középtartomány sem a legszebb,minimálisan se megy mélyebbre és nem is adja át a mélynek a kiegészítő szerepet ha már ő nem képes rá),tisztára gagyi hangja van!
Ennyit a jobbára istenítő tesztekről és vásárlói véleményekről![ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Mivel én is nagy tesztelésekben vagyok azt javaslom mint Gixxer: vedd meg online, szépen bontsd ki hogy minden csomagolóanyag sértetlen maradjon és teszteld le. Ez az a termék aminek a megítélése valóban nagyon szubjektív. Teszteket én már nem is nézek, és az hogy ki mit mond az érdekes, de nem biztos hogy te is éppen úgy gondolod. Van akinek a sok mély nézhetetlenné teszi, valaki a sok magasat nem szereti, ráadásul nagyon függ a szoba elrendezésétől. Ki kell próbálni és ha tetszik meg kell tartani, ha vállalhatatlan számodra akkor tovább kell keresni. Én éppen ezt teszem, már sokadikat próbálom, de azt tudni kell hogy szeretek tesztelgetni nagyon. Talán a tesztelés részét én jobban szeretem mint használni
Akármilyen jó is kerül ide hozzám úgyis kipróbálok másikat is. -
veterán
Vedd meg neten főleg ha akciós és szánnál is rá annyit,aztán ha mégsem jönne be ott a 14nap,aztán tehetsz próbát másik típussal.
Nem feltétlenül alapoznék más fülére,mindenki más!Lehet valaki imádja,valakinek meg jobban tetszik a hangja az olcsóbbnak.
Meg minden szoba más,más a méret/berendezés/falazat-mennyezet anyaga és vastagsága,emiatt az akusztika is más,nagyon máshogy tud szólni,emiatt ki kell próbálni nálad.Bocs,nyesixnek akart menni!
[ Szerkesztve ]
-
Vastika
tag
Helló!
Sajnos csak akkor tudod meg igazán és biztosan, ha meghallgatod mindkettőt - hogy másnak melyik mennyire tetszik, az erősen szubjektív ;-)
Pl. van, aki az egyik típust a több basszus miatt mondta jónak, de nekem meg pont az jön be, ha kevesebb, de gyors, dinamikus.Csak mozizásra kell? Akkor szerintem A T650 is simán elég lesz, nem tudom, mit tudhat a Q70T, ami miatt megéri a dupla árat: és ha mégis, akkor meg biztosan van olyan cucc, ami 2x annyiba kerül, min a Q70T, és jobb is. Sőt, annál is van 2x annyiért még jobb, és így tovább, csillió forintot el lehet költeni egy "vacak" hangprojektorra, de attól az még egy hangprojektor marad ;-)
Az ilyen plafonról meg falakról visszavert hangokat fenntartásokkal kezelném, mert pl. nekem a hangprojektortól balra jó sok hely van, nincs fal, jobbra meg nem messze ott a fal - de végig függönnyel. Na ezt a feladatot oldja meg ;-)
Én kb. egy hónapja használom a T650-et. Amúgy kb. 25 éve "hifizek" (de a sztereót nem akartam piszkálni, az jó úgy, ahogy van) És moziba is szeretek járni ;-)
De egy hónap után is teljesen elégedett vagyok vele: mozin bőven tudja azt, amit vártam, sőt, igazából nem vártam tőle, hogy ennyit hozzá fog adni a filmnézéshez.
Tiszta, dinamikus hangja van (a mélyeket visszafogva: nekem -3 és -6 között tetszik, éjszaka -12, az EQ-t kipróbáltam, de inkább visszaállítottam 0-ra, annyi, hogy a fogaskerékkel kapásból elérhető két sávos hangszínszabályozón a magasat +2-re állítottam) , érthető dialógusok, gyors effektek, nagy hangerő, ennyi.
Baromi jó döntés volt, hogy megvettem, az is, hogy ezt vettem (3.1) , és egyáltalán nem motoszkál a gondolat a fejemben, hogy "de egy drágább biztosan még ennél is jobb lenne" ;-)Üdv: Vasti
-
nyesix
senior tag
Sziasztok,
Egy LG SJ5 -öt (320W, 2.1) szeretnék Samsungra cserélni. Amit nézegettem (ár szerint növekvő sorrendben 80/100/150e Ft): HW-T650, HW-Q60T, HW-Q70-t.
Itt a fórumban utána olvasva, és az Rting teszt alapján a T650 elég jónak tűnik (7.2 pont vs 6,8 pont) de nem tudom, hogy pl a Q70T (7.7 pont rtings) majdnem dupla ára megéri e? -
pajorgergo
aktív tag
JBL bar 5.1-ről mi a véleményetek? (Levehető hangszórós verzió)
-
bikfic1
tag
igen, én is olvastam valahol hogy a plafonra is kéne hangszóró. az a baj hogy nem tudom kozelemben kipróbálni boltban hogy egy ilyen soundbar mire képes,hogy mennyivel több mint az 5.1. külföldi csoprtban dicsérik, meg youtube teszteken is, de azért nem mindig hiszek ezeknek. a sony 5.1 en jol szolnak az elülső hangszórók is. egy soundbarnal jobb persze. volt előtte az is. de mindegyiknek külön szabályozható az erelye. van egy felesleges hasonló szettem erősítő nélkül. ha érdekel irj.
-
bikfic1
tag
i
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz bikfic1 #9950 üzenetére
Kb valami ilyen szettre gondoltam én amit írsz ( bdv e2100). Ezeknek a centerét és frontját használnám valami egyszerű de tv távval irányítható erősítővel, plusz egy erősebb ládával.
Mennyire szól jól az első 3 doboz ezeknél? Annyit tud gondolom mint egy sima soundbar. -
veterán
válasz bikfic1 #9950 üzenetére
Ezek a plafonról visszaverődéses megoldású Atmos-os soundbarok koránt sem adnak akkora élményt!
Szép és jó a marketing rizsa,de nem fog 100-ból 100 szobában működni,vagy legalábbis értékelhető módon működni.
Sajnos itt is úgy van mint a hangzatos virtuális térhangzás funkcióknál egy csak elölről szóló soundbarral,hogy azt mondják körülvesz a hang,aztán jön a csalódás,hogy bizony kell a dedikált hátsó szett,mert meg sem közelíti a virtuális csoda hangzás a rendes 5.1/7.1/stb elrendezés hangjàt.Na én azt mondom Atmosnál is kell egy dedikált,magasan elhelyezett hangszóró pár,ha az ember normális élményt akar.
Csodát ne várj tőle! -
bikfic1
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy sony bdv e2100 5.1 hazimozit használok elégedetten. De én is rákattantam az atmosra. van netflix, meg amazon prime...
ez a szett adhat joval többet hangelmenyben a mostani sony 5.1 nél?
LG SL10Y Dolby Atmos 5.1.2 Sound Bar + SPK8 Rear SpeakerSajna nem tudom visszavinni ha nem tetszik, mert használt cucc. Nyilván bekapcsoljuk majd átvételkor, de otthon derül ki igazán hogy megérte e. 🙂
-
S9
tag
Amugy nekem a frissités nem ugy történt ahogy itt [link] leírták
Én csak beraktam a pendrive-ot bekapcsoltam a soundbart és átraktam usb-re és magától elindult a frissítés -
mexel
veterán
Szerintem az elgondolásomban az erősítő lesz a drága dolog. Sub, és 3 kis hangfal( hangszóró) az nem összeg ha nem olyan jó kell, de szerintem az alapok is többet szólnak a soundbarok 5-6cm-es hangszóróinál és gyenge subjainál. Plusz külön állítható lenne minden csatorna hangereje, lenne normális hangszínszabályzás. Azt hiszem teszek egy próbát. Legalább olyan mély kellene mint a YAS207-ben, és olyan center minimum mint a Samuban.
-
mexel
veterán
Nagyon kipróbálnék soundbar helyett valami 3.1-es szettet erősítővel, aktív ládával. Nem kellene nagy minőség, bármi alap adna annyit mint egy soundbar szerintem. Nem is álló frontok kellenének csak kicsi kis dobozok, és kicsi center, egy jó ládával. Erősítőből mi az ami kezeli úgy az eszközöket mint egy soundbar? A soundbarnak az egyszerűsége tetszik a HDMI ARC-al. A tv-be kötbve minden eszköz, és a soundbar-ra továbbírja a hangot. Ezt meg tudom oldani erősítővel? És hogy ki és bekapcsoljon mindent. Ha valakinek ilyesmire van ötlete priviben szívesen fogdom. zenére semennyire nem kell, Bluetooth nem érdekel, térhatás sem. Csak ne tv hang legyen és tudjam külön szabályozni a center és a sub hangerejét, kb ennyi kellene. ( ha 5.1 az sem gond mert el tudom vezetni a kábeleket hátra.
Azért gondolkodom ilyesmin mert egyszerűen eddig egy soundbar sem volt olyan ami éppen tetszene, mindnél van valami ami nem annyira megfelelő. -
Joezyka
senior tag
válasz Luissimo #9863 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az app tanácsot.
Ma végre ki tudtuk próbálni, és nagyon más.
3D virtual valamin volt alapból, úgy förtelmes hagja volt. Az appal váltogattuk, és mikor épp mi ment rajta, úgy változtattuk, szépen ki is jöttek a hangszínek. A távkapcsolója, csak a Surround meg a 3D között váltogaott.
Sikerült sógoromat meggyőzni, hogy azért szépen szól ez, és ne adja el, csak a telefonját is használni kell mindig és váltogatni. (ő is próbálkozott ezzel az appal, csak valahogy neki nem sikerült csatlakoznia akkor, most már igen).Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
S9
tag
Nekem a HW-Q60T van
Eddig susogott a mélynyomo mikor nem volt hang vagy levettem halkabbra
Most lefrissítettem a firmware-t és sokkal jobb lett a hangja és már egyáltalán nem susog -
mexel
veterán
Ja, és sehol nem találok semmit arról mik változnak a legújabb fw-kkel. Ezt miért nem írjál le mi a változás? Sehol semmi infó nincs erről
-
mexel
veterán
Nem tudja valaki hogyan lehet megnézni samu HW-K550-en milyen fw van fent? Olyat írnak hogy nyomjam kikapcsolt állapotban a hangerő le gombot, de akkor a SHOP1 felirat jelenik meg.
-
Vastika
tag
A mélyekkel én úgy vagyok, hogy inkább legyen kevesebb, de jobb!
Hiába dörög meg brummog ezerrel, ha - főleg zenén - azt sem lehet hallani, hogy mi szól, mindennek ugyanolyan hangja van...
Ezen a téren meg is lepett a kis könnyű "játékszer" mélynyomójával a Samsung, mert ha visszafogom egy kicsit a lendületét ;-) , átmegy egészen kellemesbe, dinamikusba, gyorsba zenén is. Mármint tuc-tuc-ba hajló zenén persze ;-)
De van pár Rush videóm, és ott a basszusgitáros, hát, tud valamit ;-) A hifire kötve néztem eddig a zenevideókat (optikai kábel + DAC: a lehetőség most is adott persze, csak lusta vagyok felállni sokszor, hogy bekapcsoljam az erősítőt ;-) , közel sem olyan jó, mint a hifi. Azért egy nagy adag dinamika, részlet, finomság elkelne bele.
Bár mivel a mélyeknél is fontos a felharmonikus tartalom (pl. egy rendes basszusgitár hangfalban van magashangszóró is) , és a legfontosabb részük pont oda esik, ahol mintha lyuk lenne az átvitelben, meg ott a váltás, stb., lehet, hogy "csak" ez veszi ki a a lényeget a mély tartományból... -
Vastika
tag
Ez egy érdekes megközelítés, hogy hátsó reflexes a mélynyomó ;-)
Szerintem a hangszórónak a hallgató felé kell nézni, így a nyílás OLDALT van!!! ;-)
Én legalábbis így dobtam le... Ráadásul a TV-től balra, a nyílás jobbra néz, a TV felé, így kevésbé érezni, hogy nem középen van.
Amikor megvettem, pár napig a TV-től jobbra volt, és a reflexnyílás ugye szintén a TV-től elfelé ;-) mutatott, akkor határozottan úgy éreztem, hogy rossz helyről jönnek a mélyek. -
Gino20
őstag
Igen, emlékeztem rá, hogy volt Enchant 1300-asod és, hogy nagyon jó véleménnyel voltál/vagy róla. Részemről csak mozgatja a fantáziát, főleg ha ilyen videókat is látok [link] de mindig arra jutok, hogy az inkább ,,mozizós" felhasználás miatt nem nekem találták ki, mert nem kiegészíthető hátsó hangfalakkal. Amúgy HK-nak van olyan rendszere, amiből lehet házimozit csinálni és ez talán az enchant 800, ami kiegészíthető vezeték nélküli első álló és kisebb hátsó hangfalakkal is, de ha jól rémlik bőven több, mint 1 mill........
Persze, ha 2.1 ~500k-ért, akkor az biztosan keresztbe pisál még egy encant 1300-at is. Én a mozizás miatt vagyok ,,szar" helyzetben, mert nem bánnék egy komponensekből álló szettet, de ez már árban is jelentős kiadás lenne a Q90R után plusz komolyabb kivitelezést is igényelne a nappali keresztbe kábelezése, de nem adom fel . A következő nagyobb felújításnál kiépítem a lehetőséget .
Hát ez szomorú. Ezek szerint a T sorozatnál nincs center állítás, de szerintem a rear-t tudod majd állítani csak érzékelnie kell azt. Basszus amúgy 1-2 nappal ezelőtt MM outletben pont láttam SWA-8500-at ~25k környékén. Amúgy ha fontos a ,,mozi" is és fogyasztasz is ehhez megfelelő tartalmat, akkor szerintem megéri a pénzét az SWA és érdemes megvenni online aztán ha nem tetszik max vissza küldőd. Ha hátul nincs polc, stb, akkor Én pl egy ilyenre akasztottam rá [link] . Volt ez már ugyan itt 8 ezer is, vagy a szürke [link] 11k
-
veterán
-
Gino20
őstag
Köszi a részletes leírást . Még ha szubjektív is, de hasznos infó ez, egy az olvasottak alapján pl hozzám képest egy kompetensebb személy részéről.
Samu hátrányok között némileg ,,magamra" ismertem. Ilyen szempontból az N850-em baromi kellemesre volt hangolva gyárilag a smart móddal, míg a Q90R-nél ,,kalibrálgattam", igaz részben a slendriaságom miatt még nem értem a végére ~1év alatt , vagyis egyszer belemásztam a lelkébe, és xy gomb megnyomásával még a Hz tartományok is állíthatóak +...- skálán, de azt vettem észre, hogy ki be kapcs után vissza állt gyárira, majd hagytam a fenébe. Ennek majd lehet neki futok még egyszer.3.1, de nincs center állítás? érdekes. Ha jól rémlik olvastam olyasmit, hogy bizonyos opciók a menüben csak fw frissítés után váltal elérhetővé. T sorozat esetén nem gondolnám, hogy így van, de ellenőrizd esetleg a fw-t.
Sajnos már nem emlékszem, hogy a rear állítás mikor vált elérhetővé, de az biztos, hogy pl Q60R vagy N850 esetén ha csatlakoztatva volt az SWA, akkor azok ,,erőssége" állítható volt. Val csak akkor fog megjelenni, ha érzékeli az SWA-t -
KD6-3.7
őstag
Srácok ez az instant Bluetooth egy jó nagy kibaszás! Bármikor lehet csatlakozni a hangfalhoz még standby módban is.
Ez azt eredményezi, hogy nézed a filmet azt a szomszéd meg próbál csatlakozni rá azt szevasz, nem érted miért nincs hang. Többször is előfordult már, hogy átugrott BT-re. -
veterán
Volt Enchantom sub nélkül,nálam még mindig az az etalon a nem sokpontegyes soundbarok közt.
Ott mindig minden hang a helyén volt,teljesen mindegy hogy zenét hallgattam (stílustól függetlenül),vagy filmeztem,mélye is meglepően sok volt ahhoz képest,hogy nem volt mellette sub,persze a kanapé nem remegett tőle,de bitang jól szólt.
A szobakalibráció miatt hang is elég széles volt,mégsem volt mesterkélt,természetellenes és üres mint sok Virtual X-es csodánál.
Csak sajnos hirtelen kellett új albit keresnem és kellett a pénz,mert persze 2 héttel kocsivásárlás után szólt a tulaj,hogy kell a lakása,a szerződésem meg ugye lejárt,szóval mennem kellett...Amúgy én imádtam,de még 1x nem vennék,subbal együtt 500 felett van,abból meg egy igen tisztességes front+sub+amp 2.1 sztereó szettet összeraknék,ami biztos keresztbe lenyeli az Enchant-ot hangminőségben.Sokszorosan!
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Lehet csak fáradt vagyok , de az 9906 és 9907-es hsz alapján gondolom / gondoltam ezt mexel esetén is. Mind1, majd javítsatok ki Megértelek. Néha napján előfordul, hogy a CEC nem kapcsolja az SB-t (mert a médialejátszó bezavar) és ilyenkor jövök rá, hogy az amúgy még egy 10w-os mélysugárócskával ellátott TV-m is siralmas. Ezek szerint mégsem leszel itt kibic
Na, de milyen pl egy kicsit olcsóbb T650 a YAS-hoz képest?
Manapság Én is gondolkodom valami váltáson. Baromi kíváncsi lennék egy Enchant 1300 szettre (persze nem az itthon jelenlegi árán, de néha vannak jó hirdetések, vagy akár gari nélkül külföldről), de a Q90R után valószínűleg csalódás lenne mozizás terén, márpedig Én ebből fogyasztok többet, így ez végül mindig elhesegetődik , de egy ilyen 5.1.2 szett folymatosan cseszteti a fantáziám, de itt meg az jön, hogy basszus ehhez még kell egy elfogadhatóbb AVR meg (főleg a hátsó hangfalak miatt, ami SUB-al 3x ~10m) összesen ~45m hangszóró kábel, de hab a tortán padlás írányába vagy oldalsó falon hornyot kellene marnom a csövezéshez , így egyenlőre ez is várat magára .UI: Sorry, már látom a választ csak félbe maradt az hsz-em, de közben válaszoltál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ja még egy hiányosság a Samsungnál:
-Ha már 3.1 (5.1) lehessen már állítani a dedikált center hangerejét,mert azt nem lehet.De ha már csatornák hangereje!
A hátsók ennél a típusnál állíthatóak?
Csak mert opció ugye nincs rá a menüjében.
Vagy az csak akkor jelenik meg ha párosítom hozzá a hátsókat?
Csak mert ha nem állítható a hátsók hangereje,akkor meg sem veszem,közel lennének a fülemhez. -
veterán
Szubjektív személyes vélemény!
Yamaha előnyei:
-Neutrálisabb,kicsit melegebb hang,jobban a helyén van a frekimenet mint a Samunál (ez inkább zenénél hallható ki)
-Nálam aránylag egységesen volt a dialógus értés forrástól függetlenül
-VirtualX élvezhetőbb hangot produkált mint az LG/Samu soundbarok ezen az árszinten.
-Front reflexes,nincs falról visszaverődő széteső mély
-4K HDR képes a HDMI-je
-Zenét hosszabb távon is jobb hallgatni,kevésbé fárasztó a hangjaHátrányai (de ezek se olyan hátrányok,hogy bármelyik miatt szar lenne,csak a Samuhoz hasonlítva kevésbé tetszik):
-Kevésbé feszes,kicsit terjengős de hatalmas mély
-Sub magasabbra megy (ergó a bar kevésbé mélyre),emiatt macerás ideális helyet találni neki,nagyon hallani honnan szól (emiatt volt nálam a bar alatt).Samu előnyei:
-Kijelző
-Többsávos EQ
-Filmezésnél "dögösebben" szól (5.1-hez még nem volt szerencsém,nincs hátsó pár,de lehet veszek majd)
-Feszesebb mélyek
-Kevésbé megy magasra a mély (bár ez is bőven 80Hz fölé megy)
-Távja ergonómikusabb és minőségibbHátrányai:
-Nagyon válogat a források közt,gyengébb forrásoknál agyon EQ-zva is rosszabb a dialógus értés mint a Yamahánál
-Zenénél inkább kicsit JBL-es V karakter,főleg mivel EQ-zni kellett ahhoz hogy a közepek és a magasak is megjelenjenek normálisan,de így sem lett tökéletes a hangja,néha nagyon éles,így fárasztóbb a hangja hosszútávon.Ha visszább veszem a magas frekiket,akkor bár nem lesz éles és bántó,de akkor a többi magasat vágja meg,ami meg felhúzva szólna csak jól.Elektronikus zenére és Hiphopra viszont pont jó,de azok nem is nagyon kifinomult,részletes és finom stílusok.
-VirtualX borzalom,1-2 filmnél szólt csak aránylag normálisan
-Hátsó reflexes a sub,így ha nincs elég messze a faltól,hajlamos puffogni felhúzott subbal (ezért van zajcsillapító mögötte),kevés az olyan szoba/nappali ahol elég messze lehet rakni a faltól.Rendes filmezésre (nem TV-re!) normis forrásra kötve igazán jó filmezős élményt nyújt még hátsók nélkül is a Samu,a Yamaha meg zenére sokkal kellemesebb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az az én Yamahám volt és most T650 van.
Amúgy nem volt tervben másik sb,sztereóra akartam váltani.
Vettem is egy Klipsch Promedia 2.1 BT szettet,ami nagyon szépen szólt,igazi Klipsch hangzást produkált tisztességes hangerővel,csak vissza kellett vinnem mert búgott az erősítő/táp és ez a frontokon is hallani lehetett.
Nem tudtam hogy ez ilyen,vagy csak hibás darabot fogtam ki,ezért inkább eláltam a vásárlástól,nem akartam kockáztatni.
Mondom akkor 2 polc+sub+sztereó amp lesz.
Na ez annyira nem egyszerű.
Extremeaudionál nincs az az amp ami nekem kell,így azt máshonnan kellett megrendelnem.
Ez jövőhéten jön meg,aztán majd ezzel megyek fel a shopba hangfalakat tesztelni ha lesz időm,de ugye így egy darabig nem lett volna semmi hangkeltő itthon.4 nap után frászt kaptam a tv hangjától,így elgurult a gyógyszerem és jött haza a T650.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Értem. Vagyis világos, de YAS-207 helyett T650? Ha jól értelmezem az olvasottakat akkor épp mexel is hasonlóra készül. Volt pár holmim, de mind samu (Q60R / N850 és a jelenlegi) de YAS-207-hez sosem volt szerencsém, viszont szinte csak jókat olvasni róla és árkategóriájában sokszoros tesztgyőztes, stb, de ha már itt vagy leírnád, hogy milyen pl egy kicsit olcsóbb T650 a YAS-hoz képest? Szimplán csak kíváncsiság?
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Samsung és egyéb gyártók (pl Sony) tendenciái alapján az R650 minden bizonnyal jobb minőség . Sajnos azt csinálják ezek a mocskok, hogy a számozást meghagyva sok esetben egyértelműen gyengébb minőséget adnak. Pl. 19-es samu Q70R TV egy elég jó masina FALD-os 10 bit-es panellal, míg a 20-as Q70T EDGE LED-es 8bit + FRC-vel, így a 19-es Q70R-hez leginkább a 20-as Q80T hasonlítható. 19-es HW-Q70R hangprojektor azzal a SUB-al volt szerelve, mint az akár csúcskategóriás Q90R és a Q sorozatból csak a Q60R kapott ,,kicsi" SUB-ot. a 20-as HW-Q70T már szintén a kicsi SUB-ot kapta és csak a Q800T-től elérhető a nagyobb SUB. Ezzel, vagyis a elírtak alapján el is értünk az akár túlárazáshoz és e tendencia alapján írom azt, hogy val az R650 jobb vétel lehet, mint a T650 persze ha hasonló áron van, mert régebbi modelleket hajlamosak túlárazni a forgalmazók.
Amúgy egy YAS-207-et T/R650-re cserélni?? Kell az 5.1 az SWA-kal?
-
mexel
veterán
válasz Vastika #9918 üzenetére
Én is úgy olvastam hogy az R650 jobb, ki kell valamikor egyet próbálnom még. A 3.1-hez ragaszkodnék, most eg y K550 van ami az elődje lehetett a mostani 650-eknek, mert az új 550 már 2.1-es. Ennél csak a sub ami kicsit gyengébb kis hangerőn. Már arra is gondoltam kerítek valami jó dinamikus aktív sub-ot és a samu BT-s erősítős részét átműtöm, építgetek valamit. Az a baj sok cuccot szét kellene barmolni mire meglenne így nem éri meg. De nem atlálom azt a hangot amit keresek. A Yamaha nagyon jó, de nem mindig az ami nekem kellene. Abból a mélyek alja és ereje tetszik.
-
veterán
válasz Vastika #9915 üzenetére
Ha oldalt és a földön van,akkor nekem is hajlamos puffogni.
Felraktam a tv alá (eredetileg HM center helye lenne),itt volt a Yamaha subja is.Itt az állvány mögött "tojástartó" van a falon,a tv mögés is felér,lefelé a padlóig ér,plusz oldalra is 30-30centivel szélesebb mint a sub helye.Ez megtöri a hangot,feszesebb és pontosabb a mély ettől,zuhogásnak/puffogásnak így nyoma sincs nálam.Plusz nem hallom a mély irányát sem,ugyebár ez a sub is magasra megy (140-150Hz tuti megvan).
Ez a puffogás sajnos sok hátsó reflexes sub sajátja (egy bizonyos árszintig),főleg ha nincs elég távol a faltól.
Ez nálam sincs meg a helyhiány miatt,ezért raktam mögé a "tojástartót".[ Szerkesztve ]
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérek: most vettem egy Philips 65pus8505 tv-t és szeretnék hozzá venni -használt- soundbart. (a tv ára húzós volt, most nem telik 50-80 rugó egy új soundbar-ra). 2 típust tudnék venni: Philips HTL2163B/12, illetve LG SJ2. Totál vakon vagyok a témában, de elvileg mindkettőt tudom a tv távirányítójával vezérelni (a Philips Hdmi arc-os, az LG optikai bemenetes, de rá lehet programozni a távirányítót (elvileg). Szerintetek melyik a jobb választás? Lg mélynyomója vezeték nélküli, a Philips-é meg passzív. Segítsetek pls!
-
Vastika
tag
A sógorom is ezzel próbálkozik... Már a többedik házi mozi erősítőt meg front hangsugárzót veszi, igazából nem is szól rosszul, sőt! De valahogy mégsem az igazi.
OK, nem csúcskategóriás cuccok, de akkor is, a zene(iség) hiányzik belőle.Ez nem vájtfülűség, mert pl. én aztán totál nem vagyok az ;-) , ezért nem is kötök hifire. De azért vannak hangsugárzók (az a leglényegesebb része ebből a szempontból azért csak a dolognak) , amik tudnak valami olyat, ami jó a fülnek. A kis Tannoy is egészen kellemes, de voltak már jobb - vintage - dobozaim: csak sajnos nem voltak nappali kompatibilisek :-(
-
Vastika
tag
A mélyet én is úgy állítom, hogy este -12 ;-) , nappal meg -6, esetleg néha -3 Ennél többet nem adok neki, mert már ez is sok tud lenni. (Mondjuk ebben az is benne van, hogy ha több mélyet tekerek neki, akkor elkezd pufogóssá válni, csökken a dinamika, és mintha késne is a mély - valószínűleg mechanikusan nem bírja a dolgot ;-)
Filmeknél tényleg meglepően nagyot szól, hangerőben is, meg az effekteknél annyira nem feltűnő, hogy a mélye azért nem élvonalbeli ;-) A közép-magas tartomány minősége meg filmhez, elektronikus(abb) zenéhez, meg hasonlókhoz bőven a várakozáson felül. Még most is rácsodálkozok, hogy hmmm, ez teljesen rendben van, a fene sem gondolta volna róla ;-)
Szóval abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jobbat kaptam, mint amit vártam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Vastika #9911 üzenetére
Én hirtelen felindulásból amíg megjön a sztereó szettem+sub vettem egy Samsung T650-et.
Hát filmezésre brutál,pedig a mély 0 és -2 között mozog.
Jó forrásnál nagyon szépen szól,élvezet hallgatni,viszont szarabb minőségű tv adásoknál ez is pont ugyanolyan gagyin szól és rosszak a dialógusok.
Zenére ettől függetlenül ez sem jó.
Tisztán meg dinamikusan szól,de nem részletező a hangja,sztereó tér meg a mérete és a hangszórók távolsága miatt eleve esélytelen.
Na ezért lesz mellé egy normálisabb sztereó szett. -
mexel
veterán
válasz Vastika #9911 üzenetére
Egyetértünk. A "normális" zenehallgatás még házimozierősítővel sem az igazi annak aki komolyan akarja venni. Arra egy jó sztereó kell. Ezek a soundbar-ok úgy jók zenehallgatásra, ahogy ma az általában divat: Youtubról, háttérnek hogy zsóljon valami. De ez elé nem ülünk le és élvezzük a színpadot
De nem is erre találták ki, ez inkább jó a kis music centerek és ilyen kis zajkeltők helyett, azoknál akár jobban is szólhat. Egyszerű telepítés, BT csatlakozás stb. Modern.
Az igazi vájtfülű zenehallgatás meg maradjon meg annak aki akarjaNálam a YAS 207 volt a legjobb a zenére,mindet letszteltem, de még ez sem megy a közelébe egy olcsóbb sztereó szettnek. ( mélyben persze lehet nagyobb és tuctucra ( amit hallgatok is, nem leszólás) arra jó is.
-
Vastika
tag
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy van olyan hangprojektor, ami jó zenehallgatásra...
Nem tuc-tud, meg mindenféle Youtube videók, meg rádió mixek ;-) , hanem csak úgy elindítani valami rá kötött zenelejátszón egy rendes zenét, rendes felvételről.
Egyszerűen ez a felépítés (magasra engedett mélynyomó, "felette" kicsi vacak hangszórók egy műanyag dobozban, jó közel egymáshoz, jó esetben magashangszórókkal kiegészítve, stb.) ellentmond minden történetnek, ami úgy kezdődik, hogy "akkor most mesélek arról, hogy milyen egy valamire való hangkeltő rendszer" ;-)
Az a HK meg már annyira drága, hogy annyi pénzből kb. 3 olyan sztereó rendszert lehetne venni, amilyet én megelégedéssel hallgatok a nappaliban ;-) (Tannoy M3 dobozok rendes alkatrészekből újraépített hangváltóval, NAD C300 erősítő és NAD C420 rádió, meg egy Raspberry Pi 7"-os érintőkijelzőbe építve, rajta PiCorePlayer + USB-s DAC)
Őrültség!
A baj az, hogy tudtommal elég magas szintig a zene és a mozi rendszert nem lehet egybegyúrni :-(
Ha van elég hely, már egészen egyszerű házi mozi szettek is tök jók tudnak lenni filmezni: egy erősítő, aktív mélynyomó, valami "kis" hangfalszett, és meg is van a mozi, de zenét hallgatni valószínűleg gyötrelem lesz rajta (ja, a tuc-tuc ezen is faca lesz ;-)
Nem sok pénzből meg egészen hallgatható sztereót össze lehet dobni, de az meg ugye nem mozi: nem tudja dekódolni a hangot, csak két csatorna van, köze nincs a mozihoz.Na ezért vettem a meglévő sztereó mellé egy hangprojektort ;-)
Egyébként ha nem lett volna semmim itthon, de lett volna 300.000 forintom (elnézést, kb. 200.000-ből szerintem kijönne) , amiből kellett volna valami, ami zenére és mozira is jó, valószínűleg akkor is eljutottam volna a sztereó + hangprojektor felálláshoz :-)
A Samsung T650 szerintem mozira egy átlagembernek, átlagos nappaliba bőven jó (az 5.1 hátsó hangszóróit elég nehéz lenne elhelyezni, így belegondolva pl. a családban bárkinek a nappalijában) , szerintem élmény vele a filmnézés: most már hallgatom lassan egy hónapja, változatlanul tetszik.
Az az Edifier azért jóval komolyabb cucc, mint az 1280DB: de szerintem ezek is totál használhatóak. Főleg, hogy a lányaim (17 évesek) azért a könnyebb műfajokat tuccogtatják rajta ;-)
A Youtube-on talált tesztek, meg az itt-ott olvasott és látott bemutatók alapján nem hittem, hogy így (dinamikusan, de azért eléggé kiegyensúlyozottan, tisztán, meglepően részletesen, stb.) tud szólni, gondoltam ha kb. hasonlít, az is elég. Először csak egyet rendeltem, gondoltam kipróbáljuk: megjött, kicsomagoltam, zene indul, áll leesik ;-) D, mint Döbbenet, főleg a hangerő, amire képes úgy, hogy mellé a mélyek is hangosodnak, és még mindig nem esett szét az egész, még mindig nem ;-) Azonnal meg is rendeltem a másik gyereknek is ;-) -
Mauzes
addikt
válasz Vastika #9902 üzenetére
Valószínűleg az tényleg elég jó ár/érték arányban. Mondjuk én még nem hallottam, de nekem R2000DB van. Erre mondtam, hogy kifejezetten zenére szerintem egy (sub nélküli) H/K Enchant 1300-tól is jobb. Úgyhogy ezek után kicsit óvatosan kezelem, amikor ilyen-olyan soundbarokat is nagyon jónak titulálnak zenére.
Habár a nagy bölcsesség szerintem az, hogy akkor jársz jól, ha nincs összehasonlítási alapod, akkor elégedett tudsz lenni a közepesen jó termékekkel is. És ha összehasonlítgatod a jobb és drágább termékekkel, akkor vagy az addig meglévő termékeddel való elégedettségedet teszed tönkre, vagy a pénztárcádat.
-
mexel
veterán
válasz Luissimo #9906 üzenetére
Már nem biztos hogy van Nem csak drágábbat, ez túl sok ide. De olyan jól szól hogy megy a vívódás még. Samu t650 vagy R650 amit kipróbálnék, de félek ez után csalódás lenne. Mondjuk én zenére nem használom, de eddig a yas207 tetszett legjobban zenére .
[ Szerkesztve ]
-
zAcsKO
tag
válasz Keneseij #9903 üzenetére
Az én tapasztalatom ha nagy teret akarsz betölteni, illetve nagy és erőteljes hangzásra vágysz brutális mélyekkel, akkor pl. a Polkaudio Magnify Mini hatalmas teljesítményre képest, főleg a méretéhez képest. Ha csendes mozizgatásra van szükség akkor az LG soundbarok jók, viszont azok nem ütnek mélbyen akkorát. Ez az én eddigi tapasztalatom, Samsungokról visszaolvasva tudsz véleményeket nézni.
-
Keneseij
tag
Sziasztok,
Soundbart szeretnék venni az LG tévém mellé, egyelőre az lg Sl8yg-t néztem ami nekem megfelelő árban van. Ami fontos hogy mindenképp legyen mellé dedikált mélynyomó. Ha van alternatíva erre akkor szívesen venném az ötleteket ebben az ársávban.
OP2
-
Vastika
tag
válasz ShepardS #9901 üzenetére
Helló!
Én a gyerekeknek Edifier 1280DB aktív hangdobozkákat vettem a szobáikba, hááát... Szerintem meglepően jók ;-) Zenére a hangprojektoromnál (Samsung HW-T650) sokkal jobb.
Olyan mélyei is vannak a kis dögnek, hogy a nappaliban hallom, amikor valamelyik gyerek zenét hallgat, mintha mélynyomó is lenne, a fene sem gondolná róla a mérete alapján ;-)
Emellett ez már valamennyire "zenei" is: el lehet előtte üldögélni elé zenét hallgatva, nem zavaró, vagy idegesítő a hangja.Meg van neki 2xAUX, optikai és koax digitális bemenete, + a BT vevő benne. Távirányítóval. Ideális kis helyre :-)
Van még sok hasonló aktív hangdoboz, pl. az Edifier is gyárt kisebbet-olcsóbbat, ami még mindig elfogadhatóan szól, meg hasonló méretűt, drágábbat, jobb hangszórókkal, kettős erősítéssel, drágábban, ami meg a 1280DB-nél szól jobban...
Üdv: Vasti
[ Szerkesztve ]
-
ShepardS
csendes tag
Hűha, szép ára van, ennyit azért nem szeretnék adni érte, főleg hogy nem kompromisszum-mentes ez sem. Egyébként jókat írnak róla, köszönöm. Így valószínűleg valamilyen 2.0 vagy 2.1 hangfalszett lesz belőle, ha találok jót.
Azokat is csak a szekrény tetejére tudnám elhelyezni, ahol ugye nem a legjobb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...