Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz aerosmith #8118 üzenetére
Én valószínűleg 2.1 csatorna feletti projektort választanék, így nekem az említett ársávban ezek maradnának: [Q80] , [SL10]
LG-t nem hallottam még, de jelenleg egy HW-N850-et használok, ami lényegében egy Q80 és hát szerintem eszméletlen jó holmi. Mindkettő kiegészíthető hátsó szatellit hangfalakkal ha esetleg ez fontos (szerintem sokat dob rajtuk) [SWA-9000] [SWA-8500S] [SPK8-S]
Ha ezeket összemazsolázod és csinálsz egy ,,7.1"-es rendszert, akkor samu akár 260-ba megáll még az LG minimum 310.
Rtings-en van egy komoly kis összehasonlító teszt is: [link] [Q80]
eARC-t egyik sem támogatja, de olvastam, hogy a Q80 elvileg megkapja valamikor.
Idei modellekről semmi infóm nincs. -
Gino20
őstag
válasz aerosmith #8120 üzenetére
Ahogy elnézem egyenlőre csak az ,,alsóbb" kategóriákban frissít, de várható majd akár Q80R, Q90R kiváltó is [link] de gondolom brutál kezdő áron, amin pluszba a jelenlegi vagy várható árfolyamok sem fognak segíteni. Vajon ér ennyit az eARC? főleg ha Q80R vagy Q90R is elvileg megkapja
-
J00hnny
aktív tag
válasz aerosmith #8162 üzenetére
Hivatalos vàlasz:
Nakamichi USA: Hello! Unfortunately, we do not have any Europe dealers. However, you can still purchase our Shockwafe soundbars via eBay and take full advantage of their Global Shipping Program.
Here’s the link to the Ultra 9.2SSE: https://www.ebay.com/itm/273883893597"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Blaise
veterán
válasz aerosmith #8194 üzenetére
Köszi! Beleugranék most egy Q90R-be, de ahogy nézem eléggé felmentem az árak, akcióban 280k körül dobálták, most a legolcsóbb helyen 350k, edigitalban és Media Marktban ki is van fogyva, csak az emagon van és az alzán. Kérdés, hogy az új modellek mit tudnak majd pluszban
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz aerosmith #8226 üzenetére
Nem mondom, hogy gyenge cucc lenne a Q90, mert tényleg ütős, de azért csodák nincsennek és 350-et szerintem abszolút nem ér, így a linkelt Q80 + pl SWA9000 hasonlót fog hozni és megállhat 240 környékén. Persze most lehet megköveznek és jönnek hsz-ek, hogy az swa sehol sem q90 szatellit, de gyanítom nincs valós összehasonlítás. HW-N850 SWA-8500-al is nagyon ütős volt (Q90-em csak azért lett, mert korrekt áron tudtam szerezni). Talán egy picit halkabbak voltak a szatellitek (az SWA9000 már lehet ezt is orvosolná a nagyobb teljesítmény miatt), de lényeget abszolút megteremtette, vagyis a térhangzást, az atmost meg akár a Q90 esetén is inkább úgy kell elképzelni, hogy nem csak horizontálisan szélesedik ki a hangkép, hanem vertikálisan is (Q80-nak is vannak felső hangszórói), így tényleg baromi élvezetes, de azért nem a plafonról potyog az eső (szerintem)
Természetesen senkit nem akarok semmire rábeszélni ez csak az én véleményem / tapasztalatom. -
myl
csendes tag
válasz aerosmith #8269 üzenetére
Értem, nagyon köszi a választ!
És az mennyiben befolyásolja a hangzást ha a soundbar előtt van az állvány oszlopa?Hogy könnyebb legyen elképzelni, például ha egy ilyen állvány középső polcán lenne a soundbar, vagy a már említett FJÄLLBO állvány középső polcán? (Utóbbinál úgy, hogy az ajtók le lennének szerelve.)
-
J00hnny
aktív tag
válasz aerosmith #8276 üzenetére
Ha jol tudom az uj Q sorozatrol màr lekerült a Harman logo, illetve mind csak kompatibilis Samsung TV-el egyutt lesz igazàn hasznàlhato, hiszen ezek a bàrok màr bevonjàk a TV hangszoroit is a jàtékba. Nekem ez nem lesz sehogyan sem nyerö, hiszen nincs SAMSUNG TV-m, föleg nem kompatibilis.
"A Q800T Hangprojektor szinkronizálódik a Samsung TV-vel, együttesen létrehozva a magával ragadó hangot. Egyesíti és javítja a hangot a hangsor elülső-, oldalsó- és főhangszóróin, valamint a TV-készülék hangszóróin keresztül, amely új szintű akusztikus belemerülést biztosít.""There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Danex
addikt
válasz aerosmith #8288 üzenetére
A levehetősnél én azt olvastam, hogy a soundban végéről kvázi lóg egy kicsit lefelé a két hangszóró mert nem pontos az illeszkedés, illetve a surroundokat nem lehet a rajtuk található USB-vel tölteni miközben működnek (ha valaki nem szeretne mindig visszarakni a soundbarra.
-
espi38
őstag
válasz aerosmith #8295 üzenetére
Igen jól mondjátok, nekem nem szükséges a dolby atmos és társai dolog, mert mint már írtam nincs olyan eszközöm ami ezt a hanganyagot letudná adni.
Egy samsung 8as szériájú tvm van és az egyben a lejátszó is.
Viszont azt nem tudom, ha egy dolby atmos filmet játszik le ha egyáltalán lejatszik, hogy adná le a soundbarnak vagy elég ha a projektor megkapja a pl. DTS hangot akkor dolby atmos hangokat fog kiadni magából?
A JBL 550W elvileg teljesítményű csak ezt nem írják sehol, hogy ez RMS vagy zenei, mert a Samsungnál viszont írjak hogy 370 W RMS, mert azért nem mindegy a dolog
A Samsungban tettszik az hogy annyi hangszóró van biztosan jól szólhat, de hát az ára ezért nagyon magas.
Egyenlőre az biztos hogy vezeték nélküli mélynyomós szettet veszek és ennyi, egyenlőre tanácstalan vagyok, -
Danex
addikt
válasz aerosmith #8316 üzenetére
Samunál teszthangok jöttek be most, de nincs hozzá se app, se mikrofon. Én telefonnal próbálgattam belőni, egy hangszínt mérővel, hogy a különböző csatornák közel azonos hangerőn szóljanak meg. Elég csöves megoldás de valamennyire működhet.
Az érdekes az volt, hogy a jobb oldali atmos sugárzó hangosabb 1,5db-el mint a bal, de csak párban lehet őket állítani. -
Derron
aktív tag
válasz aerosmith #8316 üzenetére
Pont Sony-t néztem, tervben van egy Sony tévé vásárlása, ( a jelenlegi Sony-t váltaná), ez mellé gondoltam egy soundbart, kíváncsi lennék erre a Dolby Atmos megoldásra, mennyire érvényesülhet egy kis lakásban.
Most egy Logitech Z906 rendszert használok, nem tudom érdemes e lecserélni.
-
-
gertitorpe
tag
válasz aerosmith #8528 üzenetére
Oh, utánaolvastam egy kicsit ennek a Samsung eARC Firmware frissítésnek. Régóta ígérgetik, én is részben ennek a beígért támogatása miatt választottam a Q90R-t ami azóta is kiváló muzsikál. Örülük hogy kijött.
Ami a frissítést illeti, ha valamit megtanultam az agilis szoftverfejlesztés és rövid termékciklusok világában hogy hacsak nem nagyon sürgős valami miatt érdemes messziről elkerülni az első verziókat. Főleg úgy hogy a gyártók sokszor nem engedélyezik a firmware lefelé frissítését és így tehetetlen vagy amíg nem javítják az újan bevezetett hibákat.
Annak kapcsán jutott ez eszembe megint hogy az AVSForum-on elég sokan írnak pattogó hangról, zajokról miután feltették a frissített eARC kompatibilis Firmware-t.
Ha létezik dolog ami kikergetne a világból akkor az egyik esélyes biztosan 1000 eurós pattogó soundbar.
-
Gino20
őstag
válasz aerosmith #8844 üzenetére
óóóó jaj, most aztán...... . Q90-en eddig is megvoltam EARC nélkül és az update óta sem változott semmi és az év elején vásárolt 19-es samu TV-t, ha nem megy tönkre val hosszú évekig nem is fogom cserélni.
Netflixen csak sorozatot nézek és nem tudom melyik az amelyik 7.1.4 csatornás. Óóh most nézem egyik sem , így talán nem is hype-olnám annyira ezt az EARC-t. Ha meg 4K 7.1 atmos fájlt nézek, arra ott a médialejátszó.
100 szónak is 1 a vége. Szerintem nagyon jó opció ~260-ért és gondoltam megosztom, hátha más is vásárlás előtt állva így gondolja. -
SZKEBE75
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest