Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#80977664 #6157 üzenetére
Szóval ez a helyzet jelenleg:
Tutira 5.1-es valódi térhangzást akarsz. 200 ezer alatt legyen. Egybeépített legyen, nem akarsz/nem tudsz külön erősítőt elhelyezni.Akkor szerintem nem soundbarra van szükséged, hanem egy 5.1-es egybeszettre. Jelenleg az a helyzet, hogy az 5.1-es szettek kihalóban vannak, mind a lemezes változatokban, mind a PC-s verziókban.
Újban nem sok lehetőséged van, vállalható egybeszettek:
-Amit már írtam 7-es szériás Sony
-Panasonicnak van egy 80 ezres szettje (bíztató, hogy a kis hangfalak legalább kéthangszórósak, én kb. 2 éve azonban 200 ezres Panát küldtem vissza, mert halk jelenetek alatt sziszegtek a hangszórói. (Sajnos én sem tudom, hogy ez egyedi hiba volt, vagy mindegyik ilyen, de ez miatt nem ajánlanám bátran. De amúgy nem rosszak a vélemények róla.)Illetve a PC-s vonal:
-Amit előttem emlegettek Logitech Z906. Talán a legnagyobb gyengesége a center, a beszédérthetőség akció alatt, erre szoktak panaszkodni.
-Edifiernek van két féle PC-s szettje optikai bemenettel 180 ezer körül.Szerintem kb. ezek a lehetőségeid. Ha a 2000-res évekbe kerestél volna 5.1-et nem tudnál választani 1000 féle közül, jelenleg a feltételeiddel kb. a fenti 5-re szűkült a dolog.
-
dugesz77
őstag
válasz
#80977664 #6157 üzenetére
Nehéz mit ajánlani. Nálam a Soundbar a tv beépített hangjának feljavításáról szól. Házimozira én AVR + külön hangsugárzó készletet ajánlanék. Nálam is egy helységben található a leírásomban szereplő Polk+Onkyo szett és az LG SJ4 soundbar. Megvan mindegyiknek a saját szerepe. Te a kettőt szeretnéd összehozni egy rendszerrel. Biztos nem lehetetlen de sokat kell hallgatózni, elmenni bemutató termekbe és a beállított helyén meghallgatni és ami neked tetszik azt megvenni. Én a Polk hangjába rögtön beleszerettem nem volt kérdés mit vegyek. Ha csak egy rendszert vehetnék ennél a márkánál keresgélnék először mondjuk egy MagniFi Max Sr-t tuti meghallgatnék.
-
dugesz77
őstag
válasz
BossBoss #6154 üzenetére
"whitefülü" ezen mindig jót kacagok..
(#6155) 2014htctest természetesen semmi gond ezzel a te döntésed a te pénzed. Itt inkább csak azt jegyeztük meg páran,hogy fölöslegesen ragaszkodsz pár képességekhez/ tulajdonsághoz. Ne azért zárj ki egy másik rendszert ,mert az nem tudja pl. az Atmost amit bár ez a rendszer érzékel,leadni megfelelő minőségben sohasem fogja tudni. Fizikailag /akusztikailag kevés hozzá.
-
törölt tag
válasz
BossBoss #6154 üzenetére
Ha nem hálóba kellene 13nm-re akkor meg is venném a "normális házimozit". Alapvetően nem pénz kérdése mert lenne rá csak azért ésszerűségi okok is vannak... Szóljatok le, de én egy négy kilós tévé mellé nem veszek 400-ért vagy még többért hangrendszert!
Műszaki cikkeknél azért az ár többé-kevésbé arányban áll a minőséggel mert ha nem akkor a piac kiárazza a terméket. Amikor a tévét vettem akkor is szembesültem ezzel mert a 270ezres sajnos nem tudja azt amit a 400ezres pedig mindkettő ugyanazt a tartalmat képes megjeleníteni és repült vissza a boltba. Nyilván nem másfélszer jobb a másfélszer drágább, de számottevően. Ugyanez a házimozira is érvényes. Lehet a 250ezres nem kétszer jobb mint a 125ezres, de annyival jobb hogy meghallom. Innét már csak a pénztárca dönti el megér-e ennyit neked/nekem az a plusz! Arról ne is beszéljünk, hogy egyéb feature-ök is vannak nem csak a hang, mint pl 4K HDR/60Hz HDMI támogatás, DLNA, wifi, stb. és igen az Atmos/DTS:X natív támogatás is ilyen akkor is ha nyilvánvalóan nem tudja teljesen visszaadni azt amit egy igazi Atmos rendszr adna 1M+-ért! Az olcsóbbon meg jó eséllyel sem fog szólalni... azért nem mindegy.
-
BossBoss
őstag
válasz
#80977664 #6146 üzenetére
Engedd el. Ha ennyire feszülsz a HD hangokon és whitefülü vagy akkor vegyél normális házimozit. Ezek a támogatott formátumok tényleg arra valók, hogy az a formátum megszólaljon... Semmi köze a HD-hoz. Oda más eszköz kell. Bár ha a lelked megnyugszik, hogy rá van írva a D Atmos és a DTS HD akkor vedd meg nyugodtan. Szíved joga.
-
dugesz77
őstag
válasz
Laca19 (a) #6152 üzenetére
Igen ,jól írod. Kicsit olyan ez mint az olcsó natív 480p tudó projektorra nagybetűkkel ráírják a FullHD . Kezeli/fogadja a jelet de , hogy mi lesz belőle mire a vászonra kerül az más kérdés.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#80977664 #6151 üzenetére
"...de legalább a több EREDETI HD (MA) hangminőségben szól!"
Másképpen fogalmaznék: dekódolja az eredeti HD hangformátumot. Ettől a cucc még nem lesz jobb hangminőségű. Sőt semmi köze nincs a HD minőséghez. Korábbi példámnál maradva: 50 ezer Ft-os soundbaron hallgatok FLAC zenét, ettől hiába dicsekszek a haveroknak, hogy én FLAC-ben hallgatok zenét, mert semmi köze hozzá. A Te szavaiddal fogalmazva: nem eredeti FLAC hangminőségben szól. Ahhoz nem 50 ezer Ft-os sb kell. Remélem érthető. Nincs értelme annak, amit csinálok. Te ugyanezt csinálod a HD hangminőséggel, semmi értelme, mert ilyen "olcsó" kategóriás cucc nem tudja kiadni sem a rendes térhatást, sem a dinamikát, sem a finom részleteket. Nem hallottam az említett Sonyt, de valószínűsítem egy 10 éves középkategóriás DVD lejátszós szett megeszi reggelire. Hiába nem tud TrueHD-t egy régi készülék, nem ez a lényeg, nem ez határozza meg a minőséget. Lehet teljesen rendben van az a Sony, nem hallottam, lehet nagyon jó a hangzása, de nem azért, mert HD formátumú hangot lejátszik.
-
dugesz77
őstag
Az lehet,hogy ismeri de mit kezd vele ha hiányzik a hátsó center DTS-ES Discrete esetén? Matrix oké... Nem értem miért erőszakolják ezt bele egy 5.1-es (én 3.1-nek hívnám még a hátsó hangszórókkal is csak) rendszerbe. Atmos/DTS-X is ismeri de minek? Az sohasem lesz valós ,csak mesterkélt. Írjanak rá DTS 5.1-et meg DD 5.1-et jóindulattal és csókolom. (tudom eladhatatlan lenne)
-
user01
aktív tag
válasz
#80977664 #6146 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik hangformátumnak mit kell tudnia, csak azt, hogy HDMI-vel lesz majd az igazi. Emiatt is várom az új TV-t.
Ezért is csodálkoztam el az ominózus helikopteres filmjeleneten. Valóban fölöttem mentek el...Filmeknél mindig be van kapcsolva a vertical surround. Lehet, hogy az próbál ilyenkor virtualizálni. Nekem mindenesetere megdöbbentő volt az élmény.
Amúgy a leírás szerint optikain még megy a DTS-ES Discrete 6.1 és DTS-ES Matrix 6.1
-
törölt tag
"Egyelőre csak TV-vel használom optikai kábellel (ARC-ot nem tud a TV), de hamarosan az is cserére kerül. A lényeg, hogy semmilyen virtuális megoldás nem tudja pótolni a valódi 5.1-et."
És így is meg vagy vele elégedve? Tényleg jönnek felülről is hangok??? Tesztekben azt hallottam, hogy azért ez nem igazán működik ahogy állítják.
Pedig optikain nincsenek is HD hangok, csak sima 5.1 vagy DTS 5.1.... HDMI kell a totál éményhez! Szerencsére 4K/60P/YUV4:4:4-ban tudja!!!
HDMI-BEMENET
Dolby® Digital, Dolby Digital Plus™, Dolby® TrueHD, Dolby Atmos®, Dolby® Dual mono, DTS®, DTS-HD High Resolution Audio™, DTS-HD Master Audio™, DTS-ES, DTS 96/24, DTS:X™, LPCM (2 cs. / 5.1 cs. / 7.1 cs,), DSD (2 cs. / 5.1 cs.),OPTIKAI BEMENET
Dolby® Digital, Dolby® Dual mono, DTS®, LPCM 2 cs.https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-zf9
Nekem egy 13 nm hálóba kellene, gondolom te nagyobb szobában használod...
-
user01
aktív tag
válasz
Motogp57 #6143 üzenetére
Nem tudom! Ahhoz el kellene felejtetnem vele mindhárom hangfalat, majd pedig csak a mélynyomót felismertetni... Most nagyon jól be van lőve a rendszer, nem szeretném megbolygatni.
De nincs is értelme! Ha csak a soundbar-t szeretnéd megvenni, arról lebeszéllek. Azért kiadni min. 180 ezer ft-ot, hogy csak elölről jöjjön a hang, egyszerűen nem éri meg! Olcsóbban is találsz jókat.
Ha később akarod megvenni a hátsó hangszórókat, az elég necces. Mivel két teljesen különálló árucikkről van szó, mire vásárlásra kerülne a sor , lehet, hogy már nem lesz készleten, és akkor a nyakadon marad a drága soundbar. Én is majdnem három hetet vártam a hátsókra, mert éppen nem volt.
Sajnos ezt a cuccot csak kompletten érdemes megvásárolni! Egyszerűen lenyűgöző az az élmény, amikor konkrétan a fejed felett dübörögnek át a helikopterek, de ehhez mindenképp szükségesek a hátsó hangfalak!
Sok fórumhozzászólást elolvastam a vásárlás előtt. Ezek után döntöttem el, hogy megveszem.
-
törölt tag
SONY HT-ZF9 hangprojektor MOST a Média Marktban 180e + hozzá a hátsók a 75 a Sony boltban az 255e... minél tovább nézegetem annál drágábbak felé tolódok! Fenébe...
De ez legalább MINDEN ma ismert formátumot tutira visz (remélhetőleg még sok-sok évig elég lesz)!! Hááát, egy gyenge pillanatomban lehet megrendelem! Inkább ez 255-ért és hibátlan mint 130-150-ért valami ami árnyéka ennek és a HD hangokat nem is játsza le rendesen!
Dolby® Digital, Dolby Digital Plus™, Dolby® TrueHD, Dolby Atmos®, Dolby® Dual mono, DTS®, DTS-HD High Resolution Audio™, DTS-HD Master Audio™, DTS-ES, DTS 96/24, DTS:X™, LPCM (2 cs. / 5.1 cs. / 7.1 cs,), DSD (2 cs. / 5.1 cs.)
-
xthemax
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítség kellene: Van-e a hangminőségben különbség ha a hangot a tv-ről veszem le vagy inkabb az eszközről tegyem ezt.
Lényeg hogy van egy ps4 prom ami ugye hdmi kábellel csatlakozik a tv-hez. A tv-n optikai kimenet van amit össze tudok kötni a hangrendszerrel.Ugyanakkor a ps4 pro-t is össze tudnám kötni a hangrendszerrel optikai kimeneten de a tv-t célszerűbb lenne mert a pc is arra van kötve igy nem kellene váltogatnom a hangrendszer bemenetei között mindent a tvről kapna (kábeltv,ps4,pc)..
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest