- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maki0308
csendes tag
Huu, ez igazán tartalmas volt és óriási segítség
nagyon köszönöm
Van egy xiaomi tv box om de azon a uhd 4k filmek néha akadoznak nem vészes de mégis zavaró, de ebből a leírásból már tudom azaz remélem meg tudom oldani, nem tudom hogy a xiaomira lehet e telepíteni ezt az op rendszert de megnézem ha nem akkor lehet be kell szerezni egy másikat, köszönöm mégegyszer -
Gino20
őstag
válasz
maki0308 #7998 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben vagyok/voltam (Q70-es TV-vel). Csak hangprojektor esetén továbbra is a TV-d lenne a lejátszó eszköz, így továbbra sem menne a DTS. Erre megoldás, ahogy írták a médiabox. Erről pl itt tudsz érdeklődni [link].
X96 air-t pl ajánlják. Ez ebay-on [link] 15 ezer körül van. Ezeken alapvetően android rendszer fut, így play-ből tudsz rá telepíteni sok-sok programot, köztük lejátszót is, de ez esetben már javasolt az úgynevezett CoreElec linux alapú oprendszer használata. Ennek telepítéséről itt tudsz olvasni [link] Szóval kell egy SD kártya vagy pendrive és a leírás alapján megformázod másolsz, telepítesz (Én is most csináltam először, a dolognak ez a része még nem vészes).
A CE (CoreElec) telepítéssel a box-on automatikusan ez fog elindulni úgy, hogy rögtön a KODI media player fog megjelenni. Ez sokkal jobbnak tűnik, mint a TV-k gyári lejátszói, profi beállítások módban tudod állítani a képet, hangot stb, szóval venned kell egy box-od, szenvedsz vele 20-30 percet, de lesz egy nagyon jó médialejátszó szoftvered, DTS hangod és nem utolsó sorban CE-ből kilépve vissza tudsz menni a droidba ahol pl a LibreTorrent alkalmazással könnyedén lehet torrentezni. Ez a része is szuper, mert box-hoz van csatlakoztatva a külső HDD, így nem kell ide-oda rakosgatnom hanem box-on pl firefox xy.hu letölt majd előjön a libre, kiválasztod a célállomást és kész. X96 air-t nem ismerem, de én pl Beelink GT-King Pro-t használok, aminek gigabites LAN portja van, így ez is akár + bódogság
(laptopom csak 100Mbps-os). A Beelink GT-King (30 körül van) vagy GT King Pro (40 körül van)-hoz légegeres távirányító van, ami böngészés közben egész hasznos, igaz néha belassul, de szerintem használható.
Ezeknél a box-oknál tudni kell, hogy nincs hivatalos Netflix, HBO GO stb támogatás, így azok telepítve max HD minőségűek lesznek, de mivel TV-d tudja és ha jól informáltam magam pl Netflix, HBO Go esetén a filmek hangsávjai Dolby, azt meg ugye tudja a TV.Ha nem akarsz bajlódni a CE telepítéssel stb, akkor lehet pl venni Xiaomi Mi Box-ot is (hivatalos Netflix támogatással). Ezen nem tudom, hogy lehet-e mondjuk torrentezni. Szakik szerint ezen a boxon már romlik valamelyest a hangminőség, mert nem csak átengedi azt és az erősítőre bízza annak kezelését hanem dekódolja is, de ez lehet 30-40 ezres projektoron nem jön elő.
Ha már hangprojektor szerintem legalább ez [link] Új, garis, nem sokkal több és magasabb kategória.
Ez [link] sajnos esztétikailag sérült, de kb samsung Q60-nak felel meg. [link] [link]
Volt Q60-am, de elég nagy és egybenyított térben van/volt, így nekem mélyben kicsit kevés volt, de amúgy szerintem nagyon jó cucc főleg ár/érték arányban. Volt szerencsém JBL 3.1-el (kb 150 ezer) összehasonlítani. A mélyet leszámítva véleményem szerint a samu klasszisokkal jobb volt. Szóval megfontolandó, hogy ha nem is q70, q80-at véve, de a 35-40 helyett kicsit többért már egész jó cuccokat lehet venni. -
maki0308
csendes tag
válasz
Angel2014 #7995 üzenetére
Először is köszönöm a segítséget
Sajnos nem tudok ennyit áldozni rá bár elolvasva nagyon tetszik sőt el is gondolkodtató
Abból indultam ki hogy ezt a DTS problémát megoldjam mert tegnap egy filmnél kiírta hogy nem támogatott hangformátum, de ezek amiket ajánlottál biztos brutális élményt nyújtanak
És különben a Samsung hw k 335 is megoldja ezt?
Köszönöm mégegyszer a segítséget -
maki0308
csendes tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni abban hogy van egy Samsung Q70 tvm ami ugye nem játssza le a DTS hangformátumot erre mi a legegyszerűbb megoldás?
Pl ha veszek egy Samsung hw k 335 hangprojectort az megoldja a problémát? Sajnos egyáltalán nem értek hozzá
Segítséget előre is köszönöm -
sysrq
őstag
Üdvözlet!
Adott egy chromecast -> hdmi kábel -> projektor lánc.
Ide kellene beilleszteni egy hangrendszert.
A keret 50 ezer Ft. (talán belefér az 50 ha nettó)
Ennyi pénzért van valami?
A proji csipogóinál bármi jobb lehet? -
lzolka
csendes tag
válasz
ForRedGlory #7988 üzenetére
Van Reset gomb rajta? Én csak a ID Set és Network gombot találtam az alján. Ez utóbbit megnyomtam, de ugyanaz az eredmény.
A leírás alapján bekapcsolt tv esetén (Q70R 2019) ami wifivel csatlakozik a hálózatra, a soundbar tetején forrásként kiválasztva a WIFI-t a tv-n megjelenik egy felugró ablak ami bemutatja hogyan kell csatlakoztatni a soundbart a wifire.
Én még soha nem láttam semmi képet a tv-n a soundbarral kapcsolatban. -
Rhino666
addikt
Udv!
LG 70UM7100PLA-hoz keresek 150 cm koruli 2.1 soundbart vagy teljesen (!) vezetek nelkuli hatso tornyokkal rendelkezo (letezik egyaltalan ilyen??) 5.1 soundbar szettet. Az se hatrany, ha jol szol.
Koszonettel:
Rhino666 -
peti85
senior tag
Nekem nincs ilyen problémám, de az elején amikor vettem előfordult. Most ha áramtalanítva van sem kell újra párosítani a sub-ot (nekem csak a 3.1 verzió van). Próbáld meg feltenni a Google Home alkalmazást a telefonodra és oda felvenni a soundbart. Ez után automatikusan le fogja frissíteni a firmware-t, hátha egy régebbi van rajta ami hibás. De többen panaszkodtak már, hogy újabb firmware-el pattogó hangot ad a sub és a háttérsugárzók néha. Én ezt nem tapasztaltam soha sem.
-
Danex
addikt
Valakinek van valami jó megoldása kalibralasra? Videoanyag stb? Q70-et allitgatnek, hogy melyik csatorna mennyit kapjon.
-
Yanda
friss újonc
Sziasztok !
Polk audio magnifi max sr 5.1 et vettem , megvagyok elegedve csak minden bekapcsolasnal újra kell párosítani a sub ot es a surrondokat :(
Előre is köszi a segitseget! -
lzolka
csendes tag
Q90R készülék SmartThing beállításához kellene egy kis segítség.
A készüléken bemenetként kiválasztom a WIFI-t, görgeti a NEED TO CONNECT WIFI szöveget.
Telefonon az applikációban hozzáadás, Eszköz, Keresés, megtalálja hogy (AV) Samsung Soundbar Q90R.
Samsung accounthoz csatlakoztatás a megadott loginnal, kérjük várjon.
39%-ig jut el, egy perc gondolkodás után "Hiba történt az eszköz csatlakoztatásakor"
Kikapcsolás megtörtént, eredmény változatlan.
A routeren MAC szűrés kikapcsolva, de a DHCP listában nem látom hogy egy új eszköz kapott volna IP címet. Nem kellene itt megjelennie?Valami ötlet?
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
megvettem a YAS-207-et.
A kérdésem, hogy hol lenne a legjobb helyen (hangzás) a sub?
Betettem balra a kanapé mellé, de az egész kicsit dobozhangú így...
-
Angel2014
addikt
válasz
ForRedGlory #7977 üzenetére
-
gertitorpe
tag
válasz
ForRedGlory #7977 üzenetére
Nem akar valaki 4 csavart venni és valahol a belvárosban odaadni? Komolyan...
Vendégem egy sörre -
ForRedGlory
félisten
Ha valakinek Q90R hátsó hangfalhoz kell csavar, akkor itt tud venni... Mivel UNC (1/4-20) szabványú csavar kell, nem kapható meg akárhol. Nekem 2 óra telefonálásba került, mert sehol sem volt. Ez is csak úgy lett meg, hogy másik bolt javasolta.
-
Gino20
őstag
válasz
Zsozsoka 74 #7973 üzenetére
Tegnap még 40 ezret biztos megért volna. Emagon akcióban q90 300 volt, de ma már nem találom és q80 még most is van 200-ért. Ha ezt veszed alapul, akkor szumma 100 ropi a különbség, de a q80-al kompatibilis swa-9000 szatellit hangfalak 60 ropi, így már ,,csak" 40 ropi lett volna a különbség, ami ekkora összegnél szerintem már mindegy. Q90-nek a hátsó hangfalai jelentősen nagyobbak, van bennük felső hangszóró is, ami szintén az atmos-t szolgálja és ezeknek megfelelően több csatornás a hangprojektor, így elvileg a megfelelő hang a megfelelő hangszórón fog megszólalni. Q80 esetén ebben nem vagyok biztos, de lehet rossz a teória
.
SWA-8500, 9000 amúgy akkora, mint pl egy 0.33-as dobozos üdítő, de amúgy tök jók, teszik a dolgukat, szóval hátulról is jön hang. Lehet rákérdeznék emagnál, hátha akad még q90 vagy nem tudom mikor szoktak nagy akciók lenni, de lehet várnék
-
Mityu_76
tag
Sziasztok!
Adott egy sony kd-fx8505 Tv és egy Samsung HW-R550 2.1 HDMI kábellal összekötve.
A ki és bekapcs működik. A hangerő állítás a tv távirámyítójával viszont nagyon fura. CSak bizonyos értékek között működik. Pl van, hogy a soundbaron 10- 30 értékek között állítja, van hogy 30-50 között, és aztán sehova tovább. Van hogy úgy hangzik mintha csak a mélyet vagy magasat állítaná. Ilyenkor a soundbar távírányítójával rányomok a hangra és az magához tér, de miért nem tudom normálisan 0 és 100 között folyamatosan állítani a hangerőt???? -
fravik
tag
A HW-Q60R-rel én is szemeztem, mert egy árban van az Sony HT-XF9000-rel, végül az oldal irányú hangsugárzás miatt tettem le róla, mert nálam jelen pillanatban a szoba elosztása és azon belül a tv/soundbar elhelyezkedése miatt semmi sem érződne belőle. Az egyik oldalon túl nagy a tér, a másikon pedig ablak is van...
Emellett a Samsung csak a sima Dolby-t és DTS-t dekódolja a specifikáció alapján, de nekem főleg DDP+ (EAC3) tartalmam és DTS-HD MA tartalmam van szintén Plexen (plusz a Netflix is DD+ ha minden igaz). Ez tudja a TrueHD-t is, viszont a Roku Plex kliens nem tudja átdobni sajnos.
Hangzásban biztosan van különbség a 2 között a Samu javára, nekem egy sima JBL Boost TV-t váltott mert megelégeltem a hang transzkódolást Roku alatti Plex kliens mellett és így a Rokut HDMI-n közvetlenül a Soundbarba tudom dugni, így mehet a passthrough. Nekem ez első lépésnek albérletbe teljesen jó🙂 -
Zsozsoka 74
senior tag
Sziasztok! Van számottevő különbség a q80r és a q90r soundbar - ok között?
Persze, úgy értem, ha a q80r - hoz vennék hátsó saját sugárzokat akkor mi különbség lenne a kettő között?
Szoktam tévét nézni illetve netflixet is.
Pillanatnyilag nem tudom eldönteni melyik érné meg jobban. -
Danex
addikt
Üdv, soundbar projekt jött el nálam is. Egyik célom az lenne, hogy a Plex szerveremet tehermentesitsem az EAC5.1/DTS, jobbik esetben a TrueHD hangsávok dekódolásától.
Ahogy olvasgattam itt többségében a Samsung Q60 volt ajánlva. Ami tetszene is, mert utólag van lehetőség surround kialakítására is.
Olyan kérdésem lenne, hogy melyiket érné megvenni? Q60-at 115e vagy Q70-et 149e ért?
Q60 5.1, Q70 3.1.2. Utóbbi a trueHD-t is kezeli ha jók az embereteim. A kettő hangja között van ekkora különbség? Hogy döntenétek?
Előre is köszönöm! -
metrion
aktív tag
Samsung hangprojektorok mennyire kompatibilisek az LG TV-kel?
Gondolok itt arra, hogy a Magic Remote-al lehet-e vezérelni a hangerőt?
Kinézett típus egyébként a HW-K335. -
ForRedGlory
félisten
Aki vett Q90-R hátsó hangszóró állványt, segítsen már ki legyen szíves, hogy milyet és hol. Költözés után aktuálissá vált a kérdés.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
LG SK5-höz fali konzolt hol lehetne beszerezni Magyarországon?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok. A napokban kaptam egy 7.szériés 4k samsung tv-ét .
Samsung M450 2.1 soundbárom van nekem két wireless hátsú hangfallal. Korábban 6.-os samsung tv vel használtam.
Segítsetek nekem pár kérdésben mert megjelent pár új lehetőség ami korábban nem volt a 6-os samuban.
Mi az HDMI bitfolyam és PCM?
A kijelző így természetes? Korábban a 6-oson számot láttam most csak egy plusz illetve egy mínusz jelet ill ha adtam a hangerőt a tv-én is megjelent most a 7 esen semmit nem jelez.
A hangsémában megjelent egy térhatású rész az mi ? Ezt a hangsémát a 6 os -on nem is láttam csak a soundbáron ...sőt egyik hangsémát sem láttam a tv menüjében korábban.
És az eqvalézert is tudom kezelni pl ez a sport beállítása de a középső részek nullán vannak hiába állítom szinte semmit sem csinál gondolom ide kell egy nagyobb 3.1,4,1 vagy 5.1 stb sounbar hogy ezt tudjam kezelni is igaz? Ti ezt hogy használnátok most? Egy előre beállított hangsémát vagy a térhatású rendszerrel?
-
mester778
csendes tag
Sziasztok!
Az új Samsung TV-mhez (QE49Q60RAT) szeretnék valami jobbat mint a saját hangszórója. Két dilemmám van:
- Van egy 2.1-es hangszóróm a géphez (elég jó hangzással), ami persze analóg, és azon gondolkodom megéri-e átkonvertálni a digitális jelet egy konvertálóval ([link]), és nem lesz-e gond vele, hogy pl. elvész a hang, VAGY
- Vegyek-e egy 2.1-es hangsugárzót ami ugye költségesebb, de akkor a TV-nek (csak optikai kimenet van) is lenne egy ilyen. Egy ilyet néztem ki magamnak erre az esetre: [link]Kérdésem: melyik eset érné meg jobban? Ha a második eset, milyen hangsugárzót ajánlanátok? Sajnos az 50-60ezer forintos sugárzók jelenleg túl drágák...
Köszönöm előre is
-
wozzy
tag
Sziasztok!
Soundbar vásárlás előtt állok.
Samsung QLED TVhez. Nem bánnám ha nem kellene másik távirányítót használni.
2 kiszemelt:
Sony HTS350 2.1
Samsung HW-R550 2.1
vagy egyéb más javaslat ebben az árkategóriában?
Melyik lehet a jobb? -
nrbx
tag
Hello, beszereztem egy Samsung HW-MS650 soundbart. igy elsore nem vagyok elragadtatva tőle. Nem volt még ilyen berendezésem, lehet sokat vártam tőle.
Az árukeresőn az ertekeleseknel emlitette valaki, hogy "Az opcionális szub irreális ára. Bár van megoldás rá hogy masikat kössön rá az ember. ". Hogyan oldhato meg ez szerintetek - más melynyomot rakotni, mint az ehhez tervezett vezetek nelkuli swa-w700? koszi a tippeket. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
LG SK4D alap soundbarnak jó lehet? most csak 115€ Amazonon.
(egyébként ez az LG SJ4 utóda vagy semmi közük egymáshoz?)Ahogy olvasom, az Atmos, DTS-X, virtual csoda térhatások a 100-150k-s kategóriában nem sokat érnek, ennél többet viszont nem költenék (pedig nagyon jó lenne a surround, de ez van), így maradna a költséghatékonyság és egy alap soundbar, ami szebben, teltebben szól mint a TV (QE55Q6FN).
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, igen az a gond, jól sejted.
a tv playere (vagy bármi amivel lejátszod a filmeket) nem tudja normálisan kezelni a sok csatornás hangot, ha olyan soundbart veszel amire optikán vagy hdmi arcon tolod át a hangot, és minimum 3.1 vagy 5.1 soundbart veszel, akkor esélyes hogy megoldódik a gondod...
de a lényeg hogy olyan hangkeltő és player kombinációt válassz ami normálisan tudja kezelni a sok csatornás hangsávot. -
Emu
őstag
Sziasztok!
Nem igazán találtam a kérdésemnek jó topikot, kérem segítsetek:
Pendriveról játszott filmeknél rendszeresen előfordul, hogy a hang esetében az effektek nagyon hangosak, ugyanakkor a beszédet alig lehet hallani. Mi lehet ennek az oka?
Laikusként olyat sejtek, hogy a TV 2.0 hangszórója, nem bírkózik meg a film 5.1 hangjával. Egy soundbart beszerezve javulna a helyzet?
Köszi! -
törölt tag
-
fravik
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Alapvetően saját médiatartalom streameléséhez (Roku Streaming Stick+ mint PLEX kliens) egy Samsung H6400 TV-hez keresek soundbart/hangprojektort. Egy JBL Boost TV-t váltana ki, szóval hatalmas ugrás lesz bármit is választok... 🙂
Van pár kiszemelt termék, mint pl. Sharp SBW-460 vagy Sony HT-X9000 / 8500, amik közül a Sharp jobban bejönne külsőre (ill. árban) , de csak Dolby codecek vannak benne és nekem akad azért DTS tartalom is a többnyire Dolby Digital plus (EAC3) mellett.
Úgy vettem észre, hogy a gyártók többsége elköteleződik vagy az egyik, vagy a másik mellett így nem könnyű a választás. Most viszont alapvetően a tartalomhoz választanék, de örülnék, ha nem kellene túl sok kompromisszumot kötni.
Árban is nagyjából ezek játszanak, 150k a határ, ennél többet nem szánnék rá.
Ezek mellett/ellen van esetleg érvetek, véleményetek? Akadna még játékos, ami elkerülte esetleg a figyelmemet?
Előre is nagyon köszi!
-
Gino20
őstag
Ez alapján [link] sima DTS-t tud a K950 csak DTS-Xet nem. Ha jól informálom magam netes leírások alapján a DTS-X nagyjából ugyan az mint a Dolby Atmos (ezt ugye tudja a K950) vagyis objektum alapú térhangzást próbál elérni a soundbar szóval már csak az a kérdés, hogy melyik az elterjedtebb a filmeknél? vagy vegyesen elérhető adott film DTS-Xel és atmos-al is?
Akusztikailag nem az igazi a helyiség szóval nem tudom melyik lenne a jobb választás, mert pl Q80 oldalsó hangszórós, de az egyik faltól ~60cm-re lenne a széle és a másik faltól, nyílásoktól ~230cm-re lenne úgy, hogy kb ~4.5m-re vagyok a TV-től, vele szembe, közel a sarokhoz, de a hátsó hangfalas megoldás is kérdéses, mert nem tudom kellően mögém helyezni a szatelliteket.
Az, hogy a K950 régebbi modell és, hogy még nincs benne a harman kardon kicsit zavar, viszont 2-3 éve meg az volt a csúcs...Lővésem sincs melyik lenne a jobb választás. Q80-at láttam MM-ben, brutál mekkora a soundbar része
-
Erik77
csendes tag
válasz
Rigormortiis #7938 üzenetére
Nekem ebből a Samsung volt, de először nem tetszett a hangja. Pedig külön hangkártyám van (asus xonar AE), flac-et hallgatok Foobar2000-en, optikával volt összekötve a pc és a soundbar. Lehet az volt a baj, hogy egy öreg HM erősítő és állóhangfalak után léptem be a hangprojektorok világába. Később aztán szoftveresen állitgattam a hangszínt (sonic studio) és megbarátkoztam a hangjával (vagy csak megszokta a fülem).A hangerővel sincs baj, nagyon tud szólni, egy átlagos méretű nappaliba bőven elég. Ár/érték arányban nagyon jó a HW-K 335, és nagyon jól tud együttműködni a többi eszközzel (tévé, telefon, stb.) Megjegyzem mindenem Samsung, lehet ezért is ez a nagy együttműködés. Most adtam el egy hete, vettem egy Yamaha YAS-207-et, ez komolyabb hangminőséget ad, de az ára is durván 2.5x annyi mint a kis Samsung cucc. Összeségében a maga árkategoriájában ajánlom a Samsung HW-K 335-öt.
-
Gino20
őstag
Igen az 16-os vagy 17-es modell csak hát ezek a fránya hátsó hangfalak izgalmasak
Kis swa-8500 is tetszik és ezek a ,,nagy" hátsó hangfalak biztos még jobbak lehetnek. Amúgy ez a DTS, DTS-X sokat dob az élményen? vagyis érdemes lenne vennem médialejátszót?
Amúgy ez mekkora gyökérség már a samsung-tól, hogy név alapján is direkt a Q TV-hez igazítják, de valójában ez esetben nem lehet kinyerni a hangprojektorban levő tudást... -
Marko_
tag
Szia, a K950 régebbi széria, nem támogatja a dts hd-t és dts:x-et. Illetve az utolsó firmware 2018-as rá, nem is várható már több.
Szerintem érdemesebb akkor a Q80R-t inkább, persze hátsó kangszórókkal lenne az igazi az is.
Nekem Q90R van, szerintem elég ütős.
Múlt héten volt alkalmam megnézni 5 akciódúsabb filmet, atmos vagy dts hd hangsávval, hangerőt feltekerve kb 35-40%-ra. Hát, elég brutális volt a hatás. -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Megválok a hw-q60r-től és mivel az SWA-8500 a HW-Q80-al elvileg nem kompatibilis, így attól is, szóval lenne 1-2 kérdésem. Szerintetek melyik lehet a jobb választás?
A harman kardon-nal közösen, új fejlesztésű, oldalsó hangszórókkal rendelkező Q80 vagy oldalsó hangszórók nélkül, de ,,dolby atmos" szatellit hangfalakkal rendelkező K950 (szintén új 1 év garival) lehet a jobb választás? Kb hasonló árban van mindkettő.Amúgy van esetleg valaki aki tudna véleményt mondani, hogy hangprojektoron mennyire ütős a DTS vagy Dolby atmos? Samsung Q70 TV-m nem támogatja ezeket, de médialejátszóval ez kiküszöbölhető. Van értelme?
-
peti85
senior tag
válasz
hudekira0 #7945 üzenetére
Optikán nem is fognak átmenni vezérlő jelek. Az egyik lehetőség, hogy a soundbar képes figyelni a bemenet(ek)et és ha van rajta jel, akkor bekapcsolja magát, ha megszűnik akkor pedig készenlétbe megy. A hangerő állítása meg akkor megoldott, ha tudja adott TV gyártó távjának a hangvezérlő jeleit, esetleg megtanítható neki. Optikai kábelen legjobb tudomásom szerint csak két LG eszköz képes kommunikálni, de erős a gyanúm hogy ott is csak arról van szó hogy ismeri a LG TV távirányítóját és az alapján működik.
-
hudekira0
tag
Azt nem tudom hogy működik. A régi soundbarom az optikaival pl csak a hagnerőt küldte a be/kikapcsolást nem.
-
Bardee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget:
Samsung HW-R450 2.1 VAGY Samsung HW-R550 2.1?
10.000Ft a különbség. Van, vagy volt valakinek ilyen? Melyik éri meg jobban?
(LG tv gondolom nem jelent problémát)Előre is köszi a segítséget!
Melyiket
-
btomi89
csendes tag
Sziasztok! Segìtsègeteket szeretnèm kèrni! :) Melyiket ajánlanátok a kettő közül melyik a jobb?
LG SL4Y vagy Edifier 3600D
Használnám játèkra zene hallgatásra ès filmezèshez..
-
eron009
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Szerintetek melyikkel járnék jobban/melyik lenne a jobb vétel?
Edifier R1280DBb 2.0 30000Ft
LG LAS350B Soundbar 2.1 25000Ft
Tv-hez lenne csatlakoztatva, optikával filmezni idő 85%-ában , illetve telefonról zene bluetooth-al a maradék időben. -
pauliboy23
senior tag
válasz
Rigormortiis #7938 üzenetére
Nekem anno volt mindhárom, és szerintem samsung. De ugye csak a jbl-en van hdmi, ha ez számít.
-
Rigormortiis
veterán
Samsung HW-K 335/EN vagy JBL Bar Studio a jobb vétel? Hasonló árban vannak.
Esetleg az LG SJ 2? Bár ez az utóbbi külsőre nem tetszik.
-
Vaze
őstag
Atneztem mindent,mire rajottem,hogy a tv beallitasaival volt a problema,bar nem tudom,hogy tortenhetett meg
Na mind1,lenyeg,hogy tegnap mukodott,ma reggel,ismet nem volt hang
Most is atneztem mindent,de jelenleg fingom sincs,hogy mi a problema ismet
Miota megvettem a JBL-t,idaig semmi de semmi gond nem volt vele!!
Most egymas utan 2x-is ez a problema fogad. -
hudekira0
tag
válasz
anonimus25 #7930 üzenetére
Én még 5 éve első soundbarnak egy akkora 50-55k-s samsungot vettem leértékelve (40 volt kb talán) ha ugyan olyan ár/értékben a samsung termékei abban a kategóriában akkor tudom ajánlani. Nagyon megvoltam vele elégedve és még mindig szuperül működik, csak az új tv-m nem tudja már kezelni a távirányítójával. Szóval szerintem azért ne egy 20k-s noname bart vegyél. (Én is egy 1 szobás lakásban használtam igaz az tégla volt)
-
nrbx
tag
Hello, gondolkozom én is azon, hogy HW-Q60R vagy HW-Q70R soundbart vegyek Apple TV 4K mellé. Az RTINGS teszte alapján a Q60-as nem támogatja HDMI bemeneten a tobbsavos PCM formátumot, már pedig az Apple TV mindent dekodol, maradna az az opcio, hogy az Apple TV-n a kimeneti formátumot fixen Dolby Digital 5.1-re allitom (tehat mindent atkodol ebbe a tomoritett formatumba).
Tudnak ezek a soundbarok (Q60, Q70) olyan hangminoseget, hogy hallhato a kulonbseg a nem tomoritett meg a tomoritett formatum kozott?
Akinek Q60R van, hogyan hasznalja, csak olyan forrast nez, ahol a hangsav DD vagy DTS?Szoval ha nem igazan jon at a kulonbseg a hangminosegben, vennem a Q60R-t, ha igen, akkor a Q70R-t.
-
Gino20
őstag
válasz
benvolio #7933 üzenetére
Szerintem jó cucc lett ez a samsung - harman kardon fejlesztés csak nekem valami gyíkja van. Sajnos ez bármelyik márkával megesik. Cimbi pár hónapos JBL 3.1-ét vitte gariztatni, szintén sub nem csatlakozás miatt.
Azt hiszem a gariztatás kérdése eldőlni látszik, mert BT-n nem kapcsol ki a TV kikapcsolásával (pedig ha manuál kikapcsolom, akkor a TV bekapcsolásával a hangprojektor is bekapcsol) -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Van egy samu hw-q60-am és tegnap óta valamiért leromlott a komplett minőség, vagyis kisebb a teljesítmény, talán rosszabb és halkabb a mély, a soundbar ,,figyelős" lett a hang, valahogy nehezebben érthető és ezen is tapasztalható a hangerő csökkenés. Megnéztem optikával, de ott is ilyen. Működik a cucc csak valami nem stimmel. Ha most hallanám először valószínűleg fel sem tűnne, hogy tud ez jobb is lenni.
Kipróbáltam BT-n és, hallható a javulás, így szerintem ismét olyan mint volt.
Mitől lehet ez? Gariztatni kellene?Amúgy HDMI-vel azt is megcsinálta, hogy Xbox gyári kábelével (nem volt itthon plusz) volt csatlakoztatva majd vettem valami olcsóbb HDMI-t (lehet ez a gond?), de nem cseréltem fel hanem az új ment a konzolba majd egyik nap nem indult el a hangprojektor, de a HDMI-k felcserélésével már működött és a konzol is
-
Alex91
félisten
válasz
anonimus25 #7930 üzenetére
Szerintem nem...
-
anonimus25
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a belépő szintű soundbarokkal érdemes foglalkozni? Nem szeretnék valami óriási dolgot meg hangot (ugye panelban necces is) . Nézegettem az MM saját márkás cuccait.
-
Rohir
tag
Üdv!
Egy aoc cq32g1 ívelt monitorhoz (vagy úgy általában ívelt monitorokhoz amin van Jack 3.5mm) milyen hangprojektort tudnátok javasolni ami rögzíthető az alsó kávára?
Jelenleg egy nagyobb 2.0 hangfal pár van rá kötve, de későbbiekben kellene az hogy mikor hátra fele van fordítva monitor (180 °-ban, ágyról való filmezéshez) akkor menjen vele az egész bal-jobb térhatás.
Elképzelés az, hogy középen lenne egy asztal, rajta monitor forgatható karral asztal egyik oldaláról dolgoznék/játszanék, másik oldaláról filmeznék. Sajnos jelenlegi helyzet ágy túl messze van monitortól a szék és egyéb dolgok miatt, pakolgatni meg túl sok effort lenne.
-
törölt tag
Sziasztok!
LG 50UH635V típusú tévémhez vettem tavaly decemberben egy LG SL4Y 2.1-es soundbart. Bluetooth-szal kapcsolódik a tévéhez az eszköz. A gond az, hogy néha, véletlenszerűen elmegy a hang kb. 0,5-1 mp-re. Ez a BT kapcsolat miatt van? De még ha emiatt is, szerintem ez így nem normális... -
ArsenalF
aktív tag
Először is köszönöm mindkettőtöknek hogy segíteni próbáltok.
Kicsit összezavarodtam. De ha jól értem nekem nincs szükségem a HDMI-ARCos összekötésre, mert ez a hangrendszer nem tud annyival többet hogy kihasználja ennek az előnyeit. Ellenben elveszítenék egy HDMI csatit. (itt mondjuk elgondolkodtam hogy az elvesztegetett csatlakozót nem tudja-e pótolni a soundbar HDMI bemenete?) Jól gondolom a dolgot? -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
30-40 körüli hangprojektorokból érdemes bármelyiket megvenni, vagy ezeket simán leszólja egy komolyabb TV?
Egyelőre se okos tv-m, se semmilyen okos kütyüm nincs a tv-n. PS4-n youtubezok és arról nézek Plexen keresztül filmet egy kb. 11 éves TV-n, amire sima sztereoba fel van kötve egy Genius 14 éves 5.1. Gondoltam beújítok ilyenekből, de nem szeretnék kiadni 30-40e-t egy használhatatlan szarra, akkor inkább adok 65e-t a jobb kategóriás gépekért, de ha 30-40 körül már lehet korrektet venni, akkor nekem annyi elég.
Vegyétek számításba, hogy az igényeim elég alacsonyak, de stabil működés, bluetooth és ps4-re való csatlakoztatás kábelen a minimum elvárásom. (HDMI IN és OUT lenne a legjobb, de spdif-fel is beérem)
-
rizso
addikt
Ha már JBL BAR 5.1.
Nekem azt csinálja 2 napja, hogy a bt-on csatlakoztatott telefon hangerő állítását nem szinkronizálja, nincs media volume sync. Tehát most a telefonon és a soundbaron is kell állítanom, korábban elég volt egy eszközön. A telefon másik bt eszközzel tökéletesen kommunikál, csak a soundbarral nem.
Ötlet? Párosítás törlése, újraindítás, újra párosítás megvolt, nem segített.
-
Gino20
őstag
Ha HDMI-vel van összekötve, akkor húzd ki, tedd másik bementbe a TV-n. 1 alkalommal nekem is csinált ilyet a samum. Végül felcseréltem az Xbox és hangprojektor HDMI kábelét (persze a hangrpjektor ismét a HDMI ARC-be ment) és azóta működik. Ha ez sem segít próbáld meg manual párosítani a kiskönyv leírása alapján, esetleg ha a TV-d és a JBL tudja próbáld BT-n vagy optikán csatlakoztatni (szintén a kiskönyvben található leírás szerint)
-
Chesterfield
őstag
Yas-207 tulajoktól kérdezném, hogy sztereó hangnál lehet hallani, hogy mi szól a bal és mi a jobb hangszóróból? Polk mininél középről jön minden.
-
Mityu_76
tag
Sziasztok.
Sony 55fx8505 tv mellé milyen soundbart ajánlanátok. Max 50-60 a lélektani határ. Köszi. -
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok! A minap az amazon mar megint egy kihagyhatatlan akcióval bombázott, így sikerült hozzájutnom egy Samsung HW-Q60R hangprojektorhoz.
Van nekem egy LG 42LB731V TV-m, amihez 3 eszközöm van csatlakoztatva HDMI-n keresztül. Egy Xbox, egy PC és egy Amazon FireTV.
Nézegettem a kézikönyvet de nem tudok rájönni melyik lenne a legjobb csatlakozási módja a hangprojektornak a TV-hez. A TV-n adást nem szoktunk nézni, csak Plexen, Netflixen, Youtubeon videókat, illetve a Fire TV-n.
Ha simán az optikai kábellel összekötöm a TV-vel akkor kitudom hozni a maximális eredményt belőle? Gondoltam hogy a FireTV-t rádugom a HDMI-re a projektoron, de akkor mi lesz a többi eszközzel, mindig dugdossam ki meg be?Előre is köszi a választ!
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni,Jbl 5.1-el kapcsolatban.
Este megneztem egy filmet,aztan a hangsugarzokat visszatettem a helyukre toltore.
Ma reggel kapcsolom be a tv-t,es hang az sehol
Atneztem mar mindent,bar nem igazan tudom,hogy mit is kellene meg neznem,mert az este meg tokeletesen mukodott minden.Raaltam a telefonommal,es megprobaltam zenet lejatszani,ami muxik is BT-n keresztul (amugy most probaltam ki eloszor a BT-t)
Van valakinek valami otlete,hogy mi lehet a gond?Tv beallitasait is atneztem,es minden ugy van,ahogy volt is,mikor meg mukodott a cucc... -
oszy
veterán
Egy olcsóbb kategóriájú hangprojektort keresek. Ez megfelelő lehet?
JBL Bar Studio 2.0
Van házimozim, ez csak egy kiegészítés lenne a tv-hez. -
törölt tag
válasz
gertitorpe #7902 üzenetére
Úgy bizony. Viszont egy jó sztereo rendszeren hallgatva brutál jó "ál" surround hatása van ezeknek a videóknak. Egy Atmos Demonál még a fejed felül is hallasz hangot,ha jó a helyiség akusztikája.
https://www.youtube.com/watch?v=Dixo9IGwCCE&t=240s
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari