- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
7200 - 7101
22496 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marko_
tag
Szia! Ha csak szinkronnal nézel filmeket, akkor kb. mindegy melyiket veszed. Ha inkább eredeti nyelven, akkor van értelme atmos képes soundbarnak, még ha a fentről jövő hangok nem is jönnek át igazán.
A HD hangsávok jóval szebben szólnak, mint a DD és a DTS. A JBL nem kezeli a HD hangsávokat, a többi igen.
Viszont a hátsó hangdobozok sokat adnak a mozi élményhez.
Amúgy egy 12m2-es szobába kb mindegyik túl nagy teljesítményű, igaz kis hangerőn is üzemelhetnek. :)
Nekem a q90r egy 17m2-es szobában van, de jó forrással a harmadánál még szerintem nem hangosítottam feljebb, így is brutál hangja van. A mélynyomót is majdnem minimumra kell vegyem, hogy ne legyen túl tolva. :) -
brooster
csendes tag
Szia gertitorpe!
Köszönöm szépen a részletes választ. Nagyon sokat vittél előre a döntéshez. Nem akartam a kérdéseimmel irányítani, így külön örülök annak, amit írtál. Pont ez volt a fejemben, hogy 3.1.2 + hátsó hangfalak talán jobb döntésnek ígérkeznek surround szempontból, mint a “sima” 5.1.2. hátsó hangfalak nélkül. Nekünk egyik oldalon teraszajtó van függönnyel, a másikon két ajtó más helyiségekhez, szóval ha nyitva van/lenne bármelyik, meg alapból is, elképzelni nem tudom, hogy a “visszapattanó” virtual surroundból mi jönne át a végén. Valószínűleg nem sok extra...
(ha rosszul gondolom, szóljatok, de most ezt látom logikusnak).Így viszont a végső döntéshez már csak két eldöntendő kérdésem maradt:
-Q80r+hátsó hangfalak, ergo “7.1.2” adna-e bármi pluszt szerinted/szerintetek a Q70r+hátsó hangfalakhoz “5.1.2”-höz képest? Megéri-e a plusz kb. 40eFt-ot ez a sztori, vagy totál felejtő?
-És végén a márka: én is olvastam, hogy a Samsung tesztek és vélemények alapján jobban teljesít. Viszont a tv-m LG Oled B6, amihez azt gondolnám “kompatibilisebb” lenne (a fentiek függvényében) vagy egy LG SL8Y + rear kit vagy LG SL9Y + rear kit. Számít a márka egyezőség vagy nyugodt szívvel mehet a Samsung, nem származik ebből hátrány?Még egyszer köszi a gyors segítséget!
Üdv:
brooster -
brooster
csendes tag
Szia Snoop27!
Nagyon köszönöm a válaszodat. Igen, sokáig szemeztem vele, végül csak az Atmos hiánya miatt engedtem el. Aztán persze, ha a fenti első kérdésemre az a válasz, hogy nem hallanám ki az Atmos hatást, mivel falnál ülök, lehet, hogy rosszul teszem. Valóban egy kiváló bar, majd számolj be róla lszi, én a magam részéről kifejezetten kiváncsi lennék rá
-
benvolio
őstag
A Samu HW R550 most BF-kor 60-ért elérhető, talán ez jó ennyiért, de nem ismerem.
-
hematoma1
senior tag
Köszi.
-
pauliboy23
senior tag
-
hematoma1
senior tag
Lg SJ4 milyen hangminőségre? A tv-én a sztárban sztárt néztük és elég pocsék az Lg tv hangja.
-
hematoma1
senior tag
köszönöm.
-
pauliboy23
senior tag
-
hematoma1
senior tag
A két LG közül melyik.Mert blikkre veszem meg.Már a párom megkérdezte hogy biztos hogy jobb lesz a hang mind a tv-é.
-
pauliboy23
senior tag
-
hematoma1
senior tag
Köszi.Érdemes arra törekedni hogy a ARC-és legyen?
-
pauliboy23
senior tag
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.Kb 50000 ft-ért szeretnék venni egy LG tv-hez Hangprojektort.Filmnézés néha zene és PS4 játékhoz.Milyet tudnátok ajánlani?
-
gertitorpe
tag
Nekem Q90R van, előtte erősítő + 5.1 volt.
A sorround "érzéshez" szerintem a hátsó két hangfal a legfontosabb és egyben elengedhetetle.
Az összes 3.1.2, oldalirányba szóló hangfalak, satöbbi mind egy kicsit a fából vaskarika haljlítást próbálja megvalósítani hogy anélkül szórjon körbe hanggal hogy hátra/oldalra is hangfalakat tennél. Szerintem ez még egy "tökéletes" geometriájú szobában sem egyszerűen megvalósítható.Az atmos-t még nem nagyon hallottam ki, szerintem az igazi élményt akkor kapod meg ha a plafonra fúrkálsz fel hangfalakat de az már messze nem a soundbar kategória. De lehet hogy csak film trackje nem tartalmazott fenti hangokat. Őszintén nem tudom...
Én valahogy így tenném sorba az érték arányokat
Q90R > 3.1 soudbar + 2 hátsóv hangfal > bármilyen virtuális térhangzás, beleértve a Q80R-t isAz Samsung barokat jobban értékelik mint az LG-t ha utánaolvasol. Plusz Q80-Q90-nek eARC HDMI-je van, ami kiszűr pár problémát mint a Lyp sync vagy az egy távirányítós hangvezérlés korábbi gyerekbetegségei. Utóbbit csak sejtem hogy releváns

-
Snoop27
őstag
-
brooster
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek, mert eléggé elvesztem a soundbarok világában, mindamellett, hogy rengeteget olvasgattam róluk magyar és külföldi oldalakon egyaránt.
Adott egy kis (12m2-es) hálószoba, ami kisgyerekek miatt most gyakorlatilag az egyedüli "mozi" szobaként funkcionál, amikor már mindenki alszik
. Emiatt nem is keresek most a nappaliba soundbart. A hálószobában az ágy közvetlenül falra van tolva, a fejrésznél mindkét oldalon kis hálószoba komód van, amire akár hátsó hangfalak is helyezhetők. Értelemszerűen szemben lévő oldalon van a tv a falon, ami alá szintén a falra szeretnék soundbar-t vásárolni, de persze itt kis lebegőpolcos megoldást is el tudok képzelni.És akkor hol akadtam el? Nagyon megköszönöm, ha az alábbiakra válaszokkal tudnátok segíteni (ha pedig már felmerültek ezek a kérdések, akkor tényleg elnézést, de nem volt időm végigmenni az előzményeken):
- Ha jelen esetben a hátsó falnál ülünk, egyáltalán érdemes-e Dolby Atmos soundbarban gondolkodni? Van-e érzékelhető különbség az Atmos és nem Atmos hangzás között ilyen esetben. Ezt tényleg csak azért kérdezem, mert falnál ülünk, tehát a hátunk mögé vagy fölénk nem tudunk hangfalat tenni.
Ha a soundbar Atmos hatása érzékelhető, akkor a Samsung és LG soundbarok esetében is 3-3 opciót néztem: HW-q70-80-90r; és SL8-9-10y.
- És akkor a legnagyobb dilemma. Kicsi a szoba és a hangerő sem kritikus szempont (nem fogjuk "bömböltetni"
) így nyilván nem szeretnék indokolatlan összeget költeni soundbar-ra, ha alapvetően nem is lenne lehetőségem a különbségeket kihallani. Ha jól tudom, akkor egyedül a Samsung HW-Q90R-nek van hátsó upfiring hangfala. Ebből szerintetek észlelhető lenne bármi az én esetemben?
Ha nem, akkor a 6-ból 1-gyel szűkült a kör... Nyilván, ha az atmos hatást se hallható ki ilyen esetben, akkor teljesen más irányba kezdek el nézelődni, de feltételezzük, hogy igen
- A másik dilemmám: a 3.1.2. vs. 5.1.2. közötti különbség észlelhető egyáltalán a fent leírt adottságok mellett?
- Érdemes-e esetleg kiegészítő hátsó hangszóró szettben (is) gondolkodni? (Úgy láttam mind az LG-nek, mind a Samsungnak van ilyen, de értem és tudom, hogy ezek egyike sem a Q90R-hez adott upfiring rear kit, hanem sima hátsó hangszórók)Összességében én a Q80R-rel szemezek a legjobban, de érdekesnek tartom a Q70R + hátsó hangfalszett kombót is, mivel tudtommal a Q70R-ben nincs oldalra irányított hangszóró pár a soundbaron, így tesztek alapján nincs meg a Q80R-hez hasonló sourround élmény. Kérdés, megoldja-e ezt a két hátsó hangfal a sourround élményt?
Még nyilván lenne számos kérdésem, de ezekre, ha választ kapnék, akkor sokkal könnyebb lenne a választás. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
brooster -
törölt tag
-
peti85
senior tag
Nekem a "sima" 3.1 van, nem az SR (később még lehet hogy bővítem majd). Egy kb. 4x4m-es szobában van. Szerintem nagyon szép hangja van, még zenére is nyugodtan használható, de nyilván azért arra van jobb. Alacsonyabb hangerőn is kellő dinamika van benne. Én szeretem a basszust, a mély hangokat, de ez az első hangcuccom amin nem hogy nem emeltem meg a basszust, hanem "-1"-re vettem. De lehet még lejjebb is vinni ha valaki nem szeretni. Egyetlen problémám, hogy alacsonyabb hangerőn is viszonylag hangos, a némítás előtt nem lehet finoman belőni a hangerőt, de még nem tisztázott, hogy ezt a soundbar vagy a TV okozza.
Itteni vélemények alapján választottam, mert meghallgatni nem volt lehetőségem, de egyáltalán nem bántam meg. A viszonylag magasabb elvárásaimat is simán megugrotta. Szolgáltatásokban is nagyon sokoldalú (3 HDMI, optika, BT, 3,5 jack, WiFi, ethernet, ChromeCast audio). -
törölt tag
-
szasza0608
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbálom még egyszer:
A soundbar össze van kötve a tv-vel hdmi arc-on és a hang le illetve fel is megakad random módon a tv távirányítóval. A soundbar távval viszont továb megy. Lekapcsolas felkapcsolás szintén működik akkor is ha megakad, tehát kommunikál. A legfrisebb szoftver van mindkettőn. Tv: sony xf9005, soundbar: samsung hw-j450. Valakinek vmi tipp esetleg? -
peti85
senior tag
Nekem Polk MagniFi MAX van. HDMI CEC képes eszköz felébreszti és a bemenetet is arra állítja, illetve az optikai portot is figyeli készenlétben és ha oda érkezik jel, akkor arra is átvált automatikusan. Van még egy nagyon jó funkció benne, hogy képes idegen (tv, box,...) távirányító jeleinek megtanulására, így ha esetleg nem tudja a HDMI CEC-et az eszköz amit rá akarsz kötni, akkor annak távirányítójának a bekapcsoló gombjának infra jelét rátaníthatod arra a HDMI bemenetre amire rákötötted. De ez sajnos nem minden eszközzel működik. A UPC CISCO STB távirányítójának bekapcsoló jelét sajnos nem tudja megtanulni, de a hangerőállító és némító gombokat igen, így azt optikán kötöttem be és így használhatom a STB távirányítóját. A soundbaré a fiókban pihen, mert csak az első behangoláskor volt rá szükség.
-
pauliboy23
senior tag
-
benyo513
tag
-
stilo18
addikt
Lehet a Magnat SBW 200 helyett egy 250-et veszek inkább.
Most egy Samsung MU8002 - vel lesz össze kötve, pár hónap múlva meg egy LG C9-el.
Ezek a soundbarok támogatják a DTS hangot?
Nem találtam róla infót, kerestem pedig..
-
benyo513
tag
Sziasztok!
Amennyiben nincs helyem egy mélynyomóra a soundbar mellett, mit ajánlanátok 50ezer forintig bezárólag? 85-90 százalékban zenére kellene -
Marko_
tag
-
atys76
csendes tag
Holnap jön meg a Harman/Kardon Enchant 1300 soundbar, kiváncsian várom, milyen hangja lesz
-
Marko_
tag
Jaja, közben ránéztem árukeresőn, több helyen is ennyiért nyomják.
-
b4lukapitany
tag
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok! Nappaliba, projektorhoz vennék hangprojektort, jelenleg egy Polk audio Magnifi MAX SR a kiszemelt. Mennyire gond, ha csak a vászon fölé tudom elhelyezni (motoros, plafonról lejövő vászon van, alá nem tudom rakni)? A hangot nagyon szétveri? Illetve úgy általánosságban kérdezve: minden hangprojektor bekapcsol magától, ha a hdmi inputon bemeneti jelet kap? A Philips HTL9100-as ilyen most, de nem tudom, hogy ez ennek a feature csak, vagy by default mindegyik ilyen?
-
stilo18
addikt
-
Marko_
tag
-
peti85
senior tag
-
pauliboy23
senior tag
-
stilo18
addikt
-
szasza0608
csendes tag
Sziasztok!
Olyan probléma merült fel, hogy hdmi-vel összekötöttem a tv-t a soundbarral és a hangerő állítása a tv távirányítójával mindig megakad random módon. Lefele is és felfele is megakad. A soundbar távirányítójával viszont tovább lehet vinni. Tv: Sony kd55xf9005, soundbar: samsung hw-j450.
-
maestro87
őstag
Én nem látok sehol ilyen beállítást. Abban az esetben ha tényleg késik, akkor sima HDMI-n is össze lehet kötni a soundbar-ral vagy HDMI ARC kell (mert ugye az sincs a tévén)?
-
pauliboy23
senior tag
-
maestro87
őstag
Ezt a beállítások között kellene keresni? Mert ilyet én nem találtam.
-
pauliboy23
senior tag
-
maestro87
őstag
TV: LG 32LV3550-ZB
Soundbar még nincs. Nem tudom melyiket kellene, de nem akarom külön kapcsolgatni, meg hangerőt állítgatni.
Jut eszembe, HiFi-men van optikai bemenet, azzal majd kipróbálom, hogy csúszik-e a hang. -
Draken
őstag
Ha ilyen kategóriában nézelődsz, akkor tényleg ott van a már említett samu széria, ill ysp-2700 vagy polk max sr 5.1
-
Capt.Obvius
aktív tag
-
stilo18
addikt
-
pauliboy23
senior tag
-
maestro87
őstag
Ha nincs a tévémen HDMI ARC csatlakozó, attól még lehetne állítani a tv távirányítójával a hangerőt egy HDMI csatlakozós soundbar-on? A hang nyilván optikán menne. Bár erős a gyanúm, hogy a tévénk optikai kimenetén késik a hang.
Ez lehetséges? Egy ilyen kütyüvel próbáltam a kimenetet egy APTX-es fülhallgató segítségével és nincs szinkronban a hang.
-
Angel2014
addikt
Komoly..nekem m450 van két wireless háttér sugarzóval ami 2.1 de a falat kiviszi és tökéletes a hangzása is a q60-70-80-és főleg a 90 nagyon jól szólnak.
-
szasza0608
csendes tag
-
törölt tag
Ennél a soundbarnál van jobb ajánlat 29.999Ft-ért?
SONY HT-SF150 -
törölt tag
HDMI-ARC?
-
szasza0608
csendes tag
Sziasztok!
Samsung soundbarom van es most vettem egy sony tv-t. A probléma az, hogy eddig (samsung tv-vel) tv forráson működött és a tv távirányítójával is lehetett szabályozni a hangot. Most viszont csak bt forráson lehet ezt megoldani, akkor viszont nem kapcsol be es ki a tvvel együtt. Optikain is össze van kötve, de úgy is két tévvezerlő kell hozzá. Vmi megoldás van erre?
-
Capt.Obvius
aktív tag
Srácok!
Milyen élmény a HW-Q80r soundbar? És milyen rajta zenét hallgatni?
Illetve próbált valaki harman enchant 1300-at?
Köszi a választ.
-
Marko_
tag
-
Angel2014
addikt
Kiírhatnák normálisan is ,mert így teljesen érthetetlen.
-
törölt tag
-
proly01
őstag
Adott egy LG C8 tv és egy LG SK8 soundbar. Egy 2.0 hdmi vel összekötve arc al használva. Jelzi valamiképpen a soundbar vagy a tv ha dolby atmos tartalmat kap? Külső vinyorol etetem 4k atmosos filmel de a tv és a sound bar is csak annyit ír dolby audio. A DTS t es a stereot viszont külön jelzi. Ezért gondolom hogy az atmost is kéne,vagy nem?
-
zexor
csendes tag
-
ForRedGlory
félisten
-
Angel2014
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Ennél a soundbarnál van jobb ajánlat 29.999Ft-ért?
-
Angel2014
addikt
-
zexor
csendes tag
Egy Panasonic HTB510-el szerzett tapasztalat alapján kérdezem, hogy mennyire általános a soundbaroknál a mélynyomó elhallgatása egy idő után relatíve alacsonyabb hangerőn (1/3)? Mert nálam ez történik 10-30 perc után. Aztán ha jól felhangosítom ismét megszólal a mély. Majd visszahalkítom hallgatható szintre és egy idő után újra elhallgat. Vezeték nélküli a mélynyomó, a kapcsolata rendben, nem ezzel van a baj.
-
ForRedGlory
félisten
Nekem LG 55C8 és Samsung Q90R mellett siman lehet irányítani a hangot a tv irányítójával is. Előtte Samsung J355 volt (ott optikával), annal sem volt gond.
-
törölt tag
Még egy kérdés:
JBL Bar 5.1 vagy a Sony HT-ZF9 vagy a POLK AUDIO MAGNIFI MAX ???
Köszi -
törölt tag
Vagy esetleg ezt?
Sony HT-ZF9 -
törölt tag
JBL BAR 5.1 4K UHD 5.1
Hol láttuk a legolcsóbban? -
Zolom89
senior tag
Lg tv kell hozza soundbar lehet Samsung, Sony, stb
-
pauliboy23
senior tag
-
törölt tag
Üdv
Szeretnék egy soundbart
kb 500-600 euroig gondolkozok maximum.
A boltban a mai napon egy JBl 5.1 soundbart halgattam meg, Bt csatlakozáson a monkey dance számot, valamiért a basszus akadozva ment amikor szólt a vége a baszzusnak mintha leharapnák.
Meghalgattam ugyan itt ugyan ezt a számot egy jbl 5.1 baron (az uj 5.1 jbl en ) itt szépen szólt az egész ahogy szólni kellene normálisan.
Mi lehetett az első esetben a probléma? Illetve van más kaliberű soundbar amit tudnátok ajánlani? -
peti85
senior tag
Optikán összekötve tudtommal csak LG és LG eszközök között működik a hangerő vezérlés TV távirányítójával, azt hiszem LG Sound Sync a funkció neve. Amúgy marad a külön távirányító (vagy egy univerzális tanítható) ha a soundbar nem tudja megtanulni a TV távirányítójának jeleit.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Az "SK" sorozat 2018-as, az "SL" sorozat pedig 2019-es modellek.
Az SK sorozatból ha jól emlékszek csak az SK10Y készült a Meridian Audio közreműködésével, az SL sorozatból pedig már az SL8Y is Meridian Audios darab. Az SL8Y 2019/2020-as év EISA legjobb soundbar díját nyerte el.
A többi már meghallgatás kérdése. -
Hurkaleves
őstag
-
proly01
őstag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni?
Mi A különbség az LG SK8 és SL8 Y között? Melyik lenne jobb vétel?
Köszönöm!
-
peti85
senior tag
Nem feltétlen igaz hogy csak HDMI ARC-vel működik a CEC vezérlés. Nekem a #7050-ben leírt összeállításban is működik a soundbar hangjának vezérlése CEC-en keresztül egy régi, ARC-ot nem tudó TV-vel. De ez már tényleg zsákbamacska. Sok soundbar képes a távirányító infra jeleit is megtanulni, így még CEC vezérlésre sincs feltétlen szükség.
-
hcl
titán
Az a baj, hogy születésnapra akarja adni az asszony :S A célszemély meg 140km-re van.
Akkor másképp kérdezem : 50 ezerig (lehet több is) melyik a legkevésbé szar? (Más is adhat tippeket
)
Mondjuk nekem majd' mind az, mert borzalmas drága 3 hangszóró + egy D erősítőért egy műanyag dobozban még az 50 is, magam meg ezt max. akkor gondolom értelmes megoldásnak, ha csak a TV alá lehet feltenni, mert máshogy nem jön ki - minden más esetben sztereó hangfalakat preferálnék. De az van, hogy ki lett találva, hogy após ilyet kap, tehát ilyet kell venni
Tök jó, mert én meg az audio dolgokhoz valami keveset konyítok
A BT-s tesztelés tudom, hogy semmit nem írt (elhangzott itt korábban is, csak hogy kerültem oda? Meló után jaj menjünk el hangprojektort nézni. Se káblosz nem votl nálam, se normális zene a telón... Ma voltam kábellel hallgatózni, de attól még a MM maradt... Ami eddig versenyben van, az a HT-S350, HW-R450, ilyesmik .
-
flatline#2
tag
No összeraktam a Yamaha YAS 207-t. Egy pár szót ejtenék róla:
Ebben lesznek mások számára egyértelmű, amatőrnek mondható dolgok, de mivel először raktam össze ilyet számomra újdonság volt.Egyrészt a hangerő szabályozás sima ügy TV műsor esetén. TV és a bar a hozzá kapott optikai kábellel van összekötve, a box pedig hdmi-vel megy a TV-be, ha a soundbart belövöd egy adott hangra, akkor magának az adásnak a hangerejét vezérelhetem a box távirányítójával, így ha csak TV-t akarok nézni, akkor a box távkapcs elég mindenre.
Apámnak, aki majd végül napi szinten használni fogja különösen tetszik, hogy a kijelzősort a soundbaron teljesen ki lehet kapcsolni, így működik, mégsem világít, illetve ha kikapcsolod a soundbart, akkor ugyanúgy nem világít rajta semmi, stand by sem.
Meg kell jegyeznem, hogy aki szinte csak a TV műsor hangzását akarja feljavítani, annak valószínű elég egy olcsóbb darab is. Ez nem a soundbar hibája, hanem a TV adás minősége miatt van és bár nincs a különböző soundbarok között összehasonlítási alapom, de ilyen célra én biztos nem szánnék pár 10ezer forintnál többet.
Film és zene terén még annyira nem lett tesztelve, de már egy sima rádió is sokkal jobban szól a TV műsornál, ezt azért próbáltuk.
Maga a beüzemelés nagyon gyorsan és egyszerűen ment, a sub kérdés nélkül csatlakozott. App-ot is lehet hozzá szerezni, de semmi extra nincs benne, de ha valaki telefonról akarja vezérelni a cuccot nem akadály, bár nem kap több lehetőséget, mint a távirányítóval. -
ForRedGlory
félisten
-
Roli94
csendes tag
Arc ,earc a kettő miben különbözik?Vagy ugyanaz?
-
Hurkaleves
őstag
Hali! Ahogy picit visszább írtam már, nekem egy noname TV-vel tökéletesen működik a Q60R!
Igazából tök mindegy milyen TV-t raksz alá, a CEC funkciót meg kb mindegyik tudja csak egy két gyártó másképp nevzte el. (ezzel tudod a TV távirányítójával szabályozni a bar hangerejét is, de csak ha HDMI ARC-vel van összekötve, optikaival nem működik illetve az adptive sound sem) -
Meridani
tag
Sziasztok!
Nézegetem most itt a bf alkalmával a soundbarokat és van pár ami megtetszett.
Denon DHT-S316 60k HUF
Samsung HW-R550/EN 65k HUF
LG SL5Y 70k HUF
Főleg a denonról érdekelne vélemény mert azzal még nem találkoztam itt a topicban. Vagy árban inkább a denon fele mi az ami jó lenne? RU7102 samsung tv-hez, főleg filmek és esetleg ps4-hez.
Köszi! -
Roli94
csendes tag
Valaki külső merevlemezről szokott filmett nézni.Ha azon van egy mkv fájl ami 5.1 hanggal rendelkezik.Megfog szólalni 5.1-ben, illetve hogy kell csatlakoztatni hogy,megfelelően működjön?
-
noaa
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Sony Bravia KD-55XF7596 TV. Ehhez szeretnék venni egy hangprojektort.
A szoba, amiben a TV van kb 4x4 méteres. Leginkább filmnézéshez használnám.
A keret kb 100k.
Tudnátok pár modellt ajánlani, mert nagyon nem mozgok otthon a témában.
Visszaolvastam pár oldalt a fórumon és a Samsung HW-Q60R-t ajánlották páran, ez kompatibilis lehet a TV-mmel? Hogyan lehet ezt egyáltalán megállapítani?Köszi!
-
Hurkaleves
őstag
Ilyenkor a box-nak is tudnia kéne a CEC módot? Mert ha a TV tudja akkor a TV irányítójával állítható a bar hangereje is. Nálam most így van.
-
flatline#2
tag
Hogy lehetne úgy összekötni egy Yamaha YAS 207 soundbart egy LG tv-vel és egy kis boxszal ami T-homeos, hogy az amúgy is használt box távirányítójával lehessen hangerőt szabályozni?
-
Snoop27
őstag
Berendeltem egy JBL Bar 5.1-est, remélem nem fogom megbánni.
-
Hurkaleves
őstag
-
Sbbubu
csendes tag
A Sony ht-rt3 azt semmiképp
-
gertitorpe
tag
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Régi házimozimat szeretném leváltani egy soundbarral vagy egy újabb házimozival, mert semmilyen digitális bemenete nincs a réginek.

Hely az nem sok van a szobában, még a két első hangszóró elhelyezése is problémás, mert kb. csak közvetlenül a tv mellett, alatt van hely. Így lehet inkább csak soundbar kellene.
A Blitzwolf BW-SDB2-vel szemezek már egy ideje, mert ez lenne a legolcsóbb megoldás, csak nem tudom, hogy itthon kapható-e jobb alternatíva. Viszont mélynyomóval már nem olyan olcsó és jelenleg nem is kapható.
Vagy hasonló 5.1-es hangprojektorban gondolkozom még mint amilyen a Sony HT-RT3. Erről esetleg van tapasztalat? Jobban szólhat mint egy 2.1-es soundbar?
Bár a műszaki adatok szerint DTS-t nem támogat. DTS hangsáv esetén akkor nem is szólal meg, vagy hogy van ez? -
stilo18
addikt
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy 50k - s árkategóriában jobban járok egy sztereó, aktív hangfalpárral vagy nézzek valami sounbart?
Köszönöm szépen előre is
-
b4lukapitany
tag
-
power750z
csendes tag
gertitorpe!
Ha ilyen ismeretid vannak, akkor kérdezném tőlled, hogy a Sony HT-RT3 5.1, vagy a Sony HT-RT4 mennyire jó vétel házimozira egy 2019-es lg tv mellé?
A válaszodat előre is köszönöm!
-
gertitorpe
tag
Kompatibilitás: Ha 2019-es LG-d van, akkor pont hogy a Samsung q90 soundbar a jobb választás mert azon már eARC HDMI port van.
Adaptive sound: bármin működik (kivéve ha Dolby Atmos a hang). Én egyébként kikapcsoltam.
SL10Y-nek nincsenek hátsó hangfalai. Sokan arra panaszkodnak (az interneten) hogy a beszéd nehezen érthető rajta, még azután is hogy az LG kiadott valami patchet rá.Pozícióból beszélek és elég sok időt eltöltöttem azzal hogy a Soundbarokat nézegettem. A mai piacon 1000 euró körül szerintem a q90 messze a legjobb választás házimozi soundbarnak, amin még a zenehallgatás is élmény. Nagyon elégedett vagyok, azért próbálom másnak is ezt ajánlani. Én a Samsung akció alatt vettem 280e-ért a mediában. Hozzátartozik hogy türelmes voltam és vártam pár hónapot az akcióig.
A Yamahákra esküsznek még sokan itt a topicban. Azok talán még drágábbak és egy kicsit más a koncepció. Korábban megkérdeztem a threadben mitől különleges egy Yamaha barés nagyon érthetően elmagyarázták.
-
b4lukapitany
tag
Román emagon a Samsung HW-R450 2.1 399 lei volt. Az 28.000 ft kb. A magyar nem árusítja ezt a típust úgy látom, de szerintem jövőhéten várható valami hasonló deal.
-
CsaBBeN
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Házimozi vásárlása előtt állok. Két kiszemelt van: egyik egy
Sony HT-RT4 5.1 hangprojektor és egy Logitech z906.
Első sorban 1080p és 4k-s mozikra használnám. Árban most mind a két rendszer 70k körül mozog.
Melyik lenne a jobb választás?
Esetleg valami más? Lényeg, hogy 5.1 legyen. A büdzsé 120k!
Előre is köszi! -
Roli94
csendes tag
Köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7200 - 7101
22496 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5128, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ha rosszul gondolom, szóljatok, de most ezt látom logikusnak).

) így nyilván nem szeretnék indokolatlan összeget költeni soundbar-ra, ha alapvetően nem is lenne lehetőségem a különbségeket kihallani. Ha jól tudom, akkor egyedül a Samsung HW-Q90R-nek van hátsó upfiring hangfala. Ebből szerintetek észlelhető lenne bármi az én esetemben?