Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Valami 5.1 hangprojektor rendszer vásárlását tervezem hálóba, de mivel szabálytalan alakú a szoba (beraktam a képet, piros körök a fejünk, csík a tévé) ezért nem tudom megéri-e? Hozza majd az elvárt hangzást? Főleg szinkronos filmeket nézek AC3 5.1 vagy DTS sávokkal, nem akarok 7.1-es rendszerbe beruházni aranyáron tekintve hogy mégiscsak hálószobáról van szó meg csak angol hangsávok vannak ilyen minőségben és jó darabig nem is várható magyar.
Valami pontos típus javaslat? A hátsó hangfalak vezeték nélküliek legyenek mert oda nem tudom szépen elvezetni a kábeleket, de áram van ott is. Mivel kössem össze a rendszert egy Himedia Q5 Pro-val, optikai kábel vagy HDMI? Inkább az optikai felé hajlanék tekintve hogy a 4K 60Hz-et nem sok rendszer engedi át ami nem többszázezer forint.
Köszi a tanácsokat előre is!
-
törölt tag
A képet nem tette be...
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/06/617253_gkk9pwzp6zrjwpfh_halo_alaprajz.png
-
törölt tag
Nézem, de kicsit drágállom a 200k-t egy 13nm-es hálószobába ahol főleg esténként nézünk filmet. Nem hangerő kell nekem, hanem hangminőség és térhatás. A két hátsó hangszóró 50cm és 1 m-re lenne a fejünktől.. a gyerekszoba és a háló között csak egy gardróbszoba van.
Valami ilyesmikre gondoltam:
Kis hangszórók amik falra szerelhetőek (nem álló!), lehetőleg látható erősítő sem kell csakhttps://edigital.hu/hazimozi-rendszer/panasonic-sc-btt405eg9-3d-smart-bluray-hazimozi-rendszer-p299404
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-bdve-2100-5-1-blu-ray-h%C3%A1zimozi-szett-1112337.htmlVagy ezek nagyon trék? Nem ugyanazt várom tőlük mint a JBL-től..
-
törölt tag
Valóban kábelezni kell ezeket de az első három sima ügy mert a tv alá kerülnének sorban pár centire, csak a hátsók macerák mert akkor le kell szednem a parketta szélén a szegélyt pár méteren. Nem nagy ügy de jobb lett volna elkerülni.
Ez az akkus JBL megoldás nem szimpi, nem hiszem hogy X év távlatában az akkukkal ne lenne gond és rakosgatni kell őket töltőre fel, le. Áram van a hátsó hangszóróknál csak az adatot kellene vezeték nélkül átvinni.
Amúgy szerinted jók lennének egy hálóba amiket linkeltem vagy 80-ért inkább ne vegyek ilyet mert sz@rt se érnek és azért a 80 is sok..?
-
törölt tag
És ez?? 135ezerért...
https://extremeaudio.hu/onkyo-ht-s3800-51-hazimozi-szett-fekete-10695
HDMI a 4K / 60Hz, Audió streaming Bluetooth-on keresztül, Dolby® TrueHD és DTS-HD Master Audio ™ dekódolása, ARC
Csak az a b@szott nagy erősítő ne lenne...vagy kisebb lenne. Nem tudom hová tenni..
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #6078 üzenetére
Őszintén szólva pénz lenne a 200 kilósra is, de aránytalanul drágának találom egy 400e-es OLEd tévé és egy 50 ezres 4K media lejátszó mellé! Pár hangszóró azért nem ugyanaz mint az OLED amit egy gyártó tud jelenleg legyártani! Illetve a kép is fontosabb mint a hang... egyébként meglepően jó hangja van a tévének!!
Ha lennének 7.1 magyar szinkronok, meg TrueHD és DTS-HD és társai akkor talán, de nincs! AC3 DTS 5.1 ez a max, ezért erre lövök!
-
törölt tag
válasz Gaben92 #6083 üzenetére
Hát nem tudom.... egy FHD tévé után egy UHD OLED az többszörös kategória ugrás. Egy Dolby Atmos képes tévé után egy 3.1-es hangprojektor is biztos előrelépés de akkor hogy +200k adjak érte??? Főleg egy hálóba??
Amúgy emagon 179.900 pénz most! Mondj valamit róla? Mit tud?
Mi van a DTS-HD MA 5.1 hangsávoknál a filmeken? TrueHD ATMOS 7.1? -
törölt tag
válasz Gaben92 #6087 üzenetére
Őszintén szólva sima tévézéshez a beépített hangszórói is jók a tévémnek (amúgy semmi tévé műsort nem nézek) Biztos sokkal szebben szólna egy külön 3.1 rendszer mellette ez nem kérfés, de én max 15-ös hangerőn hallgatom egy totál zajmentes hálószobában legtöbbször este amikor alszik a gyerek... erre nem fizetek ki +100ezret sem.
Nekem pont a mozi "élményre" kellene 5.1 a térhatás miatt, azt sem hangosan! Nem mindenesként szeretném használni egy nappaliban tévére, sztereóra, filmre, sorozatra. Szinte csak mozifilmeket nézek rajta, néha sorozatokat. A háló szabálytalan alakja miatt gondolkodtam van-e értelme 5.1-re gyúrni vagy maradjak a 3.1-nél mint te és akkor semmi macera nincs a kábelezéssel. Hmmm..
Nem tudom mi a gond az emaggal, de én mindent ott rendelek szinte (esetleg edigital és Media Markt) mert árban ők a legjobbak legtöbbször. Soha semmi gond nem volt még pedig rengeteg és drága dolgot rendeltem már tőlük. A csomagot ki lehet bontani fizetés előtt.
-
törölt tag
válasz #80977664 #6090 üzenetére
Ránéztem most a ht-st5000-re amit írtál, minő meglepő emagon 350e mindenhol máshol 400-tól indul felfelé!
https://hangprojektor.arukereso.hu/sony/ht-st5000-7-1-2-p366204411/
Egyébként lehet nekem is ilyesmi rendszerben kellene gondolkodnom a szabálytalan szobaalak miatt, plusz a tévé sem pont szemben van velem hanem egy 30fok balra. Lehet el kellene mennem kipróbálni valamelyik boltba mit tud...
-
törölt tag
válasz Gaben92 #6092 üzenetére
Akkor imádkozom, hogy semmi ne legyen....
Amúgy 180e a ZF9 és a két hátsó meg 70e azaz 250-ből kijönne az 5.1.
Próbáltam keresni ilyen hasonló 3.1 rendszert ami kiegészíthető vezetéknélküli hátsókkal de nem találtam. Valami kisebb teljesítményű elég lenne nekem.. Ha kapásból tudsz ilyet megköszönném a típusát ha leírnád.
-
törölt tag
válasz Gaben92 #6096 üzenetére
Kezdek megbarátkozni a gondolattal... mondjuk én nem rakosgatnám hanem kapna két telefontöltőt egy kapcsolható hosszabítóval.
Azt írják 3000 kbps-ig tudja lejátszani a hangokat. Akkor ha ráengedek médialejátszóval 5.1 RAW-al egy ilyet:
Dolby Atmos Audio /24bit/ 4045 kbps 7.1 vagy TrueHD 5100 kbps
akkor mi lesz? Le sem játsza??
https://www.av-online.hu/hangfal/jbl-bar-51-soundbar-teszt_2322
-
törölt tag
válasz Gaben92 #6096 üzenetére
Na tegnap megnéztem élőben a JBL bar 5.1-et. Háááát... elégvékonyka és rövidecske darab 200ezerért... Öt centis hangszórókkal ezzel a súllyal nem tudom milyet szól, de attól tartok csalódás lesz az árához képest!
Azért elképesztó, hogy ennyi pénzért sincs "normális" hangrendszer... persze nézőpont kérdése kinek mi a sok pénz.
-
törölt tag
Nem lehetett meghallgatni, de amikor az eladó azzal kezdi hogy közép hangokat ne keressek majd benne akkor az elég kiábrándító... persze hazavihetném kipróbálni és elállok ha nem tetszik de ezt a kört megspórolnám magam nak és az üzletnek is!
Amúgy ezt ajánlotta:
https://hangprojektor.arukereso.hu/polk/magnifi-max-sr-5-1-p400024483/
230e MINDENHOL, WIFI-s hátsó hangszórók és mélyláda.
https://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Markak/POLK_AUDIO/SOUNDBARS/MAGNIFI_MAX_SR
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
"A fő egység, a nagy teljesítményű vezeték nélküli mélysugárzó és az SR1 Wireless háttérsugárzók magával ragadó hatását az 5.1 Dolby Digital és DTS valamint a Polk SDA® sorround technológia teszi egy őrületes teljes teret kitöltő hallgatási élménnyé."
nem térnek ki a DTS-HD és MA- részekre... hétfőn felhívom az importőrt. 230e-ért csúnya lenne a sima Dolby 5.1 és DTS 5.1... öt éve 25ezerért adtam el a Denon DTS erősítőmet 5.1 Denon hangfalakkal. Az is tudta ezt csak nem "soundbar" volt.
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #6128 üzenetére
"DTS-HD Master Audio – tömörítés nélküli, akár 8-csatornás (7.1), csatornánként 24 bit/96 kHz-es hangottartalmazó formátum, maximálisan 24,5 Mbit/másoderces sebességgel. Ha csak két csatornát (sztereó)
használ, lehetséges 24 bit/192 kHz-es hangátvitel is ebben a formátumban. Csak HDMI 1.3 (vagy újabb)
csatlakozón továbbítható. A HD DVD és Blu-ray lemezeken is használható. Valamennyi DTS-HD logós
eszköz képes feldolgozni ezt a formátumot, de a korábbi DTS-t ismerő eszközökön is megszólal, ilyenkor
azonban csak 1,5 Mbites, veszteségesen tömörített „magja" hallható. Ezt úgy oldották meg, hogy a DTS-HD
MA két adatfolyamot tartalmaz, amelyből az egyik a mag, a másik a pedig azt az információt tartalmazza,
amely a magból az eredeti hangzás veszteségmentes visszaállításához szükséges. DTS++ rövidítésként is
szerepel néhol.Szóval az hogy megszólal a DTS-HD Master Audio sáv az nem feltétlenül jelenti, hogy azt hallod EREDTIBEN! Azért meg nem adok ki 200-250ezer pénzt, hogy sima Dolby 5. vagy DTS 5.1-ben hallgassam... már bocsi!
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #6130 üzenetére
Mint írtam nekem egy 13nm -es hálóba kell a rendszer. Nem hangerő kell hanem hangminőség, nem kell lebontani a falakat, főleg nem hupogással. Itt nincsenek nagy távolságok mert 2,3méterre fekszek a tévétől. Nem akarok egy erősítőt nézegetni mert 1. nincs hova tennem 2. semmi nem indokolja a szükségességét. Van egy ágy meg két éjjeliszekrény a szobában + a tévé a falon a médialejátszóval. Nem akarok vezetékeket nézegtni ha nem muszáj... csak és kizárólag UHD filmekre kell a szett! TV adás ugyan van az összes HD tartalommal de minimálisat nézem azokat.
Erre a felhasználásra ha csak a Dolby 5.1 és DTS 5.1 lenne akkor vennék használtan/újan bármilyen közepes rendszert mert tízen X éve tudják ezeket (na jó a DTS-t nem mindegyik) de az biztos hogy nem két kilóba fájna... ha már adok érte 200-250ezret akkor meg hadd várjam el tőle legalább a HD / HD MA hangokat ha már az Atmos és DTS:X-et nem.... Mert qrvára ideges leszek ha ezek a sávok nem szólalnak meg, vagy csak a sztendert agyontömörített minőségben.
Ha irreális az elvárásom ennyi pénzért akkor én kérek elnézést és marad a TV beépített hangfala INGYEN ami amúgy nem rossz, sőt!
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #6133 üzenetére
Az a "gondom", hogy nem téglalap alakú a szoba és a tévé mellett egy nagy üvegportál van. Ezek együttese egy kissé megnehezíti a megfelelő hangfal elhelyezést!
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/06/617253_gkk9pwzp6zrjwpfh_halo_alaprajz.png
Mindegy. Picit még morfondírozok mi legyen, mindenesetre köszönöm mindenki hozzászólását és segítségét!
-
törölt tag
SONY HT-ZF9 hangprojektor MOST a Média Marktban 180e + hozzá a hátsók a 75 a Sony boltban az 255e... minél tovább nézegetem annál drágábbak felé tolódok! Fenébe...
De ez legalább MINDEN ma ismert formátumot tutira visz (remélhetőleg még sok-sok évig elég lesz)!! Hááát, egy gyenge pillanatomban lehet megrendelem! Inkább ez 255-ért és hibátlan mint 130-150-ért valami ami árnyéka ennek és a HD hangokat nem is játsza le rendesen!
Dolby® Digital, Dolby Digital Plus™, Dolby® TrueHD, Dolby Atmos®, Dolby® Dual mono, DTS®, DTS-HD High Resolution Audio™, DTS-HD Master Audio™, DTS-ES, DTS 96/24, DTS:X™, LPCM (2 cs. / 5.1 cs. / 7.1 cs,), DSD (2 cs. / 5.1 cs.)
-
törölt tag
"Egyelőre csak TV-vel használom optikai kábellel (ARC-ot nem tud a TV), de hamarosan az is cserére kerül. A lényeg, hogy semmilyen virtuális megoldás nem tudja pótolni a valódi 5.1-et."
És így is meg vagy vele elégedve? Tényleg jönnek felülről is hangok??? Tesztekben azt hallottam, hogy azért ez nem igazán működik ahogy állítják.
Pedig optikain nincsenek is HD hangok, csak sima 5.1 vagy DTS 5.1.... HDMI kell a totál éményhez! Szerencsére 4K/60P/YUV4:4:4-ban tudja!!!
HDMI-BEMENET
Dolby® Digital, Dolby Digital Plus™, Dolby® TrueHD, Dolby Atmos®, Dolby® Dual mono, DTS®, DTS-HD High Resolution Audio™, DTS-HD Master Audio™, DTS-ES, DTS 96/24, DTS:X™, LPCM (2 cs. / 5.1 cs. / 7.1 cs,), DSD (2 cs. / 5.1 cs.),OPTIKAI BEMENET
Dolby® Digital, Dolby® Dual mono, DTS®, LPCM 2 cs.https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-zf9
Nekem egy 13 nm hálóba kellene, gondolom te nagyobb szobában használod...
-
törölt tag
válasz BossBoss #6154 üzenetére
Ha nem hálóba kellene 13nm-re akkor meg is venném a "normális házimozit". Alapvetően nem pénz kérdése mert lenne rá csak azért ésszerűségi okok is vannak... Szóljatok le, de én egy négy kilós tévé mellé nem veszek 400-ért vagy még többért hangrendszert!
Műszaki cikkeknél azért az ár többé-kevésbé arányban áll a minőséggel mert ha nem akkor a piac kiárazza a terméket. Amikor a tévét vettem akkor is szembesültem ezzel mert a 270ezres sajnos nem tudja azt amit a 400ezres pedig mindkettő ugyanazt a tartalmat képes megjeleníteni és repült vissza a boltba. Nyilván nem másfélszer jobb a másfélszer drágább, de számottevően. Ugyanez a házimozira is érvényes. Lehet a 250ezres nem kétszer jobb mint a 125ezres, de annyival jobb hogy meghallom. Innét már csak a pénztárca dönti el megér-e ennyit neked/nekem az a plusz! Arról ne is beszéljünk, hogy egyéb feature-ök is vannak nem csak a hang, mint pl 4K HDR/60Hz HDMI támogatás, DLNA, wifi, stb. és igen az Atmos/DTS:X natív támogatás is ilyen akkor is ha nyilvánvalóan nem tudja teljesen visszaadni azt amit egy igazi Atmos rendszr adna 1M+-ért! Az olcsóbbon meg jó eséllyel sem fog szólalni... azért nem mindegy.
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #6160 üzenetére
Sikerült addig beszélgetni amíg a Média Markt visszavitte 200-ra 180-ról a Sony HT-ZF9 3.1 árát..
-
törölt tag
Sziasztok! Na ha már black Friday mondom ránézek van-e valami jó Soundbar ajánlat.
12 nm-es hálószobába kellene (szóval a hangerő nem fontos), 90% 4k/FHD mozifilmek, 10% tévé, zenét szinte sohasem.
Ezt a kettőt néztem vagy fél éve, most lejjebb van az áruk (főleg a JBL-é)
JBL BAR 5.1 SOUNDBAR - 169.999-ért
https://www.extremeaudio.hu/jbl-bar-51-soundbar-feketePolk Audio MagniFi Max SR 5.1 rendszer, vezeték nélküli háttérsugárzóval és mélyládával 199.990-ért
https://homemovie.hu/termek/polk-audio-magnifi-max-sr-5-1-rendszer-vezetek-nelkuli-hattersugarzoval-es-melyladaval/Szerintetek? A Polk szimpibb mert nem akkus, nem kell sz@rakodni töltögetéssel meg X év múlva nem döglik meg az akku. (jártam már más termékkel így, cserélni nem lehetett, kuka). Gondolom a 4K HDR10 átengedés alap mindkettőnél... Minőségre lehet jelentős különbség ami indokol 30ezer pénz extrát?
+Kérdés a végére: DTS-HD, TrueHD/Atmos sávoknál ad ki hangot? DTS-HD-nél gondolom a DTS Core hangot adja (kisebb bitráta) de mi a helyzet trueHD/Atmos sávoknál ?
Köszi előre is! Nem ártana ma megrendelni valamelyiket...
-
törölt tag
válasz szasza0608 #7222 üzenetére
Nálam például a hálóba kellene 5.1 rendszer, de nincs hely az erősítőnek (illetve a TV fölé tudnám gányolni ha muszáj mert a falon van a tv) és a kábelezéssel sem szeretnék bajlódni... Nem kell high-tech, hangerő sem, csak szépen szóljon.
-
törölt tag
válasz #46129152 #7228 üzenetére
Nem tudok dönteni.... mindkettő "túl nagy" teljesítményű egy 12nm hálószobába (nem nappali) és főként estefelé használnánk + gyerek is van akinek aludnia kellene. A két éjjeliszekrényen lennének a hátsó hangszórók... A TV meg kb 2,5 méterre előttem..
igazából pénz van rá, de nem szeretem kidobni ha nem muszáj de kisebb teljesítményűt nem találok sehol... fontos hogy vezetéknélküli legyen legalább a két hátsó hangfal (220V nem gond)!
Persze ha megveszem egyiket vissza tudom vinni ha nem tetszik, de ezt a kört lehetőleg kihagynám egyrészt macera miatt, másrész korrektség miatt...
-
törölt tag
válasz #46129152 #7234 üzenetére
Na, kezd kikristályosodni valami....
SAMSUNG HW-Q80R/EN 5.1.2 - 199.999 Ft és megy az atmos/DTS:x (OK, hogy nem ugyanaz mit a mennyezeti hangszóró de legalább kezeli a formátumot ha már 200ezer pénz...)
Mellé később még vehetek ha akarok Samsung SWA-9000S amitől elvileg 7.1 lesz (Hangszóró - 2 csatornás, 2x 80 W, hátsó vezeték nélküli hangszórók SoundBarhoz, kompatibilis a HW-MS Soundbarral) - 39.990 FT
Csak azt nem értem hogy akkor miért 300-350e Ft egy SAMSUNG HW-Q90R/EN 7.1.2 (a,i elvileg a fenti kettő egyben)
-
törölt tag
válasz #46129152 #7248 üzenetére
Ha tévézésre kell főleg neked akkor arra bőven jó lesz a sony szeritem!
Nálam fordítva van, 90% film. Ráadásul én fekve nézem (háló) miközven a tévé a falon van másfél méter magason (közepe) megdöntve lefelé megspékelve azzal, hogy nem pont szemben van hanem félig balra egy falon.
Igazából meg tudnám venni a Samsung HW-Q90R 7.1.4 hangprojektort is, de őszintén szólva brutál soknak tartom az árát az értékéhez képest, ugyanez igaz a lejjebb levő kategóriákra is. A JBL Bar 5.1 igaz csak 170ezer amit tud azért ez is sok szerintem... még jó hogy nem vettem meg fél éve 230e-ért amikor gondolkoztam egyen. Most levakarnám az arcomat hogy 170, de mint mondtam ez is sok szerintem.
Mindegy, kicsit tapogtok még, lehet megvárom a januárt mert akkor lesznek jó árak nem a mostan Black Friday parasztvakításon...
-
törölt tag
Na, ma meghallgattam a korábbi jelölteket és a JBL 5.1 bar kiesett a maga 170ezrével (alapvetően nem az ára miatt).
Két verzió között vacilálok:
1. Samsung HW-Q70R 3.1.2 + SWA-9000S (165e+40e= 205e) így lesz rendes 5.1.2
(kisebb teljesítmény mint a Q80 de hálóba lesz szóval nem gond, hacsak később nem rakom a nappaliba)2. Samsung HW-Q80R 5.1.2 (virtuális sorround) 197e
Ehhez még utólag is tudok SWA-9000S venni és akkor 7.1.2 leszIgazából 32 ezerrel olcsóbb a Q70 viszont később nem tudom upgradelni, ellenben a Q80 olcsóbb magában mint Q70+hátsók és még tudok is mellé tenni hátsókat később ha tényleg szükséges.
A Q80 nagyon jól szólt, brutális darab, a JBL 5.1 a közelében sincs súlyra, mértere és az nem viszi az atmos/dts x-et sem de cserébe alig olcsóbb.
-
törölt tag
Nézegettem én is a Polkot, igaz az 5.1-es verziót (filmek főleg), de ár-érték arányban nagyon nem jó szerintem. 200k az ára és csak az alap házimozi sávokat kezeli. Kb ugyanez a JBL 5.1 mostanra "csak" 170k-ért cserébe futkozhatsz a hangszórókkal tölteni
Samsungban a HW-Q80R 197k + két hátsó 40k =237k és visz mindent, Atmos/DTS:X/True-HD
Meghallgattam csak magyát a Q80-at és odab@sz rendesen! Nem hallod hátulról a hangokat de komoly térhatása van önmagában! Hátsókkal szerintem több mint elég ha nem vagy audiofil. Nekem hálóba kellene, már napok óta szemezek vele de még nem rendeltem meg.Igen, tudjuk hogy nem ugyanaz mint egy kétmillás "igazi" 7.1.4 Atmos szet, de valószínűleg így is érezhető különbség van a kettő között... és csak 40k a különbség és akkor egy időtállóbb szeted van. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen egeret válasszak?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen monitort vegyek?