Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s7evcsenko
addikt
válasz francia2003 #4799 üzenetére
Ha 60 lett volna itthon, akkor csak 3k-t spóroltál, de hát sok kicsi...
Amúgy miért a K450-et választottad az M450 ellenében?
Mint írtam én is zsír újat kaptam, csak a csomagolása volt sérült.
1 évvel újabb konstukció, minimálisan nagyobb teljesítményű is... ugyan annyiért szerintem jobb vétel az M450."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
francia2003
csendes tag
válasz s7evcsenko #4788 üzenetére
Köszönöm a linket, igaz nem ezt rendeltem meg, hanem a Samsung HW K450-et. Itthon 60 lett volna legolcsóbban, megrendeltem kintről, ahonnan ajanlottad az M450-et, így kijött 56.925-re.
13 ezret megspóroltam, így már kellemesebb 😁
Nem újracsomagoltat rendeltem, hanem zsír újat 😁[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Laca19 (a) #4795 üzenetére
Mondhatnam, hogy vegyen Sonos-t, de ha meglatja az arat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Laca19 (a) #4793 üzenetére
Inkabb, mint lehetoseg. Egyebkent meg mindig kompromisszumot kell kotni igyis, ugyis...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz AMD Power #4790 üzenetére
A mélynek kevés a hely? Esetleg aktív 2.0 hangszóró? Szerintem több mély van benne, mint egy mélynyomó nélküli soundbarba. De ha kevésnek érzed, még mindig ott a lehetőség, hogy kiegészítsed később mélynyomóval. Persze itt meg a hangszórónak bal-jobb oldalt van nagy helyigénye.
http://www.diesel.com
-
AMD Power
titán
válasz Laca19 (a) #4789 üzenetére
Ettol feltem en is. Csak korlatozott a helyem ez miatt gondoltam erre....
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz AMD Power #4787 üzenetére
Engem nem tudott még ilyen meggyőzni élőben.
Tesztekben írták pl. egy Samsung típusra, hogy "ahhoz képest, hogy nincs külön mély, méretéhez képest azért nagyot üt"....de nem. Amikor már így kezdődik, hogy "méretéhez képest..." jól szól, ez már régen rossz, ez csak úgymond kifogás.
Eltudom képzelni, hogy bizonyos zenéknél nem fog hiányozni a mély egy drága soundbarral, de csak zenéhez meg miért vennék soundbart. Lehet aktív sztereót venni arra, aki nem akar külön erősítőkkel vacakolni: Klipsch R-15PM, Magnat Multi Monitor 220 stb...
Régen talán a Magnatnak volt soundplate/sounddeckje-je(rákeresel kidobja google), abból kinézek már valamit. Ott talán elhiszem, hogy nem kell a külön mély. De ilyenek nem terjedtek el.
Filmnél meg egyértelműen hiányozni fog, sosem lesz igazi egy robbanás....[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz dorika87 #4784 üzenetére
Samsung HW-M450 újracsomagolt. - Amazon warehouse - 57k körül lenne házhoz szállítva.
Én is innen vettem, makulátlant kaptam.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
AMD Power
titán
Olyan hangrojektornak van "ertelme" amihez nincs kulon melynyomo?
-
dorika87
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Inkább várok akcióis K450 vagy M450-et. Ha akad néha 60e körül akkor inkább azt veszem, mert hosszú távra tervezek és fontos a minőség is ebben az árkategóriában. Először 50e volt a max keretén, de max 60e-t vagyok hajlandó adni érte. Film mérési és zene hallgatásra is használnám. Vagy zene hallgatásra ajánlottabb jobban zsebbe nyúlni?
Szerencsére nem sürgős. Ha karácsonyra lesz meg az ideális darab az sem probléma, mivel eddig sem volt semmilyen hangrendszerem. (2.0 és 2.1 alap hangfalaim vannak). -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Hangprojektort keresek 100-150 között, van vmi best buy ebben a tartományban?
kösziMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Erre a Samsung HW-M360-ra érdemes beruházni, nagyon jó árban van. Vagy lehet valami hátulütője? Tudom, hogy így nem lenne rá gari meg stb.... de itthon nem kapni 50ezer alatt ezt a típust.
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, TV-hez keresek valamilyen megoldást. A problémám a következő egyes filmek hangja furcsán változik. A beszéd halk a robbanások nagyon hangosak és gondolom mert a hangsáv DTS vagy valami ami nem éppen sztereo. Ha vásárolnék egy ilyen hangprojektort akkor az megoldaná ezt ? Ha igen akkor milyet érdemes venni és mire kell figyelni ?
Előre is köszönöm a segítséget.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
törölt tag
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, de egy kis tapasztalat megosztás, hát ha hasznos lesz valakinek.
Samsung MU6102 UHD TV-hez szerettem volna vásárolni valamilyen hangcuccot. "Sajnos" így közvetlenül építkezés után nem volt keret Marantz-ra meg Onkyo, Mission, B&W vonalra szóval maradt az olcsóbb soundbar ötlete. A keretet 60-80 között húztam meg.
Meghallgattam párat: JBL SB250 - > viszonylag szépek voltak a magas hangok, de ropogott a mélynyomó hangerő változtatáskor és a telefonom sem látta BT-n keresztül (Huawei P10), szóval ezt kilőttem, pedig megpróbáltam másik boltban is, de ugyanezt tapasztaltam.
Megtetszett az LG SJ5 is technikai paraméterek alapján, a médiában 61K-ért egész jó vételnek is tűnt. Meg is rendeltem, de még 4 nap elteltével sem adták fel a csomagot, így lemondtam, nem szeretek várni, főleg amikor vastag zöld betűkkel ki van írva, hogy "raktáron, azonnal szállítható".
A Samsung M360 -al szemeztem még és a K450-el (Az M450 megint csak rendelős lett volna). Sajnos Debrecen ilyen szempontból elég nyomorult egy város, "hiába van pénzed" itt nincs semmi, mindent csak rendelnek, na de hangcuccot hogyan vegyek ha nem tudom meghallgatni? :S
Végül az Expertben találtam original bontatlan K450-et arany áron (78k), de legalább meg tudtam hallgatni egy kiállított darabot és nem kellett várnom mint Eric Cartman-nek a Nintendo wii-re
Hazahoztam, kipakoltam, minden ment azonnal, rögtön csatlakozott mindenki mindenkivel Nem recseg, nem puffog mint a JBL250.
Gondoltam viccnek is rossz, ezért benyomtam a B&W lossless teszt hanganyagot -> Allan Taylor - Colour to the moon és ámultam. Ez a K450 egyáltalán nem olyan rossz ahhoz képest hogy egy halom műanyag Ennyi pénzért egész elviselhetően szól, szóval nagyon kellemes csalódás volt. Filmekhez meg teljesen jó. Zenei téren hallottam már jobbat, valószínűleg nem ezzel fogok leülni és végighallgatni egy Pink Floyd albumot.... bár ki tudja tényleg nem rossz
Üdv.
-
benvolio
őstag
válasz s7evcsenko #4773 üzenetére
Az MPC-be a "Belső szűrők - Audio dekóder"-nél kell a "Bistreaming" alatt bepipálni a hangformátumokat.
-
s7evcsenko
addikt
Nem.
A TV-be megy hdmi-n a hang és a kép.
A tv-ből jön a hang a soundbarba.
(azért van így, mert egy ps is van a tv-re kötve és így elég csak 1 helyen bemenetet váltanom.)
Az előbb rosszul írtam:
Amikor nem tudok hangot állítani a pc-n (film+tv), akkor 15-ösön van a soundbar.
Amikor tudok hangot állítani, MPC, akkor 100-ra fel kell tekernem a pc-t, hogy ugyan azt a hangot kapjam 15-ös soundbarnál."NULL uncompressed"-nél nincs hang.
Nem bajlódok vele, marad az MPC 100-as hangerővel, így legalább tudok távirányító nélkül is hangerőt állítani!
Köszi szépen.
-
RudY
addikt
válasz s7evcsenko #4771 üzenetére
Most még kuszább lett.
Tehát a HDMI mellett az integrált hangkártya optikai kimenete is csatlakozik a bar-ra?
MPC beállításainál (Kimenet/DirectShow Audio) azt válaszd ki, amelyik tetszik, ez lehet NULL uncompressed is, illetve az Audió renderelőt (Belső Szűrők) is beállíthatod az alapértelmezett helyett bármi másra, amit tud a rendszered. Előbb-utóbb rátalálsz a legjobb beállításra. -
s7evcsenko
addikt
Lehet, hogy kicsit kuszán fogalmaztam.
Legyen az MPC.
Ezen mindegy mit indítok el, mindenképp halk és 100-ra kell tennem a hangot, plusz a soundbart is fel kell tekerjem 60-ra.
Ezzel szemben a film+tv-n ha indítok egy mkv-t, akkor már nem tudok a pc-n hangerőt állítani (csak ha leveszem nullára, akkor mute-ol, ami normális is gondolom)
Viszont ebben az esetben a soundbár már 15!!!!-ös hangerőn jobban és szebben szól, mint az előző 100/60-as együttes. (szerintem azért, mert itt nem nyúl bele a pc, hanem direktben küldi optikán a hangfolyamot a soundbarnak)
Viszont, ha mp4-et indítok, akkor ugyan az lesz a végeredmény, mint az MPC-nél.
Vagyis tuti valami beállítás a gond, csak nem találom se az MPC-be, se a win-be.[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
válasz s7evcsenko #4769 üzenetére
Ha eleve a PC (vagy laptop) végzi a lejátszást, akkor bele fog nyúlni a hangba (is), különben hol és hogy tudnál választani pl. a filmeknél a hangsávok között? Ennek - szerintem - inkább csak előnye van, eleve finomabb hangebállításokat tudsz kiküldeni.
Mivel a VGA veszi át a hanglejátszást is az integrált hangkártyától (illetve inkább csak közvetít), így korlátozottabbak a lehetőségek, ami viszont nem igazán jelentős probléma a lejátszásnál.
Érdemesebb lenne azért normálisabb lejátszót használni MPClassic, VLC stb, amelyik szimpi.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Megpróbálnám itt is, hátha belefutott valaki hasonló problémába."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Laca19 (a)
aktív tag
Tisztában vagyok vele, hogy sokat számít az elhelyezés. Azért van kis tapasztalatom. Fél-egy méter előre - hátra a mély pozíciójától óriási erősödés-csökkenés. Mind a mélynyomó helyzete, mind a hallgatói pozíció számít. De mint írtam, nagyon gyenge volt. Először azt hittem, hogy a mélynyomót nem kötöttem be. Amikor maxra tettem, na akkor hallottam, hogy valami van. Amúgy alap zaja is volt a cuccnak, szóval ment vissza a boltnak.
És erről van szó:
[link]Premium sound, premium AV - na persze...
-
zsoika
addikt
válasz Laca19 (a) #4766 üzenetére
Hiába hajszoltad a ládát, ha rossz helyen van akkor a visszaverődő hang miatt lehetett a hallgatói pozícióban kioltás.
Legegyszerűbb ha hallgatói pozícióba rakod a ládát és négykézláb körbejárod a szobát....ahol a legjobban szól, ott a helye a mélyládának.
Természetesen sokszor nem megoldható az ottani elhelyezés, ekkor kezelni kell a szobát....de az már zsebbe nyúlós történet.[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz AMD Power #4765 üzenetére
Ez sem garancia arra, hogy erősebb a mélye: vettem korábban egy Panasonic-ot 11 kg-os méllyel (200 ezer). És ugye abba a tudatba voltam, hogy majd biztosan vissza kell vennem a mélyet. Ehhez képest a speaker beállításban a kis szatelit hangfalakat -6 és +6db értékből -4 db-re kellett állítani, a mélyet +6db-re, a főmenüben a mély állítását Level 1-2-3-4 állásból Level 3-ra kellett állítani, hogy halljak belőle valamit. Szinte maxolni kellett a mély állítását ahhoz, hogy legyen valami. Nagyon nagy csalódás volt. Ennek ellenére én is ezt szoktam nézni alapból egy új cuccnál, hogy mennyi anyag van benne. Régebben azt néztem milyen formátumokat támogat, mert biztos lehettem a hangminőségben, most meg többnyire a formátumokkal nincs gond, de amikor egy 120 ezres (5.1) LG-hez 2,5 kg mélyet csomagolnak, az elég kiábrándító. Egy ilyenhez [link] képest sajnos a 300 ezres soundbart is kidobnád a kukába. Kár hogy nem az ilyenek terjedtek el.
LG SJ7-et hallottad? Most 80.000-85.000 Ft között kettő áruházban is kapható. Mivel két részből áll, sokkal jobb sztereo tered lesz, mint a Samsung egyben lévő hangrúdból. Ugyanabban a szobában hasonlítottam össze többet....az SJ7 után ha a szokásos barokat bekapcsoltam mind mono-nak tűnt.
-
AMD Power
titán
válasz Laca19 (a) #4761 üzenetére
En pont ezert fogom a m450 venni.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz pingu22 #4763 üzenetére
Esetleg a Samsung HW-K335 megfelelő lehet, valaki szerint jó [link] az árához képest, korábban a gyenge basszusára panaszkodott valaki...megkellene hallgatni, kinek mi ugye a gyenge basszus.
Más lehetőség akkor van, ha esetleg nem kell digitális csatlakozás és nem soundbarról beszélünk.http://www.diesel.com
-
pingu22
tag
válasz Laca19 (a) #4718 üzenetére
Nem ragaszkodom a hangprojektorhoz, csak laikus vagyok a témában. 30ezer körül milyen hangtechnika legjobb tévézéshez? 40 körül van más lehetőség?
-
RudY
addikt
válasz Laca19 (a) #4761 üzenetére
Könnyen lehet, a 450-nél 15-16 cm az átmérője tapizás szerint.
-
RudY
addikt
válasz francia2003 #4757 üzenetére
Gyakorlatilag a mélynyomóban van különbség. Az újabb modellnél változtattak a tölcséren, az elhelyezkedésén is, de a tömegén is látszik:
K450 - 9,3 kg
Kisebb a tölcsér, hátul lélegzik és nagyobb a mély:
M450 - 7.2 kg
KB. egyforma méretűek és mindkettő az előlapon dolgozik:
Valószínűleg az M450-en ezek a módosítások finomabb és visszafogottabb hangzást nyújtanak (nem gyengébbet), a K450-nél - szerintem - túl nagyra és erőteljesre sikerült a mély, nálam legalábbis mindig vissza kell fogni, főleg DTS-nél.
Ha élőben tetszett a K450, nyugodtan veheted, legfeljebb többet kell a távirányítóhoz nyúlni, ha őrjöng a szomszédság.[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz SoundBox #4758 üzenetére
Nem hallottam, illetve technikai adatok alapján nincs sok különbség az elődhöz (SJ5) képest.
Pl az SJ8-SK8 esetében az újabb kapott egy jelentősen nehezebb
[link]
mélynyomót, amiből arra következtetek (mert nem biztos) hogy erősebb is nyilván.
Na itt az SJ5-SK5 esetében ilyen nem áll fennt.
Én sokszor írtam, illetve nem is kell nagyon visszaolvasnod, csak egyet, hogy az újabb nem biztos, hogy jobb hang szempontjából. Kicsit túlzok most, de az emberek többségének azzal, hogy szépen szól, nem lehet eladni terméket...viszont ha teleragasztják mindenféle matricával, hogy miket tud, na ezzel igen.Nekem van több termékem...a régi LG NB3***" soundbarom (3-as sorozat) legalább úgy szól, ha nem jobban(ehhez még normális méretű mélynyomót adtak), mint a jelenleg is kapható LG SJ7 (7-es széria) soundbar. Árban pedig fele annyi volt. Na ez kicsit gáz szerintem....ugye egy helyen össze tudom hasonlítani, tehát egyet tudok mondani nagyon az SJ7 előnyére, ami nem kicsi előny: sokkal nagyobb "tere" van a hangnak, mivel bármilyen távolságba eltudod helyezni a kettő hangszórót egymástól. Egy átlag sounbarnal még a sztereó tered sem lesz meg, mert túl közel van egymáshoz a jobb-bal csatorna. Ilyen szempontból az SJ7 nagyon ott van...
[ Szerkesztve ]
-
SoundBox
aktív tag
válasz Laca19 (a) #4755 üzenetére
Köszönöm válaszod, még annyit szeretnék kérdezni hogy az új SK5-ről van valami teszt, vagy tapasztalat hogy milyen lehet?
-
francia2003
csendes tag
Sziasztok
Hangprojektort vennék
LG SJ5-öt néztem ki, médiában havernál meghallgattam, csutka hangerőn. Nem tetszett bevallom. Majd meghallgattunk egy Samsung HW M450-et. Szebben szólt, tetszett.
Közben kiderült, hogy haver épp most vett egy cuccot. Felhívtam, elmentem, meghallgattam. Ámultam.
Végén néztem meg, mit is hallgattam.
Samsung HW K450
Ahogy most meglestem, a K-s régebbi kiadás, az M-es mostani.
Miben különbözik a kettő, hogy a srácnál hallgatott cucc majdnem szétszedte a lakást, gyönyörűen szólt?
Igaz Média nyitott nagyon, de akkor is.
Melyiket érdemesebb megvenni?
Köszönöm a segítségethttps://edigital.hu/osszehasonlitas?slugs%5B%5D=p424921&slugs%5B%5D=p490601
Itt van egy összehasonlítás
Szóval:
Samsung HW K450/EN
Samsung HW M450/EN
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
A lakásunkba be lett szerezve egy Philips TV és mint majdnem minden ilyen lapos TV-nek elég kiábrándító a hangzása. Utána olvasgattam a dolgoknak meg itt is a topikon egy picit és úgy tűnik hogy egy soundbar lenne a legmegfelelőbb megoldás a problémára. Viszont mivel egyáltalán nem vagyok jártas a dologban, nagyban kérném a segítségeteket, hogy milyen modell legyen, milyen összeköttetésben, stb.
Az igény az lényegében az lenne, hogy az alap dobozhangtól többet halljunk, de mivel nem lakunk a lakásban folyamatosan ezért horror árakat se szeretnék arra költeni, hogy néha megnézzünk ott 1-2 filmet. A filmeket notebookról játszanám le a TV-n ami HDMI kábelen keresztül.
Előre is köszi a segítséget!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz SoundBox #4754 üzenetére
Elképzelhető, hogy ha tényleg közel van bezavarhat, mivel nemcsak a mélynyomó kapcsolódik vezeték nélkül, hanem a két hangszóró között sincs vezetékes kapcsolat. Van 3 különálló hangszóród 3 db 230V-os csatlakozással, amik vezeték nélkül kommunikálnak egymással. Elég sokat olvasgattam az SJ7-ről, de amúgy nem olvastam róla ilyet, ettől persze lehetséges...
Hasonló árkategóriában JBL, Magnat modellek vannak.
Elvileg a HDMI-vel nem lehet baj, és vezérelheted a távirányítóval más márkájú soundbarok hang erejét is.Ha szerencséd van, akkor annyi előnyöd származhatna az LG TV - LG soundbar összeállítással, hogy optikai csatlakozás esetén az LG némely készülékeknél megoldotta, hogy a hangerőt tudod vezérelni a TV távirányítójával. Erre szabvány amúgy nincs, és lista sem, hogy mely készülékek között működik ez a funkció.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok hangprojektor vásárlás előtt állok egy LG SJ7-el szemezgetek, de olvastam valahol hogy ha közel van a wifi bezavarja hát nem tudom hogy megbírom e oldani hogy máshol legyen, azt szeretném kérdezni hogy az összesnél érdemes a wifit messzebbre rakni vagy csak pont ez nem szereti? Illetve ilyen árkategóriában mit tudnátok még ajánlani, Lg Tv-van itthon azért nézegetem az Lg-ket, mondjuk ha másikat választanék azt is tudnám a Tv távirányítóval kezelni?
-
vkrisz
csendes tag
Szia!
Pont azt írtuk, hogy 4K esetén úgy kötöd be az eszközöket ahogy akarod. Ha nem 4K-s az SB akkor viszont csak a TV-be mehet az MP ha 4K-s filmeket is nézel. Tehát ha 4K-t választasz, akkor egy kicsit jövőállóbb és jobban variálhatóbb lesz a rendszered, de te tudod mennyit szánsz rá és hány évig tervezel vele. Azonban mint ahogy nagyon sokan írták előttem, a fő szempont inkább az legyen, hogy hogyan szól. Lehet hiper-szuper sokbemenetes sok K-s, ha neked nem tetszik a hangja akkor utálni fogod.
#4751: ebben igazad van, de én nem keverném össze a két kategóriát. Ha SB-t vesz az ember akkor általában azért teszi, mert a TV hangját akarja feljavítani, nem pedig egy komplett moziélmény a cél (bár többé kevésbé az is elérhető pl. egy JBL Bar 5.1-el), mint az erősítő + hangfal összeállítással. -
simonjoe
őstag
sziasztok!!
Erre senki?? (#4720)
Joe
-
-
Joke21
aktív tag
Valahogy elkerülte a figyelmemet s többiek hozzászólása, lehet mert mobilról vagyok, de lehet hogy ez csak egy ilyen nap...
A lényeg, hogy megkaptam a választ a kérdésemre, köszönöm mindenkinek a segítséget.
A kábelek miatt sem nagyon akarok 4k-s soudbart. Most két vékonyka kábel megy a tv-be, ami a falon lóg, egy áram, meg egy samsung speciális kábel. Az sb-be, ami a tv alatt lenne ugyan úgy a falon, menne egy hdmi azt kész. De ha 4k-s sb-t veszek, akkor rá kell kötnöm még az mp-t, az xboxot, a szgépet, meg később ki tudja mit, majd onnan ki egy kábel, aztán megint kábelrengeteg lenne csak.
-
Joke21
aktív tag
Nem vettem semminek a hozzászólásod, azért is írtam hogy akkor biztos félreérthető voltam. Viszont egy valamit tényleg nem értek. Ha az mp-t összekötöm a tv-vel, átküldi a 4k jelet hanggal együtt ugyebár. Ha a tv hdmi arc csatlakozóját rákötöm az sb-re, akkor nem az lenne a lényege, hogy a tv továbbküldi a hangot? Leegyszerűsítve, mint ha optikán kötném össze, csak az optika korlátjait kikerülve?!
-
zsoika
addikt
"ARC esetén (szerintem) nincs TV felé menő hang" Igen így van ....a HDMI kábelre értettem hogy mehet ugyanazon a kábelen oda és ARC-vel vissza is. Kösz a kiegészítést ha nem volt elég érthető.
Na akkor örülök ha megy így is a dolog! Legrosszabb esetben beköti optikán és kész ...csak ott meg bukja a CEC-t is.
Nekem HM-em van nem SB , így egyértelmű számomra az alábbi sorrend (MP-HM-TV), mert amúgy az ARC-vel a TV beleszólhat a hangba....ami az SB -nál elhanyagolható, de a HM -nél bizony nem megengedett.
Ráadásul Én eredeti hangon és felirattal mozizok...oda pedig nekem kell a HD hang.[ Szerkesztve ]
-
vkrisz
csendes tag
ARC esetén (szerintem) nincs TV felé menő hang. Az ARC arra jó, hogy a TV-ből jövő hangot a HDMI-n küldje vissza a SB felé, és ne kelljen egy plusz (pl. optikai) kapcsolat.
Egyébként külső media player-t sem kötelező az SB-n keresztül a TV-re kötni mehet közvetlenül a TV-be is, de ekkor valóban le kell mondani a nagyfelbontású hangról, mert az ARC és/vagy az optika is max. DTS-t tud átküldeni az SB-nek.zsoika: igen működik, nekem pont így van bekötve. MP a TV-be és ARC-on megy a hang. Így nem kell a bemenetekkel zsonglőrködni az SB-n, elég csak a TV-n kiválasztani az MP-t és mehet a mozi. Kisgyerek miatt ez is egy szempont.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Vagy Te úgy gondoltad hogy a MP HDMI-vel a TV re kötve és egy második HDMI a SB-ba ARC -n vinné a hangot?
Hát ez jó kérdés ....nem tudom hogy lehet e így beállítani a TV-t.Alex91: igen , közben rájöttem
vkrisz: Ha újat vesz akkor Én tutira olyat vennék ami minél újabb HDMI szabványú csatlakozóval rendelkezik
[ Szerkesztve ]
-
vkrisz
csendes tag
Igen, így van. Ha a media player a TV-be megy, és max. DTS hangsávval szeded le a filmeket akkor nem szükséges a 4K-s soundbar. Azonban ha most van rá keret akkor érdemes lehet 4K-s SB-t venni, hiszen nem 1-2 évre veszi az ember. Én már láttam olyan netflix anyagot ami csak egy DD+ hangsávot tartalmazott, na az már nem jön át ARC-on, csak stereo PCM-ben, élvezhetetlen hangminőségben.
-
Alex91
félisten
-
zsoika
addikt
Nem személyeskedésnek vagy beszólásnak szántam csak a kérdéseidből nekem az jön le hogy nem jól érted az ARC mire is való.
Az ARC =Audio Return Channel egy HDMI funkció ami egy vezetéket használ a hang továbbítására a Tv felé és vissza (a TV ből) ....szóval ha Te külső MP-t használsz akkor nem az ARC -t használod.
Ha a TV lejátszóját használnád akkor választhatod az ARC funkciót (vagy toslink/optika/koax), ahol ez esetben a SB HDMI kimenete egyben bemenet is.
Mivel Te MP-t használsz , az SB egyik HDMI bemenetére kell hogy csatlakoztasd és a SB HDMI kimenetét szintén HDMI kábellal a TV HDMI bemenetére. Mivel ilyenkor az SB kimenetén csak "előre" megy a jel(kép/hang), nem visszafelé(return) ....így nem beszélhetünk ARC-ról.
Tehát ha 4K Tv-re szeretnél 4K-s tartalmat küldeni a 4K-s MP-eddel...akkor ahhoz hogy az át tudja engedni a képi jelet bizony 4Ks SB kell. Ez abban mutatkozik meg hogy milyen HDMI protokolú csatlakozó van rajta.[ Szerkesztve ]
-
Joke21
aktív tag
Nem vagyok zavarban, maximum félreérthetően fogalmaztam. Szóval a lényeg az lenne, hogy ha én külső médialejátszóval szinte csak magyar szinkronos 4K filmeket nézek, ahol még nem találkoztam tömörítetlen hangformátummal, akkor nekem bőven elég lehet a sima sb, nem kell a 4k-s, hiszen az arc - on keresztül átmegy az a hangformátum, amiben a magyar szinkronok vannak. Gondolon mostanában nem is lesz tömörítetlen szinkron hang.
-
zsoika
addikt
válasz L4ck091 #4736 üzenetére
Szia!
Csinálhatod szépen és macerásan, vagy csúnyán és egyszerűen....hangban nincs különbség!
1., A speciális hsz csatlakozóból (piros, fehér) kis csavarhúzóval kiszeded a sarut és a SB -t is szétszedve onnan is kiforrasztod (vagy saruzod, nem tudom hogy van ott csatlakoztatva) a hsz kábelt ....majd kicseréled egy 1,5mm2 OFC réz kábelra ,a kívánt hosszúságban.2., Egyszerűen elvágod a vezetéket ott ahol a toldás nem fog látszani és forrasztással +zsugorcső megtoldod.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Szia!
Kicsit zavarban vagy.
Tök mindegy hogy 4K-s e a SB ha ARC-t használsz, mert az ARC nem támogatja a tömörítetlen hangformátumot......majd az új eARC már tudni fogja.
A "sima" ARC szabvány megegyezik az optikai S/PDIF szabvánnyal(hangban), PCM és sima DD,DTS -t tud.
A 4K tudás az SB nek akkor kell ha külső MP a lejátszó és a SB-n keresztül akarsz átküldeni 4K képet és hangot...... ilyen esetben ha nem tudja a 4K-t akkor nem lesz kép, mivel a hangot leveszi róla, de a képet nem képes átengedni/továbbítani.[ Szerkesztve ]
-
L4ck091
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sony HT-GT1-es hangprojektorom, aminek a kábel hosszúságával meggyűlt egy kicsit a bajom.
A mélynyomó hátulja így néz ki, a Front R és Front L speakers-be kell a közép és magas hangszórónak a kábeleit bedugni, ami így néz ki egyben.Kérdésem az lenne, hogy tudnátok segíteni valamilyen megoldással, hogy a kábel hosszúságát megnöveljem?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
4k tévém van, de többnyire szinkronos filmeket nézünk, így nincs szüksegem truehd - t és egyéb nyalánkságokat tudó soundbarra. Jól gondolom, hogy így nem kell nekem 4k - s soundbar, elég egy sima amit hdmi-arcon keresztül rá tudok kötni a tévére?
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Segítsetek!
Kaptam egy 10 hangszórós hangprojektort, aminek egy jack dugós kábele van, semmi más. Ha a tv fejhallgató bemenetébe dugom, szól, csak nagyon halkan. Állitólag ha alapból erősitős lenne a tv-m nem lenne semmi gond.
Tudtok esetleg konkrét megoldást arra hogy hangra keltsem ezt? Fejhallgató erősitő megoldhatja a problémát? Vagy egy aktiv sub?
Nagy összegeket nem akarok erre költeniKöszi a válaszokat
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Vitee
aktív tag
+1 a Magnat SBW250-re. Nekem sima PS4 van, de ez tudja a 4K átvitelét is. Én nagyon elégedett vagyok vele
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Valaki szedett már szét LG NB4530A-t?? Leesett, megsérült a rács az elején. Megvettem az újat hozzá, de sehogy sem sikerül szétbontanom, hiába csavarom ki a hátuljából az összes csavart, nem jön szét.
THX!!
Joe
-
AMD Power
titán
Nekem is M450 Samsung lesz!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz pingu22 #4717 üzenetére
Látom mindenhol 44.000 Ft körül van, egy helyen kapható 30.000 Ft-ért.
Van optikai bemenet, illetve mélynyomó (elnézést, de sokat nem nézek belőle ki).
A tv-nél a mélynyomó miatt biztosan erőteljesebb.
Szóval így talán rámondhatom, hogyha nincsenek nagy elvárásaid, akkor jobb lehet a tv-nél.Én mondjuk ha a legkevesebb pénzből kellene a legtöbbet kihozni, biztosan várnék egy Logitech Z625-ös akcióra, a MM néha-néha hétvégére a webshopban szokta akcióban adni 40.000 Ft-ért. Biztosra veszem, hogy jobb, mint bármelyik hasonló (illetve magasabb) árkategóriában lévő sb és feláldoznám a sb kényelmét ezzel szemben.
(#4716) danielgalaxy
Árkategória?
Olcsón jót kategóriában többen a Samsung 450-es modellt választották. 100 ezer környékén JBL bar 2.1, LG SJ7, Magnat SBW250.
150 ezerért JBL bar 3.1, Jamo SB40.
Efelett meg már 5.1-es JBL illetve Yamaha modellek vannak.[ Szerkesztve ]
-
pingu22
tag
Sziasztok! Ez a Sony HTCT80 megéri 30ezerért?
-
danielgalaxy
aktív tag
Üdv,
Egy PlayStation 4 Pro-hoz milyen 2.1-es soundbart ajánlotok? -
RetroJack
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, van egy LG43LF5400 tv-m, nincs rajt optika kimenet, csak HDMI.
Létezik hozzá valamilyen hangprojektor ? -
ftt
tag
válasz Inferno1988 #4705 üzenetére
én meg írtam, hogy a pólus mm-ben van egy db sony ht ct790-es 69990-rt
ez 160 eft-tel indult, aztán 120 e köról volt a stabil ára
wifi, bt, 4k hdr, 4 hdmi - ls még szép is
hívd fel őket megvan-e még
-
Elux
tag
-
zsoika
addikt
válasz Inferno1988 #4705 üzenetére
Szia! Ha jól látom az m450 nem tud 4K-t és HDR-t átengedni......erre érdemes odafigyelni ha érdekelnek ezen funkciók és külön MP-t használsz forrásként (nem a TV a lejátszó). Az újabb típusok egyre újabb szabványú HDMI portokkal jönnek ki (így időtállóbb) ,de hangban korántsem jelent feltétlen javulást....sőt.
[ Szerkesztve ]
-
Inferno1988
csendes tag
Sziasztok!
Nem is olyan rég érdeklődtem, hogy 70-80 e forint körül milyen soundbart javasolnátok a tv hangerejének felturbósítására.
Itt a Samsung m450 jött többször szóba, viszont azt láttam, hogy ez már nem sok helyen kapható, gondolom bejött az idei modell és el fog fogyni.
Amennyiben a nyár folyamán szeretném beszerezni a soundbart, szerintetek mit csináljak? Jelenleg lehet még kapni egy-két helyen az m450-et 70 e-ért, csak gondoltam először, hogy hátha lesz még akcióban. Viszont így már lassan lehetséges, hogy nem is lesz. Vagy menni fog le hamarosan az új típusnak az ára? Vagy esetleg hasonlóan jó alternatíva?
A k450 egyébként hangzásilag itt többek szerint jobb is, más funkcióit tekintve visszalépés lenne? Mégis egy 2015-ös modell.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Elux
tag
válasz forest_ns #4699 üzenetére
Meg fogom keresni a srác elérhetőségét és privátban megírom. Ő nem kért előre pénzt. Én személyesen vettem át, és ha akarod, akkor előtte bontod ki, és próbáljátok ki. Ha nem működik, akkor el sem kell vinned, és nem is kell fizetned. Ha egy éven belül meghibásodik, nem neked kell postázni Amsterdamba, hanem ő vállalja az egész lebonyolítást. Szállító levelet ad a termékről. Szerintem korrekt rendezés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest