Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
kérdeztem valamit már korábban csak válasz senkitől nem jött
-
sipy888
aktív tag
Van valakinek Samsung HW-Q70 soundbar? Papíron Alexa okosasszisztens kompatibilis, ami úgy működik hogy a soundbart be kell regisztrálni a smartthings appra, azt pedig összehangolni az Alexa alkalmazassal. De mivel inkább Google okosotthont szeretnék kiepiteni, ezért érdekelne hogy valakinek sikerült e a Samsung HW-Q70 soundbart összekapcsolni a Google home - al? Bár papíron nem támogatja a Google asszisztenst, de sztem közvetetten össze lehetne kötni vele úgy hogy a smartthingsen beregisztrálom a soundbart és a smartthingset kötöm össze a Google homeal (ugyanígy működik Alexaval is). Ezt egyébként megcsináltam egy wifis Samsung klímával is holott az sem google home kompatibilis , ezért gondolom hogy a hangfallal is működne.
-
sipy888
aktív tag
válasz Al Capone #6957 üzenetére
LG sl8y 3.1 t is nézd meg. Kb egyforma a Samsung HW-Q70 soundbarral, csak az LG támogatja a chromecastot és Google assistantot, így multi room képes is, még a Samsung HW-Q70 tudtommal nem. A Samsung mélye kicsit nagyobb, illetve van hdmi eARc. Mindkettő dts x és dolby atmos képes.
-
törölt tag
Esetleg ilyet használ valaki?
Soundbar SONY HT-ZF9 -
Vitee
aktív tag
válasz EasyLife #6987 üzenetére
Szia, este rakok képet nekem milyen van. Nekem is a falra tolt kanapé két oldalán van a két hátsó sugárzó. Hátrébb nem tudom tenni, mert már nincs hova. Fúrni már nem akartam így maradt az állvány.
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
törölt tag
Sony Soundbar-ból , 12 nm-re melyik lenne az ajánlott? Sima tv nézés,nagyritkán egy-két film. Sub azárt legyen hozzá.
Köszi -
EasyLife
aktív tag
Tehát akkor nem baj ha hátul van a kanapé mellett, ez jó hír. Hol sikerült 280e ért megvenni Marko? Mondjuk én BlackFriday ben bízom, hogy lesz valahol rendes akció rá 280e körül már azért egész jó lenne. tv-t is szeretnék venni mellé 75-77 colosat qled vagy oledet, de az egy kicsit nehezebb lesz, mert elég nagy a választék és elég drágák .
-
Marko_
tag
válasz Hurkaleves #6988 üzenetére
Nekem a sarokba téve túl domináns volt a mély, még úgy is, ha teljesen visszavettem. Hátra került a kanapé mellé és most sokkal szebben szól a rendszer.
-
Hurkaleves
őstag
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy samsung q90r-t, bár előszőr lg SL10Y-t szerettem volna, de a tesztek meggyőztek, hogy a samsung jobb, 25 m2 a nappalim. Az mennyire baj ha csak hátra tudnám tenni a kanapé mellé a mélynyomót? Illetve a hátsó sugárzókhoz hol lehet kapni álló állványt és milyet kell vennem? -
Marko_
tag
válasz ForRedGlory #6982 üzenetére
Szia, nálam a hátsó dobozok kicsivel a kanapé mögött vannak. Így sem rossz a térhatás, de jobb lenne még kb. fél méterrel hátrébb. A bar kb. 2,5m-re van, így jónak találom a stereo hatást. A bar oldalsó hangszóróiból nálam semmi jön át, a felfelé sugárzók adnak némi hatást.
-
Al Capone
tag
válasz ForRedGlory #6982 üzenetére
Igen, ez engem is érdekelne. Tegnap raktam össze az 5.1-es JBL-t. Néztem is, hogy hova kéne tenni, mert vagy csak a kanapé szélére tudom tenni a hátsókat, vagy felfúrni a falra a tartót.
-
ForRedGlory
félisten
Na ha már feltűnt pár Q90R tulaj... Nem találtam túl sok információt arról, hogy érdemes elhelyezni térben a hátsó hangszórókat. Mennyivel legyen hátrébb a kanapétól egyáltalán mennyivel legyen messzebb a kanapé a soundbartól, amivel a legélvezetesebbek a fenti hangok?
Bár ez univerzális kérdés, más rendszerre is igaz lehet. :)
-
Draken
őstag
válasz gertitorpe #6980 üzenetére
Azért elég borsos ára van, akár egy polk max sr 5.1, akár a yamaha ysp-2700 -hez képest.
-
gertitorpe
tag
HW-Q90R tényleg nagyon jól szól. Én már használom egy hónapja. Falra szerelt TV alá felfúrva a legszebb
-
vieri2000
tag
Szeretném megkérdezni hogy a Yamaha 207 miben különbözik hangzásban a 306tol a mélynyomon kivül? A MusicCast vagy mélynyomo melyikkel érdemes foglalkozni?
-
Marko_
tag
válasz ForRedGlory #6977 üzenetére
Igen, sajnos tényleg körülményes vele a bemenet választás, ez a megoldás nekem sem tetszik annyira.
-
ForRedGlory
félisten
Igen, ez lett a megoldás. Tegnap hajnali 2:30-ig túrtam a netet és most lett meg a megoldás. Pont, az, amit írtál is.
Kissé így körülményes a bemenetek kiválasztása, mert a soundbar bemenetét is állítani kell, hogy legyen kép/hang + a Tv-n is át kell váltani az ARC bemenetre. Aztán, ha visszaváltok TV-re, akkor meg állíthatom át... Na d mind1, lényeg hogy jó.
Annak viszont örültem volna, ha egy 300k-s soundbar kifogástalanul működik. Ezt leszámítva viszont minden nagyon király.
-
Marko_
tag
válasz ForRedGlory #6975 üzenetére
Szia,
gratula a soundbarhoz. :)
Hangot igazítani a sound control/sync beállításnál lehet elvileg, mondjuk nekem még nem volt szükségem erre.
Próbáld ki, hogy a pc-ből a soundbarba megy a hdmi és onnan a tv-be, szerintem úgy nem fog csúszni a hang. -
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung HW-Q90R típusú csodát, aminek a minőségével rendkívül elégedett vagyok. Persze egy Samsung J355-öt váltott le.
Egyelőre egy gondom van. Amikor PC-ről játszok le TV-n Dolby Atmos tartalmat, akkor a hang minimálisan csúszik. Tized másodpercekről van szó, de elég zavaró. Nem igazán tudom hogy lehetne ezt orvosolni anélkül, hogy folyamatosan a lejátszóban a hangot szinkronizálom minden egyes alkalommal.
A PC-ből a TV-be megy egy HDMI kábel, a TV és a soundbar pedig HDMI ARC csatlakozón van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv érdeklödnék a jbl 5,1 helyett van e valami hasonlo arfekvesbe vagy kicsit olcsobban ami ugyan ezt tudja?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
50 ezerig keresem a soundbarom. 20 nm2 haloszoba, aggyal szemben van a Tv. Ue65nu7022. Optikai kabellel lenne osszekotve a tvvel. Fontos h vezetek nélküli legyen a mélynyomója.
Ugye a tv az aggyal szemben van a falon, az agytol jobbra (ha rajta fekszel jobbra) van fal 2 ablakkal fel meterre. Az jo ha a melynyomot az agy es a fal koze teszem a sarokba az agy jobb oldalan?
Tok suket vagyok, uj a TV es nekem ennek a hangja is tetszik, de azer sejtem h egy soundbar sokat dobna a filmnezesen.Ezert a viszonylag alacsony keret.
Mit lenne erdemes venni? Max 50 (picit lehet tobb), vezetéknélküli sub, ha lehet fekete. Használt is szoba johet, egy sb 350et talaltam. Jot es rosszat is olvsstam rola a topikban, használtan mit gondoltok?
Elore is köszönöm a segitseget
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Chalez
őstag
Hidd el, jó ez így, volt nekem is házimozi rendszerem 5.1-es, kábel mindenhol, ez ahhoz képest maga a felüdülés és a kényelem. Soundbarról beszélünk, nem kimatekozott különálló hangfalas házimoziról
Nagyon jól kijön a tér így is, persze kis kompromisszum készség nem árt -
Al Capone
tag
Igen, de azt néztem, hogy amiket tud pluszban funkciókat, azokat nem tudom kihasználni szinkronos filmnél. Blu Ray lejátszóm nincs. Szóval mi többet tud, ami releváns lehet egyszerű felhasználásra? Nem csinálok multiroom rendszert sem..
Chalez: igen, azt tudom, de valami kis tartót fel kell tegyek a falra, hogy magam mögé tudjam tenni a wireless dobozt is, nem köthetem a fejemre
-
Marko_
tag
Nem volt ilyenre lehetőségem, csak online tudakozódtam tesztek, vélemények és fórum alapján. Én is a Harman Kardon enchant 1300-at vadásztam először, de a q90r is a radaromon volt és jól leakciózták, így lecsaptam rá. Kipróbáltam itthon és bőven megfelelt az igényeimnek, így maradt ez.
-
atys76
csendes tag
Tudom ár-érték arányban jobb lenne a Yamaha, de én a jobb minőségre gondolok és elöszőr, csak mélynyomó nélkűl venném meg mondjuk a Harman/Karbon-t és kicsit késöbb a ládát mellé. Így tehát Harman, Yamaha, Bose vagy esetleg 300 e. körűl valami más? Szerintem se lövök mellé, de ki tudja?! Meghallgatni Pesten, Debrecenben és Győrön lehet, ha jól tudom.
-
Marko_
tag
Harman és Bose alapból mélynyomó nélkül kaphatók, azzal együtt már durván zsebbe nyúlósak.
Ár/érték arány miatt a Yamahát választanám ezek közül.
Ajánlom még a Samsung hw-q90r-t, az is top soundbar és vannak hátsó hangdobozai is, jobb a térhangzása így. Bose-hoz is lehet pluszban venni, de az már kb. tényleg a pénz nem számít kategória akkor. -
Al Capone
tag
Na most kicsit utána olvastam a hangformátumoknak. Arra jöttem rá, hogy valszeg sosem fogok Dolby Atmos vagy DTS:X hangú filmeket nézni, mert azok mind csak angol nyelven elérhetők. Feliratos filmeket ritkán nézek. A legjobb, amit találtam (torrenten) magyarul a Dolby Digital. Ezt tudja a JBL is. Konzol nem lenne rákötve, tehát azzal sem használnám ki.
Egyéb releváns tudást most hirtelen nem találtam a Samsung mellett, ami megérné most ezzel az 5.1-es JBL-el szemben, amivel viszont tudnék valódi 5.1-et hallani.
Hangerőt írtátok még, de mivel sorházban lakunk, szerintem a JBL is lebontaná a szomszéd nyugger idegrendszerét.
-
Al Capone
tag
Sziasztok!
Nem tudom elengedni a témát most, hogy akciós lett a Jbl bar 5.1Szóval inkább az 190-ért, vagy még mindig a Samsung Hw-Q70R? Ár érték arány még mindig a kérdés. Lényegében HBO GO, Netflix, és letöltött filmekre lenne használva. Meg néha YouTube zene. Egy régebbi típusú Samsung smart tv-m van.
-
atys76
csendes tag
harman kardon enchant 1300
yamaha ysp-2700 7.1
bose soundbar 700
melyiket válasszam?
Ez lenne az első hangprojektorom -
RudY
addikt
válasz sipy888 #6948 üzenetére
Elméletileg természetesen működhet, de erősen tv függő, hogy ebben a felállásban közvetítőként átengedi-e pl. a DTS (vagy más) hangsávot a soundbar-nak, ha a TV eleve nem támogatja... Samuék az utóbbi időben erősen hanyagolják. Én úgy emlékszem, hogy nem, de ez messze nem biztos.
bbarba
Érdemes lenne erre esetleg konkrétan rákérdezni.
Konzol-HDMI-TV-HDMI ARC-Soundbar esetén átengedi-e a tv azokat a hangformátumokat érintetlenül, amiket önmagában nem támogat. Talán a Samu tv topikban több a tapasztalat ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Közben megérkezett a mai nap folyamán de azért köszönöm a választ.
Eddig tetszik a cucc kipróbáltam pár filmmel. Ami kicsit furcsa, hogy a TV mezei 2.0-ját is rákeveri a hátsókra valahogy, anélkül mondjuk tudnék élni.
Közben elgondolkodtam azon, hogy ha veszek állványt egy kis takecolással rá tudom erősíteni úgy a kanapéra, hogy a kanapét se b.szom szét és még jól is fog kinézni. (Oldallap levesz, felcsavarozom a szárát a kanapé oldalához, oldallap vissza, és akkor lényegében az oldallap és a hátlap találkozásánál fog kijönni az állvány rúdja.) Ahogy olvasgattam ez még mindig szerencsésebb elhelyezés mint a "2,5m-rel mögöttem 3,6m magasan".
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
bbarba
újonc
válasz sipy888 #6948 üzenetére
A tv: SAMSUNG UE55RU7102KXXH 4K UHD Smart LED. Ahogy olvastam amúgy itt a legjobb megoldás az lenne, ha minden hdmi-vel megy a Tv-be, és a soundbar HDMI ARC-al csatlakozik a Tvbe szintén. Illetve ha Samsung mind a kettő, akkor ha jól tudom könnyebben kommunikálnak egymással.
-
Rocsesz79
tag
Sziasztok.
Adott egy kb 16 nm-es gyerekszoba és egy LG49sm8200-as tv.
Ehhez szeretnék valami jó kis hang cuccot venni a gyereknek.
2.0 vagy 2.1-est.
A keret 50-60 ezre forint lenne.
Film és xbox menne rajta általában.Tudnátok pár soundbart ajánlani?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
sipy888
aktív tag
Miért a konzolt kösse közvetlen a soundbarba? Ez a megoldás nem játszik? Konzol -HDMI-TV-HDMI-Soundbar (így a konzol akármilyen is, nem butítja le a képet, mivel nem megy át rajta, a TV meg gondolom átengedi a hangot a soundbarra "butítás" nélkül, bár nyilván nem tudjuk milyen TV-ről van szó)
-
RudY
addikt
Amelyik ezt nem támogatja - 4K videó átvitel és HDR - az eleve szűkítheti a listát a konzol miatt.
Ha a PS4-et (vagy később a PS5-öt) HDMI csatlakozással szeretnéd a soundbar-ra kötni és ezt szintén így tovább a TV-re, akkor vagy nem lesz kép, vagy jobb esetben csak FHD.
Tehát ez a felállás felejtős: konzol-HDMI-soundbar-HDMI-TV.
Úgy tudom, hogy a Samsung HW-Q60R alkalmas, úgyhogy hosszabb távra inkább ez ajánlott, ennél ez megoldható.Optikai csatlakozással kikerülhető a soundbar (ha nem 4K és HDR), közvetlenül a konzolra kötheted, vagy:
konzol-HDMI-TV és ebből optikai-soundbar. Ezzel a megoldással a HD hangok felejtősek, mivel az optika nem tudja átvinni, bár elve kevés soundbar képes HD hangsávokra. -
bbarba
újonc
Sziasztok!
Hangprojektort szeretnék venni. Nagyjából 2017-ig visszamenőleg elolvastam az összes hozzászólást és bár kicsit jobban képbe kerültem a dolgokkal, mivel nem értek hozzá, kicsit tanácstalan vagyok. Samsung 4k 55' tévém van, így kicsit húz a szívem a Samsung felé de tetszik a Yamaha is. 100.000 Ft körül mozog a budget. Ha szépen megkérlek titeket segítenétek eldönteni, hogy a leszűkített listából ki melyiket ajánlja vagy éppen nem? 20m2 a nappali, kb. 3-4 méterre ülök a tévétől, főleg Netflix, Tv, PS4 és néha zenehallgatás a felhasználás jellege. Örülnék, ha lenne hozzá mélynyomó is, ez kiderül a listából is, de simán lehet, hogy fölösleges, mert van már olyan is, ami nem igényli.
Amik a listán vannak:
- Samsung HW-Q60R
- Yamaha YAS-207 7.1
- Samsung HW-R650 3.1
- Samsung HW-N550 3.1
- Samsung HW-R550 2.1
- Samsung HW-N450 2.1Tényleg nem értek hozzá, szóval ne küldjetek el egyből a p***ba ha valamelyik teljesen kilóg a sorból, főleg az ár volt az ami miatt ezek maradtak.
Előre is köszönöm, üdv:
Bence
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Hirtelen felindulasbol megvettem az SA-Z9R-t a HT-ZF9-hez, viszont rohadtul nem gondoltam at, hogy hova fogom rakni. Összedobtam paint-ben egy csodalatos rajzot, aranyok kb stimmelnek, a pontos meret most annyira nem szamit.
A lenyeg, hogy
- Falnal van TV, alatta ugye a soundbar
- TV-vel szemben 2-2,5m tavolsagra a kanape a nappali kellös közepen
- Kanape hata mögött megint 2-2,5m hely van falig
- Kanape es a fal között asztal, szekek, plusz a sarokban egy 2m magas macskabutor
- Belmagassag olyan 3,6mAkarhogy nezem az egyetlen lehetösegem az, hogy megy fel a falra, viszont kb plafonig kell tolni, hogy a macska ne intezze el.
- Nem lesz tul magasan? Ki lehet azt valahogy kompenzalni?
- A sarok a macskabutor mögött tegla, viszont a többi csak gipszkarton. Erösen gondolkodom, hogy a tartokonzolt valami rohadt erös ragasztoval kellene felrakni furas helyett. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Akinek esetleg szinten van SA-ZR9-e. Milyen hosszu a kabele? Semelyik specifikacio nem emliti, aztan egy vezeteket meg csak-csak elhuzok szepen kabelcsatornaban (berelt lakas, nem veshetem szet a falat), viszont egy dugalj eleg ormotlan lenne. Annyit tudok, hogy a kabel sajnos fix, viszont ha kell szetkapom az egeszet es bekötök egy hosszabbat, annyira nem foglalkoztat a garancia.If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Sbbubu
lelkes újonc
Sziasztok.
Örülök hogy van Soundbar fórum.
Egy pár darabot elfogyasztottam már.
Jelenleg egy Q70 vásárlását tervezem.
Samsung hw ms650 3.0 hangprojektorom volt.
Tény hogy a Samsung nagyon feltört a hangprojektor piacon.
Nagyon jól csinálják.
Van aki nem ismeri el a soundbarok létjogosultságát mert nem 5.1 stb. De el kell ismerni hogy évről évre jobbak.
Nagyon jó atmoszférát teremtenek teljességgel élvezhető mint filmekkel mint zenén.
Ha meg lesz a Q70 írom a tapasztalatom.
Nem rég vásároltam egy 65" Q70r tévét.
Ezért néztem ki ezt a típust.
Tapasztalatot tudok:
Lg nb2420a
Lg nb3530
Lg nb4530
Sony ht ct80
Jbl sb300
Panasonic htb 485
Samsung hwk550
Samsung hw ms650
Tervben:Samsung Q70 -
SPF
senior tag
Lg NB 3531A-ról mi a véleményrek?
-
SPF
senior tag
Lg sj2 elég filmnézéshez?
-
törölt tag
Üdv
Most melyik soundbart érdemes venni?
A jbl 3.1 vagy 5.1 agyalok
az új féle 5.1 sorrund bar viszont szépen szól ,de nem jön be mivel a bar közepéből hallani csak zene hallgatásnál az énekhangot (kb olyan mint egy center)
még a yamahákat nézegettem a boltba -
Zolom89
senior tag
Optikán is lehet. Nem tudom hogy csinálta az LG de amikor még a samsung soundbarom volt egy sima belépő szint avval is működött minden, a saját távirányítóját nem is kellett használni.
Ár/érték-be LG SK5 2.1 használhatod optikával is meg HDMI arcon. Lehetőségek között ott van még a BT-is de aki filmezni akar az felejtse el, nagyon gyér hangzást visz át.
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Adott egy LG tv ami HDMI-n intel nuc pc vel( i3 és amd RX 540 kártya) van összekötve. A tv pedig HDMI arc al egy LG SJ4 es soundbarral.Szóval elméletileg a PC hangja felmegy a tvbe aztán onnan ugye HDMI arcon keresztül a soundbarba.
A rendszer legfrissebb build win 10 64 bit home.
A probléma az hogy internet böngészőben youtube illetve vidókat tartalmazó internetes oldalak alatt vagy van hang vagy nincs.Nem tudom miért az első 2 másodpercben elmegy és aztán nincs. Megnéztem már minden általam ismert beállítást és nem találom az okát.Máshol minden ok pl. filmek alatt stb....
Előre is köszi a segítséget
....Pr:)ly....
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! Valaki hallgatta mar meg HK SB20 es SB26-ot? Megeri a penzbeli kulonbseget a SB26? Vagy jo valasztas a kissebb SB20as? Koszi
[ Szerkesztve ]
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
SPF
senior tag
Sziasztok,
2.1-es hangprojektorban mi az ajánlott? LG tv-hez keresek, filmnézéshez.
Ha optikai kábellel kötöm össze a tv-vel, akkor lehet állítani a hangerőt a tv távirányítójával? Vagy csak akkor, ha hdmi-vel van összekötve? -
Viper26
nagyúr
LG SM 8200PLA mellé keresek akár LG soundbar-t (más gyártó is ok), ha van ajánlott. Film és játék lenne vele elsősorban.
Eddig ezt néztem.:
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
peti85
senior tag
válasz Al Capone #6924 üzenetére
Mélyben nagyon "erős", én kifejezetten szeretem a mély hangokat, mindig kicsit rá szoktam arra erősíteni EQ-ban ha van rá lehetőség, de ez az első hangcuccom amin -1en használom.
DD és DTS hangokat támogat, sajnos ez lehet hátrány ha a lejátszó nem tudja ezt normálisan lekezelni, nekem a ShieldTV-vel ez nem nagy érvágás.HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Al Capone
tag
Olyanra lennék kíváncsi, hogy mondjuk hangzásban, mélyben milyen lehet. Az earc nem is tudom, hogy micsoda..
-
Draken
őstag
válasz Al Capone #6921 üzenetére
Bővebben sajnos nem tudok válaszolni rá, mivel nem rendelkezem vele, csak a jelenlegit erre szeretném lecserélni.
(#6922) peti85 : Itt inkább arra lenne kíváncsi a fórumtárs, hogy pl a különböző hangokkal elbánik e. Az nyilvánvaló, hogy kategóriájában a legjobbak közé sorolható, bár tudtommal earc ezen nincs -
peti85
senior tag
-
Al Capone
tag
válasz vtomias #6918 üzenetére
Hello!
Nagyon köszi a választ! Frankón összefoglaltad a lényeget. Sokat segítettél vele!Lenne viszont még egy hülye kérdésem. A hangformátumok nem a lejátszónál érdekesek? Tehát van mondjuk okos tv, NAS, RPI3. Ha ezekkel játszom le a tartalmat, akkor is számít, hogy milyen hangformátumot támogat a hangrendszer? Ha mondjuk a JBL-t választanám, akkor nem biztos, hogy minden tartalomnak lenne rajta hangja? Bár a segítséged alapján a Samsung lesz, úgyhogy ez már csak puszta kíváncsiság.
-
vtomias
csendes tag
válasz Al Capone #6915 üzenetére
Szia!
Az általatok felsorolt hangcuccok közül, a Samsung HW- Q70R-t választanám. Ezek közül csak a JBL hangfalait hallottam élőben, a többit azt külföldi tesztek alapján ismerem. A legjobb az lenne, ha élőben is meg tudnád hallgatni őket (bár az nem lesz sosem olyan, mint otthoni körülmények között).
A JBL Bar 3.1 és az 5.1-et nem választanám, mivel ők támogatják a legkevesebb hangformátumot a felsoroltak közül. A JBL BAR 3.1 szól a leggyengébben, de ő is a legolcsóbb. A Sony HT-ZF9 a legdrágább, de nem szól jobban, mint a többi, illetve nem sugároz felfelé hangot.
A Samsung HW-Q70R és LG SL8Y sok mindenben hasonlóak, mindkettő 3.1.2-es hangrendszerrel rendelkezik, az LG egy kicsit olcsóbb, de a mélyládája is gyengébb. A Samsungnak és Sonynak is van EARC HDMI foglalata, ami előny lehet a jövőt tekintve. Továbbá szomorú, hogy egyre kevesebb HDMI csatlakozó kerül néhány eszközökre. Végig kell gondolni előre, hogy miket szeretnél csatlakoztatni. Azt még tudnod kell, hogy a Samsunghoz aránylag olcsón tudsz venni hátsó hangfalakat, ami a térérzetet jelentősen növelni tudná. -
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy van egy LG SJ4-es hang rendszerem 2.1 es soundbar amit HDMI arc al használok egy LG tv vel. Hogyan állítsam be MPC-HC val hogy megfelelő legyen a hang filmek és minden allatt akár stereo akár 5.1 a forrás? Mit állítsák a lejátszó beállításai közt és a win10 beállításaiban(ha ott egyáltalán kell)?
Nagyon köszönöm!
....Pr:)ly....
-
Al Capone
tag
[6908] , [6909] -re tud esetleg valaki válaszolni?
Ahogy nézem most a Mediában akciós a Q70R
-
FireFox1996
őstag
Amit keresel, az egy un. bluetooth transmitter. Bedugod a tv-be, és már is megy. (vagy soundbar-ba, ha ott van olyan kimenetje)
Nálunk is hasonló volt a helyzet, a gyerekek miatt terveztem én is ilyet. De végül a vezetékes megoldásnál maradtam, olcsóbb Mai napig így használjük.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
peti85
senior tag
Ezt nem igazán értem. Egy soundbar lényege hogy a rákötött (vezetékesen vagy vezeték nélkül) eszközök hangját megszólaltassa. Mi értelme egy soundbarnak, ami továbbítja a hangot és nem megszólaltatja?
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
eM'82
addikt
Van olyan - max 70k-s soundbar - ami bluetooth-on keresztül két eszközre is tud hangot továbbítani?
Vagy ez nem az árkategória?
Anno néztem AliExpressen mindenféle kütyüt, de jó lenne ha nem lenne még egy jelátalakitó beiktatva, ami ráadásul nem feltétlenül megbízható.
Köszönöm -
Szupercsirke
tag
Sziasztok panasonic 58ex780 hoz keresek hangprojektort samsung hw-k335 2.1
Ezt néztem működne a tvmmel?
V milyet ajànlanàtok 50k ig.[ Szerkesztve ]
-
Al Capone
tag
Hali! Előző kérdés engem is érdekelne. Én még kiegészíteném egy Samsung HW Q70R-el. Tudna valaki véleményt formálni erről a 4 eszközről?
-
katsazoli
tag
Sziasztok!
Gondolkodom a házimozim lecserélésén egy kompaktabb eszközre, ezeket néztem ki:
- Jbl Bar 3.1 / 5.1
- Lg Sl8y
- Sony Ht Zf9
Melyiket ajánlanátok? Heti pár film, videójáték, néha tv, meg háttérzene.
Árban ahogy néztem kb egy kutya.[ Szerkesztve ]
Xbox Live ID: Zolika21; PSN ID: Zolika31
-
Trueorge
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy samsung ue49nu7102kxxh TV és egy abox fs22cs soundbar, optikai kábellel kötöttem össze őket TV át is állítottam az audiokimenetet a megfelelőre de nincs hang bár mit csinálok. Esetleg valami tippetek van ? -
mbaker
tag
Sziasztok!Kérdésem lenne felétek.Van most egy JBL SB400-as soundbarom és gondolkodom hogy lecserélem HW-R650-re vagy HW-Q60R-re...szerintetek érdemes lenne váltanom?Q70R-es tv-hez kellene.A JBL-nél nagyon idegesítő hogy zajok,filmhangok hangosabbak mint a párbeszéd...köszi a válaszokat!
-
törölt tag
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy ha vennék egy hdmi to rca áttalakítót, akkor a tv távirányítójával is lehetne-e állítani a külsű hangszórón a hangerőt? Előre is köszönöm.
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz #46129152 #6901 üzenetére
De az RCA aljzattal mit érek el, ha fülhallgatót szeretném csatlakoztatni? Nincs erősítőm meg ilyenek. TV, számítógép, és fülhallgató van. Ilyen DAC-ból láttam olyat, amin van fülhallgató kimenet.
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külpolitika
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...