Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Nem nyúlok a szerviz menübe, semmi szükség ra.
Egybekent a szerviezesek nem nezik hogy lett e turkálva a szerviz menübe.
A sárgás elszonezodest a rosz gyári szonhomerseklet okozza, kalibralassal orvosolható. Ha rossz a szobhonerekwlet az az egész képre kiadással van.
S90f nagyon jo tv.
Nem muszaly elhozni/elküldeni hozzam, helyszínre is kimegyek, nyilván ugy drágább.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
A szakszerviznek 99% hogy eszköze sincs a kalibralashoz, tortenet vége.
Azt sem tudják mi fán terem.
Persze hogy félnek tole, mert ha megmerem es azt mondom hogy hibás a tv akkor csak illene garanciában cserelmiuk. Bár sony, ott sok jóra ne számíts, leraznak ezerrel ebben van tapasztalatuk nem a kalibralasban.Oled topikban nem rég irtam le hogy milyen verlazito módon nézik hülyének a tulajt hibás tv esetén.
-
Joshi
titán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Már sokadszor írod le ugyan azt. Elmondásod szerint a szakszerviz is beismerte, hogy gyárilag hibás a készülék. Innentől kezdve fogyasztóvédelem és kész. El kell indítani a folyamatot, különben folyamatosan elhajtanak. Persze itt felmerül a kérdés, hogy neked erre van időd és energiád, és hogy ér ez annyit vagy sem. Abban az esetben tényleg nincs értelme a kalibrálásnak, ha ezután is random előjön ez a sárgás képhiba. De még1x hangsúlyozom, ez esetben hibás a készülék tehát gariztatni kell.
Ha esetleg megtartanád a tévét, akkor nincs más lehetőséged, mint csak a HDMI bemenetet használod és ignorálod a tévé belső tévé tunerjét és stream appokat futtató Android rendszerét. Ehhez viszont kell venni külön tévé boxot (DVB-C, DVB-T ami kell) és egy Androidos lejátszót a youtubra és a streamekre. Itt viszont használhatod a CEC funkciót, ami kapcsolgatja az eszközeidet a tévével együtt. Döntsd el hogy melyik úton indulsz el. -
CharlieDrop
veterán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Miért nem akarod karibláltatni?
Nézzük már erről az oldalról.Olyat én sem láttam, hogy valaki kijelentené egy TV-ről, vagy egy monitorról, hogy nem szabad kalibrálni. Pontosan tudod ez mit jelent?
Igazából hogy tudják-e, akarják-e, vagy csak ők is érzik, hogy veled nem lehet egyről a kettőre jutni, az másik dolog. De bazi régóta tologatod ezt a sztorit, mi már mindent megírtunk, szóval nem tudjuk mit szeretnél még ezzel.
MM, meg nem küldhet el, hogy nem lehet javítani (és nincs olyan, hogy sárga TV, ha tényleg sárga), mert még mindig ott van a hibás teljesítés témaköre
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
En elhiszem hogy gyarilag sárgás. Kalibralas utan viazont tökéletes lesz. Ha kalibralas utan mégsem lesz jo bizonyos szintig akkor hibas a tv es garanciaban cserelniuk kell.
A szakszerviz hulyeseget beszél, valójában abszolút nem értenek a kalibralashoz, azt sem tudjak mi az.

-
Joshi
titán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Mi az hogy nem szabad kalibrálni? Ez orbitális nagy hülyeség. Reszeled a fingot jó ideje, ha nem hiszel nekünk akkor nézd a sárgás képét a tévédnek. Az viszont tuti biztos, hogy nincs semmilyen sárgás effekt a tévén, vagy ha van az kalibrálással megoldható extrém esetben gariztatni kell. A szervizes azért mond ilyen butaságokat, hogy lekoptasson. Be kell dobni neki a fogyasztóvédelmet és egyből lesz intézkedés.
-
Joshi
titán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy hívj el egy kalibráló szakit és kalibráltasd be a tévédet. Hidd el hogy nem lesz azzal semmi gond. Ha a tévé valóban hibás, az kalibrálás folyamán kiderül.
Az Rtings-en is tesztelték a Bravia 3 szériát, igaz ők a 75"-os változatot ami IPS paneles. Az alábbi ábrán láthatod, hogy vagy IPS vagy pedig VA paneles lehet az adott méretű készülék. Mondjuk abból a szempontból ez nem befolyásoló tényező, hogy kalibrálható vagy sem. Minden tévé kalibrálható bizonyos szintig. Itt van a kalibrálási beállítás amit Rtings használt. Viszont ezeket a beállításokat csak mérőműszerrel érdemes alkalmazni, mert minden készülék egyedi beállítást igényel.

Itt pedig a bal oldali kép a kalibrálás előtti, a jobb oldali a kalibrálás utáni állapotot mutatja. Itt olyan óriási eltérés a kalibrálás előtt sincs, szóval az Rtings által tesztelt 75"-os modell biztosan nem sárgás ahogy te mondod.

-
Celtis
veterán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Az rtings objektív tesztjeinek valamiért jobban hiszek. https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/bravia-3
Eszerint, habár ez egy igazi belépő kategóriás gyenge képességű tv, az SDR színhelyessége kimagaslóan jó. HDR-ben is inkább kékbe húz.Kizártnak tartom, hogy ne lehetne kalibrálni. Vhiktor megcsinálja neked. A színhelyes beállítás pedig nem ízlés kérdése. Műszerekkel mérhető.
-
Joshi
titán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
"A mérés sem tünteti el a gyári filtert"
Te valamit nagyon nem jól csinálsz a tévékkel. Ahogy Vhiktor is írja nem létezik semmilyen filter. Különböző képmódok vannak amik bizonyos környezeti viszonyok között lehetnek jók vagy rosszak függően attól, hogy mikor mit választ az ember. De a kalibrált kép az tökéletes lesz, feltéve ha az adott tévé tudja az adott paramétereket (színtér lefedettség, dinamika tartomány, kontraszt stb). Ahogy korábban írtam neked, a te tévéd egy belépő kategória ami nem azt jelenti hogy rossz, csak érted.
Még mindig azt javaslom, hogy ne állítsd el a képbeállításokat műszer nélkül. Hívj el egy kalibráló szakit, majd ő beállítja neked jóra. -
CharlieDrop
veterán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Most már baromira érdekelt, hogy mi lehet. Kerestem összehasonlító videókat YT. Itt van egy, direkt olyan linket tettem, ami nem az elejéről van. Ebben a pillanatban egy deka sárgát nem látok
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Nincs olyan hogy gyari filter. Kulonbozo szinhomersekletek vannak, monjduk ezt hivhatod filternek is. Kalibralas soran beallithato a tokeletes szabvany szerinti szinhomerseklet es szinhelyesseg.
Az persze benne van a pakliban hogy a szinhelyes kepet is rosznak erezned.
Szerintem tovabbra is csak arrol van szo hogy nagyon mashoz vagy hozzaszokva, nem a szabvany altal eloirt szinekhez. Ettol a tv nem rosz, semmi baja nincs.
Mondok egy konkret peldaty egyszer hivtak klaibralni 4 db tvt, nem szinhelyes kep kellett a tulajnak, hanem az ami neki tetszik (10000k feletti szinhomerseklet, black es white crush, tultolt, vilagito szinek). A 4 tvbol egy sony volt, annak a kepet nem lehetett ennyire "elrontani", el is adta a tulaj.
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Hali
Ha a Samsung féle beállítás tetszik, akkor szereted a hideg fehéres képet ( papírfehér). Ezt a Sony a normal üzemmód és semleges színhőmérséklet beállítással hozza, valamint a színerősséget is vedd lejebb (asszem a 60 az alap) és az Élő színt is kapcsold ki. Játszhat még a színárnyalattal is, ez a hideg-meleg tónust tudod csúszkával állítani, pl arcok esetében.(jelzem ez egy xf széria menüelemei, lehet eltérés).
De...
A képeken a Sony képe a valósághűbb, én pont a samsung tv esetében hagytam melegebb színeken a tvt.
Ha így sem sikerül, akkor tényleg kalibráltatni kell a kijelzőt. -
Joshi
titán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Először is azzal gondolom tisztában vagy, hogy a Bravia 3 széria a Sony 2025-ös belépő szintű sorozata. Ez csak Direct ledes háttérvilágítású ami HDR tartalmakhoz nem igazán jó. Az hogy kezeli az ilyen tartalmakat az egy dolog. A lényeg, hogy ne legyenek túl magas elvárásaid a készülékkel szemben.
Első körben állíts vissza mindent alapállapotra. Ez fontos, mert az hogy te elállítgatod a színeket és minden mást is, az rosszabb lesz mint alap állapotban. Ehhez kalibráló műszer kell mint pl egy Xrite/Calibrite Display Plus. Illetve minden képjavító ficsört kapcsolj ki (élsimítás, képzajcsökkentés stb).
A legújabb Bravia tévéken nem tudom milyen kép profilok vannak, de a cinema pro vagy home általában jó szokott lenni.
A filmeket miről nézed? A tévé saját lejátszójáról, vagy külső eszközről HDMI-n keresztül? Pl egy médialejátszó?
Ezután próbálj SDR tartalmakat nézni rajta, magyarul egy sima Full HD Blu-ray ripet. Ha ott jónak látod a képet, akkor már alakul a helyzet.
A HDR tartalmakat egyelőre hanyagold. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Szeirntem csak arról van szó, hogy eddig nagyon beteg színvilagú tévé képét nézted és ahhiz szoktál hozzá, biztos túl voltak tolva a szinek, minden kék volt, stb. Most meg furcsa a természetesebb kép.
Semmi köze ehhez a procinak.
Mint mondtam beklaibralhato a tv szonhelyesre, ha mégsem akkor kiderul hogy hibás a tv.Samsung tvkkel sincs semmi baj, azok is tokeletes színhűségre allithatoak.
Eddig milyen tvt hazsnaltal es milyen beállításokkal?
-
Celtis
veterán
válasz
GeorgeBW
üzenetére
Két dologban biztos vagyok. A problémádat nem a sony chipje okozza, illetve ha találomra nekiállsz elállítgatni a tv-t, főleg a három színcsatornát, abból jó nem fog kisülni.
Ha megnyugtató megoldást akarsz, akkor privátban kérd meg Vhiktort, aki először válaszolt neked, és kérd meg, hogy kalibrálja a tv-det. Ő tökéletesen, be fogja neked állítani, illetve azt is meg tudja erősíteni ha a készülék valóban hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
? Bocs, de tényleg nem tudom mit szeretnél.