Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
A W605B spva igen, az r455 nem tudom. Túrod a netet...

-
nismoka
addikt
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
AUO VA
-
-
Joshi
titán
válasz
BB9360
üzenetére
Nem reklámként írom, de eddig a Mede8er Med600 egy megfizethető médialejátszó és sokan pozitív véleménnyel vannak róla. Nyilván nem egy Oppo 103d vagy 105d, de visz mindent jó minőségben.
-
BB9360
aktív tag
Az is megvolt. Nem játszott le mindent.
Az Asus viszonylag ok, de az is akad néha (vagy néha veszem észre
), és kezd elegem lenni, hogy hdd-re másolgassak...Ha maradhatnának a filmek a pc-n, az nem lenne rossz. A htpc vagy nas viszont jó pár tízezresbe fájna... Ráadásul ez már kezd off lenni...
-
Coyot
őstag
Érdekel a dolog így holnap szerinte megnézem a PH-s tesztcsomaggal mit kezd a tv sima sambás megosztáson keresztül
Ahogy láttam a video méreteket meg a bitrátákat hát szerintem lesz vele gond 
Más kérdés hogy mennyire jellemző egy átlag filmnél ilyen bitrate mint a killa sample mondjuk?
Joshi
Hát a jogi részben lehetséges hogy van ilyen - vagy más egyéb okból korlátoznak. Hozzáteszem elég fura nekem a hozzállás a tv gyártó részéről is, miért nem raknak erősebb vasat akkor a tv-be hogy tényleg minden formátumot és a egy combosabb video fájlt is jól vigyen...Engem kifejezetten zavar pl az is hogy az optikai audio miatt a hangfalakhoz is van külön távirányító, ha külső doboz van akkor ahhoz kell mégegy ugye - ez nem jó irány.
-
Joshi
titán
-
BB9360
aktív tag
válasz
kegyetlen80
üzenetére
A kodit próbáltam, nagyon tetszett, de pl. Star Wars 32 GB-s mkv-t döccenve játszotta, szemben a saját lejátszójával...
Az a helyzet, hogy nagyon új nekem ez a hálózatos dolog, és nem is biztos, hogy a legjobb eszközökkel és beállításokkal fogtam bele, csak próbáltam a meglévőkkel megoldani, mert ez a legköltséghatékonyabb...
-
Joshi
titán
"4K világ egy nagy kamu, és ha a kis mobil viszi a fullHD-t és viszi, akkor is fura nekem hogy a tv hw-e miért ne vinné rendesen. Végignéztem 1-2 fullHD filmet rajta már és nem volt vele gond.
Hogy miért építenek a népek HTPC-t azt nem tudom, de mivel külső droid dobozok ahogy hallom igen jók tudnak lenni, így manapság valszeg egyre kevesebb ember lesz aki annyit áldoz htpc-re."
Annyit még megosztanék veled, hogy a TV gyártókat korlátoz bizonyos liszenszek és jogdíjak is. Pl az én TV-ém 4k és a beépített lejátszója simán viszi a HEVC 265-öt, de vannak formátumok amiket nem. Ez nem azért van mert nem lenne képes a beépített hardver elboldogulni az adott formátummal, hanem azért mert nincs megfizetve a jogdíj.ui.: Gondolom más szabályok vonatkoznak egy TV gyártóra és mások a Média lejátszósokra. Lehet hogy a szlesebb piacot próbálják így elősegíteni, nem biztos ez csak az én agymenésem.
-
Joshi
titán
Hidd el hogy a TV médialejátszója nem üti meg a mércét, lehet hogy egy erős átlagot hoz, de kb ennyi. A média lejátszók körében is az számít jónak, aminek van supportja, tehát a megjelenést követően is foglalkoznak a szoftverrel.
"- video formátum támogatást már elhiszem hogy gyenge,még a tv Ph!-s tesztjében is voltak hiányosságok - de azért egy tesztcsomagot lefutattnék rajta - hol találok ilyet?"
A PH tesztben?
Általában van link a fájlokhoz.ui.: pl MKA formátumba csomagolt DTS-HD MA vagy Dolby True-HD vagy akármivel mit kezd a TV?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Coyot
őstag
A kadencia helyesség Kodiban is állítható, de holnap megnézem szerintem archos alapban kadencia helyesen - legalábbis én nem láttam semmilyen akadást, pedig ezeket ki szokram szúrni - Kodi és VLC-vel szembetűnő voltak a video kis rezzenései
- mint láttuk az 5.1 marhán nem is működik itt, így ez lehet valóban hiány - gyárival lejátszóval gondolom megy,de az meg nem éppen paraméterezhető
- feliratot jól be lehetett lőni ennél több nem kell - archos és kodi esetében is
- video formátum támogatást már elhiszem hogy gyenge,még a tv Ph!-s tesztjében is voltak hiányosságok - de azért egy tesztcsomagot lefutattnék rajta - hol találok ilyet?Joshi:
Ja sejtettem hogy ilyen lesz ami nem megy, bár lehet megnézem kiv vagyok mennyire döglik meg egy BD iso-t ha egyáltalán tud vele kezdeni valamit.Balerik:
4K világ egy nagy kamu, és ha a kis mobil viszi a fullHD-t és viszi, akkor is fura nekem hogy a tv hw-e miért ne vinné rendesen. Végignéztem 1-2 fullHD filmet rajta már és nem volt vele gond.
Hogy miért építenek a népek HTPC-t azt nem tudom, de mivel külső droid dobozok ahogy hallom igen jók tudnak lenni, így manapság valszeg egyre kevesebb ember lesz aki annyit áldoz htpc-re.Blaise
Mert te mit szoktál nézni rajta? Boltban vásárolt BD ISO-kat vinyóról vagy hálózatról ugye?
-
dh66e
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
A C szériába ha jól tudom nem került IPS panel,de ezt nismoka jobban tudja nálam..Az SPVA szerintem már nem játszik mert ha jól rémlik már a B szériába is AUO-MVA(
) panelek kerültek. -
dh66e
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Vegyél inkább használtan garival egy B szériás tévét aprón.Ott nincs panel mizzéria.
-
Balerik
aktív tag
Ha egy fostos mobil manapság 4k-s videókat Látszik, hogy mennyire jártas vagy a 4K világban. Egy fostos mobil mikor játszik le teljes felbontásban (3840×2160 ) 4K-t. Filmjeim mind Full BD rippek és amikor már két hangsáv és két felirat is van a Full HD video mellett, már megfekszik a TV-k csodálatos média lejátszója.
Szerinted a világon az a sok-sok millió felhasználó aki HTPC-t vagy média lejátszót használ film lejátszásra, mind tudatlan, mert nem felel meg nekik TV-k média lejátszási képessége? -
dh66e
veterán
Nos mivel neked csak annyi kell hogy a te általad nézett formátumokban lejátssza a filmjeidet akkor neked tökéletes a tv lejátszója vagy az abba beépített androidos lejátszók.Egy Kodi is másképp viselkedik egy dedikált androidos boxon mint a tv androidos rendszerén arról nem is beszélve ha még játszani is akar az ember akkor bizonyos esetekben elfogy a memória és vége is a dalnak..
Nem véletlenül írtam a trabi vs alpok szösszenetet.
-Kadencia helyes lejátszás.
-Felirat paraméterezhetőség
-Audió formátumok
-Videó formátumok széles körű támogatásaEzek csak a legfőbb szempontok,de még sorolhatnám a kényelmi szolgáltatásokat ami egy filmlejátszáshoz számomra elengedhetetlen..(léptetés,tekerés.időpontra ugrás stb stb).
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Lehetséges váltás előtt állok, így természetes volt a döbbenet az arcomon, h milyen szép képet produkált ma egy kiállított SONY KDL-40R455 t. készülék a TESCO-ban, ezért már épp rámozdultam volna, mert a feketéje és a színei kvázi vérbeli S-PVA panelt sejtettek, de ekkor megszólalt bennem a vészharang, h álljak le, mert hátha olcsóbb vhol! Aztán hazaérve látom, h ez 2014-es modell és azóta azért vannak újabbak példányok is, pl árban hozzá hasonló vetélytárs a 40W605A, mely már X-Reality PRO funkcióval is rendelkezik!
Így kissé zavarban vagyok, mert nem tudom, h hozna-e képminőségben a XRP funkció, továbbá szerintetek ez a két gyöngyszem TV-t csak S-PVA panellel hajtják by SAMSUNG, vagy itt is érvényes a már régebb óta elhíresült panel lottó mizéria, és keverik még viszonylag jobb IPS ill AUO-ék szemetével is?
Köszönöm a gyors, életmentő válaszaitokat!

-
Coyot
őstag
Elég eltúlzott hasonlatnak érzem ne is haragudj

Komolyan kérdeztem. Azon kívül hogy lejátsza a videót odarakja a feliratot ahova kell és ki tudom választani milyen nyelven szeretném mindezt megtenni, mi egyebet ad egy külső media box? Hozzáteszem totál feleslegesnek tartom még azt is hogy a filmhez tartozó borítókat, leszedi a sorozatok részeit kategorizálja, berendezgeti - ami amugy jópofa - de ezt most is tudja a tv és nem is érzem létszügségét.
Szóval tényleg érdekel mi az amivel többet tud a külső doboz és teljes komolysággal.
Balerik:
Ha egy fostos mobil manapság 4k-s videókat játszik le nem tudom elképzelni hogy mi az ami akadozhat nálad - gondolom valami böszme bitrate-s BD forrás lesz ? -
Coyot
őstag
És mivel tud többet egy asztali lejátszó? Azon kívül hogy lejátsza a filmeket? Képminőség inkább a forrástól függ mint lejátszótól, hang szintén, el nem tudom képzelni mivel ad többet

szrobert
Érdekes ezért hogy egy elvileg ilyen fasza lejátszó nem ad ki 5.1-et
Többieknek talán lesz itt ötletük -
BB9360
aktív tag
válasz
hegylako01
üzenetére
és @szrobert
OK, de engem akkor is zavar, hogy nem működik. Elvileg ezeknek nem kellene olyan nagy durranásnak lenniük. OK, hogy én is elronthatok vmit, valahova kattintok, ahova nem kellene, vagy nem kattintok, de most végre látja a pc-t a tv, a tv a pc-t. Az Archos elvileg jó lenne nekem, csak nem értem a kód kérést. Továbbléptem, mert nincs kódom, erre az fogadott, hogy a lista üres.
A pc-re felment az Universal media server, így az archos a networknél látja a pc-t (shared folders SMB), alatta a media servers-t (UPnP).
Ha az SMB-t próbálom a router user és password megadásával, akkor empty foldert kapok; ha user és password nélkül, akkor szintén empty folder + egy üzenetet a tv alján, hogy you must specify a remote address.
Ha a media serversnél lépnék be, akkor ott látja azt a két mappát, amit a pc-n az ums programban megosztottam, de amint megnyitnám a mappát, rögtön an error occurred és csak pörög a betöltés eredménytelenül...leszedtem a plexet is, de oda regisztrálni kell (ezek annyira nincsenek ínyemre, főleg, hogy azt sem tudom, hogy utána menni fog-e...)
értem én, hogy nem értek a szgéphez, ezt el is ismerem, az lenne a legjobb, ha mindent törölni tudnék, és kezdeném elölről, de annak sem látom a lehetőségét a windowsban
egyébként ezt az UMS-t ajánlották a Sony-hoz, és tényleg jól néz ki...
-
BB9360
aktív tag
Kellett nekem okos tv... :-)
Megpróbáltam beállítani, hogy a notebookomat lássa a tv és így lejátszhassak filmet a notebookról.
Talán más is járt már úgy, hogy csinált vmit, nem működött, ezt többször ismételte, majd egyszer mégis. Én is így jártam, nagy nehezen, egyszercsak kiírta a tv. hogy sikeres a csatlakozás a pc-hez (látni addig is látta...).
Elindítottam az Archost, ott a network-öt, ami lát két pc-t, kiválasztom az enyémet. Erre feljön egy ablak (Server) és kér user nevet és jelszót. Na, az vajon mi? Mert a gépem nincs védve...A pc LAN-nal van a routerhez kötve, ami wifin csatlakozik a tv-hez...
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Melyik típust javasoljátok a következők közül:
Sony KDL-50W809C
Sony KDL-55W756C
Samsung UE55H6400
LG 55LF652
Panasonic TX-55CS630EElőre is köszönöm!
-
Buster17
addikt
Hali.
Ha hosszan nyomom meg a gombot a T.I.-n akkor kétszer érzékeli. Az miért van?
Nagyon röviden kell megnyomni.Még jó hogy a pin kód ugyanaz a számokból áll.
-
Tegla80
addikt
válasz
Narris
üzenetére
Valamit tuti a router-ben kell varialnod sztem.
En eloszor a titkositast szednem le vagy valtanam masikra probanak....plusz olyat is olvastam,h a tv-k nem szeretik a bonyolult kodokat/karaktereket...esetleg fix IP-t probalj a routerben adni a tv-nek....stb,stb.
Szoval ezen vonalon indulj meg sztem... -
Dave™
nagyúr
A topikot olvasva te vagy a ritka kivétel. Nekem van egy normális x86 alapú htpcm a tvre kötve, így bármilyen smart rendszer inkább negatívum, mint hozzáadott értek. De még a haloban lévő RPi2+Openelecet is többre tartom, az legalább megbízhatóan működik. Nagyon kíváncsi leszek mennyire fog hasítani az android a 4k alatt, ahhoz már komolyabb hw kell.
-
Dave™
nagyúr
válasz
junior11
üzenetére
Amihez se tartalom, se forráskészülék, és gyanítom az android is köhögni fog alatta, de sebaj. Úgy erzem tavaly az utolsó pillanatban sikerült lecsapnom normális tvre az 50w815b személyében, azóta semmi értelmes alternatíva. Ez az androidos bohóckodás is méltatlan a Sonyhoz.
-
junior11
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Várható volt, hogy idén a "jobb" fullhd tévéknek vége, a 4K-t nyomják keményen.
-
krx21
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Illetve kíváncsi vagyok az XD85 vs 93 gyakorlati különbségekre... És persze a legfontosabb hogy ne legyen egyik típus se clouding, se DSE hajlamos! Én ezen rugóznék a Sony helyében, nem azon, hogy még vékonyabb legyen...
-
kris75
aktív tag
Sziasztok!
mostanában cserélnék tv,55" ost keresek.eddig egy 47w805 t használtam.olyat keresek ami még tudja a 2D-3D felkonvertálást.
Tudtok segíteni?Üdv Krs
-
krx21
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Vajon VA vagy IPS? Remélem nem lesz Ips....
-
Blaise
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Ahogy látom nincs felső kategóriás fullHD Androidos TV, sőt a 3D-t is kiszedték.
-
nightshadow
veterán
Sony's 2016 TV line-up - full overview [link]
Gyakorlatilag kijelenthető hogy idén 55" alatt nem lesz középkategóriás Sony tévé, így aki ilyet szeretne az mindenképpen W775C-t vagy W805C-t vegye meg, amíg lehet kapni. Jó hír viszont hogy a 2015-ös Android tévék is megkapják a Marshmallowt.
-
szrobert
tag
-
Coyot
őstag
válasz
szrobert
üzenetére
Audio passtrough nekem disabled en van. Mode1 en viszont valóban visszatér a jelenség. Pedig optikai kimenetet használok bár nekem egy dac van rákötve és 2.0-át hajt. A tv beállításaiban állítottam be hogy optikai kimenet legyen mindig használva ha jól rémlik a PCM mellett volt Dolby beállítás is - úgy nem menne?
-
M^xx
aktív tag
Üdv!
Holnap szeretnék megnézni pár tévét MM-ben, konkrétan Sony Bravia KDL-55W805C néztem ki, de most a Sony Bravia KDL-55W755C elég jó akcióban van majd 40.000,-ft val olcsóbb. Mi a különbség a két tv között? Mindkettőben ha jól tudom már 100Hz-s panel van és edge led. Mivel tud többet a W805C?
-
Coyot
őstag
válasz
szrobert
üzenetére
Ujraindítás után is? Mert nekem is így kezdte de csak az első próbára azóta nem tapasztaltam.
Sajnos tényleg ezt a néhai microlagot én is felfedeztem Kodival így kipróbáltam jobban az Archost.
Fura hogy külön kellett a codec pakkot leszedni hozzá, de leszedte install után le is töröltem a codec pack appot. Egyenlőre nagyon tetszik a felfedezett microlag is megoldódott - annyira micro hogy kedvesem nem látja, de engem mostmár zavart persze.

Marha jól viselkedik a lejátszó eddig minden igényemnek megfelel és jó a UI is. Még a hétvégén tesztelgetem aztán befizetek a reklámmentes verzióra szerintem. Max még a plexet tesztelgetem, csak ahhoz a gépemre is fel kell ugye rakni a serverét még.
-
Narris
csendes tag
Sziasztok,
Ma érkezett meg egy Sony KDL43-W755, képe nagyon tetszik és minden tök jó.
Amit most első körben nem sikerült még megcsinálnom, hogy csatlakozzon a WiFi-re. nem is látja a hálózatot, pedig kb. 50 cm-re van a TV a routertől. Ami érdekes, hogy csak 2 hálózatot lát a TV, pedig 10+ van a házban.
Ha megadom a hálózat nevét manuálisan és a jelszót, akkor sem csatlakozik. Az a kettő, amit lát ugyanúgy "n" szabvány, mint az én hálózatom.
mi lehet a gond? router vagy TV újraindítás?
köszi
-
L4D1K
őstag
Jaj ne is mondd, engem kiborít ezzel
Mondtam neki, hogy francnak kell már analóg de köti az ebet sajna.Mindig tv nincs, nem is kell, van T-s Box nekik.
Joshi Köszi, itt nem működik egyből, a hozzá adott manualban meg nem tér ki rá részletesen.
Jim-X Nagyon köszönöm! Hétvégén beállítjuk akkor.
Mindenki:
PH!-n volt a kistesónak (43W755C) tesztje és az ő általuk javasolt színhelyes képi beállításokat állítottam be itt is. Kérdésem hogy másnak hogy lett beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mellé rakok egy VA-t, lekapcsolom a világítást a szobában és már ki is bukott az ips hiányossága. Persze kikapcsolom a fekete meg kontraszt javítókat... Ok az ips-nek nagyobb a látószöge és nem vibrál ha ütik verik, de ennyi.

Akkor a 75" X91C kaphatott VA panelt, azzal kevertem össze.
]

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) panelek kerültek.