Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a sok infót!
Egy 20liter alatti Silverstone sugo 15-ben lesz egy noctua nh-d15 g2 lbc hűtéssel.
Szóval nem az a brutál kicsi itx gép, de lényegesen kisebb mint egy micro atx.
Van am5-höz delid készletem, és direct die beszerelő keretem is, illetve a noctua által biztosított direct die beépítő talapzatom is.
Ha minden kötél szakad akkor dierect die lesz belőle, de ha nem muszáj nem folyamodnék hozzá, mivel ezzel nyilván buknám a proci gariját.
De mivel hosszú távra terveztem az am5-el így bevásároltam ezekből a plusz kellékekből amíg még lehet kapni. -
eszakas
őstag
Beletenni beleteheted.
Ha már annyit értesz hozzá, hogy alulfeszeled akkor thermal limitet is tudsz beállítani a procinak is. Mini-ITX alaplap ezért gondolom kicsi házban gondolkodsz. Akkor is olvad a linkelt fórum bevezetőt.
"Részletek és mire figyelj
Támogatottság / BIOS: az alaplap kompatibilis processzorok listáján szerepel a 9800X3D — ennek ellenére BIOS-frissítés gyakran szükséges az új AM5 CPU-khoz. Mindig telepítsd a gyártó legfrissebb BIOS-át (AGESA javításokkal). Pangoly+1
CPU fogyasztás / erőforrások: a Ryzen 7 9800X3D hivatalos TDP-je 120 W, de a Precision Boost/PPT paraméterek miatt pillanatnyi vagy hosszabb csúcsoknál a CPU PPT/EDC értékei jóval magasabbak lehetnek (PPT ~162 W, PCC/EDC magasabb értékek). Ez azt jelenti, hogy a VRM-nek rövid ideig magas áramot kell tudnia adni. Tom's Hardware+1
Alaplap VRM és valós tesztek: a B650I Edge WiFi 8+2+1 VRM-mel és gyári hűtéssel jó értékelést kapott a tesztekben (Tom’s Hardware, TechSpot), és normál terhelésnél kezelésre alkalmasnak találták. Ugyanakkor mini-ITX formátumból adódóan korlátozottabb a bordázat és a passzív hűtés, mint egy nagy ATX-lapnál. Tom's Hardware+1
Biztonsági megfontolások: voltak beszámolók és gyártói/AMD figyelmeztetések bizonyos 9800X3D-hez köthető problémákról (személyenként változó), ezért BIOS-frissítés és gyári javítások ellenőrzése fontos. Ha problémák adódnának, AMD/gyártói támogatást keresd. TechRadar"
Idézet vége. -
-
Pöttön
őstag
Köszi az infót!
Hát majd kiderül egyenlőre úgy fest hogy 8700f lesz a lapban, mert nagyon jó áron van ez a proci.
És alapvetően a jelenlegi 5800x-el is elvagyok, ennél meg a 8700f-is ad valamennyi előre lépést.A lényeg nekem elsősorban az avx512 lenne, mivel szinte csak emulátorokhoz használom ezt a gépet. Az rpcs3-nál lényeges teljesítménybeli előre lépés van az avx512-es prociknál.
Illetve az új x3d procik nagyon nagyot mennek az emulátor alatt is.
Ezért gondoltam a 9800x3d-t is. Tehát lehet bőven elég lenne nekem alulfeszelve is, kicsit visszább fogott órajelekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Fujifilm X
- sziku69: Szólánc.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest