- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
Ma beszívatott a Favóka. Kiszereltem a fűtőventilátort, mert néha cincogott, sőt első fokozaton van hogy nem indult el.
A helyéről sikerült kiemelni a motort, de az ugye egy másik műanyag tömböt alkot. Nem tudtam kipattintatni a motort a műanyag alapból, ezért a helyén fékmosóval átmostam, aztán átkentem kenőanyaggal, majd a szénkeféket és kommutátort is átpolíroztam.
Összeraktam, majd néhány próba után vittem volna ki, mikor is a motort tartó műanyag fül egy az egyben eltört (minden erőhatás nélkül). ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Mindezt úgy, hogy holnap harcra készen kell lenni az autónak, és a fűtőmotorra pedig nagy szükség van!A szerencse, hogy volt itthon nekem tarcsiban egy Felda fűtőmotor, amiben már nincsenek benne a fokozatok ellenállásai, tehát azt át kellett szerkesztenem.
Összeraktam. Működik, de azért megmondom őszintén, hogy nem igazán esett jól az egy órás fúrás faragás mire minden átkerült a másik műanyag blokkba
Hát ez már csak ilyen játék...
-
30z.Samu
félisten
Én is sajnálom, de valamikor összefuthatnánk.
Valamit mindenképp rendelek jövőhéten, ahogy megjön, bele is teszem, akkut feltöltöm és had szóljon.
Ha szerencsém van és menni fog, akkor lehet, hogy az alapjárat kérdés is meg lesz oldva. Mert az jelenleg kicsit magas.
NGK-ból jó lenne ez a gyertya? -
rob210
nagyúr
válasz
30z.Samu #8094 üzenetére
Na látom megjött a bátorság, ennek örülök.
Kár hogy nem tudok elugrani mert beosztottak.
A gyertya ahogy írták cserés, én NGK-t tennék bele, nekem minden kocsimban az volt.
Azzal nem lehet mellé nyúlni.
De persze a denso és a brisk is működni fog, csak nem olyan tartós szerintem. -
30z.Samu
félisten
Köszi a válaszokat!
Csak eljutottam odáig, hogy hozzányúljak, így legalább kiderült, hogy az AC teszi a dolgát.
-
KisCobiii
aktív tag
Az én ajánlásom is Mágus mellett szól, szerintem is NGK, de tulajdon képp lehet
tetszés szerint Brisk is csak soha ne Bosch-t -
30z.Samu
félisten
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
30z.Samu #8083 üzenetére
Ha sokat van indítózva akkor az akksiban leesik a feszültség- Az autóban a legnagyobb fogyasztó az indító motor. Gyenge akku esetén még forgat, de már annyi áramot nem kap a trafó, h a szikrához szükséges feszültség indukálódjon benne.
Magyarul: hiába forgat az indító, nem fog beindulni, ha gyenge az akksi.
-
KisCobiii
aktív tag
-
KisCobiii
aktív tag
-
30z.Samu
félisten
Miért nem laksz közelebb?
Viszont az utolsó mondatodat nem értem teljes mértékben. Ha kap benzint a gyertya, akkor a szikra is kéne a robbanáshoz, nem? Ami a könyvet illeti: Az a baj, hogy csak a kicsi, zöld könyvem van. Abban nincs beleírva semmi ilyesmi, elvileg van egy nagy sárga könyv, amiben minden benne van. Azt kéne még beszereznem.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
30z.Samu #8081 üzenetére
Gyertyákat eldobálni. Brisk névenfut most a valamikori PAL. Abból vegyél 4 darabot. Hézagot nem 1mm re hanem a könyv szerint kell belőni. Elosztófedelet lekapni, és belenézni. Ott lesz a gond. Az elégtelen szikrától, és a nagy hézagtól is lehet kormos a gyertya. Keveréket akkor piszkálunk, ha amotor jár, és biztosan indul, máskülönben több kért csinálunk mint hasznot.
Ha benzint kap, akkor nincs szikra, ez egy ilyen egyszerű motor.
Ha gyenge az akksi, indítózásra már nem fog indulni, csak betolva, akksit feltölteni, gyertyákat kicserélni ,és menni fog.
-
30z.Samu
félisten
Szóval akkor a dúsítóhoz ne nyúljak? A karburátor ugyanúgy a légszűrő alatt van? Egyébként érdekes, amíg nem lett kipucolva a gyertya, addig legalább pár perc erejéig beindult, de most annyi sem. Igaz, az akkut picit leszívta a sok indítózás. Gyertyát mindenképp veszek szerintem, mert akárhogy is nézem, ezek benne alsó hangon 10 évesek.
-
KisCobiii
aktív tag
Pirossal a levegő mennyiséget lehet állítani.
Zöldel pedig a keverék dúsítást.
-
KisCobiii
aktív tag
Mindjárt megmutatom akkor hogy a 120-ason hol van az a csavar... amugy nemtudom hogy 120-a van
Azért 1-2 eltérés van a kettő között. -
Jansz
csendes tag
Srácok! Samunak 120- as Skodája van, ez egy favorit karbi a képen!
-
30z.Samu
félisten
Egyébként ez a kis szerelés teljesen jó volt, mert megtanultam 1-2 dolgot. Pl hogyan kell kiszedni a gyertyát.
-
KisCobiii
aktív tag
Remélem kivehető a kép, hogy hol is van pontosan az a kis csavar
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
30z.Samu #8066 üzenetére
Ha sok benzin kap akkor a dúsításon lehet kicsit viszább venni. A hézag 0,7-1mm között jó lesz, szikrát pedig ugy nézetek hogy egyes henger gyertya ki pipa a gyertyára és egy jol testelt helyre tegyétek le a gyertyát majd 1x 2x inditsatok ár, akkor láthatóan azért kell lennie szikrának, ha van akkor látni és hallani is lehet majd. Karbit pedig kipucolni sem nagy multság, de mondjuk oda azért brigéciol kell. Szikrát nem nehéz megnézni, dúsításra szerintem addig ne állítsatok rá amíg nincs kipucolva a karbi amugy a képen bejelöltem hol kell..
-
30z.Samu
félisten
válasz
KisCobiii #8065 üzenetére
Az a baj, hogy most szikrát nem tudjuk nézni, az időjárás miatt. A gyertyák ki lettek pucolva és kap is benzint, ezeket megnéztük. A karburátorhoz viszont nem nyúltunk. Bátyám most annyiban maradt, hogy majd amikor jó idő lesz kipucoljuk, csak az a baj hogy nem tudom mikor lesz jó idő, a kocsira pedig szűkségem volna.
Ha sok benzint kap, akkor a hézagból kéne visszaállítani?
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
30z.Samu #8064 üzenetére
Ha kormos volt a gyertya a viszont túl dús a keverék, magyarul sok benzint kap. Mondjuk a hiba feltehetőleg nem ez amiért nem indul be, de a karbi pucolást azt okvetlen javasolnám. Utána ellenőrizni kell hogy van-e gyújtás (szikra), ha ott minden rendben, akkor gyertya (lehetőleg valami másikkal, ha nincs akkor megpucolva visszatenni), valamint megnézni hogy kap-e rendesen benzint... én ezt ugy szoktam megnézni, hogy lehúzom a benzincsövet ami a pohárba megy és teszek oda egy kis flakont, majd indítom és hanyom pár másodpercig utána kulcs ki. Közbe a benzin folytonosságot nézem, hogy rendesen jön-e a nafta. Ha a gyújtás, üzemanyagellátás, gyertya és karbi is rendben van nem nagyon tudok olyan problémát ami miatt nem nagyon indulna, ha minden rendben van a motorral...
ui.: télleg ki is hagytam, hogy nagyon fontos hogy ne szívjon fals-ot sehol, mert attol nagyon sok hibát produkál ami megtévesztő lehet, kezdve a magas fogyasztástol - az alapjárat ingadozásig mindent! Karbi gumitalp tömítése szokot olykor-olykor elfáradni és hajlamos engedni.
-
30z.Samu
félisten
válasz
KisCobiii #8063 üzenetére
Szinte biztos, hogy ki kell pucolni, mert olyan szinten kormos volt a gyertya is, mint annak a rendje. A hézag 1mm volt, ami bátyám átállított 0,75-re, mert olvastuk hogy ennyi a standard. De nem indult be, de már az után se, miután visszatettük 1-re. Benzint tuti kap a gyertya. Annyiban mindenképp jó volt ez, hogy hibalehetőségeket zártunk ki, viszont most be se indul.
-
30z.Samu
félisten
Na fejlemény! Bátyám rászedte magát és segített kicsit átnézni a kocsit. Az ülepítő tartályt és a gyertyát kipucoltuk. Kiderült, hogy ebben még PAL gyertya van, ami alsó hangon már 10 éves. Mondta bátyám, hogy ez szerinte vagy karburátor lesz, vagy a gyertya. De az utóbbit mindenképp ki kéne cserélni.
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
30z.Samu #8059 üzenetére
Próbáld meg egy kis dorkefével a menetet meg pucolni, ha be van kicsit rozsdálva és/vagy csavarlazítóval befújni és egy fogóval kitereni, nekünk még nyáron bevált. Amugy Az alapjárathoz köze lehet a szűrőknek, tehát érdemes azért ezt a lehetőséget is ellenőrizni.
Nekem még annó a karbin a dúsítás állító csavar tömítettlensége okozta a problémát. Ami egy 40ft-os tétel volt
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Az ülepítő tartályt hogy tudom leszedni? Gondoltam kicsit kitakarítom. Viszont a pumpa most működött, fel is pumpáltam egy kis benzint. Beindult, ment egy kicsit, aztán ahogy hallottam volna, hogy melegedne le is állt. Mintha akkor nem jutna annyi benzin a karbiba, mint amennyi akkor kéne.
-
30z.Samu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest