Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szláj74
csendes tag
Szevasztok.Ismét itt vagyok,és van némi változás.Ma összetömörítették a 94-es GLXi-t(végignéztem és hát szomorú mikor egy autó így végzi,de ez a rendje).DE!! én és egy haverom pár nap és jópár óra alatt 200 euroért, csomó értékes cuccot kimentettünk belőle! Úgy mint a 4db 14x6-os felnik(185/60-as Sava Eskimo téli papucsokkal),saválló sportdob,direktlégszűrő,ködfényszórók,elsőlökhárító alsó koptatóspojler,hátsó tetőspojler,a kagylósítot,plüss ülésgarnitúrát,belső csomagtérnyitót+csomagtér világítás,zárható kesztyütartófedél,digitális óra a tetőkárpitba,kerékjárati dobbetétek,egy szinte új 60Ah Bosch Silver aksi,motorháztető belső zajcsillapító burkolat meg még egy rakás apróság.Mindezt 200Eur-ért.Három alkalommal hoztuk haza(hátsó ülést ledöntve).Na mert közbe úgy döntöttem,hogy amíg van műszakija a Skodának(2013 nov) addig megtartom.És addigis legyen az egyik legdögösebb Favorit Nagykanizsán! Utána kivonatom a forgalomból és kiviszem öreganyámhoz (falura) hegyrejáró cuccoló kocsinak,míg szét nem rohad.Tizen pár éve már használtam egy öreg Ritmót erre a célra.(a két kocsi nagyon hasonló karakterű).Az is bírta pár évig,míg ketté nem tört egy traktorcsapában.Ja és marad a karburátor mert kevesebb a hibalehetőség.Most még csak a kerekek kerültek rá.Hát nehezebb kormányozni,de ezt kárpótolja a remek stabilitás.Érdekességként jegyzem meg az öreg Volvo 440 1.7 GLS -emen is ekkora kerekek voltak,persze ott volt szervó+technika is.A többi cuccot majd tavasszal berakom-felszerelem apránként.Most nemigen érek rá a sok meló miatt.
-
Atuska75
tag
Bocs, hogy vitatkozom de a fékfolyadékot 2 évente cserélni kell legalábbis erősen ajánlott. Mert nedvszívó hatása miatt elvizesedik és csökken a forráspontja. Továbbá rosszabb esetben fel is habzik akkor meg mint tudjuk elmegy a fékhatás. Aki nem hiszi járjon utána.Itt a mese vége fuss el véle
-
Tompie
őstag
Nem volt felesleges amit csináltattam
Mert hót dzsuvás volt a folyadékmost már szép átlátszó, át lett mosva minden kerékig a csőrendszer.
Max amikor lettek a csövek cserélve nem lett a teljes folyadék is cserélve csak rá lett töltve.
Mindegy, meg lett csinálva most már a fék is finomabban fog. -
Marczi80
tag
Na akkor en is szolok, hogy a hetvegen kicsereltem a kabelezest a csomagterajtoban, vilagitok, mint egy karacsonyfa....
Ma reggelre pedig Audit eloztem!
A jo fagyott uton o 30-al ment en meg 40-nel...
-
Tompie
őstag
A fékcsövek jók, azok most voltak nemrég cserélve (max. 2 éve) mert még az eredetiek voltak benne és azok valóban már jól el voltak öregedve
Ma mentem a 8-ra a szerelőhöz, most is jó volt a fék, de 3/4 9-re megyek vissza és akkor megcsinálják a teljes fékfolyadék cserét, az is szerintem még az eredeti van benne.
Kíváncsi vagyok lesz-e valami (pozitív) érezhető változás, hogy új fékfolyadék lesz benne?! -
rob210
nagyúr
Egy jó tanács ha már nagyon helyesen a fékfolyadék cseréje mellett döntöttél.
A flexicsöveket nézd meg, hogy elöregedtek-e már van-e rajtuk repedés nyomkorászd meg hajtogasd finoman ha van repedés cseréltesd ki azt is.
Ha már úgy is légtelenítenek csere után egyúttal megvan. -
Mágus2
Közösségépítő
-
Tompie
őstag
Na most is voltam próbakörön, semmi baja nincs nem tudom a tegnapi mi volt lehet tényleg csak az út csúszott. Most besatuztam úgy is fogott de azért szerdán reggelre bejelentkeztem, hogy cseréljék le a teljes fékfolyadékot. Szerintem ezen még úgyse volt cserélve, aztán legalább a saját lelkiismeretem megnyugtatása végett elmondhatom, hogy végre ez is meg lett nézetve
-
Tompie
őstag
Voltam itt a szomszédba az autószerelőnél, azt mondta 500Ft-ért tölt rá meg légteleníti 5000Ft-os órabérnek megfelelő munkadíjért ami ugye nyilván nem lesz óra meló.
Már csak az a kérdés, hogy lecseréltessem az egész fékfolyadékot? vagy csak rátöltessek?
Hozzá teszem kurva rég vagy akár még nem is volt cserélve ebben fékfolyadék.
Vagy elég csak rátöltetni és ne cseréltessem, sz*rból nem lehet várat építeni alapon?! -
Mágus2
Közösségépítő
Esetleg átszakadt a szervódob membránja. Az lassú tempónál olyan mintha valami viszzafelé nymoná a fékpedált fékezés közben. Ha a cső cseréje nem oldja meg a gondot, én mindenképpen a szervódobnál folytatnám a keresést. Ha beigazolódik a gyanú, érdemes a főfékhengert is kicserélni, és nyugodtan autókázhatsz. A fék nem játék! Ha nem értesz hozzá, vidd szervízbe.
-
rob210
nagyúr
NA ezért kérdeztem.
Menet közben többet termel így nem érzed, hogy annyival rosszabb taposni a féket.
De ha sziszeg álló helyzetben akkor megvan a hiba, valóban a szervódobtól le kell a vezetéket kísérni.
Az is lehet, hogy semmi baja csak a dobból kiugrott a pipa.
Ez egyszer nekem is volt.
Azt kellett csak visszapattintani.Motortér felnyit hallgatózás cső végigtapogatás megnyomkodás a csatlakozásoknál és meglesz a hibád.
-
Tompie
őstag
Megvolt a reggeli teszt kör a parkolóban. Van fékhatás szerintem rendesen, viszont lassú tempónál most is ha satuztam egyet nem fogott annyira, hogy blokkolta volna a kereket és megcsúsztam volna.
A pedál nem kemény, viszont ha nyomkodom a fékpedált akkor hallok sziszegő hangot bent a z utastérben mivel egyedül voltam a motortérben nem tudtam meghallgatni. Azt nem is figyeltem egyébként, hogy máskor is volt-e ilyen sziszegő hang és azt is csak akkor hallom ha a kocsi álló helyzetben van, menet közben gondolom a menetzaj miatt nem hallom.
Lehet akkor csak légteleníteni kéne? de lehet azt sem mert lehet az a hang normális?! passz
Viszont ha el viszem egy szerelőhöz a semmiért nem akarok fizetni csak mert átnézi. -
rob210
nagyúr
Ha fékezel kemény a pedál?
Mert ha be tudod nyomni akkor a rásegítős hibalehetőségeket felejtsd el.
Ha benyomnád a féket de csak állsz rajta mert olyan kemény mint a szikla és nem megy be a pedál, akkor viszont biztos, hogy a fékrásegítőnél van baj.Ha szembe állsz az autóval akkor a váltó felett a tűzfalon a főfékmunkahenger mögött találsz egy hengeres dobot az a fék szervó.
Abból egy vastagabb 10-12 es textil borítású cső jön ki egy 90° pipán keresztül.Azt érdemes meghallgatni valaki segítségével.
Hogy sziszeg-e a kocsi motorterében valami beindítod a kocsit valaki beül.
Bedugod a fejed a szervódob közelébe és pár fék pumpálás után kiderül hogy sziszeg-e vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest