- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
benedek2010 #13099 üzenetére
Ha csak leveszed a 2 csavart, ami a rásegítőhöz fogja és oldalra húzod, akkor nem levegősödik. Ha a fékcsöveket is bontani kell, akkor természetesen légteleníteni kell az egész rendszert mind a 4 keréknél.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
benedek2010 #13097 üzenetére
Leállított motornál pumpáld a fékpedált, amíg olyan kemény nem lesz, mint a beton. Utána nyomd le és indítsd be. Ha ezután felpuhul még jó a rásegítő, ha nincs érdemleges változás, akkor vákum hiba vagy maga a rásegítő. A csöveket mindenképpen nézd meg.
-
benedek2010
csendes tag
válasz
Mágus2 #13096 üzenetére
Nem a pedál benyomásakor jelentkezik, hanem akkor hallgat el és ha felengedem akkor sziszeg (vagy esetleg elhallgat és lejjebb megy az alapjárat). Tudom, hogy nem így kéne működnie ezért is kérdezősködöm. Elég gáz lenne ha eltűnne a szervó egy fékezés előtt és taposni kéne mint a marha, hogy megálljon.
Ja és ráadásul 1 hónap múlva vizsga...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
benedek2010 #13095 üzenetére
Ha a pedál benyomásra sziszeg, akkor a rásegítő cserés. Általában a benne lévő szimering adja meg magát a pedál felőli oldalról.
-
benedek2010
csendes tag
válasz
benedek2010 #13089 üzenetére
Valaki?
-
Norbert@270
csendes tag
Értem.ma már nem ketdek neki mert nincs időm.irok és küldök képet is ha haladtam vmerre
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
bringasisti #13088 üzenetére
Sehogy nem jött ki a csavar, pedig az AC-t is lebontottam. Már arra is gondoltam, hogy nem szállít eleget azért dadog be.
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
benedek2010 #13089 üzenetére
Favoritnál egyszerű volt. Az utángyári vákuumcső egy fos, ezért vettem hidraulika csövet és egy egyenirányító szelepet raktam be középre. Rendesen rögzítve megszűnt a problémám, ja és alapjárat is stabilabb lett. A pillangó szelep mellett szív egy kis farsot azért libeg még egy kicsit az alapjárat. (2 éves történet)
-
benedek2010
csendes tag
Üdv!
Ismét vacakol a fékrásegítő. Indítás után sziszegő hang (gondolom falsot szív a pedálnál) ez elmúlt régebben az első fékezés után de most már nem, csak ha megvan "rugdosva" de utána kezdődik újra fékezésnél... Miután elhallgat esik a fordulat 1000-ről 750-re (be lett kötve a 130-as óracsoport). Elég vezérlőszelepet cserélni, hogy megszűnjön a gond?
Esetleg valakinek valami ötlet?
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Ysthvaan #13087 üzenetére
Az AC melletti csavar ami mindenkinek berohad azért kell ha lehet szabadá tenni mert mikor a hengerfejet leveszik a Viz egy része a szelepemelő poharakra folyik és olaj cserre alkalmával is ott marad ergo az új olajat elb@ssza. A farosnál ki lehetet pucolni a likat a favoritnál elég kicsi a hely. Az hogy megy rendesen a motor aztán dadog a gyújtás hát mit mondjak megfogtál hirtelen nincs ötlet sajnos
-
Ysthvaan
csendes tag
A mai játékom az öreglány elindítása volt. Először a gyertyákat néztem meg, 3 tökéletes a bal szélsőnek volt sötétebb színe, nem kokszos, csak majdnem fekete. 1000 km-t futott tavaszi gyertyák. Kicseréltem a komplett elosztót a tartalékra; pöcc röff 4 hengerrel, de ahogy elkezdett bemelegedni, elment az alapjárat újra, majd megint nem ment rendesen a henger. Próbaképpen cseréltem 1 gyertyát, egy kábelt, majd a fedelet is, de ugyan az szépen indul, majd egy perc múlva bedadog. Nem áll le teljesen a henger, de vmi szar. Holnap nézek szelephézagot, ha addig van vkinek vmi ötlete még szívesen fogadom! Köszi.
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
Norbert@270 #13084 üzenetére
Az ac melletti csavar nekem be volt rohadva. Én úgy csináltam, hogy alul van egy leeresztő csavar a fém vízcsövön. Fűtéscsap nyitva, kiegyenlítő tartályról kupak meglazít, víz szép lassan leenged.
Majd én leszedtem a termosztát házat, lehet szar a termosztátod is, ha csak félig melegszik be, majd lehúztam az alsó fém csőröl is a gumit, így a motorkört tudod átmosni. A hűtőt külön mostam. Összerakásnál vigyázni kell, mert a hűtő csövei műanyagok, nehogy túl húzd. Azért csináltam így mert semmi dzsuva nem maradhatott így benne. De majd az okosok megmondják. -
bringasisti
Topikgazda
válasz
Norbert@270 #13084 üzenetére
Meg kell nézni hogy a kiegyenlítő tartály fala trutyis vagy vízkő is van. Egy hűtő tisztító adalék nem drága. Ha nincs vízkő akkor csak átforgatod néhány percig miután a termosztátot kivetted, ha vízköves akkor kicsit tovább járatod. Ha kész van akkor a generátor alatt és az ÁC mellett a leeresztő csavart kitekered. Az AC mellett a víz nem fog folyni, bedugsz egy drótot és megpróbálod a vízkövet kipiszkálni, ugyanis ott a henger falánál belül mindig eldugul. Ha levetted a hengerfejet és van slag a vízcsöveket át moshatod.
-
Norbert@270
csendes tag
értem,de addig is a rendszert hogy tudom átmosni,mert azt mondták hogy a fűtéscsapom legyen nyitva és az ác melletti csavart tekerjem ki a blokkon.
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Norbert@270 #13082 üzenetére
A szakács arról ismerszik meg hogy van fakanala, a szerelő hogy nem racsnis kulccsal hanem nyomatékkulcsal dolgozik. Ha túlhúzod egy menetjavító készlet többe kerül mint egy motor a bontóban
-
Norbert@270
csendes tag
értem nekem 4éve csinálta a szerelő az udvaron racsnissal huzta.lehet azért birta eddig
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Norbert@270 #13079 üzenetére
Sokan próbálkoztak itt az oldalon pakolás cserével, de ami lényeg hogy NYOMATÉKkulcs nélkül esélytelen. Ugyanis olyan határértekre kell a csavarokat meghúzni hogy ha kicsit kevésbé húzod meg megint hengerfejes lesz ha túl húzod kiszakad a csavar
-
Norbert@270
csendes tag
végülis előbb mig megnem hozza a futár a tömítést addig a rendszert kellene átmossam
-
Norbert@270
csendes tag
Hengerfej tömítés csere
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Norbert@270 #13077 üzenetére
Rengeteg dologról írtál. Tudunk segíteni de tételesen írd meg mi a kérdés
-
Norbert@270
csendes tag
Sziasztok.Rég voltam már én is,de sajnos ide vettett a sors segítségért,kérdezősködtem a facebookon is,mert az történt velem egy hete,hogy megjártam nyiregyházát oda vissza 180,és nem melegedett fel az autó csak nyiregyen a városba középállásig.itthol megnéztem az autót,mert enyhén füstölt a kipufogóm mikor odaléptem neki.a kipufugó végem igencsak kormos és vizcsepp is volt rajta.megnéztem az olajbeontönél,semmi.egy fél tartály vizem elment,mondom utána öntök-hát itt a víztartály nyaka vastagon meg a kupak teli barnás,nyálkás,sikos trutyival.és műszakin volt 7.-én.azt mondja aki vitte hogy átrendezte műszakin,de ugy hozta vissza hogy melegszik mostmár és vmi rossz utánfutót rákötött,és azt mondta hogy biztos hengerfejes,fűstöl a műszerfal,a fék menetközben súrol.rendeltem hozzá alkatrészeket és ugy dőntöttem magam csinálom ezt is,hogyha segítene nekem ebben vki aki gépközelben lesz ha megjön az alkatrész.
azt is mondták hogy a rendszert is ki kelle mosni -
Ysthvaan
csendes tag
válasz
bringasisti #13073 üzenetére
Ja és nagyon köszi a képet hozzá.
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
bringasisti #13073 üzenetére
Holnap megnézem így is, csak a gáz, hogy 4 hengerrel indult szépen (negyedfordulatra) majd kakukk, elment vadászi az egyik, de gázadásra visszajön. Először azt hittem az alapjárati mágnesszelep csatija jött szét, akkor ilyesmit csinál, de az jó.
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Ysthvaan #13072 üzenetére
Nem megy a négy henger valszeg. A blokk oldalán megkeresed az 1 es jelzést a gyertya menetet befogod és a főtengelyt addig tekered míg a levegő jön ki a kezednél és a főtengely szíjtárcsa tetején a rovátka a jelölés 5 fokig elmozdul. Ekkor az elosztón a csillagnak a négy hasonló pozíció közül az egyiken kell állni, nem biztos hogy ott ahol a fénykép mutatja lehet hogy negyed vagy fél fordulattal arébb. Befogod a következő menetet és ott is a felső holtpontot hasonlóan megkeresed és így tovább. Mindig azt a szegmensét használod az elosztónak a gyertya kábel csatlakozásnak ahova a rotor mutat és a gy ért a bal ahol a kompressziót mérted.
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
bringasisti #13071 üzenetére
Köszönöm. Elindult, tippre kerestem végül az 1. hengert. Utána jobb forgásirányban gyújtási sorrendben tettem fel a kábeleket 1-3-4-2. De valami még nem Ok, mert nincs szép hangja, motormosás előtt tökéletes volt. Lefulladáskor visszaköp a karbiba, és alapjárat sincs.
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Ysthvaan #13069 üzenetére
Kitekered a gyertyát ujjadat a menetbe dugod a gyertyánál az látni a hengerek számát addig tekered kézzel a motort míg az 1 es hengernél sűrít a dugattyú az elosztó fedelet leveszed és ahol a rotor áll azt a kábelt hásználod a mért hengerhez. A többit így tovább. Mindig addig tekerd a motort míg a rotor az elosztó szélén levő kis lemezhez ér, akkor van sűrítési felső dugattyu állás
-
Ysthvaan
csendes tag
válasz
Ysthvaan #13068 üzenetére
Van még, szép lassan összejönnek ilyenkor
A szélvétő alatti lemez, a tűzfal teteje kirohadt, ezért ,új' lett behegesztve. Akkor cseréltem szélvédőt, a régi a rohadás miatti feszültségtől elpattant. Az új egy feldájé volt, nem jó bele, nagyobb, be sem akart menni, hazaúton végig is repedt. Majd megtaláltam a zöld tetejű bontottamat, ez becsusszant, de egy év múlva autó beázik. Nem gáz, anno vettem egy új kédert, nem pöcsölök a kiszedéssel, elvágtam a régit én hülye. Az új annyival kisebb, hogy befér mind a 4 sarkánál az ujjammásnap irány Hortobágy, kicsit befúj a szél nem gáz
igen ám, de este jött a felhőszakadás. A csomagtartóban csak csapágyzsír volt, BKV egyik tétele (vizsgán); miszerint nem csak ken, tömít is. Ez volt 1,5 éve nem ázott be egyszer sem, de keresnék újat, vagy jó bontottat, nincs vkinek ötlete, h hol lehet gyárit nem 25 ezerért venni.
A gyújtáselosztóm is igen kopott, abból is keresnék jót, de a Vikát nem adják el nekem, mondván én úgyis visszaviszem, van még a cseheknél elfekvőben pár gyári, annak 20 lenne az ára, annyiért nem kell, komplett motort kapok érte.
És utolsó kérdés:másodszorra is elválni készül a taposótól az első futómű (tipusbeteg), van olyan aki JÓL meg tudja csinálni, kókány nagyarcú Dzsókat ismerek, tapasztalat.
És egy SOS kérés, jelölve voltak a gyújtókábeleim, de motormosást követően (szétszedtem 2 napra kiszáradni, ekkor láttam, hogy szar a fedél, lehúztam a kábeleket), eltűnt minden jel valaki leskiccelné vagy írná, hogy jobb fölső az elosztón jobbról hányadik henger, és tovább
tudom gáz. Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
-
Ysthvaan
csendes tag
Üdv,
Kb 1000 éve írtam utoljára, továbbra is boldog favi használó vagyok. Tavaly Erdélyt, Szerbiát, majd Albániát is megjárta a gép rommá pakolva 4 emberrel 6,2 átlagfogyival, max 100-as tempóval. Az idén szeptemberben a Fekete-tengerhez készülök vele. Ezért időben elkezdtem a felkészítését.
Mivel a blokk már az olajtól nem látszott, ezért cseréltem a fölső deknit, a szelepfedelet, akkor már állítottam is szelepeket, az idáig alul csörgő (95-ös benyával, adalék nélkül) motor alulról húz, de sajna most 3000 fölött lett baromi harmatos, idáig ott indult meg, ami vésztartaléknak jó volt, most előzéseknél észnél kell lenni. Majdnem 0 (nulla) volt a szelephézag hideg motornál.
Most jött az első, vagy oldal dekni, de az AC fölötti csavart a 4-ből az a szélsőt beleszakítottam (1/4-es racsnis kulcsal erő nélkül tört?! el), fog, de elpörög. Kérdés: fog folyni az olaj, ha nem cserélem? -
Atyus77
csendes tag
Üdv. urak.
A 90-es és a 94 év végi évjáratú autókba azonos gyertyatípus való ? 135-ös 42 Kw-os motorhoz eredeti kábelok és rotor esetén milyen brisk gyertya javallott ?
Köszi. -
bringasisti
Topikgazda
Nekem volt nemrég olyan gondom hogy a szívató nem úgy működött ahogy szeretném. Szétkaptam és kicsit kézzel megjárattam valszeg a tengelyhez valami kosz került és azért szorult.
-
goldblum
csendes tag
válasz
dsandor #13060 üzenetére
Ha a karbit úgy szedte ki, hogy lekötötte az automata szivatót és nem a vízcsöveket vette le, az is előfordulhat, hogy összeszereléskor a szivatóházban lévő, hőre táguló spirálba nem a megfelelő helyen akadt meg a szivatószelep mozgatópöcke. Ha szétszeded az oldalán lévő három csavarral és belenézel, érteni fogod, mert lehet, hogy leírva így kicsit kínai.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
dsandor #13060 üzenetére
Hideg motornnál kérj meg valakit, hogy tövig nyomja le a gázt, majd engedje vissza.(motort áll) Ekkor érdemes megnézni, hogy bezáródik-e a csappantyú. Ha nem záródik, meg kell keresni az okát. Valószínüleg rugó törás, vagy rossz beállítás. Azt gondolom tudod, hogy kell aktiválni az automata szivatót.
-
dsandor
csendes tag
válasz
dsandor #13011 üzenetére
Sziasztok !
Visszautalok az 13007-es problémafelvetésemre is. Nos, egy régivágású szerelő elvégezte a javítást, persze teljesen át volt égve több helyen a hengerfej tömítés. A hengerfej síkjában több helyen bemaródás is volt, ezért azt síkba köszörültette. Mellékesen vezérműláncot is cserélt, meg még egyéb tömítéseket. Végül is jó lett, csendesebb hanggal. Elvileg a porlasztót csak levette és visszarakta (nem tudom a részleteket), azonban azóta nem működik az automata szívató, azaz hidegindításkor gáz nélkül szinte rögtön megáll. Amint kicsit is felmelegszik a motor, már van alapjárat. Visszavittem neki, kicserélt kisebb csöveket, repedés látszott, ellenőrizte a vákuum jelenlétét, ahol kellett, de nem sikerült megcsinálnia. Közben én is belenéztem, és azt láttam, hogy hideg motornál indítás után a levegőcsappantyú nincs bezárva. A lépcsőstárcsa körüli mozgatással sikerült kézzel bezárnom, így már hidegen is járt, ahogy szokott, olyan 1200-as fordulattal. Ahogy melegedett a hűtővíz, úgy a szívatóház mechanikája szép lassan kinyitotta a csappantyút, aztán már rendben is volt minden. Viszont kihűlt motornál ugyanúgy nem zárt le. Most nyáridőben ez nem olyan nagy gond, de télen már biztos, hogy rengeteg indítást és túlfogyasztást fog okozni ez az állapot.
Én annyira nem szeretném bolygatni a szerkezetet, ezért azt szeretném kérdezni, hogy Egerben és környékén tudtok-e olyan szerelőt, aki biztosan ért még a porlasztókhoz ? Ha nem lenne, akkor örülnék néhány ötletnek is. Köszönöm ! -
rob210
nagyúr
válasz
bringasisti #13058 üzenetére
-
rob210
nagyúr
válasz
bringasisti #13056 üzenetére
Hidd el, hogy a nem megfelelő ellenállás miatt "ugrál" el a szikra.
Nem lesz ott más hiba. -
KisCobiii
aktív tag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
KisCobiii #13052 üzenetére
Mert ha karburátoros autóra teszed fel ezt a kábelt, akkor cserélni kell az elosztó fejben a rotort. A kábelhoz való kell oda, mert különben nem jó lesz a rendszer ellenállása, ami alacsony fordulatszámon gyujtáskimaradást okoz. Többször ki lett itt tárgyalva, keresd vissza.
Vagy a gyertyákat kell cserélni R jelölésűre, amiben + ellenállás van.
Nálam az egész szett át lett alakítva:eredetileg 115093592 -kábel volt benne, de lehet kapni 115093593 -at is, de ahhoz más rotor(115911401) való,
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
bringasisti #13051 üzenetére
Alapvetően alapjáraton lehet hallani és érezni, hogy be-be puffog folyamatosan a gyújtás és finom egyenletesen terhelésen 2500rpm-ig néha bele-bele rángat, ha komolyabb terhelést adok neki, akkor nem érezhető és magas tartományokban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest