Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• biga

őstag

válasz Telda #907 üzenetére

Kezdjél minimál utakkal és kevéssel. Majd később fejlesztesz. Eleve hagyj helyet sugárutaknak. Áram és víz ami már az elején feltétlenül fontos! Ezekre később is figyelj oda, mert a játék néha hajlamos túl későn jelezni, ha pl elfogyott az áramod (nekem egyszer akkor vált pirossá, mikor már -45MW körül járt! Gyanús volt, hogy nem jön a pénz, míg belefeledkeztem a statisztikába. 50MW-ot előteremteni nem könnyű egyik pillanatról a másikra, hacsak nincs elég sok pénzed és/vagy jól működő szomszédaid :) Ha leáll az áram vagy a víz és amúgy is minuszban vagy gyorsan fog lefelé pörögni a pénzed, mert először általában a termelő üzemek állnak le!)Ha sok a szemeted hamar nyavajognak klinikáért és a tűz is esélyesebb, így egy szemétteleppel ezeket kicsit elodázhatod (csatorna sem árt). Kis bűnözés sem nagy gond az elején, a szegényebbeket kevésbé zavarja. Iskola ráér, ha már kicsit belelendülsz és már van bőven középréteg is. Ezekkel jó eséllyel elhúzod addig, míg elkezdesz valami igazán nagy pénztermelést: fém és ötvözetgyártást, vagy üzemanyaggyártást ilyesmi. (persze legyen nyersanyagod hozzá, mert eleinte nemigen fogsz importálni :) Na meg - bár ezt hülyeségnek tartom - kohót/olajfinomítót ilyesmit alap épületek nélkül nem is lehet építeni, így a sime importálást-feldolgozást-értékesítést mellőznünk kell). Ha az beindul, akkor dőlni fog a pénz, 2 dologra érdemes ekkor majd figyelni: ezek mind durván szennyezőek, és hogy azért annyira nagyon így se menj minuszba, mert érhetnek meglepetések és -30000-el már nem egyszerű kilábalni egy nagyobb katasztrófasorozatból! (De nem lehetetlen! :D )
    Ha nincs nyersanyagod, elmehetsz a szerencsejáték felé is, az is viszonylag könnyű pénz, de készülj erős forgalomra és megnövekedett bűnözésre.

A legdrágább dolgok: oktatás és eü! Egy egyetem (és alatta a többi) fenntartása már nem pite! De ezeket elég jól elodázhatod, míg valóban agy igény nem lesz rá.

Biztos van még egy rakás dolog, ami nem jut eszembe, azt majd a többiek elmondják :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés