Hívtál itt vagyok 
Próbáltam olvasgatni az eddigi véleményeket, de egyszerre sok volt amit kb. négy év alatt Írtatok. Inkább megpróbálom először a saját véleményemet leírni, mert a több éve elkövetett hozzászólásokra értelmetlennek tartom a reagálást.
A műfajjal -életkorom folytán- több mint harminc éve kapcsolatban vagyok mint befogadó.
Eleinte a Galaktika, majd a már itt említett Kozmosz Fantasztikus Könyvek révén. Gyermekkoromban filmek nemigen voltak, majd jött a Csillagok Háborúja.
Akkoriban a korosztályom körében hatalmas siker volt. Aki már a bemutatásakor megnézhette az most egy kicsit ne figyeljen.
Azidőtájt Mo-on a mozik úgy vetítettek le egy filmet, hogy a kópiák szűkös száma miatt először csak a nagyobb városokban, ott is először csak a nagyobb mozikban adták le, majd úgy csorgott le apránként a kisebb településekre.
Mire nálunk bemutatták, már majd egy éve az országban volt 
Hatalmas előnye volt ennek a rendszernek, hogy mire a moziba indultunk, már tudtuk mit fogunk kapni. A szájpropaganda szerint hatalmas filmre számíthattunk.
Ehhez képest én nem voltam elájulva. A műfajt akkor már több éve olvasván, a keretek nekem nem jelentettek újdonságot, a szellemi mondanivaló, az ötlet kevés volt a könyvek után. Természetesen kamaszként jó filmnek tartottam, de a könyvekkel nem volt összemérhető.
Ma azért annyit fel tudok hozni a mentségére, hogy már tudom egy film sok szempontból nem hasonlítható össze egy könyvvel.
A könyvet egy ember írja, bekerülési költsége ezreléknyi a filmhez képest. A szerzőnek nem kell másokhoz alkalmazkodnia a mű alkotása során. A javítás sem olyan nehéz, bár néha fájdalmas lehet.Ha csak nem kenyérre kell a honorárium, nem is sürgős az alkotás, nincs szoros határidő.
A Csillagok Háborúja tehát valóban mérföldkőnek tekinthető a filmek, különösen a science-fiction filmek történetében.
Először volt képes nagy tömegekhez eljuttatni a műfajt, még ha annak a legkommerszebb ágát is.Az alkalmazott trükkök pedig megmutatták, hogy milyen fontos a látvány a fantasztikus filmek esetén.
Ha olvassátok amit írok és esetleg tetszik, jelezzétek és folytatom 
Ha nem azt is és akkor méginkább 
Azt álmodtam, hogy két ember voltam és multiztam... :D