Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
A 2600 és 2600K között mi a különbség? Az öcsém szeretne ilyen processzort. biztos le van írva, de nincs most időm átnyálazni emiatt a fórumot.
Melyiket, mennyire lehet tuningolni, mennyire stabilak, stb...?
Köszönöm
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Speed® #22800 üzenetére
Köszi a választ.
Játékra kell neki és tuningolni is szeret, akárcsak én. Én 1 hete dobtam össze egy gépet, de egyáltalán nem ismerem a 2xxx procikat, ezért nem is tudtam neki érdemben válaszolni, mert nem tudtam, hogy mi az a K.
Nekem viszont a sok renderelés és vágás, szerkesztés miatt a legerősebb kellett. Játszani, nem játszom.
Szóval akkor a tuning miatt, jobb ha a K-t veszi meg.
Thx
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22801 üzenetére
Gianni-nál most 67.990,- a 2600K, igaz OEM, de aki tuningol, az úgy sem a gyári venti használja.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22804 üzenetére
Mint írtam, nem igazán szoktam 42 éves fejjel "átólzettig" bújni a processzorok titkait, 3 évente a legerősebb hardvereket veszem meg, összerakom és ennyi, természetesen a 3960-as prociról viszont mindent elolvastam, mielőtt megvettem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #22808 üzenetére
Ugyan már semmi gond.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rayoliviero #22819 üzenetére
Most újat mondtál megint, látszik már elmúlt az az idő, mikor mindent elolvastam és tudtam.
Szóval, mi is ezekkel a gond?Egyébként én mindig asus párti voltam, egyszer volt egy giga és egy evga alaplapon, az első zárlatos lett, a másik meg csak úgy elfüstölt.
kicsit off:
EWGA X58 SLI| I7 980X@4,2GHZ| Ez volt nekem előtte, és ugye egy akkoriban ez egy high end deszka volt, mégis elfüstölt és hazavágta procit is. Szerencsére az evga minden káromat megtérített, szóval én csak asus, mást a listákban nem is nézek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
GIGABYTE GA-Z68X-UD4-B3
Erre a Giga lapra visszatérve, most a hűtő nagy (bár átlagos tuning hűtőnek néz ki), vagy egyszerűen a lap elrendezése ilyen okádé, hogy 2 memória slotot emiatt rögtön "kinyír"
Mert ha ez ilyen, akkor ez a deszka is kiesett a sorból.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az igen, hogy az elrendezése ilyen, de sem az evga, sem az asus lapomnál ilyen gond nem volt, hogy egy nagyobb hűtő miatt le kellett volna mondani a memóriákról.
Az öcsémnek anno még ezt a raktuk össze, ALPENFÖHN NORDWAND hűtővel, ami aztán tényleg nem egy kis jószág, mégsem volt ilyen gond.
Egyébként nekem vízhűtésem van, egyelőre az öcsém keres megfelelő lapot és tuning hűtőt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kockaharcos #23167 üzenetére
Intelburn, cpuz és core temp volt akkor megnyitva, amikor ezeket baromságokat kiírta.
Újraindítás után javult csak.
de a kérdésedre válaszolva, egyiket sem használom.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Ez most jónak mondható?
Addig szórakoztam vele, amíg meg nem találtam azt a legalacsonyabb vid-et, ami alatt eldübörög 4.4ghz alatt, addig viszont néha párszor (el)kékhalálozott. Tegnap nyomtam rá egy 10, majd egy 20 körös IB tesztet, a kép akkor készült mikor végzett vele.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz haddent #23195 üzenetére
Az AIDA kb ugyanazt mutatja, mint a cpu-z terhelés alatt és idle-ben is. a kép load mellett készült, idle-ben 1.214V, mint a cpu z.
Már semmit sem értek
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt egy videó a beállításokról (nagyjából), aki állítana rajta valamit, ne legyen rest megosztani.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Linx itt ugyan csak 3 körös, de 50-et is nyomattam vele hiba nélkül.
Most nem OFFSET, hanem MANUAL módban van.Ami pedig egyébként érdekes, hogy csináltam egy teljesen új telepítést (4.4hgz-en) és a linx, meg az IBT hiba nélkül lefutott, akkor egy sima windows élményindexnél, amikor a proci teljesítményhez ért, akkor úgy elhasalt (kékhalál), hogy öröm volt nézni, többször egymás után, a jelenlegi v core alatt futott végig. Most 1.215 V a vcore, ennél lejjebb képtelenség vinni, illetve lehet, csak nem stabil, itt most úgy néz ki az, szóval én már nem hiszek egyetlen ilyen "proci sütögető" szarságnak sem. Számoltatják, szinte kiégetve a slotjából a processzort, holott a végén kiderül, hogy semmi értelme mikor egy sima élményindexen elbukik. Így marad, a hőmérséklet is alapon 20-27 fok, IBT alatt meg maximum 60 körüli.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na, így néz ki, mivel a gyári ventillátor "csak" 1350-et pörög és egyedi felfogatása van, ezért rögtön visszakerült a dobozába és mind a két oldalra felkerül egy pár coolink venti. Ok, gumival van felfogatva, de még így is odabax hűtésileg és masszív, mint az "Istennyila".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt nem tudom cimbora, viszont azt tudom, hogy nekem volt brocken és norwand is, és mind a két hűtő az én véleményem szerint egy kalap sz@r, mármint amekkora hype veszi körül ezeket a hűtőket. Ugyanezzel a megoldással 70-75 fokot is nyaldosta, egy ventivel meg beleszaladt a 90-be is linx alatt. Erről kép is van nekem valahol. Ezt a hűtési eredményt csak ezzel hűtővel lehet így elérni, nem tudom, hogy miért, talán a kialakítása miatt, a második venti szinte kiszippantja belőle a meleget, a "fő" meg azonnal hűti, nem tudom, de sok nagynevűt ezzel a megoldással nem csak, hogy megszorongat, de le is aláz. Ezt a megoldást a bátyám javasolta. köszönet neki.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha tudod, próbáld ki, mert biztos, hogy sokkal jobb hőmérsékleted lesz. Valamit tud, ez az hűtő, azt nem tudom, hogy mit, de látod a képeket. Az IB maximum stresszen jobban megdolgoztatja a procit, mint a linx, de ott is olyan 58 körül van, viszont ilyen körülmények között meg soha nem lesz a processzor.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Dreamie #23298 üzenetére
Noctua nh-D14 nálam alapon 23-28 fokon tartja, terhelve pedig 55-60 fok
Épp most írtad le a lényeget, egy több, mint fele annyiba kerülő hűtő, ugyanazt az eredményt, vagy még pár fokkal jobbat hoz, na ez a nem mindegy. Igaz kell rá még két jó venti, legyen mondjuk az én esetemben ez plusz 4000, (2 db coolink) akkor is 12000-13000 ft-ba van a hűtés, és az egyik legjobb léghűtés így.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha valakit érdekel, akkor csináltam itt az egész hóbelevancról egy videót, bios, terhelés, hőmérséklet, fogyasztás...
A végén csak azért nyal be a 60-nak, mert intelligensről standard-ra állítottam, egyébként végig 55 volt átlagban maximum linx teszt alatt.
Nem tudom, hogy ez másnak is beválik-e, de talán valami infót kilehet belőle szedni.
Ezekkel a beállításokkal teszteltem 50 körös linx és 30 körös IBT-tel hiba nélkül.
2600K@4.4ghz@1.220
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
@katt777
Hát ha lehet még rajta finomítani, akkor természetesen próbálkozok, még várok egy infóra.
@miklosss2012
Köszi, a tied is jó eredmény, bár nekem ez bőven elég, ezek szerint jó procit küldött Gianni
@ jános
ÖÖÖ, ez AVX-es, mert a simával 50-60 gflops volt, ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest