Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz magedla #9798 üzenetére
Ez a hőmérséklet. normális, de lesz több is. Alap órajelen 1,1-1,2 volt közzé (Autó módban1,3 volt fölött ad a procinak!!!) tedd a cpu feszt és mehet a win 7 telepítés, Ettől nem lesz baja. Később érdemes költeni egy 1155/56-os hűtőre 4-10k ért attól függ hogy vagy eleresztve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fsb1000 #9791 üzenetére
Én is ezt írtam, hogy előbb fogy el a RAM vmeik attribútuma, mint a CPU. A CPU-tól és a RAM-tól függ a WinRAR benchmark sebessége, mivel más nem vesz részt ebben, valós tömörítésnél pedig egy mai HDD írási sebessége szintén nem jelent korlátozást. Annak idején, még a C2D hajnalán, 2006-7-ben nézegettük itt PH!-n a WinRAR bench topicban, hogy mi az, amire ki lehet hegyezve a benchmark része, és akkor és ott inkább az jött elő, hogy a RAM egyes paramétereinek változtatása nagyobb mértékű módosulást eredményez, mint a CPU egyes paramétereinek változtatása (nahát, itt még mindig fent vagyok ). Ugyanez igaz volt K10-es rendszereknél is. Persze más architektúra a Sandy, ez nyilvánvaló. Szerinted mi limitálja jelenleg?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
magedla
tag
válasz #02119936 #9801 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nem túl biztató, ha ez az értek normális.
Előfordulhat, hogy mellémér a BIOS?
A feszültség emlékeim szerint 1,15V volt, de ezt majd ma este leellenőrzöm.
A tervezett hűtő egy Matterhorn, szerettem volna kipróbálni először a gyárival, de egy kicsit megijedtem ezektől a számoktól.
Szerinted akkor nyugodtan essek neki a telepítésnek?
Adódhat ekkora eltérés abból, hogy az egyik Gigabyte, a másik Asus lap?@-Zeratul-: Erre én is gondoltam, örülök, hogy vannak azért mérési hibára utaló tapasztalatok is. Bár a fene tudja, hogy a BIOS és egy szoftver mérése közül melyiknek adnék több hitelt?!
@csimpok: Köszönöm, egyetértek.
True victory is victory over oneself
-
törölt tag
válasz magedla #9804 üzenetére
A biosban nálam is magasabb a főfok 46fok 1.25 Volt 4,1 Ghz. A fogyasztás is 130W,( konnektorból) de amikor betölti a wint akkor már csak 65 Watt és 30-32 fokos AC Frezzer 7 pro hűtővel.
Prime 95 cine és a linx-et el kell felejteni, minden másra jó a gyári hűtő. A giga lappal nem érdemes összehasonlítani, legalább is nem így. A CPU Voltage-ot minden képen korlátoznám 1,2 Volt max. Itt a topicban mindenki azt írta idáig hogy fölöslegesen túl feszeli a procit a lap.[ Szerkesztve ]
-
oxalisz
tag
válasz magedla #9798 üzenetére
Az ASUS oldalán, a GYIK rovatban erre a problémára a következő válasz adja agyártó:
" Ez teljesen normális, mivel a BIOS nem küld IDE parancsokat a processzornak, így nem valósul meg semmilyen energiagazdálkodási üzem. Ugyan ezt a jelenséget okozza, amennyiben BIOS alatt kiiktatásra kerül a EIST/C1E/CPU C3 riport/CPU C6 riport."
Ugyan ilyen jelenséget tapasztaltam a saját P8P67 PRO lapra épült rendszeremnél. Amikor talpra állt a WIN7 és megnézem a hőmérsékleteket az Al Suite V10114 segédprogrammal, 10 - 20 fokkal kisebb értéketet jelez, mint a BIOS.A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Peace
nagyúr
Most ismét eljátszotta, de ezúttal már irql-es hibával:
Unknown. Köszönjük Emese, sokkal okosabb lettem! Akkor ezek szerint nem a túlhajtással volt a gond, hanem kezdetektől szarakodik valami. Bár ezek szerint software-es a probléma, és nem a géppel van a gond. Csak éppen azt nem tudom mi. Viszont most megszaporodott, mert az utóbbi 2 napban, háromszor is lerohadt. Proci vissza van véve alapra már 2 hete.
-
Pist@bácsi
őstag
válasz csimpok #9799 üzenetére
1. Nem külön állítod az idle és a load feszültségeket. Ha Offset módban beállítasz egy értéket akkor az alapján mindkettőt szabályozza. De egészen biztos, hogy a load érték lesz a kevés.
2. Elképzelhető. Ez procifüggő, nincs értelme látatlanban mondani bármit is.
3. Realtemp.
4. Ahogy mondod megoszlanak a vélemények.
5. Nem jelent gondot. -
Viper26
nagyúr
Srácok a GTA IV 2-3 FPS-t tud a konfigomon, az elég acélos, nem?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
csimpok
aktív tag
válasz Pist@bácsi #9809 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az 1. pontnál arra gondoltam, hogy offset módnál minél magasabb szorzót állítok be és hozzá belövöm a megfelelő offsetet teljes teherlésre, az 1600 Mhz-hez tartózó feszültség annál alacsonyabb lesz. Pl. alapon 0,97V körül kapott, most 4,2 Ghz-es tuningnál már csak 0,85V-ot, ha tovább emelem a szorzót ez még tovább csökken. Gondolom itt is van egy feszültség érték, ami alatt már elkezd fagyogatni idle módban (pl netezésnél).
[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
Tedd vissza a ramot is alapra, meg a bios beállításokat is defaultra.
Ha így is csinálja, akkor az összes hardvered driverét cseréld ki másikra, mindegy, hogy újabb vagy régebbi, de egyenként és teszt.[ Szerkesztve ]
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
tomic
addikt
Megérkeztek az új G.SKILL ramok.
Gyári értékeken ill feszen itt tartok velük.
Stabilitási tesztet később. -
csimpok
aktív tag
válasz gainwardgs #9821 üzenetére
Hihetetlen, 1,21V 4,4 Ghz mellett is lefut HyperPi, Intel Burn Test, Prime Blend is megy már lassan negyed órája.
-
csimpok
aktív tag
-
tomic
addikt
válasz szasanyi #9826 üzenetére
Nem egészen. Mikor megvettem a procit akkor megnéztem Xarax eredményeit. Beállítottam és láss csodát mint amit lemásoltak. Akkor kimentettem pár eredményt és most ,hogy ramot cseréltem van némi támpontom.
gainwardgs Az nagyon nem. Neked annyi kell?
csimpok Próbáld játékkal is. Sokat tud változni a leányzó fekvése.
[ Szerkesztve ]
-
csimpok
aktív tag
válasz gainwardgs #9832 üzenetére
Ok, majd megnézem.
Érdekes, hogy Burn test 1,19 és 1,20V-nál (4,4 Ghz) szinte egyből hibát jelzett, de 1,21V mellett lefut a 10 menet max stressen (6GB RAM). Viszont e fölé nem megyek szerintem sebességben meg feszben, mert közben a 75 fokot is elérte a proci (Xigmatek Giai hűtővel), ami már nem egészséges szerintem.Ha mondjuk a játékok is azt mutatják, hogy stabil, akkor érdemes erre az 1,21V-ra belőni hosszú távon, vagy a biztonság kedvéért adjak neki 0,01-0,02V feszt, vagy 1-gyel csökkentsem a szorzót?
[ Szerkesztve ]
-
Wukiwo
senior tag
Nekem ,hogy stabil legyen 5Ghz-en oda 1.5V kell .
Persze pár progi meg teszt lemegy kevesebb fesszel is de napokig csak ennyivel stabil -
tomic
addikt
válasz gainwardgs #9830 üzenetére
Pl: 4.2GhZ-1.16V
: 4.6GhZ-1.28V
: 4.8Ghz-1.344V
: 5Ghz-1.408Vcsimpok : Azért ez nem hímes tolyás . Adhatsz neki egy picit ,és még így is jóval de jóval a határon belül vagy.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz gainwardgs #9836 üzenetére
Nincs mit. Azért annyit mindenképp hozzá kell tenni ,hogy ha pl aidával monitorozom akkor van mikor kevesebb a fesz ,de van mikor több.
Majd azért oszd meg velünk az eredményeket. -
tomic
addikt
válasz gainwardgs #9838 üzenetére
Ha stabil is akkor nagyon tuti kis procid van.
Csinálj egy linx, vagy prime tesztet és közben monitorozd aidával. Hogy lássuk a feszeket. -
Воланд
titán
válasz Viper26 #9840 üzenetére
"A cache sebessége is jelentősen változott."
Persze, hogy változott. A processzorban lévő cache sebessége egyenlő a processzor órajelével. Legalább is az L1-é. Az L2-öt és az L3-at azt passzolnám, hogy annak hogy jön ki a sebessége, százalékosan hogy viszonyul a proci órajeléhez.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
XaraX
addikt
válasz gainwardgs #9842 üzenetére
Giga B3-as lapok esetén a Cpu-z bugos általában, Easytune vagy a legfrissebb beta aida valós eredményeket mutat.
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulok!
Tegnap megjött az új alaplapom és procim.Asus P8P67 PRO
2500KFeszek, memória sebesség minden tökélesen állítható és reagál is rá, de a cpu órajellel szívok.
Hiába állítok be mondjuk 40-es szorzót, a gép nem 4000-en indul.
A 40-es szorzót tartja, de visszaveszi a bclk-t annyira, hogy gyári órajelen mennyen akkor is.
Szóval a biosba beírom hogy 100x40, erre elindul kb 78x40-en.Ötlet esetleg?
Bocs, ha már felmerült a dolog, de a munkja miatt nincs időm az összes hozzászólást végigolvasni.koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Воланд
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest