Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7019) szacsee


szacsee
nagyúr

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az igazság az, hogy én is kacsintgatok az SB irányába.
Nem vagyok szénné tuningolás híve, de tetszik az, hogy kevesebb fogyasztással clock to clock hozza azt mint az 1366-os platform (saccolva).
Nálam egy C0-s i7 920 van jelenleg. Ismerősömnek nincs kedvenc márkája... PC az PC belsejét még most sem látta, pedig egy 2,8Ghz-es P4-ese van ami nem mai darab.
A környéken lehet elvinnék a procim és a deszkám. Gondolkodóba estem. Magamnak biztos, hogy nem a legdrágább lapot veszem meg, no meg 2500K van betervezve.
Asrock azért szimpatikus, mert a vízhűtő blokkom 775-ös felfogatásával rá tudnám tenni.
A Giga / Asus pedig a 3 év garancia miatt... bár MSI sincs kizárva.
Kinőttem a tuning korszakból és nem trémárkolok, így az apróbb hibáit elnézem egy alaplapnak. Tudom a Gigabyte-nak is vannak nyűgjei... sőt, viszont előtte nagy Asus rajongó voltam P3-tól P35-ig, ami nem kis idő. Minden lapnál volt valami kis bibi, ami vagy tuningban szólt bele, vagy pedig a mindennapokban okozott problémát.
Ami fontos lenne számomra:
-USB3 és Sata 3
-Normális tápellátó áramkör (nem tudom SB-nek hány fázis kell, vagy hányfelé osztott mosfet áramkör, hogy akár 4,5 Ghz is elérhető legyen anélkül, hogy az alaplap károsodjon). Nem szeretnék abba a hibába esni, mint régen P5K vanilla és Q6600 B3 tulajok, hogy kis tuningnál már rezonált az egész deszka a pwm áramkör miatt. ;]
-UEFI bios nem árt ha van rajta, de igazából nem számít a kinézet, talán a jövőtálóság miatt szeretném, ha kezelné a 3Tb-nál nagyobb HDD-ket.
-PCI csatlakozó Asus Xonar D1 hangkártya végett.
Ezek lennének az elvárások, milyen deszka a minimum az alábbi gyártóknál amivel már biztonságban hosszútávon lehet tuningolni?
Asus
MSI
Gigabyte
Asrock

A válaszokat előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.