Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Vélemény erről a konfigról?ASUS P8H61-M LE REV 3.0
INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX
SAPPHIRE RADEON HD 6770 1GB
Kingmax DDR3 1333MHz 8GB KIT (2x4GB)
FSP Blue Storm II 400 WVideószerkesztés hobbi szinten,néha játék,de a legfontosabb a fogyasztás és teljesítmény mutató egálban legyen.
[ Szerkesztve ]
Tiszta hülye aki nem normális
-
N_A_S
veterán
5GHz HTon 9.45 pontot kaptam Cinebench R11.5-ben
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mostanság tervezem lecserélni a konfigomat.
Kinéztem egy Asus maximus IV Gene (Z68) lapot. Szerintetek érdemes megvárni a Maximus V-öt (Z77)?
Vagy nem lesz akkora különbség a 2 lap teljesítménye között? -
katt777
félisten
válasz DjDanee87 #22987 üzenetére
Rendben, ha jó, akkor biztosan többet segít, mert az ASUS biosa eléggé más (bár anno megfejtettük, mi mit jelent a másik gyártónál), és a többi gyártó is előszeretettel szívatja a felhasználókat egyedi biosokkal és kifejezésekkel.
N-vidi-A: Az attól függ. Nemrég írtam sokadjára, nézd meg a honlapomon, ott elég jól látszik, mikor mire érdemes, de írtam is többször a topicban (hosszú lenne megint).
tomic: Szívás a köbön. Én vagyok a f.sz, hogy felraktam, hogy megnézzem, mit "fejlesztettek". Hát, ez kétségkívül sikerült! Sehogy nem megy vissza a régi, bapdéter kiírja, hogy csesszem meg az x64 rendszeremet, x86 meg nincs, parancssorból sem fut. Esetleg parancssoros indítást még megnézem, de nem reménykedem. Maradnak a beállított profilok, meg a dupla indítás, ha váltani kell, amíg nem jön ki valami használhatóbb. Csak, ha azt még jobban lqrják...
Még normális linket sem találtam asus bios downgrade-re. A legújabb link is 2008-as...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
DjDanee87
addikt
válasz katt777 #22984 üzenetére
Köszi de találtam egy 27 oldalas leírást a tuningról a Gigabyte fórumon képekkel a biosról, természetesen szintén giga lap biosáról, ami ránézésre ugyan olyan, mint az enyém. Azzal remélhetőleg menni fog. Nemsokára nekiesem, de még bios-t frissítek, hátha akkor a load line calibration olyan lesz mint a képen, meg mint amit itt is kaptam választ, hogy vegyem erősebbre (most csak on meg off állása van)
-
katt777
félisten
Hát, én hardveresen nem nyúlkálok bele.
Egyelőre klírtem szímoszt, upgrade-eltem ismét 2302-re (mert előbbi nem törölte kia beállításokat), és próbálom egyesével ismét beállítgatni, hátha csak elszaródott valamelyik kísérletnél, mert ilyet csinált régebben is (csak akkor kmsz megoldotta). Tartok tőle, hogy megint szar lesz. Eddig egyszer sem tudtam downgrade-elni ezzel a lappal. 803-as biosnál kellett volna, mert az annyira szar volt, hogy még a supportról is levették pár héten belül, azóta sincs ott. Ha nem jön össze bapdét kísérlet.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
tomic
addikt
válasz katt777 #22984 üzenetére
Sajna Asusnál ez van. Próbáld esetleg a BUPDATER 1.22 progival.
De érdekes ,mert nekem is volt ezzel gondom . Nem lehetett vissza tenni a régit. Majd jött egy bios verzió és utána engedte. Most sajna nem tudom hol áll a dolog, de egy próbát megér a progi.
Amúgy én vettem egy másik bios chipet a laphoz, amin a megfelelő bios volt. A másikkal kísérleteztem. -
katt777
félisten
válasz DjDanee87 #22956 üzenetére
Esetleg olvass vissza a topicot, sokat segítene (akárcsak a beállításokat tartalmazó táblázatom, illetve egyéb, 1.hsz-ból elérhető segédanyagok). Ezeket már 100X kitárgyaltuk
Gyerekek, mekkora fos az ASUS új bios-a! Ráadásul nem lehet visszatenni a régit. Bios-ból nem hagyja, Win alól meg elméletileg igen, mégis az új fogad. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám visszacsinálni? P45-nél volt valami beállítási lehetőség downgrade-re, de az ASUSupdate-ben most nincs semmi ilyesmi.
Hogy miért szar? Hát 1 dolog, hogy nincs turbo OV, emiatt több fesz kell a procinak, ergo többet fogyaszt és jobban melegszik, de ami végképp kiakasztott, hogy ha beállítok valamilyen túlhajtást, akkor a gép ugyan szépen, rendben restartol, de rögvest azzal fogad, hogy "sikertelen túlhajtás". WTF? 'F1' kikapcs, restart, rendszer feláll, de az órajel 100MHz-en ácsorog. +1 Restart, természetesen semmi hibaüzenet, rendszer feláll, BCLK szépen felmegy +0.345-re, ahogy auto-n kell, a rendszer pedig teljesen stabil. De hogy egy-egy profilváltás után 5p-ig kelljen szarakodni...
Valaki átment az MSI-től?
Csak nálam van ilyen hiba?BigBlackDog: Semennyire, ha csak nem a hóban. Nálam 4.6GHz-hez 1.328V kell, amitől 85°C-ra is felmehet a CPU max. hűtővel. Ha valami jól szellőző házad van, és egy gyárinál (1700RPM) erősebb hűtőt teszel a blokkra, akkor feljebb mehetsz, de sztem 5GHz stress-teszt nem lesz meg. Ha jól rémlik, 130W disszipálásra tervezték, és nálam valóban akörül kezdi feladni.
Ha viszont valamiképp sikerül betesztelned az 5GHz-et, akkor hétköznapi használatban elég lehet a Ninja3, mert az legalább 10°C-kal kevesebb még max. terhelésen is (változatlanul jó házhűtés mellett).lipi67: Attól, hogy idézel valamit, az még nem válik igazzá. (Bár köztársasági elnök még lehetsz egy nem létező köztársaságban. ) Nekem van nem kevés tapasztalatom több fázisos lapokkal (neked, rengeteg tesztelésed ellenére, gondolom, nem, ha eleve ezzel a prekoncepcióval állsz neki tuningolni), és bizony sokkal jobbnak találtam őket. Elég, ha megnézed a táblázatot a honlapomon, hogy pusztán a fázisok számának változtatásával mennyire más eredményeket lehet elérni. Pl.: Standard beállítással (4 fázis) van egy gyári beállításom. Ha nincs több fázisom, és tuningolni akarok, azzal rögvest emelnem kell a proci feszültségét, ergo jobban melegszik, és többet fogyaszt a rendszer. 4.3GHz-hez elég komoly feszültség emelés kellene. No de, ha van 16 fázisom, akkor maradhatok az alapfeszültségnél, a lap pedig egy "extrém" fázisvezérléssel felküldi a naftát szükség esetén, miközben a cucc változatlanul keveset fogyaszt kisebb terhelésnél (és még LinX alatt is veszeget vissza, ha nem kell a max fesz, nem csak egyéb alkalmazásoknál). Ez nyilvánvalóan csökkenti az átlagos fogyasztást, a melegedést, és természetesen a villanyszámlát. Szóval ne marketingeld itt, hogy milyen f.szák a 4 (v. 8) fázisos lapok, mert egy dolog, hogy azok is remekül túlhajthatók (volt nekem is), de mint korábban is írtam, a tuning nem azonos a túlhajtással. Egyébként megbízhatóságban semmi különbséget nem vettem észre az akármilyen tápellátású lapok között. Remélem, kimerítő volt a válaszom, amelyeket gyakorlati tapasztalatok alapoztak meg, nem elméletek.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Drizzt01
őstag
Hi All.
Kérdés, meddig lehet húzni ezt? :Intel® Core™ i5-2400S Processor (6M Cache, up to 3.30 GHz)https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
lipi67
nagyúr
Ok, értelek, s igazad is van, nem volt jó megfogalmazás. Csupán arra akartam célozni, hogy egy nem best márkanév gagyinak, fapadosnak tűnő terméke is lehet szuper. Ahogy alkatrész se, 2 azonos márkájú és tipusú alaplap se egyforma persze, szórás itt is lehet.
Hidd el, ha visszagondolok pár évvel ezelőttre..sose gondoltam volna, hogy ASRock lapom lesz egy drága proci alá. Amikor az Abit megszünt, kétségbe voltam esve, mert 1 alaplapgyártót se favorizáltam. Asus lapiokkal csak szívtam 478-ban (p4p800SE p4p800Deluxe), 775ben jól kezdett (P5B),majd kb semmit se nyújtott csak a felső kategóriában (Rampage - Maximus (ext. form.) Giga olyan volt (külsőleg) mint egy játszótér, randa színek.. MSI se csillogott. Végül az Abit IB9-et és P35-E lapot egy UD3R (akkor jött be) váltotta fel, s a lehető legjobb döntés volt. Wolf alatt is remek volt, de az igazi tudását q9550 alatt mutatta meg. Sokat tépődtem (több mint egy évet) a platformváltáson mert közben "gigapárti" lettem, de 1155-1156-ban nem sok jót hallottam róla és kipróbálni nem volt lehetőségem. Viszont az ASRock szépen kiforrta magát 1366-ban, így megreckíroztattam, s nem bántam meg.nyufka69: "De elég egy elcseszett lefogatója van és az egyik csavart nem tudom betekerni." - Ezt, hogy kell érteni? Képet tudnál mutatni róla?
Asszem fekszem, holnap szar nap vár rám..
Joccakát a topiklakóknak!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nyufka69
tag
Z68 Extreme3 Gen3-n ha normálisan fel tudnám tenni a H80-t akkor 5Ghz 1.424V-al meglenne 24/7-re. De elég egy elcseszett lefogatója van és az egyik csavart nem tudom betekerni. Linxelve meg 85c+ a procc...
-
tomic
addikt
válasz lipi67 #22977 üzenetére
Én értelek ,és ez mind igaz is. De elbeszélünk egymás mellett.
Én csak abban kételkedem , hogy nagyobb megbízhatóság.
Ezt nem tudom elfogadni.Volt már nekem is minden gyártótól lapom. Sőt, inkább szeretek kísérletezni és nem mindig azonos márkát venni.
Legutóbb asus volt. Egy mezítlábas verziója. De ha vissza olvasol akkor láthatod nem volt vele gondom.Inkább csak dicsérni tudom. De volt más kollégának asrock lapja pl, ami szintén szépen muzsikált.
Sandy tuningolása 5ghz ig nem egy nagy ördöngösség, főleg ha van egy szuper procid mellé.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
X-pénzből kevesebb szolgáltatás, de amit tudnia kell, azt tudja is. Ellenben másik lapnál több szolgáltatás és nem feltétlen jobb tuningpotencia, sőt..Ez mindíg is így volt. 1es G31-es Giga lapok nagyobb FSB-t tudnak mit p35-ös nagyobb nevek..De hidd el, számos példa van rá. A fentebb említett GIGA P45 DQ6-os lapot CSAK azért vettem meg pár éve, hogy megnézzem a Giga "zászlóshajót" mit tud tuningban mert subaruwrc-vel, toyone-nal azt sejtettük, sima parasztvakítás, meg akarják mutatni: Na ilyet is tudunk, de a felszereltség és sok fázis mellett kuki lap, tuningban az UD3R veri. Pár teszt után abba is hagytam mert az UD3R alacsony feszen is több 100MHz-et vert rá uolyan tesztkörnyezetben fázisok ide vagy oda.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Ezt nem én gondolom, azért dőlt betüs mert 'idéztem"..
Kben, nem 1 esetben parasztvakítás a kismillió fázis, s 8 is bőven lehet elég..Ha valaki tuningolt p45-ben, nem érti mi a fenét lehet több ezer hsz-en át beszélni a Sandyk tuningolásáról, hisz kb semmit se kell tenni. Hol vannak itt GTL REF-ek, Skrewek...? Uígy az LLC 1-5 ..-Alacsony fesznél érdemes használni (1), nagyobb fesznél (1,2xxV körül meg "kikapcsolni" (5) Az meg, hogy egy lap "fapados" nem biztos, hogy mérvadó. Lehet egyszerü puritánság is (ABIT IP 35-E), s a tuningpotenciát fizetetd meg, s nem a "felszereltséget". (Giga p45 UD3R VS Giga p45 DQ6 )
Ki milyen lapot szeretne az a felhasználástól függ. Nekem inkább fapados legyen, mintsem csini villi. Még hőcsöves hűtés se kell, az se mindíg pozitív, lásd P45+Q9xxx -nél, nagyobb tuningnál sajna 1,3V fölé kell feszelni az MCH-t, s ilyenkor a hőcsöves hűtés kifejezetten hátrány mert mindent fűtesz vele, vagy rosszabb esteben más fűti az MCH-t és 1,26V-os MCH-nál már instabil, túlmelegedik.Az ASRock vs Asus -ra : Arra céloztam vele, hogy uannyi pénzért inkább ASRock..
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz katt777 #22948 üzenetére
"A gyakorlatban a fázisok száma önmagában nem sokat jelent. Négyfázisú (alaplapi)tápot is meg lehet úgy csinálni, hogy a FET-ek a kondikkal együtt izzanak és fél év múlva kart karba öltve távoznak az örök ampervadász-mezõkre, a procival együtt: meg kétfázisúból is lehet olyat, amelyik még egy tök zárlatos TBird-be is izzadás nélkül belepumpál 30A-t. "
"Egyrészt egy olcsó kategóriás FET-pár egy olcsó induktivitással max 10A-es DC-DC konvertert visz el. Ennél nagyobb ármerõségnél már meredeken emelkedik az alkatrészek ára" - Ezért kell ebből 16..8 vs 16 fázis..semmit sem jelent, a minőségük a fontos..Sőt bebasznak 16 gyatra szart..á inkább legyen 4-8 minőségi. Nem az számít mennyi, az, hogy mennyit szállít. Igaz, minőségibb cucc többe kerül, ASRock: Uannyi pénzért kevesebb csicsa és nagyobb megbizhatóság. Sose kéne Asus, vagy ha igen akkor ott már perkálni kell rendesen érte.
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
válasz BigBlackDog #22963 üzenetére
szvsz esélytelen 24/7-re.. benchre nyilván sima ügy, ha le bírja hűteni (ez procifüggő)
-
XaraX
addikt
Kicsit több kell hozzá, mint szerencse, hogy azzal a hűtővel 5 ghz-en tudd használni szvsz.
Cs-vel kezdődik, és oda a vége. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz BigBlackDog #22965 üzenetére
Nem. Ez pusztán matematika: 5000 Mhz/2(mert csak egy ventilátor van)/4(magok száma)/8(hőcsövek száma)/6(hőcsövek átmérője)
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Pietrosz
addikt
13,28%
-
DjDanee87
addikt
Ha a képen látható legfelső soron vagyok (Load -line -calibration) [link]
akkor azt írja magyarázatként oldalra, hogy
Disabled - follow intel spec
-enabled - improve vdroop directlyez amúgy auton van, ezt kéne állítani valamerre?
Ahhoz képest, hogy már be is bootoltam a beállított 1,220Vvel most is az van biosban hogy VCore 1,320-v és mellette van az én általam beírt, módosítható 1,220V
-
^Boss
őstag
válasz BigBlackDog #22959 üzenetére
4400-4500-öt mindegyik megy értelmes fesszel, 4600 sem elképzelhetetlen, de egy jobb hűtő nem árt. van szórás, de szerintem ha a hűtő bírja, 1.35V-ig el lehet menni, ami ált. elég 4600-hoz is (de hangsúlyozom, a jó hűtő itt már alap, no meg egy jobb lap sem árt)
-
BigBlackDog
veterán
2500k húzhatóságáról mit tudtok mondani úgy általánosságban? Mennyi a min. és a max. órajel (amin még stabil), ami ki kell jöjjön ebből a prociból minden példánynál? /*Feszemelés és károsodás nélkül, tartós használatra*/
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
válasz DjDanee87 #22956 üzenetére
valami loadline calibration, azaz vdroop control kell legyen a biosban, azt kell nagyobb hatásfokúra állítani, szerintem auton, vagy kicsin van. ha maxrs lövöd, 1.22V-os bios beállítás terhelés alatt 1.22V-ot fog adni.
fix procifeszes kitesztelés után, ha azt szeretnéd, hogy 1V alatti értéket kapj terhelésmentes időszakban, 1600mhz-en, akkor offset feszt lőjj be, ami terhelés alatt 1.22v-ot ad a procinak (ez kb 0.9V idle feszt jelent majd ha jól emlékszem). órajelet azt hiszem a speedstep szabályozza, azt kell engedélyezni. -
DjDanee87
addikt
Most kikapcsoltam Biosban a következőket:
C1E
EIST
C3, C6 States
CPU Thermal MonitorÁtállítottam VCoret Auto-ról 1,220V-re. Szorzót 39re és bebootoltam.
Ez fogad Windowsban: [link]
Tehát terhelés nélkül is maximum órajelen megy, emiatt kicsit melegebb is, de a CPU-Z Core Voltage az alapbeállítás szerinti terhelés nélküli idle értéket írja. Ha bekapcsolom az IBT-t akkor ahogy eddig is, 1,068V-t ír CPU-Z.
Tehát még egyszer. Biosban VCore 1,220V elméletileg. Aida pedig ezt mutatja.
Terhelés nélkül
IBTvel terhelvefurcsa mód ha terhelem nem fel, hanem leveszi a feszültséget.
Így néz ki a Biosban a Voltage: [link]
És itt a 4 dolog amit kikapcsoltam (Disabled) az a C1E és alatta 3: [link]Valaki valami ötlet miért mutat eltérő voltot a CPU-Z illetve az Aida és miért csökken terhelésre ?
-
balu077
tag
Így jó lesz?
mennyi kört futtassam? -
katt777
félisten
válasz DjDanee87 #22949 üzenetére
Hát, nálam a 3.8-nak is kell már 1.2V, szóval Cpúz lehet a hunyó. Esetleg Aida CPUID-del is megnézhetnéd. Szerintem megkapta a naftát.
balu077: Semennyire. Alig 100X volt szó róla, hogy ne 1GB RAM-mal teszteljetek, a LEGALÁBB 20 körröől nem is szólva.. Látom, azért vannak, akik tanulnak.
[ Szerkesztve ]
-
balu077
tag
1.25V@4500
Ez mennyire jó eredmény? -
katt777
félisten
válasz DjDanee87 #22935 üzenetére
Mekkora terhelésről beszélünk?
prokxy: 1.325V normál esetben esetben még a 4.6GHz-et is elviszi (nálam). Vsz. másnak kell ott kakaót adni. VCCIO lehet a hunyó.
Játék utáni hőfok kb. annyit jelent stabilitás szempontjából, mintha kinézel az ablakon.N_A_S: Ez már beleköthetetlen, szép eredmény.
ASUS-osoknak mondom: az új biossal eltűnt, ugye az additional turbo voltage, helyette Short dur. power limit van (tudnám, mi a f.sznak). A turbo OV profiljaim rögtön használhatatlanná is váltak, mindnél rá kellett adnom +0.005V-ot az offset alapfeszültségre (turbo OV 0.004V volt), amitől persze megemelkedett a proci max feszültsége, és picit (1°C-ot) a hőtermelése is. Szóval, ha hasonló esetben elszáll a rendszeretek egy régebben beállított tuning-profillal, nem a cucc degradálódott.
Csak azt tudnám, hogy ebben mi a stabilitás és a kompatibilitás javítása, amit beharangoztak.Gaben01: Én egyesek szövegértési képességében látom a problémát, főleg, ha az illetők állítólag végigolvasták a hozzászólásaimat. Már nem is tudom, ?X mondtam el, hogy nem rosszak az ASRock lapok, hanem nagyon keveset tudnak az árukért (ill. tény, hogy akadnak velük bibik, amelyeket a support egyébként gyorsan megold). Ha neked nem ér meg +5000Ft-ot az ASUS lapban már a 16 fázis az ASRock 4 v. 8 fázisával szemben, az nyilvánvalóan jelzi, hogy nincs fogalmad arról, mi az érték egy lapban (takarékosság, tuning, pontosabb szabályozás). A lap nyújtotta sokkal több szolgáltatás (nézz csak meg egy ASRock és egy ASUS biost, te jó ég, ?X volt szó róla, hogy nincs ilyen-olyan beállítás az ASRockban, vagy kikapcsolja), és egyebek szerintem szintén bőven magasabb ár/érték kategóriába helyezik az ASUS-t, de biztosan én vagyok a hülye, hogy ilyen "apróságokra" adok. Főleg van összehasonlítási alapom, mert X58-ból ASUS és ASRock lapom is volt, ahol tudásban, beállíthatóságban, és tuningképességekben a legegyszerűbb ASRock lap sem maradt el az előbbi akkori csúcsváltozatától, amit SB fronton nem láttam.
Ha valaki még mindig nem érti, miről beszéltem eddig, azt sajnálom, többször nem írom le.
-
Gaben01
őstag
válasz katt777 #22915 üzenetére
Azt,hogy sokkal jobb választás alig pár ezressel drágábban erősen túlzásnak tartom.De átolvasva az eddigi hozzászólásaid az az érzésem,hogy itt csak egy lap ami ajánlott,az ASUS P8Z68-V. Az,hogy sokan vagyunk,akiknél tökéletesen mennek 1155-ös Asrock lapok tuninggal vagy anélkül,az teljesen lényegtelen,mivel vannak,akiknél gond van az Asrock lapokkal,ergo nem ajánlott.Az MSI sz@r, a Giga fos, az Asrock határozottan nem ajánlott,bezzeg az Asus.Érdekesen látod a dolgokat.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
dime27
őstag
Szééép de sztem a régi procid ami itt van nálam tudja ennyivel de én már nem járatom csak 4.7 ghzen biztonság kedvéért offsettel Másik dolog nézegetem az ivy teszteket nem igazán győz meg alapórajelen sokkal melegebb mármint a maghőmérsékletek igazábol olyan tesztet keresnék ahol z68as lapban tesztelnek ivyt esetleg te találtál ilyet?!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
rayoliviero
veterán
válasz prokxy #22944 üzenetére
Nekem is csinált ilyet a Linx, hogy nem ment végig, kiírta, hogy hiba. Amikor túl sok memóriát állítottam be neki, 98%-ot már nem nagyon bírta. Úgy állítottam be, hogy 97%-ot használjon, azzal végigment gond nélkül.(Windowsos minimalizálással figyeltem, hogy hány százalék a memóriahasználat)
-
balu077
tag
Sziasztok.
KÉP
Mért nem egyforma feszt mér a gpu-z ill. a coretemp?
Próbáljam még csökkenteni a Vcore-t? -
R.Zoli
őstag
Előfordulhat ,hogy 1600-as memo órajel mellé 8-8-8-8 1T mellett az alap memovezérlő fesz kevés ,hogy stabil legyen a memókezelés? 4 modulom van, 1.65Voltos feszen 4x2 Gb Corsair Dominator 2000 Mhz cl8-as, ezen a feszen a 2000-et viszik a memok 8-8-8-8 1T mellett nem az 1600-ot.Fagyogat és hülyeségeket csinál a gép ha 1T-re leveszem vagy az időzítést 7-7-7-7-re tolom le.
-
prokxy
veterán
válasz Speed® #22911 üzenetére
Most futtatom, eddig 67 a max...
Igen, nem az AVX-es LinX volt fent, eddig 102GFlops.Atomstabil? Azt jelenti nálam, h 3 napja 4GHz-en sem játék (BF3 FULL, Crysis 2) sem tesztprogik alatt nem volt semmi gond. 4.5-ön már más a helyzet, most annak a tesztje megy. Erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
katt777
félisten
válasz Kolondrum #22928 üzenetére
Tudni kell, mikor akarnak kihúzni egy rakás pénzt a zsebünkből (gazdaság és politika), és lehetőleg még azelőtt vásárolni. "Válság" előtt vettem anno X58-as konfigot, amely 1 év múlva is többet ért, a mostani gépet meg még Ft-zuhantatás előtt. Ráadásul én még vidéki felárat is fizethetek mindenért.
Dreamie: Az is szép! Az "én időmben" 45k volt a 2500K, 68k a 2600K, a másfélszeres árért ráadásul nem jár másfélszeres teljesítmény, csak kb. +30%.
DjDanee87: Mit jelent a "nem marad az"? Mert ha totál más lesz, akkor valamit a CPU-settingsnél kell keresgélni, ha csak kicsit változik, akkor az energiatakarékos feature-ök befolyásolják: LLC, C1E, EIST. Ezeken kívül túlfeszelés, vagy VDroop is felléphet, a tápellátási beállításoktól függően.
[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz katt777 #22925 üzenetére
Hja, ez van. Proci is elég húzós 78 guriga... Ivy-n gondolkodtam, de Sztem drága mulatság lesz, én meg most le akarom rendezni, nem szeretek várni.
(#22929) Gazsi00: Fene a jó dolgomat, nálam csak az asus játszik, azok meg Sztem húzós lesznek.
(#22928) SymbianOS: és elégedett vagy vele?
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
N_A_S
veterán
válasz katt777 #22923 üzenetére
Ó, hogy merülne le a mobilneted!
Ha valamit megjegyzés nélkül közzé teszek akkor azt tényként lehet kezelni, a tény pedig az amit a képen látsz, nem több, nem kevesebb. Egyébként a topikban már Én is többször kihangsúlyoztam hogy önmagában a Linx nem elég, de biztosan elkerülte a figyelmedet, vagy annál a résznél nem úgy kattogtak éppen a fogaskerekek..
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
-
Drizzt01
őstag
Azért kérdeztem csak mert azt olvastam valahol, hogy ki lehet hozni belőle 4Ghz-t
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
Dreamie
őstag
N_A_S, Katt777: Köszönöm a válaszokat, akkor maradok a P8Z68VGEN3 -nál, ez 45k-ból megvan.
Üdv. : Dreamie
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
katt777
félisten
Idézlek: "10 kör bőven elég max memmel, fél órát futott a teszt." Akkor ki a röhejes? megyek is, mert halálra nevetem magam. Ha valamit nem értesz, attól az még nem ferdítés. Nekem sosem volt szokásom ferdíteni, ellentétben azokkal, akik puszta értetlenségből magyaráznak félre dolgokat.
Már bocs, de ha valamit akármilyen megjegyzés nélkül is közzé teszel, az az Értelmező Szótár szerint megfelel a "világgá kürtölés" fogalom jelentésének. Szakmailag változatlanul jogosnak érzem felhívni a fórum olvasóinak figyelmét arra, hogy a 10 körös teszt távolról sem jelent stabilitást. Ha 20 körön át is minden OK, akkor már ki lehet jelenteni azt, hogy a terhelt rendszered stabilnak tekinthető, de, mint a topicban többször is előfordult, idle állapotban ennek ellenére előfordulhatnak fagyások és más hibák, ha a takarékos módok nem jól vannak belőve. Ezt meg azok kedvéért kell ideírnom, akik most gondolkodás nélkül ráugranának a LinX-re, mit megbízhatatlan tesztprogramra.
BF3-ról maximum a játékot illetően lehet következtetéseket levonni.Drizzt01: Igen. De nem nagyon, max pár MHz-et, azaz gyakorlatilag értelmetlen a dolog. Van K-s i3?
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. A Kérdés az lenne, hogy akkor a nem K-s i3-at lehet valamennyire húzni?
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
N_A_S
veterán
válasz katt777 #22919 üzenetére
Röhejes vagy, komolyan... Világgá kürtöltem hogy stabil, mi? Megint a szokásos ferdítésekkel jössz, amit már megszokhattunk tőled.. Volt bármilyen megjegyzés amellett az 5GHz-es kép mellett, amiből a "világgákürtölős" megjegyzésed született? De ha már így "rákérdeztél": 3 óra BF3 multi alatt nem hasalt el a 10 kör után (a BF3 kicsit sterilebb képet ad arról hogy mennyire stabil is az OC) szóval 99%-osan mondható hogy stabil. Ha kell lefuttatok egyébként akár 20kört is.
-
DjDanee87
addikt
-
katt777
félisten
Dolgozz rajta! Ha már így rákérdeztél, véleményem szerint inkább az nem való ide, aki akár önfényezésből, akár hozzá nem értésből megtéveszt másokat.
Éppen elég LinX-tesztet láttam 17-19. körben elbukni ahhoz, hogy TUDJAM: 10 kör még teljes terheléssel is kevés. +1X ennyit a hozzáértésedről. A bosszantó az, hogy mások meg elhiszik, hogy efféle tesztre hagyatkozhatnak, és instabillá v. tönkreteszik a saját gépüket, ami téged nyilvánvalóan a legkevésbé sem érdekel, hiszen már világgá kürtölted, milyen STABIL a rendszered, miközben mellékesen jelezted, hogy nem is tesztelted le rendesen (már, ha valaki érti a közölt információkat).
Dreamie: A -V Gen3-at javaslom az enyémből kiindulva. A deluxe extra szolgáltatásaira nincs szükséged, a tuning meg ebben is remekül megy. Mondjuk sztem. sima V-t is vehetsz, persze ártól, illetve attól függően, milyen VGA-t tervezel, mert ha most beleteszel egy felső-középkategóriás kártyát, az jó eséllyel kitart, mire megint platformot váltasz.
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy asus lapok közül i7-2600k alá melyiket ajánljátok.
P8Z68 deluxe
P8Z68 deluxe gen3
P8Z68VGEN3
P8Z68V_PROGEN3Játékra lesz 4.2-4. 5 ghz-re szeretném felrántani, gtx 580 és 8gb 1600-as ram társaságában.
A deluxe lapok kB. 20k-vel drágábbak, mint a vgen3-as.... Megéri a felárat? Van olyan aki rendelkezik valamelyik lappal, mik a tapasztalatai?Köszi
Üdv.: Dreamie
-
katt777
félisten
válasz Gaben01 #22883 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az ASRock lapokban nem lehet tuningolni, vagy, hogy nem stabilak, ha figyelmesen elolvastad volna. Jó párszor leírtam, hogy az ASUS alig pár ezressel drágábban miért sokkal jobb választás. No meg szép lenne, ha 4.2GHz-et nem futna egy 2500K bármilyen, nem hibás lapban.
N-vidi-A: Aki nem max. rammal "tesztel", az nem tesztelő, legföljebb imitátor. Ha meg arra hivatkozik stabil eredményként, egyszerűen csaló (ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet stabil az eredménye, csak, hogy nem feltétlenül stabil). Hogy magát is megvezeti, az nem változtat a tényeken.
Kean_Sorbo: Nem tudom. Az én lapom 35K volt anno, amikor az ASRock Z68 Ex3-a 30k. Te mennyit perkáltál? Lehet, tényleg nem fért bele a hűtőborda... Előbb utóbb, ha másképp nem, a saját kárán mindenki megtanulja, hogy MINDENre oda kell figyelni, teljesen mindegy, hogy autót, PC-t, mobil-előfizetést, vagy éppen kaját vásárolsz.
N_A_S: Ennyit a tájékozottságodról. Nem elég, hogy voltak ASRock lapjaim, még hivatkoztam is rájuk nem egyszer, jelen topicban pedig éppen elég problémáról (nem hibáról) olvastam velük kapcsolatban, még ha egy közeli ismerősömnek nem is lenne pont Z68-as. Szövegértés miatt már nem is szólok...
Az 5GHz-hez gratula, kár, hogy csak 10 kör futott le, mert az még látszatra sem garancia a stabil tuningra.prokxy: Kíváncsi vagyok, honnan veszed az "atomstabilitást", ha le sem teszteled a rendszeredet rendesen.
DjDanee87: Nézd meg SZINTÉN az 1. hsz-ban a táblázatomat, vagy a honlapomról töltsd le a kis könyvecskét 2500K tuninghoz. 4.6GHz-ig jó támpont. Ráadásul én nem kapcsoltam ki egyetlen takarékos feature-t sem. Nem, nem kell kikapcsolni őket. Azok tuningolnak így, akik nem értenek hozzá igazán, csak a szimpla túlhajtás érdekli őket. (Mielőtt a fogalmakba valaki belekötne, a tuning nem egyenlő a túlhajtással.)
Speed(R): Az állítás megfelelhet az igazságnak, ha a kolléga, mint írta is, nem tesztel rendesen. Nekem pl. 4.6GHz-en is elmegy a procim 60°C körüli magokkal, akár teljes rendszerterhelésen, miközben rendes terhelésre beállított LinX lazán felküldi 80°C fölé.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
HT ON, gondolom..az is rátesz egy lapáttal. A Brocken egyébkénr talpügyileg mennyire lóg le róla? Írták egyesek, hogy nem a legideálisabb Sandyra, mert a DHT miatt a szélső hőcsövek nem érintkeznek 100%ban.
Egyébként 1.22@4.4 korrekt, de alacsony VIDet feltételez..azért is meleg.. -
DjDanee87
addikt
Na nem teljesen tiszta továbbra sem a dolog. Hagytam mindent alapon (VCore 1,205), egyedül a szorzót állítottam át 39re és bebootolt. Toltam IBTt hőfok miatt főleg, és nem tűnt vészesnek. Ez a jelenlegi helyzet: [link]
Viszont úgy voltam vele emeljük még az órajelet ha lehet és visszamentem biosba. Annak ellenére hogy nem nyúltam hozzá, úgy tűnik a szorzó hatására felvette a VCore-t 1,320Vra magától. Ez most azt jelenti kevesebbel nem fog menni? Ha igen hol tudom átállítani, hogy magától ne állítsa át?
-
^Boss
őstag
nekem most újrapasztázva is borzasztóan melegszik a kicsike, azt hittem jobb lesz, de a nyár közeledtével be is lőttem egy 4.4GHz-es profilt, a 4.6-4.7 akkor már tarthatatlan lesz..
1.22V 4.4GHz és ígyis 80 fokos magom is van, kész vicc.. (Brocken 2 ventivel, maxon járatva...) -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz prokxy #22899 üzenetére
Nem a személyeddel van gondom, hanem az állítással, miszerint F13Pro elég 4.5GHz@1.3Von a <65°Choz, miközben másoknak (többek közt nekem is) komolyabb hűtésel is melegebb.
W7 SP1 + új LinX, ha ezzel csekkolod, ugyanúgy mérsz, mint a többiek. Onnantól majd lehet összehasonlítani a GFlopsokat, hogy okés-e minden.
Hőmérséklet alapján azt mondanám, a TDP limitet emeld feljebb, főleg, ha azt látod, hogy teszt közben kikapcsolt EIST mellett is ugrál a szorzója. -
DjDanee87
addikt
válasz rayoliviero #22906 üzenetére
Ok kösz.
Azzal kezdtem, hogy megnéztem bebootol-e az alap 1,205V-al 39es szorzóval és láttam, hogy nem. Azért gondoltam, hogy ki kell kapcsolni akkor mindenfélét. Aztán kiderült, csak a RAMnál az XMP volt a probléma és azért nem bootolt. Azt kikapcsolva már megy 39es szorzóval, alapfeszen.
-
DjDanee87
addikt
Mivel semmi extrém tuning nem lesz, gondolom a riasztás nálam nem fog játszani. Van Xigmatek Balder coolerem meg 6x140mm házventim. Gondolom akkor bekapcsolva hagyhatom.
Akkor az első kettő meg a negyedik is marad.
Ez az ESIT már érdekesebb. Ha kikapcsolom, akkor nem fogja visszavenni az órajelet a proci netezés közben, vagy ha felállok a gépről akkor sem? Végig 4Ghz fölött fog menni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DjDanee87 #22900 üzenetére
Az első kettő meg 4-ik energiatakarékos funkciók (pl lecsökköntenki az üzemfeszültséget üresjáratban, kikapcsolják a proci gyorsítótárát is ha nem kell, vagy akár több proci magot is lekapcsolhat ha nem kell éppen).
Elvileg nem zavarnak be tuning során. Kicsit lassítják a rendszer reakció idejét cserébe nem spórol egy W enrgiát sem, ha csak nem offset-el tuningolsz.EIST: üresjáratban visszaveszi a proci szorzót, hogy alacsonyabb órajelen menjen így kevesebbet egyen. Instabilitást okozhat, érdemes kikapcsolni tuning esetén.
utccsó: Monitorozza a cpu hőfokát és ha vészesen felmelegszik akkor riaszt. Sztem ez érdemes bekapcsolva hagyni, csak fel kell venni a riasztási küszöböt pl 90 fokra.
Ha kikapcsolod ha nem az automatikus hővédelem úgy is bekapcsol ha átléped a 100 fokot. Első körben leveszi az üzemfeszt és a szorzót, ha ez sem egít és tovább meelgszik a proci magja akkor meg egyszerűen "leold", vagyis kikapcsolja magát.#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest