Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Szóval, az előbbi Samsung - Ubuntu hibától függetlenül, lenne néhány kérdésem a laptop boot beállításaival kapcsolatban. Laptop NP300E5X-S02HU.
Win8 topikban is szóba került.
1) danee91 ezt írja:
"Nekem is Samsung laptopom van, azonban én fel tudtam tenni UEFI módban Win8-at, igaz pendrive-ról..A Samsung boot választója nem jelzi külön előtaggal, hogy UEFI boot készül, egyszerűen ha UEFI Enabled, akkor abban kéne települnie, bár megfogalmazása szerint ez csak annyit jelent, hogy ebben a módban képes GPT és MBR-ről is bootolni, míg ha Disabled ez a menüpont, akkor csak Legacy Boot lehetséges(MBR)."
Ezzel a notebookkal mi ezt nem tapasztaltuk! Engedélyeztük az UEFI-t, de max ennyit találtam a BIOS-ban. A Win8 install DVD UEFI kompatibilis, miért nem UEFI módban bootolt be?
Hogyan lehet rávenni a laptopot, hogy UEFI módban bootoljon?2) A Secure Boot menüt direkt kerestük benne, de nem találtunk ilyen menüpontot. Létezik az hogy nincs benne? Vagy csak mi vagyunk bénák?

3) Harmadik kérdésem a videokártya.
Kicsit össze vagyok zavarodva. A laptopot úgy vettük, hogy Nivida GT620 van benne. De tegnap amikor a Win8 fel lett rakva, Intel HD4000-et láttam benne, ami ugye a Sandy Bridge integrált. Ez most hogy van? Mindkét VGA benne van? Vagy hova lett az Nvidia?Kösz!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X-S02HU laptop gondok.
Kolléga ezen laptopja most már másodszor vált használhatatlanná. A jelenség, hogy a képernyőn semmi nem jelenik meg, a VGA kimeneten sem. A vinyót és a ventit hallani ahogy felpörög, de a képernyő tök sötét. Samsung szervízben "kijavították", a hét elején kaptuk vissza. Tegnap este nekiálltunk Win8-at telepíteni, ami gond nélkül fel is ment. Utána SystemRescueCD-vel bootoltunk, hogy a partíciókat megnézzük, utána tűnt el megint a kép.
Most, immár másodjára, vissza lett víve a szervízbe, ott egyből azt az infót kérdezték, hogy nem Ubuntu lett rá telepítve... Állítólag Ubuntu display driver okozza ezt, valami regisztert kinulláz az alaplapon és nem jelenik meg semmi. Így utólag nézve, valóban ilyesmiről van szó. A SystemRescueCD bár Gentoo alapú, de lehet hogy ugyanaz a display driver van rajta.
Még a Windows telepítés előtt Parted Magic nevű CD-ről is bootoltunk, az nem okozott gondot.
Egyébként pedig OpenSUSE-t akarunk rátenni a Win8-on kívül.Más találkozott ilyen hibával?
Gyorskereséssel egy találtam egy hasonló jellegű leriportált Ubuntu hibát. Itt az UEFI-vel hozzák összefüggésbe. Ami esetleg lehet igaz is, mert mi is engedélyeztük az UEFI-t, igazából UEFI módbna akartuk a Win8-at installálni, hogy a lemez GPT-re legyen formázva, de sajnos a Samsung laptop BIOS-a elég fapadosnak tűnik, és nem sikerült elérni, hogy a DVD UEFI módban bootoljon be.
Majd még lesz pár kérdésem ezzel a notebook-kal kapcsolatban.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X-S02HU notebook, tud UEFI-t, vagy csak hagyományos BIOS-os?
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-book olvasók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest