Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic

Hozzászólások

(#1174) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Samsung NP300E5X-S02HU laptop gondok.

Kolléga ezen laptopja most már másodszor vált használhatatlanná. A jelenség, hogy a képernyőn semmi nem jelenik meg, a VGA kimeneten sem. A vinyót és a ventit hallani ahogy felpörög, de a képernyő tök sötét. Samsung szervízben "kijavították", a hét elején kaptuk vissza. Tegnap este nekiálltunk Win8-at telepíteni, ami gond nélkül fel is ment. Utána SystemRescueCD-vel bootoltunk, hogy a partíciókat megnézzük, utána tűnt el megint a kép.

Most, immár másodjára, vissza lett víve a szervízbe, ott egyből azt az infót kérdezték, hogy nem Ubuntu lett rá telepítve... Állítólag Ubuntu display driver okozza ezt, valami regisztert kinulláz az alaplapon és nem jelenik meg semmi. Így utólag nézve, valóban ilyesmiről van szó. A SystemRescueCD bár Gentoo alapú, de lehet hogy ugyanaz a display driver van rajta.

Még a Windows telepítés előtt Parted Magic nevű CD-ről is bootoltunk, az nem okozott gondot.
Egyébként pedig OpenSUSE-t akarunk rátenni a Win8-on kívül.

Más találkozott ilyen hibával?

Gyorskereséssel egy találtam egy hasonló jellegű leriportált Ubuntu hibát. Itt az UEFI-vel hozzák összefüggésbe. Ami esetleg lehet igaz is, mert mi is engedélyeztük az UEFI-t, igazából UEFI módbna akartuk a Win8-at installálni, hogy a lemez GPT-re legyen formázva, de sajnos a Samsung laptop BIOS-a elég fapadosnak tűnik, és nem sikerült elérni, hogy a DVD UEFI módban bootoljon be.

Majd még lesz pár kérdésem ezzel a notebook-kal kapcsolatban.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.