- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
james008bond
őstag
válasz
Ed Parker #18956 üzenetére
Hát ez az! De én pl azért se nézek tv filmet ( egyrészt a pocsék minőség, tartalom miatt, meg már láttam ... ) mert ott vannak a reklámok, hírek, időjárás, stb. Tönkrevágják a FILM élményét! Ha meg elem lemerül ( és gondoskodtam új elemről vagy van másik szemüvegem
), akkor kb 1 perc és folytathatom, nem kell órákat várnom, míg az akku feltöltődik.
-
nightshadow
veterán
válasz
Ed Parker #18878 üzenetére
Arra leszek kiváncsi ha erre sajtó szinten fény derül mikor kezdenek el a vásárlók perelni, hogy ők rosszabbat kaptak a pénzükért.
A panel lotto már évek óta tart, nem csak a Samsung csinálja, s aki csak egy kicsit is utána olvas, annak köztudott dolog, nem titok.
összejönne a 4 különböző panel és ezt egy szaki végigmérné műszerrel, akkor kapnál egy objektív képet arról, hogy van e okod valamiért is szomorkodni.
Amíg csak pletyka szinten megy, nincs adatokkal alátámasztva,ne törödj vele.Ott van a link a #18869-es hozzászólásomban. Nem pletyka szinten megy, és mért adatokkal van alátámasztva.
-
Zsolt70
csendes tag
válasz
Ed Parker #18893 üzenetére
Köszi a választ.
Azért 2013-14-ig valószínűleg már le fogom cserélni a tévémet, inkább az a kérdés, meddig érdemes "kivárni", mert ugye a tévék egyre olcsóbbak és jobbak lesznek...
Amúgy az analóg sugárzás megszűnése szerintem csak a földi sugárzásra vonatkozik, a kábelszolgáltatók utána is adhatnak analógot... -
pisteeke
tag
válasz
Ed Parker #18878 üzenetére
szomorú, de valóban ez van!
Amikor nálam kint volt a szerelő, megkérdeztem tőle, (mert belépet a servízmenübe, csak mire a tv közelébe léptem volna, már elkapcsolta, így magam nem láttam) hogy milyen panellel van szerelve?
Csak mosolygott, és azt mondta, "nem tudom" Mondom hogy végül is teljesen mindegy, csak hát kíváncsi vagyok rá, mondja hát el! A válasz: "nem tudom" Tehát szerintem egyértelmű, hogy én sem nyertem a panellottón! :'( -
sonye
senior tag
-
Yany
addikt
válasz
Ed Parker #18596 üzenetére
És ezt valaki ki tudná nekem fejteni, hogy hova tűnik ekkor a felbontás? Csak mert a pixelszám adott, az active shutter-es megoldás nem felezi polarizációval az egy-egy szembe jutó sorokat, a forrásanyag is tartalmazza a 2x1080p információt, akkor miért lesz kisebb a felbontás mégis, vagy mit kell ezalatt érteni, hogy csökken a felbontás? (bocsi, hogy értetlen vagyok, de mindenhol csak azt hallom/látom, hogy kevesebb lesz, de nem találtam még rá józan paraszti ésszel felfogható magyarázatot).
-
PLaci58
addikt
válasz
Ed Parker #18413 üzenetére
Ezért nem veszek "King"-el kezdődő dolgokat. Transcend pendrive-ot vettem (16GB, V20) ugyanannyiért mint a Kingston-t tudtam volna megvenni. kb. 3x gyorsabb. Simán írom 15MB/s-al. Ha jól olvastam a hozzászólásokban, akkor a TV olyan 7-8MB/s-al írna.
Hasonlóan jó sebességű az Emtec 8GB-os. A HP 8GB-osnak 7MB/s csak az írási sebessége. Nem javaslom a Maxell-t sem, az még lassabb. -
-
reggi
aktív tag
válasz
Ed Parker #18240 üzenetére
Háát nem tudom a 1013.1-ben mi a dátumra utaló, mikor a kiadás dátuma dec.1.
De lehet, hogy én vok hülye.
Azért kösz, a verzióra úgy emlékszem a TV-n 1013 volt, és néztem is, hogy a 1014-es nem sokkal újabb, ezért nem is raktam fel.
Na mindegy.Keresgélek külföldi oldalakon is, de, hogy melyik FW mit javít arról semmi. -
Rebell
senior tag
válasz
Ed Parker #18212 üzenetére
Ed ParkerVégig olvastam az utolsó kommentem óta a Forumot, és látom, hogy te is bátor voltál. Engem igazából csak a D6100 panel típusa érdekelne, de ha nem samu panel és a TV-nek semmi baja, akkor gondolom nem cserélik nekem 72 órán belül másikra.
. a Pláne az volt hogy a Fukar boltban nem engedték bent kiprobálni a TV-t, nem nyitották fel nekem a csomagot, csak a Vevőszolgáton volt erre lehetőség.
.
És hááát őszintén megmondom, első bekapcsolásnál is bekellet programozni a TV-t, így háát, nem léptem be a Service menűbe.Amúgy 200Ft a Wifi stick (amit az eladó elöször 5k-ért akart nekem adni, csak mondtam neki hogy 1nappal ezelött még 200 volt, és 600Ft a 4db szemüveg)
a 3d-t még nem nagyon probálgattam, és még se nem neteztem és még a Pc-vel is ki kellene probálni a 72 órás csere végett, majd este meló után folyt. a tesztelést,
(igen ez nem USA, ezért is tartunk ott ahol ,de ez már más tészta)Vki esetleg letudná gyorsban irni, hogy hogyan kell telepíteni a Wifi-t és hogy lássam a Pc mappáit (filmek véget). Youtube HD, megy alapból a 6100on is?
-
Rebell
senior tag
válasz
Ed Parker #18099 üzenetére
Ha veszek 1 autót, annak van szervíz könyve és abban le van írva, hogy bármiféle mokolás a motrral ill. elektronikával azonnali garancia elvesztést von maga után (pl. Chip tunning)(autós ügyfszolin dogozom úgyhogy ezt tudom)Szervíz menü? miért ne tudhatnék róla? ha tiltott lenne akkor lenne rá 1 védelem. (a szürke részt tök komolyan mondom, ha tudnád hogy mire képes a kisfiam, legyen szó mobil böngészésről, PC-ről, Tv- táv-ról.
)De viszont megkaptam a 318 oldalas kezelési útmutatót a TV-hez, és ha abba nincs benne akkor le vagyok védve.
)
-
Z14XEP
csendes tag
-
Rebell
senior tag
válasz
Ed Parker #18082 üzenetére
Ha a kezelési útmutatóban, nincs benne, hogy nem léphetsz bele, akkor jogszerűtlen a Garancia megvonás. (és annak ugyebár lehetnek következményei)
Ha annyira tiltják, akkor lássák el jelszavas védelemmel. (pl a21 hónapos kisfiam erőszeretettel járkál a távirányítóval, akár véletlenü is beléphet, és ugyebár nincs tiltva hogy a gyerek megszerezze a táv.-t.) -
Flopper
csendes tag
válasz
Ed Parker #17928 üzenetére
szia, mikor lehet általánosságban mondani hogy akad, mert nekem UE40d7000-em van és bizony pár percenkén akadozik a kép, a forumon javasolt beállitásokat alkalmaztam,
az akadás lehet a bejövő jeltől függő is ? (T-home sat-om van parabolás)
1 hetes a tv, filmet még nem néztem rajt, gondolom azzal kiderülne ez a kérdés nem? -
james008bond
őstag
válasz
Ed Parker #17996 üzenetére
Azzal próbáltam, de mindannyiszor KÉK HALÁL lett a vége...de 2xFullHD-t nem hiszem, hogy vinne bármelyik ma fellelhető cucc. PS3 és Popcorn is megfeküdt és itt egy kollega szintén így járt.
Egyébként mkv-ra ha pc-n belenézek ( mert tv-n szoktam filmet nézni ) csak a Media Player Classic Home Cinema-t használom, BD ISO-t meg Power DVD 10-el, de csak azért, mert a menü irányítása kellemesebb, viszont proci terhelés asszem jóval nagyobb és még pénzbe is kerül(ne). -
james008bond
őstag
válasz
Ed Parker #17957 üzenetére
1. Természetesen örülök, hogy nekem sikerült megelégedésemre szolgáló televíziót vennem a nem kevés pénzemért ( és valóban, NEM Samsung modell, noha, 3 évvel ezelőtt én is Samsungot vettem...)
2. A wifi-n való átvitel szerintem nem tv függő...de majd nálam okosabbak kijavítanak, ha tévednék.
3. Nem, nem osztom, csak véleményt fűztem 1-2 bejegyzéshez, valamint, az utóbbi napok postjaiból a számomra kiszűrt dolgokat összegeztem.
+1. Nem kérdezted, de leírom, a topikot azért olvasom, mert egyrészt érdekel, nekem is van Samsung tv-m, másrészt egyik kollégám PONT egy 6500-as Samsung modellt nézett ki, de sajnos, őt nem érdekli a topik, nincs is rá ideje, viszont tv-khez, műszaki dolgokhoz nagyon nem ért, engem kért meg, véleményezzem a kiszemelt tv-t. Mielőtt bármi rosszat mondtam volna neki, hétvégén járt nagy áruházban és onnan szinte kétségbeesetten hívott fel, hogy az összes Samsung képe nézhetetlenül rossz, sárgásak az arcok benne, stb. hirtelen elkezdett a plazma technológia iránt érdeklődni az ott látottak alapján...pedig előtte az én tv-mre nem mondott rosszat.
+1. Ami "rosszat" itt leírtak Samsung készülékekről, azokat NEM én találtam ki, írtam le, hanem gyakorló ( és véleményem szerint elégedetlen ) Samsung vásárlók.... -
PLaci58
addikt
válasz
Ed Parker #17892 üzenetére
A HDMI porthoz oda vagyon írva, hogy HDMI1 PC, hasonlóan az USB-nél is van jelölve, hogy HDD. Nem egyformák. A HDMI-nél még be is kell (lehet) állítani a PC módot (talán a bemenet cimkéjénél). Így a TV kikapcsolja az összes sallangot és gyorsabb lesz a megjelenítés. Igazán jó képet akkor lehet kapni, ha sikerül 1:1-es megjelenítést összehozni.
PC-n 1920x1080 60Hz és a TV-n is ugyanez. -
james008bond
őstag
válasz
Ed Parker #17898 üzenetére
Én nem Samsung tv-t vettem, bár a jelöltek között volt a 6000 széria is. Mint korábban írtam, felhőket csak az ablakon át látok, nálam mindenféle trükközés nélkül folyamatos és nagyon valósághű a kép, a 3D FullHD, hálózaton keresztül akadásmentesen mennek az 1080p-s filmek, 40 collos méretben 100 watt körúli a fogyasztás (full HD tartalom esetén, mert sima tv adáskor 60 watt körüli), ráadásul, ha kimegyek a szobából, lekapcsolja az LCD panelt, stb., ja és a csatornák neveit tök 1szerű szerkeszteni, sőt, a bemenetek nevét is én adhatom meg és kis ikonokkal is jelzi, épp mi van a tv-re csatlakozva, minden bemenetre lehet programozni a képjellemzőket, külön analóg/digitális tv csatornákra is.
-
pisteeke
tag
válasz
Ed Parker #17705 üzenetére
Már megtettem, szétnéztem, de sehol nincs az az átok! Amúgy nem vagyok kocka, de azért ezen a szinten bőven el vagyok vala!
Az ismerőseim körében én bíbelődöm az ilyesmikkel, és többnyire sikeréklényem van! Még eddig nem volt olyan kütyü, ami kifogott volna rajtam, de ez a tv igen!!!
-
sandró60
addikt
válasz
Ed Parker #17816 üzenetére
Ezekszerint nem egésszen értetted én azért irtam egy kicsit irónikusabb hangvételben,mert sokan fen vannak akadva a felhősödésen.Én elfogadtam ezzel a "hibályával" együt-Nem az eladó a hibás!.Gondolom a raktárkészletén lévő tv-ket nemfogja kibontogatni,mert akkor 1-db-ot se tudna eladni
-
sandró60
addikt
válasz
Ed Parker #17809 üzenetére
Szerintem sehogy,a kedves ügyfél haza viszi otthon még a legkisebb kulcslyukat is betömi.hogy korosötét legyen és elkezdi tesztelni a "FELHŐKET" Megszámolja soknak találja ha a 3-rom napon belül van, örűl visszacsomagolja .Elviszi abba a boltba ahol vette, kicsomagolja megmutatja.Az árús meg azt mondja a teljesen kivilágitott áruházban biza Ő nemlát egy felhőt se Te azt mondod,hogy nem a kinti időjárás véget hoztad vissza,mert pechedre kint tiszta az idő.Tréfát félre téve ez olyan "hiba" a leddes tv-nél,mint anno a plazma tévéknél azt mondták a beégés nem garanciális hiba,mert ugye sok tv-be beégtek a csatorna jelző logók.Sajnos én is szenvedő alanya voltam úgy 6-éve
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #17785 üzenetére
Az mennyivel jobb a boltnak, ha 3 napon belül viszik vissza? Abban az esetben már a távirányítót, elemeket kibontották, a talpára, falra felszerelték, fóliákat, matricákat leszedték róla, csatlakozókat dugtak bele, amivel picit megkarcolhatták. Indokolt esetben kötelesek visszavenni. Szerintem sokkal jobb helyben, ellenőrzött körülmények között kipróbálni, pixelhibát keresni.
-
sityupityu
veterán
válasz
Ed Parker #17763 üzenetére
Ebben igazad van,de ott van a képakadás dolog ami téged szintén idegesített. A tavalyi tévém meg ilyeneket nem produkál. Ezek után meg nem fogok egy olyan tévét megvenni aminek ilyen gondjai vannak. Ha nem nézzük a 3D-t meg az egyébb sz@rságokat(amik nem is nagyon érdekelnek)akkor ezt joggal valamiféle visszalépésnek is lehet tekeinteni!
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #17769 üzenetére
Az nonszensz hogy kihozatok a raktár ból 5 tvt és a legkevésbé felhős et viszem
Dehogy nonszensz! Pontosan ezt kell csinálni.
Egyébként pont a képernyő alján lévő tenyérnyi foltokkal van gond. Sötétben filmet bámulva iszonyatosan irritáló egy nagy világos paca az alsó-felső fekete sávon. Több száz k-s tévén nem akarok ilyet látni. -
-
tibike8
őstag
válasz
Ed Parker #17752 üzenetére
Nincs mit. Amúgy attól még adhat az USB1 nagyobb áramot ami a HDD-nek kellhet és lehet, hogy az a több áram ami miatt megy a micro SD is itt és a többi USB-ben meg nem. A többi USB-ben a kölcsönkapott HDD is csak úgy ment, ha kettő USB-be is beledugtam egyszerre és így kapott elég naftát gondolom.
-
pisteeke
tag
válasz
Ed Parker #17698 üzenetére
esélyem sincs ilyen módot kiválasztani! Nincs ilyen opció! Legalábbis ami a pc-t illeti!
Csak a tv, illetve természetesen a telefon, ha azon is elindítom a DLNA szolgáltatást...A HDMI kábel meg a másik bajom a sok közül! Mintha semmit nem dugnék rá! jobban mondva a laptopn egy pillanatra elsötétül a kép, de utána semmi! Nem kellene megjelennie a tv-nek a saját gépen, vagy valami ilyesmi?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Ed Parker #17628 üzenetére
Ezzel az SVP-vel is "megakad", de ez észrevehetetlen. Ez pedig azért van, mert a 23.976 frame/sec-et az egyszerűség kedvéért 24-nek veszi, illetve ha nem veszi annak, akkorsem a TV frissítésére (60Hz) húzza fel pontosan, hanem csak 59 egész valamennyire.
Van az SVP-ben egy opció, hogy "frame blending to screen refresh rate", de ha ezt bekapcsolom reménytelenül megnő a hardverigénye. Ez van.
Valószinű a TV-kben viszonylag gyenge hardver van, ami épphogy elviszi azt az eljárást, amivel az adott TV javítja a képet. Illetve a TV-k sem pont 60Hz-re húzzák fel a képet... gyenge hardveren pedig ez hosszabb megakadást eredményezhet.
-
OddMan
őstag
válasz
Ed Parker #17507 üzenetére
Megpróbálom visszavinni a tévét, talán visszaveszik. Amúgy ezt a samu tévét apám vette, én csak segítettem neki választani, de végül is sikerült jól mellényúlni.
Én is hülye voltam, hogy nem néztem jobban utána a dolgoknak. Persze lehet az is közrejátszik, hogy az InFocus projihoz szokott szemem már képtelen tolerálni az ilyen fos felbontású képmegjelenítőket.
Nálam végleg leszerepelt a samsung, soha többet nem veszek samu terméket.
Az meg sovány vigasz, hogy a 7xx-es sorozatban már javították ezt a fatális hibát. -
OddMan
őstag
válasz
Ed Parker #17479 üzenetére
Nos, közben én is megnéztem és szerintem qurvára nem jó.
Ahogy megnyomom a távirányítón a 3D gombot még a TV menüje is otromba lépcsős, fűrészes lesz és egyértelműen látszik, hogy a kép alacsony felbontásban és messze nem FullHD-ba jelenik meg.
Köcsög samu, elmehetnek a búsba. -
OddMan
őstag
válasz
Ed Parker #17456 üzenetére
Légyszi próbáld ki az egyik tesztképpel.
Ha elmosódik 3D-be az 1 pixel széles felirat, akkor nem jó nálad sem.http://www.worldserve.de/projects/samsung/HD-Testbilder.zip
http://sourceforge.net/projects/samygo/files/Others/TestimageL.mpo/download
-
air
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #17405 üzenetére
Például nem lehet kockánként léptetni, lassítani, fejezetek szerint keresni. BD25/50-et, belső feliratot lejátszani, DTS-HD MA-t és hasonlókat megszólaltatni. Valamint a filmjeim negyedét nem támogatott formátumúnak minősti. Nincs a távirányítón dedikált audio és subtitle gomb, ha Dolby Digital után DTS hangú filmet kap, a menüben kell átállítani az SPDIF kimenetet. Dunéhez képest a kép és hangminősége sem az igazi.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Arcam AVR550 Dirac Live
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!