Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz Tomikapc #136718 üzenetére
Ennek a tipusnak a HDR kepessege nem kiemelkedo, ez teny, kb a Q60-as szeriaval van egy szinten. Nalam egy 55-os RU8002-es tesz szolgalatot, de az altalad emlitett merteku problemaval nem talalkoztam Netflix HDR eseten, vagy csak nem tunt fel eddig, majd ma ranezek.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Tomikapc #136718 üzenetére
Mi a gamma beállítás amikor jó a kép és milyen amikor elsötétül?
Én valahol itt gyanítom a problémát, nekem alapból 2.2-re van állítva, ha indul a HDR akkor meg átáll automatikusan ST2084 módba.
Nekem így jó a Netflix appban a kép, és mindenhol máshol is.
Ha tudod ezt állítani akkor nézd végig melyik mód ad neked megfelelő képet. -
nagyúr
válasz Tomikapc #136723 üzenetére
Ha tudod rakd be ide az összes képbeállításod...
Szerintem amúgy a TV nem vált HDR-be, vagy nagyon rosszul van valami beállítva.
Gondolom a TV firmware és a Netflix app is a legfrissebb elérhető verzió.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Tomikapc #136727 üzenetére
Aham... hát valóban, nem sokat.
Akkor tényleg valamiért maga TV ennyire képes... még annyit tehetsz hogy feltolod a brightness-t is... elvileg valamennyit javít. De akkor ez van...
Egyébként én a Movie módot és a 2.2 gammát ajánlom beállítani mindenhol... de tudom ez egyéni preferencián is múlik.
Ezeket egész pontosan: [link]
Illetve még esetleg megnézheted ez Eco energiatakarékos beállításokat... ott kapcsolj ki mindent, azis segíthet.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Partizan182
senior tag
válasz Tomikapc #136737 üzenetére
Ilyen opció biztos nem lesz, nemrégi hír, hogy Netflixen az összes új saját gyártású anyag kötelezően HDR lesz. Dinamikus metaadat segítene, de a Samu nem tud Dolby Visiont.
Ezt tudod tenni a beállításokkal:
"If you find HDR content too dim, increase the Brightness to '+5' , and set Contrast Enhancer to 'High'. This produces a noticeably brighter picture in HDR as you can see on the EOTF plot"
Másik opció, hogy külső eszközről nézel Netflixet (chromecast, ps4, pc, bármi) és a HDMI bemeneten "letiltod" a HDRt.
-
PuMbA
titán
-
Dreimus
senior tag
válasz Tomikapc #139201 üzenetére
A probléma az hogy a fényerejére sokszor írják a gyártók a nagyobb értéket és a valóság teljesen mást mutat. Elvileg 600 cd/m2 értéket adtak meg maximum fényerőnek, viszont a fenti tesztben is legörtgetve a SDR/HDR Peak Brightness sorhoz látható a plafon 365 cd/m2. Ezért sötétebb a HDR, mert ott az anyagokat 1000 cd/m2-hez tervezik, alkotják. Régebben még a KS szériánál főlé löttek, azóta mindig alá lövik be, pl az UE49KS7500-am 1000-re volt megadva, de tesztekben 1586 cd/m2 értéket is mértek.
-
Partizan182
senior tag
válasz Tomikapc #139210 üzenetére
Az Ozark sötét és fakó oleden is, így van color grade-elve. Our Planet Netflixen elég jó referencia anyag.
Ha vilagosabb hdr kell itt a megoldás: "If you find HDR content too dim, increase the Brightness to '+5' , and set Contrast Enhancer to 'High'. This produces a noticeably brighter picture in HDR as you can see on the EOTF plot."
Annyi még, hogy a HDRt sötét szobára maszerelik, normális, ha nappal/világosban túl sötét.
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Tomikapc #139241 üzenetére
Egyébként külön érdekesség, hogy netflixen is, amikor megállítom a filmet és feljön az a kiskép, hogy éppen hol tartok, akkor ott teljesen jó (A kisképben), nem fakók a színek és a világosság is jó.... Na mindjárt ráeresztek hdd-ről valamit Most már nagyon kíváncsi vagyok.
[link] Kiskép videó
Sajnos telefonnal videózva nem jön vissza, hogy mennyire fakó és halovány a kép, élőben sokkal sötétebb. Viszont amikor előjön a kiskép akkor láthatjátok, hogy az mennyivel világosabb, mint amikor még a film ment (tudom, hogy olyankor picit lesötétíti a kimerevített képkockát, ezért ne ahhoz képest nézzétek). Ránézésre élőben a kiskép néz ki jól, részletgazdagon, viszont amikor visszamegyek a filmhez akkor megint fakóbb lesz minden. Telefonnal videózva sajnos nem jön át annyira. Remélem érhető amit ki akarok hozni ebből.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Tomikapc #139242 üzenetére
Azt hiszem sikerült egy videót csinálnom, ahol látszik a különbség...
Ugyanaz a film, az első esetben sima 720p-ben, nem HDR, a második esetben 2160p HDR, HDD-ről lejátszva. Tudom, hogy a HDR-es is nézhetőnek tűnik így telefonon keresztül, de élőben sokkal sokkal fakóbb, mint a 720p-s és sötétebb is. A 720p-snél tökéletesek a színek. A telefon nyilván sokat kompenzál, de a videón látszik is, hogy a HDR tartalomnál mennyivel világosabban tudja mutatni a tv mögötti falat...
Ha most választanom kellene, akkor a 720p-s verziót nézném meg és szerintem ez így nincs rendjénMost egyébként kiemelt üzemmódban volt a TV, mert FILM módban meg végképp teljesen nézhetetlen... (persze elhiszem nektek, hogy abban lenne optimális, de úgy kiesik a szemem mire kiveszek valamit...). Másokat is megkérdeztem, akik élőben ránéztek és nekik is nézhetetlennek tűnik a HDR ezen a tévén. Valószínű megpróbáltatom majd gariztatni de nem lesz egyszerű menet...
Tomikapc
-
Dreimus
senior tag
válasz Tomikapc #139245 üzenetére
Próbáld ki ezzel a demóval a tv-d. Ezzel próbáld meg.. Töltsd fel hogy néz ki nálad, én is feltöltök hogy fest nálam. Az elöbbit amit írtam benéztem, bár egy webrip HDR anyag továbbra se jó teszteléshez.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz Tomikapc #139265 üzenetére
"A beállításokban böngészve a háttérvilágítást 33 fölé állítva újra elkezd csökkenni a fényerő... Érdekes"
Nincs bekapcsolva az Eco mód meg ilyen hülyeségek a Rendszer beállításokban, amik automatikusan állítják a fényerőt? Kiemelt mód azért sem jó, mert ott még Dinamikus kontraszt is magas beállításon van, tehát jelenetenként állítja a TV a képbeállításokat. Első dolog a TV megvétele (meg mobiltelefon stb.) után ezeket az automatikus dolgokat kikapcsolni, mert egy elektronikai eszköz még mindig segghülye, hiába írják rá, hogy AI meg mesterséges intelligencia.
[ Szerkesztve ]
-
Dreimus
senior tag
Amit linkeltem videót milyen, mert a beállítások rendben van, bár a leírtak alapján én is gyanakszom az eco üzemmódra, én ott mindent kikapcsolok , de továbbra is egy webrip-et még ha az UHD-nak és HDR-nek van nevezve nem jó*, főleg kiszűrni egy lehetséges hibát.
*
Sőt a leírtak alapján megkockáztatom a 720p-s anyag jobb minősége és a 4k gyenge kódolása miatt lehet a "hiba" nálad, meglestem a videód alapján az anyag leírását és elvileg jobb a 4k-s változat, de nem a legjobb. Egy jobb minőségű 4k-s anyag 30+GB de inkább 50+ egy film esetében ami nativ 4k HDR.Érdemes lenne több anyaggal megnézni, itt valszeg a választott anyag nem volt megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
"A beállításokban böngészve a háttérvilágítást 33 fölé állítva újra elkezd csökkenni a fényerő... Érdekes "
A leirtakbol ez az egyetlen ami nem normális, HDRnél is ezt csinálja? Kiemelt SDR mód turbó módon túlszaturál, nem csoda, hogy hozzá képest a HDR fakónak tűnik (pláne hogy a tévé a szokásos HDR színtér -DCIP3- 90%-át tudja csak).
-
Celtis
veterán
-
Dreimus
senior tag
válasz Tomikapc #139273 üzenetére
Korábban már linkeltem, pl ezzel. Amennyiben itt is szürkésnek látod a képet akkor ott a tv-vel lesz a gond. Amennyiben a színeket jónak véled csak sötétebbnek látod mint egy SDR tartalmat akkor az amiatt van/lehetéges, hogy ennyit tud a tv fényerőségben.
Philips monitorod meg IPS tehát az megint nem jó összehasonlításnak egy VA paneles tv-vel.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Tomikapc #139276 üzenetére
A fényerőt úgy kell beállítani, hogy ezen a videón a 17-es oszlop még villogjon, de a 16-os már nem.
YT is találsz ilyet black clipping néven. Mert ugye forrásonként van lehet külön beállítás.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a gyári közepes fényerő beállításon lesz helyes.
Sötétben csináld. -
Celtis
veterán
válasz Tomikapc #142221 üzenetére
Ez elsőre antennajel-minőségi problémának tűnik.
szerk: látom írod, hogy netflixen és YT-on is csinálja. Akkor kétségkívül szervizt kell bevonni,
Ha egy mód van rá, mutasd be a hibát, amikor kijönnek a készülékért. Mert ha a szervizben valamiért nem jön a hiba, akkor leráznak.[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
válasz Tomikapc #144310 üzenetére
Videózd le a tüneteket, az segíthet. Amúgy áramingadozàs nem jellemző? Mert az szokta újrakapcsolni a tévét vagy képhibákra késztetni, majd idővel kinyírni a tápegységet.
Bemeneti jel ugyancsak újra bekapcsolhatja, nekem is csinálta eleinte, de aztán egyszercsak elhagyta, nem derült ki, miért.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz Tomikapc #144313 üzenetére
Hoppá! Nekem is kb akkor szűnt meg az újra bekapcsolós sztori, mikor kicseréltem a távirányítót a fém verzióra.... lehet, hogy akkor annak a hibája?
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Apple asztali gépek
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Bundle topik
- RAM topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl