- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
De most akkor ennyi volt az okos TV, amig a samsung nem csinál valamit?? Vagy nem értem mi a teendő. Én csak filmeket nézek rajta hálózatban, ahogy értelmezem ez ugrik, amíg valamit a központban ki nem találnak, mert ahogy visszadugom a LAN kábelt, elkezdi az újraindulgatást. Így viszont frissülni sem fog tudni. Szerintem már garim sincs rá. Mi a teendő?
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Pancsermeste #81027 üzenetére
Hát szerintem kizárt, hogy ennek ennyire lassúnak kellene lennie... Én is wifiről trolom PLEX nevezetű programmal, és kb hibátlan. A router gyengeségei miatt én is bedugtam egy kábelt, de gyorsaságban jobb nem lett, kicsit stabilabb. Szóval az, hogy a smart funkció is akadozik az gond, én azért kihívnám a supportot a helyedben.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Flashget #77202 üzenetére
Ez nem így van, hogy ők döntik el, kötelesek cserélni, sőt három alaklom utáni újbóli meghibásodás miatt már pénzvisszafizetést is kérhet. Nem kell, ugyanannak a hibának lenni, ha a terméket háromszor sikertelenül javítják, arra is vonatkozik. Nem azon múlik, hogy megadják vagy sem. Ha nem adják meg, akkor perelni kell s kész, nem állnak bele, mert nincs igazuk. Sajnos most nem találtam meg a pontos törvényt.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
blakey #77186 üzenetére
Szerencsére a stream dolog most éppen nem annyira fontos, csak iroda lent, tv fent, nagyon rossz volt állandóan rohangálni másolgatni átnevezgetni letöltögetni stb, az volt a célom, ha veszek egy drága óriási képernyőt, akkor az árban az is legyen benne, hogy vége a fel-le rohangálásnak minden áldott alkalommal amikor valaki nézne valamit
Most már azokat is meg tudtam csinálni amiket tegnap még közel sem, úgyhogy tök elégedett vagyok. Lehet tekerni remote, a felirat kezelése ennek jobb mint a TV beépítettje, abba meg szerelmes vagyok, hogy leszedi a plusz adatokat, nagyon pro hozzáállás!
-
pittbaba
aktív tag
Jogos! Igazából én full droid párti vagyok, viszont nagyon samsung is
Ezért szeretem a telójukat pl, mert az google+samsung, a számomra tökéletes fúzió.
Mivel nincs TV előfizetésem, ezt a részét valóban nem helyesen véleményeztem, de a lényeg, hogy marad, mert tudom arra használni amire vettem. -
pittbaba
aktív tag
válasz
blakey #77182 üzenetére
Jaa akkor ez még nem feature, de fura, mert még a pin kódot is bekérte, hogy csatlakoztassam a Plex profilomhoz a TV-t mint eszköz, még a TV nevét is kiírta, de mégsem jelenik meg a csatlakoztatott eszközök listájában. Szerintem akkor ez félig fejlesztés alatt még. Nagyon köszönöm! Megmenekült a TV úgy néz ki eddig
-
pittbaba
aktív tag
Jaah mondtad, hogy te is tudsz ilyet, hogy dobálod ide-oda a videót, notebook/tablet egyiken elkezded másikon befejezed. Ez már csak szőrszál hasogatás a részemről. Mániám összekötni mindent mindennel, okos lakást akarok, ha már ennyi a nálam okosabb készülék.
Amúgy annyi, hogy pl fogom a telefont, kiválasztok egy videót, jobb felső sarokban ott van, hogy milyen készülékek vannak felcsatlakoztatva, és bármelyiken elindíthatom a videót, küldhetem a többi eszközömre, egyedül a TV nem jelenik meg, mint lejátszó, ami nekem a legjobban kellene. (van itt a párom aki meg full nem ért a kütyükhöz, és akarom hogy ő is el tudjon indítani notebookjáról magának tornázós videót stb
).
Még egyszerűbben: az már megy, hogy bármelyik eszközömről bármelyikre küldhetek videót, kivéve a TV-t...
De tv-n belül valóban megy minden már királyul! -
pittbaba
aktív tag
válasz
blakey #77178 üzenetére
Eddig csodálatosan megy, abban segíts még, mert nem találom, hogy valamiért nem jelenik meg a playerek között a TV. A telefonomra letöltöttem az appot beloginoltam, látja is a PC a lejátszók között, oda tudok küldeni videót. A samsung tv-re letöltöttem szintén az appot, és látja a media servert is amit a plex csinált, viszont a lejátszók között nincs ott a tv. Beírtam a TV által adott pin kódot is, de így sem látja a TV-t a plex sem a telefonomról sem a pcről, mit rontok el?
Bocs, hogy most egy nap guglizás helyett rögtön mindent megkérdezek, de még latolgatom, hogy 3 munkanapos visszavitellel éljek, ezért szeretném megtalálni a megoldást és megtartani, mielőtt kifutok az időből. -
pittbaba
aktív tag
válasz
blakey #77176 üzenetére
Már éppen azt gyúrom, elsőre nagyon nagyon jó, és rettenetesen hálás vagyok, hogy végre a kérdésemre kaptam választ. Reportolok vagy kérdezek, egyelőre foldereket szinkronizálok, a felirat rész érdekel főleg, annak kell gördülékenynek lennie. Gondolom a warez védekezés miatt van ez, hogy ennyire nem akarják az okos tv-ket okos lejátszóval ellátni.. mert az, hogy a feliratot felismerje még ha nem is pontosan az a file név egy pár karakteres regexp mintával meg lehetne oldani, sosem értettem pl a VLC is miért nem próbálja a könyvtáron beül kitalálni melyik lehet az éppen passzoló felirat, ha nem pontosan az a file név.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
blakey #77174 üzenetére
Elolvastam amit találtam, de angolul sincs hozzá valami sok irodalom. Itt mikor kérdeztem mindig annyit kaptam, hogy hülye vagyok, mert nem kábelen használom a TV-t. Láttam a PLEX-et sokminden ide vitt, de nem hittem benne, mert gondoltam bedobják a kérdésemre ha tényleg jó. Köszönöm, rámegyek. Azért kifogásolom ennyire a szoftvert, mert tudom, hogy igazából ez csak ennyin múlik... dúrom a custom firmware ügyet is, csak egyelőre nem akarom bricket kockáztatni.
-
pittbaba
aktív tag
Érdekes, a Serviio-val (free) sikerült, hogy felkapja a feliratot is. De egy tallózást akkor is igazán betehettek volna. Nincs erre valami megoldás?
-
pittbaba
aktív tag
válasz
sandró60 #77171 üzenetére
Jaja, ez jó lehet, legalább nem kell bújkálni meg dugdosni a TV-be... viszont továbbra is, sok sok készülékem van itthon, szükséges lenne nekem a wireless, ez már a probléma kétszeres megkerülése lenne sajnos. Tényleg azért vettem ezt a TV-t, mert úgy jött le, hogy én már a többi samsung készülékemről csak dobálgatom majd át a képernyőket ide-oda, tök nagy csalódás, hogy egy videót nem tudok lejátszani.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Flashget #77169 üzenetére
Hát most ezért winyót is venni, mert a Samsung tv nem "szereti"... hát tényleg baromi csalódott vagyok... pedig az egész lakásom Samsung, még a porszívó is... de ez a TV dolog nagyon nem üt át sajnos, kb semmi sem működik amit elvártam volna
az, hogy a leírás első oldala is azonnal el van rontva a kézikönyvben már éreztette, hogy valami összecsapott dologról lesz itt szó, most már úgy tűnik valóban... nem tudom kinek tűnt fel, de a talpra szerelés leírását kifejeltették a kézikönyvből, ott a fejezet és a bevezető szöveg, ahol írja hogy az ábrákon nézzük meg hogy kell talpra szerelni, aztán következő sor új fejezet, konzolra szerelés (ami bezzeg nincs a dobozban, hanem venni kell, de azért a kézikönyvbe beletették, hátha veszek azt is).
Akkor ha jól értem, az okos Tv-m az ezer helyzetben bevált USB-s winyómról nem tud lejátszani egy videót sem rendesen, hálózatból semmilyen módon nem tudok feliratot választani, ergo semmire sem jó az egész kóceráj csak, hogy Xboxról játsszak vele? Mert eddig kb itt tartunk.
Az mkvmerge jó lehet, csak sajna az uploadom e mediacenterre 10Mb/s, így kb olyan mintha kétszer kellene letöltsem a videót, egyszer rendesen, aztán egyszer meg átkonvertálva másolhatom vissza megint a megosztott winyóra.
Ezért lenne jó valahogy megoldani, hogyan lehet wireless feliratot is behúzni, mert ott a tápellátással nincs baj, kb minden gondomat egyszerre megoldana.Azért nem hiszem, hogy ennyire földbe kell hogy álljon a projekt, hisz ott van a chromecast, nem smart TV-ből is kihozza azt ami nekem kell, nem gondoltam volna, hogy egy smarttal ennyire rugalmatlan lesz a hálózati ügy.
-
pittbaba
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, de nem értem, hogy most te nem értesz, vagy én nem értelek téged.
Van egy TV-m a szoba közepén, van két telefonom, 2 notebookom, egy xboxom és egy asztali gépem, mindegyiket kössem be HDMI-vel (ennyi aljzat már pont nincs is) ha bármelyikről akarok videót indítani? Az egész lakás tele lesz kábellel.Szerintem nem gondolom rosszul, hogy nem 1000 in 1-et várok el akkor, ha egy TV amin van wifi meg internet van, hogy azt szeretném hogy a mediacenterből lejátszott filmjeimnek legyen felirata. Igazából a guta megüt, hogy pár év alatt bekerült a 3D technológia, de egy subtitle tallózása menüpontot még mindig nem sikerült bedrótozni.
Mindig a HDMI-t írod, de nem látom mögötte a megoldást arra, hogy minden gépről videót indíthassak. Ha összekötöm a PC-m videókártyájával, onnantól több lehetőségem adódna? Vagy nem értem ezt.
A fő bajom, hogy a samsung reklámokban csak úgy dobálgatják a videókat ide-oda egyik készülékről a másikra egy mozdulattal, haverom az 50 000-s LG TV-jén a youtubeot telefonról és számítógépről is egy kattintással kiteszi, ehhez képest ez a SmarView nevetséges, használhatatlan vicc.
Technikai kiegészítés:
A routerem egy TP-Link WR1043ND v2, bele van dugva egy USB-s winyó, az mediacenterként megosztva, a TV látja is szépen. A videók tök jól elindulnak (bár pörgetni már nem lehet bele...), de a feliratot nem húzza be, csak ha közvetlenül átdugom a TV-re a winyót.Ja, és valamiért leáll a videó 1-1 óra lejátszás után (winyóról közvetlenül rádugva), hogy nem támogatott valami (megírom pontosan majd), ha újra elindítom a videót és odapörgetek ahol leállt, akkor megy tovább, majd megint leáll egy óra múlva és pörgethetem újra oda. (ilyenkor a menüben a videón egy piros, átlósat áthúzott kör ábra van). Tudtok ebben is segíteni? Egyelőre nagyon elégedetlen vagyok a készülékkel sajnos, látom, hogy a hardver rendben van, és adott egy jó szoftverhez, de a szoftver az nekem eddig egyes alá.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a TV, 50" H6200.
Nagy bánatomra azt tapasztalom, hogy a feliratokat csak akkor olvassa be a videóhoz ha rádugom az USB-s winyót a tv-re közvetlenül. Nekem ez nagyon nem jó. Tudtok e segíteni abban, hogy mediacenterként felismert wifi routeremen tárolt videókhoz a feliratot is megnyissa?
Az van, hogy azért vettem drágább smart TV-t, mert van itthon több gép, telefon és az lett volna a célom, hogy bármelyiken dolgozok, arról el tudjak indítani a TV-re bármit felirattal.
A hálózat tök gyors, a full HD videók simán mennek a routerről, mint media center.
A tools-ban kapirgálva bármit választok ki a feliratnál (magyar1-4 lehetőségek) nem jelennek meg.
Remélem tudtok segíteni, nagyon fontos volna.Köszönöm!
-
pittbaba
aktív tag
Köszönöm! Azt tudom, hogy a formátum nem mindegy a 3D-nél szerencsére az alapokig visszamenőleg ismerem a technológiát, meg a lépcsőket a színes fóliáktól a poláros verzióig, az érdekelt, hogy maga a 3D funkció egy használhatatlan parasztvakítás e, de megnyugtattál. (10 éve nem gondoltam volna, hogy az ember otthonra tud magának venni 3D-s tv-t
)
Azért nem HDMI kábel, mert pont nem akarok a galéria és a házi iroda között rohangálni, ha lefekvés előtt be akarok tenni egy filmet. Ilyen hosszan nem akarom végigdrótozni a lakást, viszont jó lett volna ha vége a felmásolom az USB-re (és imádkozom a felirat miatt hogy ne kelljen újra lemenni és újra felmásolni stb) korszaknak, hanem telóról remote az irodai gépen keresztül tolom a TV-nek az adatot. Gondolom a wifi sávszél a fő gond, egy HD nem megy át még gigabiten sem? -
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Elolvastam az első hsz-t. Anyagi kereteim alapján ezt a két Tv-t lőttem be:
A kettő között a különbség csak a méret? Érdekelne, hogy szerintetek jó választás e, mik a tapasztalatok. 3D ezekben jól működik? Konzolon játszanék néha ha szabadidőm engedi, és ha már megfizethető, belekóstolnék milyen ez 3D-ben, még próbálni sem próbáltam soha
Szoftver jól működik?
Azt sem tudom ilyen smartoknál van e olyan például, hogy wifi látja a hálózatban lévő PC-m megosztott meghajtóját, s onnan játszok le filmet. Lehet ilyet, vagy továbbra is másolgatnom kell fel USB-re?
Feliratok kezelése mennyire gördülékeny? Régi samsungnál még csak akkor ment a dolog, ha passzolt a file név, és asszem karakter kódolást sem tudtam állítani. Tudok e pl hangsávot váltani, és custom feliratot "betallózni"?
Egyáltalán jó eresztés ez a 6200 széria?Előre is nagyon köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest