- ldave: New Game Blitz - 2025
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
CriticalHit #2380 üzenetére
3x3-4x4 között a legnagyobb az ugrás, ott sok új dolgot kell megtanulni (utána már csak ezt a tudást kell kiegészítgetni az 5x5, 6x6 stb esetében). először kirakod a 2x2 közepeket, utána éleket párosítasz, majd a középső 2 sort egyként kezelve kirakod, mintha egy 3x3-as kocka lenne (lehetnek lehetetlen helyzetek: 2 él/2 sarok megcserélve, 1 él megfordulva, ez normális). most nem tudtam végig nézni, de valószínűleg ez az útmutató megteszi.
-
emiki6
veterán
válasz
CriticalHit #2380 üzenetére
Ugyanaz működik igen, de kell egy pár másik algo, amivel a középső két sort keresztekre kirakod.
-
CriticalHit
addikt
A 4x4 kocka kirakása mennyivel nehezebb, mint a 3x3?
Ugyanazok az algoritmusok működnek? -
kislaci
senior tag
válasz
astrojoe12 #2378 üzenetére
Én csak 3*3 kockát rakok és a z perm az pont így néz ki.
M' U' M2 U' M2 U' M' U2 M2.A videót is megnézve ilyen tényleg nem lehet, kép alapján azt hittem hogy a kék és piros közepek is meg vannak cserélve.
-
astrojoe12
tag
válasz
ZavaBalazs #2377 üzenetére
Tényleg szétesett nemrég. Köszi.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
astrojoe12 #2376 üzenetére
szedd szét, rakd össze jól, ilyen helyzet nem jöhet ki páratlan rétegű kockán.
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Erre keresek megoldást:
Videó 7x7
Páros oldalú kockára megvan a forgatás, de nem emlékszem, hogy 3x3 vagy 5x5 esetén volt-e valaha ilyen állásom, pedig hat éve kockázok hobbi szinten.
-
astrojoe12
tag
válasz
ZavaBalazs #2374 üzenetére
Köszi a segítséget!
Szóval inkább a többit fordítsam fel páronként. Hogy nem láttam meg?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
astrojoe12 #2373 üzenetére
de, kijöhet. csináld meg ezt úgy, hogy szemben van a rossz él, csak értelemszerűen számolj rá még egy szélső réteget.
-
astrojoe12
tag
Első 7-es kockám.
Jól sejtem, hogy ilyen állás nem jöhet ki, csak elfordult az élkocka? -
desigo
senior tag
YiHeng Wang egy új világrekordot csinált.
-
ZavaBalazs
őstag
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok! Abszolút hobbi kockásként szeretnék venni egy új kockát, a régebbi alap GAN kockám sajnos egy költözésben úgy tűnik elveszett.
Kicsit el vagyok veszve, hármat néztem ki, szeretném a legjobbat megvenni, nagyjából egy árkategória.
[GAN365M
[Moyu RS3M Maglev
[Moyu RS3M v5
Utóbbinál látom van több féle box is, a legnagyobbra gondoltam. Nem muszáj a fentiek közül, csak kis kutakodás után ezek voltak szimpatikusak de minden javaslatot örömmel fogadok -
Saccco
nagyúr
válasz
astrojoe12 #2356 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
astrojoe12 #2363 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
astrojoe12 #2360 üzenetére
Saccco linkelt algo listákat és kislaci leírta mit kell csinálni:
- Felfordítani a sarkokat (OLL): F R' F' r U R U' r'
- Aztán megcserélni őket (PLL): F R U' R' U' R U R' F' R U R' U' R' F R F' -
astrojoe12
tag
Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű, ezért inkább csináltam egy videót.
Ez a helyzet, amire algoritmust keresek: [VIDEO] -
kislaci
senior tag
válasz
Minek akarod kicserélni a kettőt? A cél az hogy minden sárga felfelé nézzen. Ezt pl úgy éred el, hogy a kék oldal felédnéz és F R' F' r U R U' r. Ez az oll, utána meg pll.
-
emiki6
veterán
válasz
Csak 2 átellenes sarkot azthiszem nem lehet cserélni, 3 sarok szokott legalább nem a helyén lenni.Ha az éleket helyükre rakod, akk valszeg előkerül a harmadik sarok. Nem?Monnyuk kezdő vagyok, algokat nem magoltam be még. Ha tévedek majd kijavítanak.
ja, közben jött válasz. -
Saccco
nagyúr
válasz
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szükségem kirakassal kapcsolatban. Az egymás mellett lévő sarok elemeket ki tudom cserélni egymással, de az átellenes sarok kockákat csak úgy tudom kicserélni ha háromszor megcsinálom az egymás mellett lévők cseréjét, ami 39 forgatás. Tudnátok mutatni egy algoritmust az átellenes sarok elemek cseréjére?
Köszönöm szépen!
-
Lasy
veterán
válasz
CriticalHit #2354 üzenetére
Minden kocka attól függ kinek éri meg.
Már rég vettem új kockát. Jó az ami van. -
CriticalHit
addikt
Szerintetek jó ár a "Rubik's speed cube versenykocka" 3750-ért a Spárban, ahol a simát szoktam látni és kinevetni 6700-ért?
-
emiki6
veterán
Zsír új, szóval a takarítás még nem aktuális. Viszont azóta járatodott, már nem súrlódik annyira, mint dobozból kivéve, sokkal kellemesebb. Mindenesetre nem árt, ha van egy adag szilikonolajam, meg örülnék ha még "olajozottabban" forogna.
Jó érzés tekerni, megérte venni egy profi kockát.
-
emiki6
veterán
Vettem én is egy tV3 flagshipet. Out of the box egy kicsit kenetlen. Van itt budapesti aki ki tudna segíteni pár csepp olajjal?
-
Tuvix
tag
válasz
kislaci #2345 üzenetére
RS3M Supert [ez] alapján csináltam meg, Mystic helyett Silk van benne. De valamit elronthattam, mert nagyon lassú lett. Be kell járatni? Vagy kevés a DNM37 benne? A MoYu WRM is lassabb lett, abba csak Weight 5 került, meg egy kis FZ Rush. Olyan "ragadós".
Esetleg túl szoros lehet a kocka? Így szoktam meg, de ahhoz hogy szétszedjem lazítanom kellett a csavaron. -
kislaci
senior tag
Szia, én alirol vettem gan 1 lubeot, illetve a cubicleről is vettem, onnan weight 5, mystic, dnm37, silk. Ez USA cég, kb 4000ft a szállítás, meg még 1000ft vámot is kellett fizetnem egy 20000ft körüli rendelésnél. Igaz vettem időmérőt, meg szőnyeget is. Csak lube onnan nem éri meg, de talán Angliából is lehet cubicle lubeot venni. Egyébként nagyon jó top cuberek által is használt lubeok ezek. Van olyan ami lassítja a kockát, gyorsítja, smoothabbá teszi stb.
-
Tuvix
tag
Ti milyen lube-ot használtok és milyen gyakran? Honnan szerzitek be?
Gan 11 M duo-hoz és egy MoYu WRM-hez lesz. -
kislaci
senior tag
Nekem van egy wrm v9 ball core, meg tornado v3 is, a moyunâl többször előfordulhat corner twits amúgy nagyon jó kocka, a tornado v3 flagship az meg a világrekord tartó kocka 3,13-mal, akiről 8000-ért meg lehet venni. Akármilyen kocka mellett döntesz én mindenképp alirol venném. A magyarban boltok többszörös áron adják a kockákat. Egy gan13 pl 25000 itt valamelyik boltban meg 80-90 ezer.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Skillet #2334 üzenetére
Tornado V3 Flagship
GAN 356M
Mindkettő van, mindkettő tök jó kocka. A V3 versenyeken is rendesen domborít!Ilyenem nincs, de ez is elég jó kocka:
Moyu Weilong WRM V9 -
Skillet
addikt
válasz
zsolti72837 #2332 üzenetére
Néztem tesztet. Annyira nem jó ez. Más tipp?
-
Skillet
addikt
válasz
zsolti72837 #2332 üzenetére
Öööö.... Nem tudom. Ha ajánljátok és megfelel a leírtaknak
-
Skillet
addikt
Sziasztok.
Szeretnék kockát venni. 3x3-as és 2x2-es kellene. Annyit már tudok, hogy itthon sokkal drágább minden. Aliról érdemes lehet rendelni? Ha igen, milyen márkát? Gondolom eladó meg aszerint, akinek a legtöbb (jó) értékelése van.
Mágnesest szeretnék, könnyen forgathatót, ne akadozzon..stb. Ár: minél olcsóbb legyen, de azért a minőség rovására ne menjen. Valami jó ár érték arányút szeretnék. -
zsolti72837
addikt
válasz
ZavaBalazs #2329 üzenetére
Szuper. Rákérdeztem náluk, hogy a második milyen márka, de még nem írtak. Lehet az is MoYu lesz.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
zsolti72837 #2328 üzenetére
ránézésre nincs gáz egyikkel se, amit írtál, arra jónak kell lenniük. a két pyra ugyanannak tűnik.
-
zsolti72837
addikt
Sziasztok!
2x2 és 3x3-as kockából sima MoYu Nexcube kockát használok. [link]
Szeretnék vásárolni egy 4x4-es kockát és egy piramist.
A kirakási idő nem lényeges, csak az, hogy megtanuljam és gyorsabban forogjon, mint az eredeti Rubik kocka.
4x4-esből ő jó lehet? Vagy van bármi buktató az ár miatt? [link]
Piramisból a kettő között van különbség? (Másodikról nem sok infó van) [link] [link]
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
desigo
senior tag
Sziasztok!
Időméréshez ezt a két típust néztem,hogy elterjedt :
-MoYu Timer plusz szőnyeg
-QiYi TimerTi milyet használtok? Hol érdemes BPen beszerezni ha nem akarok heteket várni rá?
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Egyik Gan kockámról lesesett egy sárga matrica, hogy tudnám legegyszerűbben pótolni? -
Ciccuka
veterán
-
Saccco
nagyúr
válasz
CriticalHit #2304 üzenetére
-
axioma
veterán
válasz
CriticalHit #2313 üzenetére
A Rubik markanev mar jo ideje nem magyar kezekben van (ld. konyv). Az "eredeti" studios kockakat _szerintem_ jatekeszkozkent gyartjak, nem versenyeszkozkent. Nem feltetlen jo ha nagyon konnyen forog pl. kisebb gyerek kezeben.
Tekintve hogy lejart a szabadalom, az gyart aki akar, amilyen stilusban akar (ez volt az alap ahhoz, hogy elterjedjenek a mod-ok).
Az hgoy _neked_ rossz az ar-ertek ara'ny, nem jelenti azt, hogy a termek globalisan rosszul van pozicionalva, plane ha eladnak belole... mas celcsoport, mas terjesztesi strategia (pl. me'g hiperek jatekpolcain is van de kb. szigoruan eredeti sot gyakran csak az ajandeknak kinezo csomagolasu, kek papirdobozban lehet nem fogyna ott el). -
Ciccuka
veterán
válasz
CriticalHit #2310 üzenetére
Tudnék nekik adni olyan kínai kockát, amit egy perc alatt se raknának ki
Szorul, ha megerőlteted szétesik -
Ciccuka
veterán
válasz
CriticalHit #2308 üzenetére
távol keletiek feljöttek
-
CriticalHit
addikt
03:90 csúccsal 4.69 átlaggal Világrekord 9 évesen. GAN 12.
[link] -
Ciccuka
veterán
válasz
ZavaBalazs #2305 üzenetére
ezt el nem hiszem, hogy maglev
-
CriticalHit
addikt
válasz
ZavaBalazs #2305 üzenetére
Köszönöm. Nehezen értem, a gyenge minőségű eredeti Rubik Kocka magas árát.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
CriticalHit #2304 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest