- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
CriticalHit #2313 üzenetére
A Rubik markanev mar jo ideje nem magyar kezekben van (ld. konyv). Az "eredeti" studios kockakat _szerintem_ jatekeszkozkent gyartjak, nem versenyeszkozkent. Nem feltetlen jo ha nagyon konnyen forog pl. kisebb gyerek kezeben.
Tekintve hogy lejart a szabadalom, az gyart aki akar, amilyen stilusban akar (ez volt az alap ahhoz, hogy elterjedjenek a mod-ok).
Az hgoy _neked_ rossz az ar-ertek ara'ny, nem jelenti azt, hogy a termek globalisan rosszul van pozicionalva, plane ha eladnak belole... mas celcsoport, mas terjesztesi strategia (pl. me'g hiperek jatekpolcain is van de kb. szigoruan eredeti sot gyakran csak az ajandeknak kinezo csomagolasu, kek papirdobozban lehet nem fogyna ott el). -
axioma
veterán
Ja ismeros volt a nick-ed azt hittem innen azert mondtam hogy kockad van, de akkor ezek szerint masik topikbol. Kockat kb. barhol kapsz, kezdesnek jo az ugymond eredeti, gyorsasaghoz viszont vannak fejlettebbek, de ezeket majd topiktarsak elmondjak ha aktualis lesz, en csak olvasgatom meg inkabb a kulonbozo jatekokat gyujtom.
-
axioma
veterán
Az a hivatalos nemzetkozi shop, hidd el van aki megfizeti, csak persze azert mert neki ez teljesen mas kategoria kiadasban, mint nekunk. Es o lehet hogy csak nezegetni veszi, nem hasznalni, arra vesz kulon
Egyebkent a lenti linkek csak peldak, lehet hogy mindbol talalsz olcsobbat, csak jeleztem hogy van. A fuzetkeben azota lattam valahol leirva, hogy Rubik uzenete van. -
axioma
veterán
Alig kiprobalt hasznalt van teljes a vateran, csak azt hittem egybe ajandekba akarod. Ha kulon is jo, akkor a kigyo meg a hajtogatos karikavarazs (bar abbol nekem a fekete az etalon nem ez a piros) az mindketto elerheto, kockad meg van. Csak az egybecsomagolas volt egyedi.
Itt a feher-kek kigyo: [link]
Itt egy fekete karikavarazs: [link]
Dragan van a jubileumi is kulon: [link]
Amugy van csak nem magyaroknak valo a'ron a teljes eredeti keszlet is ezek szerint: [link] -
axioma
veterán
amazonrol vegul szumma 18 dolcsiert elvileg ide is er, ugyhogy lesz egy ugymond eredeti, mondjuk majd akkor biztos ha odaadjak tenyleg kulon vam/stb. nelkul. Beszamolok rola ha megjott, meg hogy milyen eloben - nekem innen nezve nem latszik, hogy mitol lehetne ket kirakasa, de gondolom ha kezembe fogom kiderul.
-
axioma
veterán
válasz
ZavaBalazs #2242 üzenetére
Ja ez mindenhol fogaskerekes.
-
axioma
veterán
válasz
ZavaBalazs #2240 üzenetére
A gear eleg szar minoseg, amikor eloszor meglattam rendeltem Kinabol, de oszinte leszek, nem tudom melyik a konnyebb vagy nehezebb, nem kerestem azota. Ha jol mukodik akkor egyutt fordul, azaz a legkisebb kocka alaknal a szemkozti oldalak 180 fokot fordulnak el egymashoz kepest. De ez gagyi, nem viszi sajnos az e'l-elemeket igy igazabol kirakast se tudtam probalni rajta
-
axioma
veterán
OK, rosszul fogalmaztam. Engem nem az erdekel hogy egy kockat hagyfelekeppen ("algo" kulonbozo) lehet kirakni, hanem csak minden valtozatra de egy kirakas mukodjon (es van olyan kockam aminel me'g nem jutottam el odaig... igaz ordoglakat is de az mar off itt).
Szoval en leginkabb gyujtom a logikai jatekokat meg a hasonlosag/kulonbseg erdekel, nem a klasszikus 3x3x3 kirakasa. De me'g mindig leginkabb ide illik, nem tul gyakori hobbi. -
axioma
veterán
45 euro boven vamhatar feletti, ha nem eu-n belul rendelsz... atcsuszhat, de ha nem, akkor +27%. Na nekem ez nem hianyzik...
A turelmetlenseged pedig nem kimondottan jellemzoje az arerzekenyeknekVan amikor (nem kockat) en is kozelrol rendelek hogy ideerjen (pl mobiltok mielott kapna valamit a gyerek uj kutyuje), de miert ne tudnek 3-5 hetre elore gondolkodni. Nem ket perc alatt esik szet az elozo.
-
axioma
veterán
válasz
ZavaBalazs #2117 üzenetére
Hm. Ajandeknak meg mutogatni talan jo.
Koszi az infot! -
axioma
veterán
Mi ez az okoskocka? Megmutatja a sajat kirakasat az aktualis allapotbol a telon? Modszer szerint megy vagy a "legrovidebb utat"?
-
axioma
veterán
Ha jol ki tudja rakni, akkor az en kedvencem a mufajbol a mastermorphix. Ha ranezel azt hinned, az egy tetraeder, de amugy meg valojaban egy 3x3x3 mod. Megdolgoztatja az agyat.
A masik, ha a konnyites iranyaban akarsz, akkor van a "3 oldalu" kocka, az vaganyul nez ki es nem nehez kirakni. (2-2 szomszedos oldal egyszinu, ivesen osszekotve, bocs most nem tudok linkelni) -
axioma
veterán
Ez csak a nagyon naiv kirakas, gyerekkoromban (30+ eve) mutattak. Tuti van rovidebb, csak sose kerestem. Az also 4 kozepelemre is szerintem nemhivatalos megoldasom van, vszinu rosszul emlekeztem az egyik algora es annak 2 valtozataval csinalom. (Regen a ket also sarok csereje miatt a fuggoleges elek egyiket kidobtam majd masik oldalrol vissza, mert az ismert mozgassorokbol akartam valami uj osszefuggest kihozni. Net nem nagyon volt me'g mikor ez elojott, es megakadtam az utolso sornal, hat improvizaltam.)
-
axioma
veterán
Porias megfogalmazasban, ha alul van a 4 nem rendezett sarok:
1. a bal elso helyen marad, a masik harom ciklusban valtja egymast: jobb le, also jobbra, bal le, also balra, jobb fel, also jobbra, bal fel, also balra.
2. jobb elso es hatso egyszerre helyben forgatasa (a jobbra levo oldaluk kerul alulra): jobb le, also kettot jobbra, jobb fel, also jobbra, jobb le, also jobbra, jobb fel, majd ugyanez tukrozve (bal le, also kettot balra, bal fel, also balra, bal le, also balra, bal fel). -
axioma
veterán
Lightake-kel nekem is meggyult a bajom. Dec.8-ai rendelest direkt expressz dijjal adattam fel, hogy karacsonyra itt legyen, 4-6 napot(!) igertek. Dec. 27-re jott meg. Irtam nekik, hogy kerem vissza a sima es az expressz kozti dijkulonbseget, mert nem teljesult. Erre azt a standard valaszt irta vissza - mar talan januarban, a dec. 8 express rendelesre! - hogy varjak meg kicsit, hatha megjon. Mondom megjott, de nem express. Azota le se szarnak. Soha tobbet nem rendelek onnan, nem is olcsobb mint az ebay, ha rendesen nezed hozza a szallitasi dijat is.
-
axioma
veterán
En ha jatszatni visszuk a kockakat, eleg soxor kell kirakjam, mert osszekeverve mar nem erdekes sokaknak. Es nem tudom mi az OLL-PLL, en 4 algot tudok (nem felem levo harom also e'l korbeforditasa, felem es jobbra levo also e'l helyben forditasa, bal alson kivuli sarkok korbeforgatasa, jobb oldali ket sarok szimultan helyben forgatasa). Es me'g sose akartam megforditani a kockat es ugy forgatni... megnezni hogy mit nyilvan megforditom, bar inkabb csak hatrafele donteni kell legtobbszor.
Tegyuk hozza, hogy az elso sor konnyunek tunt mar gyerekkent, a masodik sort tanitottak, a harmadikat mutattak de elfelejtettem, pl. az e'lforgatos megvolt, az e'lcserest probalgatassal csinaltam, a sarokcseret meg egy idoben a masodik sor jobbra kiko:po:m balrol visszahozom kombinaciojaval... a meglevo, keves (szamito) elemet mozgato algokbol kiserleteztem arra, ami nem volt meg. (Es me'g a mastermorphixot is raktam igy, az egy "elmeny" volt, rengetegszer elvesztem a hosszabb menetek felenel.) -
axioma
veterán
En mai napig (tovabbra se speed) fentrol lefele rakom, az utolso sort is. Nyilvan megnezni van amit megnezek az aljan, de visszaforditom es ugy nyomom az algot. Ezek szerint en vagyok a kivetel, nem baj.
Az jo sztori lehetett hogy nekialltak az utan kockazni veledA 8 kocka ugy ertve hogy 8 fele, vagy mind az alap, direkt jatszatni vitted?
-
-
axioma
veterán
válasz
kicsicsuvi #1732 üzenetére
Na kicsit kutakodtam. A rubikkockas oldal tartalmazza ugyan a kepek linkjeit, de me'g a rubikkocka.fw.hu oldalra mutatnak, ahol persze nincs meg. Szoval elvben ha normalisan koltoztek, akkor valami alkonyvtarban megvan az is, csak ki kene javitani a linkeket (nyilvan azt kiprobaltam, hogy kozvetlen a kirakos konyvtarukban nincs). Esetleg oket nem lehet megkerdezni? Valamelyik beszedesebb, pl. 2elkesz.gif kepet nem talaljak-e meg a szerveren es javitanak a linket...
Kerestem waybackmachine-nel is, de a kepek ott is elvesznek (web.archive.org). Viszont volt egy utalas arra, hogy melyik weboldal alapjan csinalta az adott megoldast, es bar odairta hogy mar akkor nem mukodott, meg azt is hogy atalakitotta hogy egyszerubb legyen, DE az megtalalhato kepestul az archive.org-on. Ezen a [link]-en. De ez tenyleg nagyon szajbaragos... nem is mentem annyira elore, amit keresel, probald meg, hatha ebben benne lesz valahol, ami teged erdekelne belole.
Erdekes, hogy tobb lehetseges google keresessel probaltam tarolt valtozatot talalni ezekrol a kepekrol, de vszinu a 10 evnel regebbi forrasok mar kiestek belole. Mas meg nem mentette le maganak.
Nekem ami le van mentve, az masik modszer, es most is megvan a neten, abrakkal: [link] -
axioma
veterán
Nekem - bar nem minosegi - stickerless megaminx-bol a legkisebb elemek idonkent kipotyogtak. Az a ciki, ha mar ketto hianyzik. Es ez kimondottan erre a tipusra vonatkozott, a bandage kockam koszoni, kb. ugyanakkor vasarolva es a nagy darabok siman birjak.
Masreszt aki olyan oreg mint en, annak a kockatest mindig is "igazibol" fekete voltMar csak a szinkiosztas miatt is (feketen a 6 szin vs. feheren a feher matrica).
-
axioma
veterán
En forditva csinalom. Az en leirasom is azt mondja, hogy x meg y heylen legyen amit ossze akarsz illeszteni ES a z helyen meg ne legyen parositott el. Keresek egy leendo part, megfelelo helyzetbe hozom (x,y), es keresek egy masik part, aki me'g nem jo, es odateszem a z helyre.
Persze ha nincs 3. akkor jon a ket spec.eset feloldas.Apropo, karacsony utani nagy learazasok valahol? Nem verseny hanem specko kockak erdekelnek. Lightake-et nezegettem, ott akartam hagyni, felhozza hogy minusz 10% ha nem csukom be, erre beirom a kodot es azt mondja, mar lejart
(Igaz, elobb fog megerkezni a 36cube-om, azzal elleszek egy ideig
- de mindig van kalo mikor visszuk jatszatni, fel kene tolteni a keszleteket meg beszerezni az ujakat, kb. 2012 utan lemaradtam.)
-
axioma
veterán
Rosszabb, a tech cuccokat csak afa-zzak, arra vam talan egyaltalan nincs, de van termekkor ami 150 eur feletti osszegnel is mar valodi vam plusz afa... Kockakra sose fizettem me'g, igaz igyekszem kisebb csomagokban rendelni (meg nekem raer a kinai ingyenpostas megoldas, konkret minosegigenyem se sok van). Erdekes, mert en megsemmisitesrol se hallottam eddig, pedig tuti tobb mint 5 eve vasarolgatok rendszeresen. Lehet, hogy csak a kereskedelminek kinezo mennyisegekre utaznak.
-
axioma
veterán
válasz
ZavaBalazs #1577 üzenetére
Nekem korabban megjott toluk egy nagyobb rendelesem, sot ketto, mert vamhatar miatt ket reszletben adtam fel. Raadasul karacsonyi idoszak elott, me'gis elfogadhato idon belul. Igaz, nekem ez az egy tapasztalatom van veluk, azota romolhattak.
-
axioma
veterán
Ilyenem is van, de ez sokkal kevesbe nehez _szerintem_, mint a master. Jo, talan a fisher/windmill parosnal nehezebb, de azok meg jol neznek ki (pl. olyan gyerek kezeben, aki csak a kozepcsere meg pepita forgatasokat tudja a kirakott allapotbol, aka'r unasig); ez meg erdekesen inkabb. A fisher absztrakciojat ha egy atlag koca kockarako kezebe adom, altalaban tudja, mindossze a kozep forgatasa szokott hianyozni. A mastermorphix-ot elmondani is nehez, hogy mi el mi sarok (raadasul egy adott alak nem egy adott tipus...).
Persze embere valogatja! -
axioma
veterán
Nekem van logikaijatek-gyujtemenyem, kockakbol is osszevadasztam az evek soran nem keves alapkiviteltol eltero darabot. Azert a kedvenc kirakasilag me'g igy is egy "egyszeru" 3x3x3 klon, a mastermorphix nevet vettem at de van neki tobb (pillowed piramis).
Valahol van egy listam, most melo, de majd elokeresem. Idonkent szoktunk "jatszatni", olyankor veszem csak elo az "egeszet", napi szinten csak hullamokban kerul elo egy-egy (meg persze amig uj). -
axioma
veterán
válasz
ZavaBalazs #1351 üzenetére
En is azt tippelem, hogy a mini pyra egy 2x2x2 mod lehet, valahol eleve oda lattam besorolva.
-
axioma
veterán
válasz
Longeye #1324 üzenetére
Hat nekem a megaminx-em (kinai szinten, de evekkel korabban, kevesbe jo technologia) konkretan a muanyag darabkat is ki tudja ejteni... igaz, pillanatragasztoval me'g nem mentem neki, es nincs tul sokat hasznalva.
Nekem a Crazy fisher ([link]) kockarol potyognak a legkisebb darabokrol a matricak, de ott a masik ket oldal is behatarolja az elemet, es a kis merete miatt ha nem felemas van rajta matrica, nem is latszik igazan hianynak, inkabb szandekos feketen hagyasnak.
Ha tetszenek az ilyen alakvaltok (gondolom a sima tukros mar megvolt), akkor Mastermorphix az altalam eloben is probalt valtozatok kozul a legjobb. [Tulajdonkeppen a fokedvenc, bar a gear se semmi, de abbol sajna az enyem nem tul jo minosegu, es nem jatszottam me'g annyit vele, hogy vegleges velemenyem legyen rola.]Az ebay linkek csak kepi megjelenites miatt, random eladok, nem vasarlasi javaslat...
-
axioma
veterán
Megfordulasnal a kocka kozeppontjainak megfordulasarol beszelsz? Olyan nyilvan van, gyakorlatilag minden ke'ppel rendelkezo kockanal. (Sot, nekem a "tukros" ami nem tukros hanem egyszinu, de hosszanti texturas matricas, annal is latom a paratlan elfordulasokat, azt is ki szoktam pluszban rakni...).
De persze en nem ismerem a konkret Diana-s kockat, lehetett olyan specko az oldalak kiosztasa, hogy egyes elek vagy sarkok is ismetlodtek mintaban, akkor nyilvan nem egyertelmu a helyre rakasuk, es okozhat masfajta kirakhatosagot.
(Egyebkent ha ez a tema erdekel, nezz meg egyszer egy void-ot, ott latszolag egyertelmu, de megsem... az is egy trukkos dolog.)
A tobbit passzolom, az idore verseny nalam nem jatszik. -
axioma
veterán
Na akkor most ujra bevallom, hogy megakadtam... egy bo fel ora alatt sem sikerult rajonnom, hogy a tegnap megerkezett ezen tipusu kockamon hogyan lehet egyetlen darab 180 fokban elfordult LAPkozepet visszaforgatni az amugy kirakott kockaban.
Addig vilagos, hogy ha az egyik olyan fuggoleges elet forgatom meg, aminek a kozepe lapkozep, akkor az elemek atrendezesevel letrehozhato lenne a jo allas, de tobbszori probalkozasra se jott ugy ossze az en algommal (a sorrend - az elso sortol eltekintve, mert azt ahogy esik ugy puffan sorrendben teszem a helyre - az itt leirt, de szerintem nem minden forgatasom a megszokott mert en meg akkor tanultam amikor nem volt net es "tuti" megoldas elerhetoen, foleg a 3. sor keresztje nem feltetlen).
Szoval vagy van me'g valami invariacio, amit nem latok, vagy van olyan algo, ami nem cseszi szet a kozepek elforgatottsagat sem...
A Fishereknel konnyebb, mert ott van olyan lapkozep, amit buntetlenul el lehet forgatni, de itt az also-felso sikba eso kozepeknek is van a tengelyhez kepest hajlasuk, azaz nem mindegy az iranyuk. A mastermorphixnal is ki tud jonni ilyen eset (minden 3x3-at elsore a kozepek iranyanak figyelembe vetele nelkul rakok, az az utolso lepes, foleg a nem invarians forgatasok miatt), amikor van 3 elem ami egyforma, de nem mindegy, melyik hol van, de azt is mint a void-ot is egy ilyen ismert elemet athelyezve, ahhoz viszonyitva ujra rakom modszerrel meg lehet csinalni. Ez viszont nem olyan.
Amugy ha ez a rejtely megoldodik, akkor ezt konnyebbnek itelem, mint a mastermorphixot, mivel a 6 szin es kocka alak, kicsit egyertelmubb (mert legalabb kozeppontosan szimmetrikus) 3 layer miatt mindennek sokkal jobban latszik, hogy hol a helye (me'g ha egyes elemek olyan kicsi darabot lognak bele a 3. oldalba, hogy matrica mar nincs rajtuk, ill. most nezem, vszinu leesett csak rola mert a szimm. elemen meg van...) -
axioma
veterán
Na csak a kedvetekert elobanyasztam egy sima 3x3-ast, de csak egy nagyon otvar (szerintem me'g gyerekkorombol valo lehet) kerult elo, szenvedtem a sietseg nelkuli rakassal is, alig fertem bele vele a 3 percbe. A tobbi kocka meg vagy nem 3x3 vagy nem sima 6 szinu. Valahol kene lenni egynek ami uj, de nem talaltam most hirtelen.
-
axioma
veterán
Azt kene csak figyelembe venni, hogy az atlag az semmit nem mond az egyes emberekrol, mind1 hogy ferfi vagy no. Raadasul ugye ugy kezdodik a sztori, hogy az illetot erdekli a kocka es a kirakasa (vagy a tulaja, csak hogy neked is kedveset mondjak
), onnantol kezdve meg o mar pont nem az a resze a noknek, aki nem latja at. Ismerek tok okos, intelligens - akar no, akar ferfi! - embereket, akik nem szeretik az ilyen logikai jatekokat (altalaban mert nem pont ilyen tipusu feladatokat latnak jol at, bonyolultabb de mas tipusuakat meg igen). Aki erdeklodik, annak mar tok mindegy, hogy no vagy ferfi, az erzeke tuti megvan, cska max. kezdo, a gyakorlata nincs.
Te peldaul meg tudod mondani, hogy a void (lyukas) kockan hogy lehet olyan allast kirakni (persze a kozepekrol nem tudva semmit), ami a sima kockan lehetetlen? Jelzem, nekem se esett le, segitettek, tehat csak jol vagy semlegesen johetsz ki belole, azert ezt kerdeztem. -
axioma
veterán
Az a szerencsed, hogy aranyos leanyzonak 25 eve se biztos hogy hivtak volna, plane nem most 41 evesen, hogy magamra vegyem a nok logikai kepessegenek eme lenezeset...
Amugy sose me'rtem (vagy csak nem emlekszem), mennyi ido alatt rakom, de eleg automatikusan ahhoz, hogy uncsi, nem kell gondolkodni. Akkor szoktam mikor visszuk a keszletet jatszatni es vissza kell mindent rakni. -
axioma
veterán
Szerintem aki hosszutavon is idore megy, tok feleslegesen gyakorolja a naiv kirakast gyorsitani, mert azzal nem lehet rekordolni, bele kell menni a bonyolultabb (egy lepesben tobbet csinalo, igy a sokkal tobb kulonbozo variacio miatt tobb lepessorozatot tartalmazo) modszerek megtanulasaba.
(En mondjuk maradtam a naivnal, viszont minel tobb kockatipuson veges ido alatt sikeruljon. Jo, a kozepforgatas me'g kellhet, bar tukroshoz az sem, de utana mindket Fisher vagy hat mas "keresztben" vagott, a lyukas bar ott plusz info hogy mit kell csinalni ha "unlucky", a mastermorphix - ez kedvenc mert tok nehez atlatni nekem legalabbis, szoval barmilyen ilyen mechanikaju rakhato, es nem egy kihivas is lehet. Es akkro meg a bandaged, gear stb. valtozatokrol szo se esett, meg a nem 3x3x3 mechanikajuakrol mint pl. skewb, annyi van mar hogy nem is lehet - lotto otos nelkul - minden lenyegesen kulonbozot se beszerezni.) -
axioma
veterán
válasz
andikaaa #1138 üzenetére
Van veluk (lightake) tapasztalatod? Kulonosen a szallitasi modok erdeklnek, siman kivul nezted? Most osszejott egy 60 dolcsis, es olcson nulla, standard 10+ dolcsi, de az expresszre azt irja, hogy 0.92 dolcsi... ez igy gyanus! Illetve nem szeretnem hohgy ingyen hozzak de megvamoljak... mert akkor maris tobb mint 10 dolcsi lenne. (Vegulis nem fontos karacsonyra, de masreszt meg ahova bejaratottan rendelek kulfoldrol ott 2 het bezaras lesz.)
-
axioma
veterán
De, van itthon is, anno en veteran lattam sokat. Mostanaban nem foglalkozok vele, de felteszem olx/jofogas is lehetseges (azok is kinaiak, kicsit tobbert de mar itthon van). Akit en tudom hogy szokott tartani, persze lehet hogy idonkent kifogy: [link], irj neki emailt.
Latom, hogy most megoldottnak latszik, de az alkoholos filc a kez nedvessegetol nem tul hosszu ido utan le szokott jonniMondjuk ha tudsz ebay-rol rendelni, akkor [link] majdnem annyi, amennyiert a matricaszett es a belfoldi posta lenne... amig ideer addig remeljuk kitart az atfestes.
-
axioma
veterán
Szerintem itt ket dolog is van (most kihagyva azt a lehetoseget, hogy a gyerek atragasztgatta
).
1. valoszinuleg a kocka nem is szabalyos szinezesu (egymassal szemben feher-sarga, kek-zold, bordo-narancs) - ezt ellenorizheted a kozepeket felterkepezve
2. a narancs es a bordo tul kozel van egymashoz, es az igazabol narancs-bordo akar lenni, csak elmasztak a szinek - ellenorizheted a narancs-bordo darabszamokkal
Amugy meg szerintem vegyel egy adag teljes es profi matricacsomagot, es matricazd at jora. -
axioma
veterán
Most talaltam a topikra, vegigolvastam, bar ugy nezem a lelkesedes (hsz. surusege az evek soran) hullamzo, es nem is feltetlen az engem erdeklo irany... En ugyanis inkabb gyujtom oket, es ami erdekes, azt azert megprobalom kirakni - hat ja, mostanaban nincs ra ido (ven vagyok hozzatok kepest, 40 multam), de soha nem erdekelt igazan a gyorsasag. Volt ido hogy a 3. sor ket sarkanak a cserejet - mivel nem tudtam a "szabalyos" forgatast, csak amik elotte megmaradtak a fejemben - a masodik sor egy elkockajanak kikopesevel es masik oldalrol felszedesevel csinaltam...
Ami engem jobban erdekel, hogy rendelgetne'k, koltseghatekonyan persze ebayrol, de nehany termeknel nem tudom, hogy mi varhato, mennyire lesz erdekes. Eleg durva elteresek lettek, foleg amig a 3x3x3 csupan alakmoddolt valtozatokat se tanulta meg a szemem felismerni (bar meg mindig nemtrivialis, de par mar megvan, nem rendelem be feleslegesen).
Na szoval en arrol erdeklodnek, hogy van-e valakinek pl. valamelyik gear (fogaskerekes) valtozata? Az ott hogyan van, forog ahogy eddig, csak a design mas, vagy teljesen mast kell vele csinalni?
Vagy vannak a flower (felkorives vagasunak kinezo) valtozatok, az mennyire extra, vagy egykaptafa?
Amugy a kedvencem a pyraminx, a parnas tetraeder 3x3x3 mechanikaval, mert ugy pont az a lenyeg, hogy at tudjam kapcsolni az agyam, melyik hova megy (a tukros meg a fisher-windmill valtozatok eseten ez sokkal egyszerubb -- nekem legalabbis).szerk.
andikaaa #1109: ha me'g esetleg nem talaltal volna a fenykepesre megoldast, felulre teszed az egyiket, bal kezedbe a masikat (amik el vannak forgatva kozepsok), es elol kozepso le, vizszintes kozepso reteg jobbra, elol kozepso fel, es annyit forgatsz a tetejen, hogy amikor az elso kozepsot lehozod megint, az pont beleilleszkedjen az elso lapon levo vizszintes sorodba. Szoval teteje forgat amennyit kell, kozepso le, vizszintes kozepso reteg vissza balra, kozepso fel, es a tetejet megigazitod. (Betukbol tanultam de csak a kezem tudja, lusta vagyok visszaforditani arra a jelolesrendszerre, remelem igy is ertheto.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest