Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz Túzok22 #37784 üzenetére
"megpróbáltam a Tenda 1200 ac10U routeremet AP módba tenni. Ahogy rámentem az AP módra és engedélyezni akartam, egyből egy olyat írt ki, hogy ehhez a router újraindítása szükséges, rámentem hogy “ok”, eddig nem is volt semmi baj. A baj ott kezdődött hogy amikor az újraindítás folyamatban volt, akkor a kék reboot csík szépen folyamatosan töltött fel 100%-ig. Amikor elérte a 100%-ot akkor újraindult, de a reboot töltés ezután se fejeződött be, még mindig azt mutatta hogy töltődik 100%-on, pedig már rég újraindult és 1óra múlva megnéztem, de még mindig töltött. Kiikszeltem és a router kidobott. Azóta nem tudok belépni a 192.168.0.1-el a routerbe, mert be se tölti, de érdekes módon a router működik, megy a vezetékes és a wifije is. "
Csak az angol nyelvu leirasban szerepel a megoldas:
6.8.2 Enabling AP mode
1. Click WiFi Settings --> AP Mode.
2.Set the AP mode button to [green].
3.Click Save.
--
End
-
If AP mode is enabled, Internet Settings, VPN, Parental Control, Bandwidth Control, and Virtual Server functions become unavailable.
-
The LAN IP address of the router will be changed since AP mode is enabled. Please log in to the router’s web UI by domain name
tendadwifi.com
, or look for the new LAN IP address from the client list of the upstream router, and log in to the router through the new IP address.Vagyis a korabbi IP cime megvaltozik, az ujat a normal router fogja neki kiosztani.
Az uj cimet a router DHCP kliens listajaban vagy a router naplojaban lehet megtalalni vagy a tendawifi.com is mukodhet. -
Julot
aktív tag
válasz Túzok22 #38104 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ezen is túl vagyok. Sajnos így is az 550 körüli értéket hozza. Kezd egyre valószínűbb lenni, hogy a Digi a ludas, azok meg lapítanak, mint sz@r a gazban, a garantált minimum szöveg mögé bújva! Ez olyan mint a Halálos Fegyver kettőben a Dél-Afrikai konzul folyamatosan hajtogatta "diplomáciai védettsééééég", miközben mindenki tudta hogy ő a bűnös. Na, ugyanez van a Digivel...
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
-
seger
addikt
válasz Túzok22 #38216 üzenetére
Wifi analyzerrel végignézve 2.4-en is és 5-ön is. 5GHz nincs a környéken! Egyébként minden csatorna lepróbálva..
Egyébként családi ház, mellettünk egyik oldalt senki sem lakik, másikoldalt több mint 20m-re van ház. Szembe szintén vagy 20m. Nincs telített wifi.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Túzok22 #38431 üzenetére
Ha valami miatt nem feltétlenül indokolt a dupla NAT akkor jobb ha a saját eszköz AP módban vagy ha van lehetőség a szolgáltatói eszközt bridge módba rakására akkor menjen abba és csak a saját eszköz legyen router módban.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Túzok22 #38435 üzenetére
AP módban a router Ethernet kábelen csatlakozik a vezeték nélküli router-hez, hogy kibővítse a vezeték nélkül lefedettséget más hálózati kliensek irányában. Ebben a módban a tűzfal-, IP megosztás és NAT funkciók alapértelmezésképpen letiltásra kerülnek.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Túzok22 #38447 üzenetére
Ezt kell bekapcsolni?
IgenAmikor AP módba teszem a router olyankor le kell húzni a szolgáltatói ONT-ról és az olyan készülékeket is amik UTP kábellel csatlakoznak a sajáthoz és összekötöm UTP-vel azzal az eszközzel (laptop) amivel AP módba rakom a routeremet? A laptobból jövő UTP kábel a router WAN vagy valamelyik LAN portjához csatlakoztassam amikor AP módot szeretnék kapcsolni?
Mindegy hova van kötve.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kushwavez
senior tag
válasz Túzok22 #38767 üzenetére
nekem maga a speedtest szokott szórakozni, jól megszivatott párszor amikor egy új otthoni hálózatot "építettem" és elkezdtem méregetni telefonnal és a speedtest appal. egyszerűen nem voltak valósak az adatok amiket mutatott. Mind a letöltés és feltöltés, jitter, ping rossz volt, majd meguntam aztán a speedmeter.hu-ra tértem át, ott már megfelelő volt minden, de azért jól elcsesztem pár órát keresve a nemlétező hibát.
Azóta egyszerűen nem használom a speedtest-et, főleg nem telefonon. sőt, ha tudok inkább notit viszek magammal tesztelgetésre aminek erős AC wifije van, főleg ilyen gyors nethez.Router beállításaiban nézd meg a csatornabeállításokat, csatornaszélességet. 80Mhz-re tedd (ha még nem annyin van)
Egyébként vannak új routerek amik gyárilag annyira gagyik, hogy semmit nem érnek, de szerintem nálad nem erről van szó.
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
válasz Túzok22 #38775 üzenetére
nem látok vele problémát, viszont azért megpróbálhatod feljebb rakni a csatornát, úgy 100+-osra. Nekem legalábbis kisebb csatornákon a sebesség is kisebb volt.
Egyébként megnézted azóta notival és (vagy) telefonról speedmeter-ről?
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Mosqu!to
addikt
válasz Túzok22 #38779 üzenetére
Az a baj hogy beszorult oda lentre és nem lehet nagyon hozzáférni oldalról. Ha a házat le tudnám venni a csatlakozókról akkor mehetne, de így ötletem sincs.
A 100 Mbps sem megy, ha bedugok egy kábelt teljesen süket. Mi alapján mondod amúgy ezt?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
-
Starchm
őstag
válasz Túzok22 #39796 üzenetére
Klasszik ac10 / 10u jelenseg. A kovetkezo az lesz, h meg doglik teljesen az 5ghz es ha racsatlakozol lehal a router is melle. Kb 2-3 hasonlo tortent a par ev alatt ismerosoknel.
A 2.4 resze mindnek jo, de az 5ghz-ek sorra haltak ki beloluk, illetve kabelen is minden jo.
[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz Túzok22 #39942 üzenetére
Sikerült. Én h**e nem néztem meg a mesh alján, hogy hogy kell elérni a webes felületet. Beléptem, beállítottam a csatornákat, most már jó, az iPhone X-em ugye nem ax-es csak ac-s, de a lentin kimérem vele 5Ghz-n a 400/400 Mbps-t, a második emelete lévő mesh-en csak 200/200-at. 2,4Ghz-n meg olyan 80-100 Mbps fel és le is.
-
mezis
félisten
válasz Túzok22 #39953 üzenetére
De, az bizony gond. Olyan mintha az utcában két háznak azonos házszáma lenne.
Meg kell nézni, hogy a ruoter milyen tartományban osztogatja az IP címeket és a tartományon kívüli IP címet kell adni: [link]
Ha az összes foglalt, akkor szűkíteni kell a DHCP tartományt.Nem az ÁTJÁRÓ IP címét írtad véletlenül?
mezis
-
Doky586
nagyúr
válasz Túzok22 #40157 üzenetére
De ne feledjétek: ha nem automatikus csatornaválasztáson van akkor DFS csatornákon ha radarjelet észlel akkor simán kikapcsol ~fél órára az 5G wifi.. (tudtommal)
(Automatikuson csak másik csatornát választ)2,4GHz-en 1db 80MHz és
5 GHz-en 5db 80MHz csatorna van, amiből 4db DFS csatorna...[ Szerkesztve ]
-
murdoc34
újonc
válasz Túzok22 #40158 üzenetére
Koszi a valaszt!
A connect box routerkent uzemel, belole jon a kabel az uj router-ba. Miutan masnap mar nem volt meg a sebesseg, elso dolgom volt hogy az uj routert kikerulve bedugtam a kabelt a gepbe a connect box-bol , es a sebbesseg visszaallt. Az uj router-t majd reseteltem, ujrakonfig es masik kabellel ujra osszekotottem a geppel. De mar nem volt csak 90Mbps. Majd neztem wifirol es ugy is csak 90Mbps. A connectbox is csak 100Mbps-t mutat a connected items-nel (az uj router-re). Teljesen kizarom a kabel issue-t. Remenykedtem hogy van valami total amator, legalapabb kapcsolo ami valamiert "belotte" magat es hazavagta az 1 Gpbs-t. Nem latok mas kiutat, atmegyek a szomszedba ,megnezzuk az o dolgaival, ha ott se jo akkor kuldom is vissza.
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs