Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tupuk

aktív tag

válasz ribarszki #7112 üzenetére

Sziasztok, na ma reggel megvettem ezt a Dirt Devilt, feltöltöttem és beüzemeltem, hát nagyon jópofa volt látni ahogy megy ide-oda és zabálja a port :)

Még sose volt ilyen készülékem, nincs összehasonlítási alapom, ezzel együtt így laikusként az első benyomásaim ezek:

Pozitív:
    - Tudja amit kell: megy, szív, takarít. Nap-kétnapi használat mellett kinézem belőle hogy tisztább lesz a lakás, legalább fele annyit kell elővenni a rendes porszívót, vagy még ritkábban.
    - Kezelése egyszerű, bekapcsolom és indul, ennyi, mást nem is lehet vele kezdeni :) Ami tudom viccesnek hangzik, illetve hátránynak, de én tényleg nem akarok még egy távirányítót a lakásba, meg törődni se akarok a géppel a feltétlenül szükségesnél többet, beindítom aztán ne kelljen vele törődnöm, pont ez volt eleve a cél.
    - Meglepően halk, még akkor se zavarna ha abban a szobában takarítana ahol épp vagyok. Másik szobában meg pláne nem zavar... nyugodtan mehet, nem zavaró.
    - Tényleg mindent belead és a számára legszűkebb helybe is befurakodik, addig-addig pörög amíg pont bemegy a fogas lábai közé is, ahonnan persze szabadulni is alig tud de aztán csak kijön. Helyes, takarítson csak ki minden ki zugot ahová befér :) A szekrények alá is gyönyörűen bemegy, pont ott szokott a legtöbb por gyűlni, ő meg röhögve bemegy és felszedi. Remek.

Negatív:
    - Amit egyelőre nem tudok hogy hogy fogom tisztítani a szűrűjét, abba rendesen beleragad a por. Ez egy valóban egyértelműen gyenge pontjának tűnik. Sőt, ezt látom most a legnagyobb hibájának, az egyetlen valódi hibának. Lehet a másik porszívót kell hozzá használnom.
    - Kb. fél óra után teli tartályt jelzett. Pedig nem volt tele, csak a bemeneti rész, a szája és annak környéke volt tele porcicákkal és ezt érzékelte igazi telinek. Ez konstrukciós hibának tűnik amit már egy cikkben is olvastam, szóval várhatóan rendszeresen előfordul majd. Mondjuk ugyanúgy megy és szív tovább a jelzés mellett is, szóval praktikus hátrányt nem okoz csak, egyszerűen a telitartály-jelzőnek nem szabad hinni. Ennek megoldására még tegnap este láttam a youtube-n egy kis trükköt, lehet majd kipróbálom.

Semleges, még nem tudom reálisan értékelni:
    - Az egész nagyon könnyű kis gép, igazából túl könnyű, nem kelti egy erős-tartós gép hatását. De lehet ez nem is hátrány, nem tudom. Lévén hogy a saját súlyán meg pár gramm poron kívül semmivel sem kell megküzdenie, lehet sokáig kitart ilyen könnyű konstrukció is. Ezzel együtt furán könnyű.
    - Csakugyan random megy tök össze-vissza, és először kérdőn néztem rá amikor harmadjára-negyedjére tisztított ki nagy hévvel egy sarkot, miközben a szoba másik felében még egyszer sem járt, ez így idő- és energia pazarlásnak tűnik. És bár fél óra mozizás után meguntam és magára hagytam, valószínűleg hagyott ki pár random foltot a szobában. De igazából annyira ez sem ráz meg, a szoba nagyját biztosan kitakarítja.
    - Szívóerő: nem titok, kicsit kevésnek érzem. Viszont lehet pont elég, nem tudom. Ha kevés is, ezt viszont részben ellensúlyozza hogy több helyre újra és újra bemegy.

@ribarszki:
    Szia, köszi az ajánlást!
    Már megvettem ezt a készüléket, de igazából Pécs nekem messze van, sehogysem érte volna meg.

@Williamgrant:
    Mint látod kipróbáltam, nagyjából azt tudja amit egy ilyen olcsó készülék tudhat. Hétfőig vihetném vissza. Menni fog holnap is meg a hétvégén is, de ha valami nagy gyengesége nem jön még elő, akkor marad. Egyelőre úgy néz ki összeszedi a koszt és ez a lényeg úgyis...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés