- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbtamas
újonc
Sziasztok!
Van egy Landroid M700-as robotom. Van egy kis műszaki (azt hiszem informatikai) problémám vele, ha tudtok, légyszíves segítsetek.Maga a robot kifogástalanul működik, kézi vezérléssel mindent tud, amit kell. Mindent tudtam vezérelni a telefonos appal, teljesen jól működött minden.
Aztán észrevettem, hogy nagyon lelassult a kommunikáció a robottal, hosszú lett a várakozási idő a parancs kiadása után. Olyan, mint ha a telefonon az alkalmazás lefagyott volna, ki sem lehetett lépni belőle.Azóta minden adat, ami a géptől jön, az látható (éppen mit csinál, töltési állapot, minden). Viszont ha én akarok valamit vele, pl. a naptárát állítani, valami módosítást elmenteni, akkor ezt az üzenetet kapom:
Progi újra telepítve, robot újraindítva, minden alapba állítva (kivéve a gép regisztrációját, azt nem csináltam meg újra)
Szerintetek mit csinálok rosszul?
-
prohumin humusz tulajdonképpen és a biosol pedig szerves trágya... ezek azért kellenek, hogy a talajélet rendben legyen ha csak műtrágyát használsz akkor idővel a talajélet kihal és könnyebben túlsúlyba kerülhetnek a káros gombák. Ha a talaj csak nkp-t kap akkor idővel elszegényedik és nehezebben tudja felvenni a talajból a fű - és más növények - a tápanyagot.
DCM tápok egy része szerves trágya másik része szerves, de jóval drágábbak mint a biosol forte + ICL táp kombó... Idén váltottam DCM-ről télire még azt kap, hogy elfogyjon...
Márciustól -Májusig: ICL Maintenance
Nyári időszakban: ICL Landscaper Pro Stress Control (elvileg ez mehet ősszel is csak nem túl későn, hogy a nitrogént télig ki tudja nőni a fű)
Ősszel: ICL Landscaper Pro Pre Winter
Mellé nálam 2 havonta kap prohumin permetezést és biosol fortet és a műtrágyát is kb 2 havonta szórom - bár mióta robot van inkább 2,5 havonta -
-
válasz
Williamgrant #545 üzenetére
épp az a gond hogy inkább túl tömött
szellőztetni kellene de meleg van várom már nagyon a szeptember közepét
illetve a szomszéd áztatása miatt volt 2-3 permetezési körünk gomba ellen
-
-
válasz
Williamgrant #543 üzenetére
A sárga foltok nem tápanyag hiány miatt vannak
, hanem egynyári perje miatt, illetve most cseréltem pengét a fűnyíróban (eléggé tépet már) ...
Sajnos a szomszéd kertje hozzánk lejt így idén kb 5 alkalommal folyt át tőle (nagyobb esőnél víz) és hát nála csak egynyári perje és muhar van... így kapunk ezekből rendesen...
műtrágyából meg ICLt használok azok jobbak mint a genezisbár tény, hogy 2-2,5 hónapja volt trágyázva így lassan azt sem árt
... meg megy majd rá biosol forte és prohumin
-
-
válasz
Williamgrant #536 üzenetére
Csatolom a fotókat... Korábban minden nap ment 3 órát, most 4et megy kétnaponta... Sajnos így egyenetlen szóval most visszaallitom napi nyirasra egyik nap 2 kör másnap 1 kör. Plusz most ritkitom majd a szegély vágás.
Két dolog miatt foltos, az egyik hogy most nem egyenletes a vágás, a másik, hogy van benne foltokban egynyári perje...
-
válasz
P@ppaJoe #540 üzenetére
"Át állítottam 10-16.30-ig. Így most mindenhova el ér, és elég elfogadható a nyírási képe."
Ezért kérdeztem, nálam a 2,5 órás nyírással szebb képe van mint nálad a 8,5 órással.
A hosszt azért firtattam, mert azt veszem észre, hogy nehéz a gép, és hiába tömött a fű, egyszerűen letapossa a hosszabb - puha szálakat, és értelemszerűen azokat nehezebben tudja már levágni. Már egy hónapja állítgatom, hol így, hol úgy.
Szeritnem a rövidebb méretet szebben és jobb hatékonysággal tudná tartani, viszont azt meg ilyen melegben nem kockáztatom meg. -
válasz
Williamgrant #539 üzenetére
Most foltos. Kb 3 hete telepítettem a robit. Előtte csináltam fűszellőztetést az is meglátszik még. Az is szerepet játszik, hogy az elmúlt kettő napban (szombat, vasárnap) nincs nyírás. Azért kell 2-3 nap mire kialakul a kép.
-
-
stathome
újonc
Sziasztok, van-e valakinek abban tapasztalata, hogy mennyire zavarja be a robotot a földben lévő fém tárgy? A gyep alatt kb. 15-20 cm mélységtől lefelé esővíz szikkasztók vannak elásva, amelyeknek vasháló a kerete (kb. 200cm x 50cm x 50cm "doboz"). Robotfűnyíró vásárlást tervezek, de pontos leírást ilyenről nem találtam.
Esetleg lehet olyan típus, amelyiket jobban, van, amelyiket kevésbé zavarja?
Előre is köszi a segítséget! -
-
válasz
Williamgrant #534 üzenetére
én 4 centire vágom
-
-
válasz
Williamgrant #532 üzenetére
5cm. Képet csinálok holnap.
Esetleg este ha hazaérek. -
-
válasz
Williamgrant #514 üzenetére
Nekem kb 230nm- kell nyírnia. Automatikusan saját magának erre a területre 1,5 órát adott. Át állítottam 10-16.30-ig. Így most mindenhova el ér, és elég elfogadható a nyírási képe.
Ezt 2-3 részletben nyírja. 10-12óráig nyír, majd tölt. 13-15-ig nyír, majd ismét tölt. Befejezésként nyír egy fél órát. -
-
és mikor nyírsz a robottal? Én próbáltam délelőtt de most este 17 órától nyírok... 10 nm napi 4 óra (2 nyírási ciklus 1 töltéssel) de nem tökéletes így sem U alakú a kert így szerintem jövőre át fogom kábelezni a kertet 2 zónára és mindkét zónába 1-1 töltésnyit nyírok majd naponta szerintem...
-
qqzs
őstag
válasz
Williamgrant #514 üzenetére
Ket es fel ora keves. Nekem gy 500 as robot 600 at nyir napi 8 oraban. A ket es fel igazabol csak egy masfel lehet a tobbit tolton van.
Evente egyszer ketszer cserelek kest semmi bajom nincs veluk. Neha megelezem kis kezikoszoruvel. A linkelteket kinabol fel aron be lehet szerezni.
Barmilyen hasonlo keresztmetszetu kabel jo -
freeapro
senior tag
A Worx M500-on hogy kell beállítani a wifit? Ha az OK gombot nyomom 3s-ig, akkor a terület beállítás jön be, nem az amit az app mond.
-
Husqvarna géphez ezt találta az amazonon.
Majd 800 +++ értékelés, annyira rossz nem lehet. Pont annyi volt a 30db mint itthon 6db.
[link] -
-
válasz
Williamgrant #521 üzenetére
Köszi rendeltem egyet, csak jobb lehet a simánál...
-
-
válasz
Balázs0916 #519 üzenetére
Egy angol fórumban az egyik srác ezt ajánlotta, én már a géppel együtt rendeltem.
[link] -
válasz
Williamgrant #518 üzenetére
Én gyárit vettem de az is szar :), milyen ajánlott hozzá?
-
válasz
Williamgrant #518 üzenetére
Megkerdezhetem hol es milyet?
mondjuk nekem husqvarna géphez kellene -
-
válasz
Balázs0916 #516 üzenetére
A gyári Worx penge is gyenge szerintem...
-
Sziasztok!
penge cseréhez csak a gyárit érdemes használni?
ezek nagyon gagyik lehetnek? [link]
koszi -
Bence008
tag
Mentavillben mennyire opció határolókábel vétele? Van valaki, aki esetleg ott vett és tudna linkelni bevált típust?
-
válasz
freeapro #512 üzenetére
Én is locsolom, nem számít neki. Az eső is mossa.
Viszont nem vagyok elégedett a géppel, nem vágja le a füvet ahogy képzeltem. Próbálok egy szisztematikus Bosch-t kölcsön kérni, kipróbálni. Lehet olcsó hús ez a Worx?
Akinek van mennyi időre van állítva a nyírás?Nálam 2.5 óra / nap és hagy el a 250m-es területen. Van ahova több napon keresztül sem ér el. 2 héten belül foltos zónák lesznek a területen, ahol nagyobb a fű mint máshol. Az edge vágást levettem heti 1-re, mert nagyon látszik a kerék sávja. Így most kéthetente vágom kézzel is a gyepet, hogy szintre hozzam. Igaz jobban haladok mert kb 45 liter jön le az egész területről, de akkor is foglalkozni kell vele. -
válasz
freeapro #512 üzenetére
Nem lesz semmi baja, annyi fog csak történni, hogy aktiválódik a rain delay, azt hozzá kell számolnod az időzítéshez. Ez úgy működik, hogy a szenzor kiszáradása után indul el a delay számlálója, amit az app-ban tudsz állítani. Tapasztald ki, hogy mikor szárad meg a fű (addigra a szenzor is meg fog száradni) annyira, hogy lehessen nyírni. Majd hangold ehhez a delayt + az aznapi programot.
Vagy csináld azt amit én (nálam is két sprinkler között van a dokkoló): ne foglalkozz vele, aznap kevesebbet fog nyírni a gép a száradás+delay miatt, de ez engem nem nagyon érdekel, nem igazán látszik
-
freeapro
senior tag
Sziasztok!
Én is vettem egy Worx Landroid M500 -at. A telepítés leírásában az áll, hogy az öntözőrendszer ne locsolja. Nekem kis kertem van, elég sűrűn vannak a fejek és 2 fej közé egy 3m-es szabad részre terveztem telepíteni.
Lesz valami baja?
Mit javasoltok? -
qqzs
őstag
válasz
Williamgrant #510 üzenetére
Nem tudom par perc utan szerintem.
-
-
qqzs
őstag
válasz
Williamgrant #508 üzenetére
En is kiprobaltam ha stop utan eltelik annyi ido hogy elalszik akkor kibekapcs varakozas amig folyamatos zoldet latok es start okera megy
-
-
válasz
Williamgrant #503 üzenetére
Kipróbáltam most én is (wr142e), mert nem rémlett ilyen probléma, de amúgy elég ritkán nyomogatom a stop-ot. Nálam ment jól, háromból háromszor. Biztosan jól indítod? Kell neki egy "start", majd utána egy "ok", simám csak a startot nyomva nem indul el.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Szezonális akciók szoktak lenni? Láttam 1-2oldallal visszább hogy van akció ahol jobban megéri mint az itteni obiban, de most túl sokat költöttem :)...
-
-
qqzs
őstag
válasz
Williamgrant #503 üzenetére
melyik worx?
-
-
qqzs
őstag
válasz
Williamgrant #501 üzenetére
kozbe gondolj arra hogy te vagy az ember o meg a gep
egyebkent worxrol beszelunk?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest