Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yellow73_a

tag

válasz den89 #2478 üzenetére

Szerintem a 70 percet azért írják, hogy annyit tud nagy igénybevétel mellett is. Itt az igénybevétel alapvetően nem a nyírt felülettől függ, hanem a nyírandó fű hosszától, sűrűségétől, ami ugye összefügg azzal, hogy mennyi időnként megy rá a robot.
    Nálam 300 m2-t nyír minden nap 16:10 és 19:40 között, ezalatt nem kell töltenie, és marad az akksiban legalább 25-30% a munka után.
    A gépkönyv szerint:
    Ajánlott munkaidő (óra) naponta*
    200 m2 ................................... 3,5 óra
    400 m2 ...................................... 7 óra
    600 m2 .................................... 10 óra
    800 m2 ................................. 13,5 óra
    1000 m2 .................................. 16 óra
    * A ténylegesen szükséges idő a fű fajtájától,
    a növekedési feltételektől, a páratartalomtól
    és a gyepfelület egyenletességétől függ

ezekbe az időkbe gondolom bele van(nak) számolva a közbenső töltés(ek) is.

Szerintem ezt az akciós árat bőven megéri, én 150-ért vettem májusban.
    Most egy gond van csak, hogy vége a szezonnak, így nem fog dolgozni az alatt a 90 nap "próbaidő" alatt, amíg minden további indoklás nélkül visszavihető a Lidlbe minden nonfood termék, és az árát visszaadják.
    Én is úgy vettem, hogy ha nem válik be, visszaviszem, de bevált.

A térköves részen simán átmegy, ha csak 1-2 centi a szintkülönbség a térkő és a fű között. Addig a levegőt nyírja. Viszont ez határoló vezetékes robot, tehát a lefektetett körvezetéken belül tud mozogni. Ha a térkövet minden oldalról fű határolja, akkor nincs telepítési gond, de ha nem minden oldalról fű veszi körül, akkor valahol a vezetéknek is keresztül kell menni a térkövön, ott macerásabb a határoló vezeték lefektetése.

Új hozzászólás Aktív témák