Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Hol érdemes határoló kábelt venni méterre? Minél több annál jobb. Másodszor szakad el a föld alatt magától. Kéken villog a töltő állomás. Husqvarna Automwer 310.
Esetleg szakadás kereső is érdekel de nagyjából sejtem hol lehet.Van valakinek jó tippje?
Köszönöm -
V.T.
aktív tag
300m2 fű felületre elég lehet a Segway Navimow i105E 500m2-re való kábel nélküli robotja? Lehet inkább lecserélném a Husqvarna robit
-
Chal
addikt
Tetszőleges villanyász boltban sodrott 1.5mm2 -es rézvezeték jó. Ha sokat veszel, tolj egy google keresést, és hívd fel a közeli boltokat, mert elég érdekesen áraznak sok helyen. Szakboltban akartak már nekem adni dupla áron, a két sarokkal odébb levő szintén szakbolthoz képest (tök ugyanaz a márka, szín, keresztmetszet, 200m 10eFt vs 22eFt). OBI és társai meg még ezekhez mérten is jóval drágább tud lenni. Ha csak pár méter kell toldáshoz/javításhoz, akkor persze mindegy, a legközelebbi a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
ott kell megvenni
V.T.: persze hogy elég, szerintem az ilyen szisztematikusan működő robotoknál nem kell olyan ráhagyással számolni, mint a random bolyongóknál. Töredék idő alatt végeznek, nem okoz gondot nekik ha bonyolultabb a kert.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Én az akkuk.hu oldalon vettem relatíve elfogadható áron 2,5 mm2-es határolókábelt -- igaz, fix gurigával.
De nem hiszem, hogy olyan nagy okosság lenne a szigetelésében a Chal által jelzett villanydróthoz képest.
Régebben valaki itt a lakkozott tekercshuzalra esküdött.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
V.T.
aktív tag
válasz MaCS_70 #2356 üzenetére
Néztem van egész jó árban 150 méter.
Esetleg szakadás keresőnek jó a nem zseb rádió is? Tehát 220voltos rádióval is meg lehet találni a szakadást?
Ma elkezdtem keresni ott ahol sejtettem hogy lehet de ott nem volt szakadt.
Le tudtam szűkíteni oldalra a határoló vezetek és a vezető szál átkötéssel. Így tudom hogy kb melyik 40 méterbe van a szakadás de ahol kiástam ott nincs. -
gorbep
senior tag
válasz MaCS_70 #2363 üzenetére
én úgy látom, hogy a sodrottnál a korrózió a gond... direkt átnéztem amit felszedtem, kritikán aluli állapotban voltak benne az elemi szálak (meg voltak mind feketedve)... nem is értem, mert a gyári kábel elég masszívnak kinéző kemény szigetelővel védett... lehet hogy átdiffundál rajta a nedvesség?
Biz a akkor sokmilliószor hajlítgattad, mert nálam egy sima 1-es vezeték azért elég sok hajlítgatást kibírt elszakadás nélkül...(ugye nem aluról beszélünk...)
3 év múlva megmondom, jobb e mint a sodrott, az 2 évet se bírt ki nálam...
Nem mondom, hogy a gyártók hülyék.... csak mások az érdekeik...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
félisten
Most hirtelen ezt találtam. Van olcsóbb is, de a Temu legalább gyors.
Egyébként a rádió is működik (már ha van középhullámú készülék), de egy ilyen teszternek egyébként is lehet létjogosultsága egy barkácsolós háztartásban.
MaCS
-
WiZARD
addikt
válasz MaCS_70 #2366 üzenetére
Ez jó?
Mert ami teszterrel én próbálkoztam, az semmit se ért. (Noyafa NF-8209, nem nagy csoda, de a linkelt Temushoz képest ~dupla áron vettem, picit több funkciója is van, de kábel keresésre gyenge)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Én pillanatnyilag egy négy éve 15 dollárba kerülő akusztikus / kombi hálózati tesztert használok.
Egy drágább készülék nyilván sokkal jobb, de ha nincs nagy zaj, akkor kb. 10 méteres vezetékszakaszokat ki tudok hallgatózni vele. Szóval működik.
MaCS
-
félisten
A következőt magyarázza meg valaki:
A Parkside ma elindult, majd négy órát végigreszelt a tűző napon, és misszatért táplálkozni a bázisra. Eztán kb. 5 percenként jöttek a Tuya-értesítések, hogy az akku hőmérséklete túl magas.
De ha egyszer melege van, akkor miért tölt tovább????
MaCS
-
V.T.
aktív tag
Szerintetek mennyibe lehet eladni egy Husqvarna Automower 310-et? Nincs benne Connect modul így appal nem irányítható. Én így vettem. Aksija nagyon jó. Van egy tartalék robot donornak abban van modul is szétszedve nem volt még. Motorok stb benne vannak. Meg egy tartalék zsír új aksi és egy robot garázs fából zsindelyezve a teteje.
Munka órát nem tudok csak este tudom megnézni.Koszi a segítséget.
-
V.T.
aktív tag
válasz madkiller #2376 üzenetére
Végül vettem egy Segwayt de nem tudtam még vele foglalkozni mert annyi idom volt hogy kicsomagoltam leraktam a helyére de a GPS vevő nem lesz jó ott ahol én szerettem volna. Ezért át kell helyezni máshova mert eddig nem volt hajlandó elindulni magától csak a GPS vétel miatt ment körbe egyszer. Már várom mennyire gyors és mennyi idő alatt fog végezni a 300m2 fűvel. Egyelőre nem tervezem lecserélni. Most a Husqvarnát akarom majd eladni.
-
-
madkiller
őstag
Az új szoftverrel már nagyon ügyes nem sok mindent hagy el. A segway folyamatosan szívatott. Mindig leragadt valahol, néha volt egy hét, hogy úgy elment, hogy nem ragadt le. De az 5 hónapot használtgép úgy néz ki, mintha 10 éves lenne, végig nyúzta magát mindenhol. Baszott rá, hogy kamera is van rajt. Terramow egy álom utána nem kell baszakodni a gpsel sem nagyon megszerettem. Szerencsém volt mondjuk vele, h kiválasztottak betanak és free kaptam, de ez a termék 1000 dollárért is majdnem ajándék volt. Ez tényleg a next gen robot. Kíváncsi vagyok mások mikor indulnak el ebbe az irányba. Terramow szerint legalább 2 év előnyben vannak. Egyébként nem hagy el sokat a kerítés mellett. Közben 2 hetente leszoktam szegélynyirozni. Nekem a segway 30-40cm elhagyott a betonkerítésem mellett nem volt hajlandó közelebb menni. Betonkerites 2.5 magas.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Nem hasonló, csak annyiban hasonlít, hogy van rá kamera. De Segwayes csoportok tele vannak képekkel éppen hol találtak rá masinára. Alapvetően még mindig gps-el működik és ha nincs megfelelő jel, akkor szívás van. Ugyanígy a Luba2 is. Pedig az nagyon tetszik a fizikai tulajdonásai nagyon jók. Terramow Luba összekombinalt fűnyíró nagyot ütne.
-
addikt
válasz madkiller #2381 üzenetére
az i-szériáról beszélsz? ez nem H500 amihez lehet venni kamerát, ehhez jár gyárilag, és a 'VisionFence' azért van benne, hogy ha nincs GPS jel, akkor felmérje, hogy mivel áll szemben
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
madkiller
őstag
Igen az I-ről illetve a Luba2ről ami szintén ilyen gyárilag beépítt kamerásokról. Abban nincs bent az az algoritmus ami a Terraban. Terra inkább a legújabb generációs robotporszívokra hasonlít algoritmus szempontjából. Az előbbieket kiegészíti egy kamerás rásegítéssel, de alapvetően gpsel működnek. Ez egy videó szépen forog a kereke próbál előre menni, de nem tud, ilyenekre gondolok ez egy illusztráció ott a kamera rajt az elején, de mégis atakar rajt menni. Na a Terramow ilyeneket nem csinál. Ezt a csövet körbe nyírja.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Igen, ha nincs egy hinta vagy trambulin meg ilyenek meg 2 szintes ház meg magas betonkerítés elem, hanem viszonylag messze van a kerítéstől és a ház falától a nyírandó terület, nagy nyílt terek vannak, akkor el lehet lenni az RTK fűnyírókkal. Akkor már csak abban a 1 vagy 2 hétben amíg mágneses vihar van a nyáron, akkor tud csak megzavarodni a GPS. Mert amúgy szépen nyírt a Segway azzal nem volt gond.
-
noorbertt
őstag
Sztrájkol a fűnyíróm elvágta a kábelt. /tul puha a talaj ott, tömöríteni kell.
-
V.T.
aktív tag
Hello.
Tanàcsra lenne szükségem.
Van egy Husqvarna Automower 315 amit anno alkatrésznek vásároltam. Nincs hozzá dokkoló és kód sem.
A két hátsó kereket kicsereltem a sajátomra ezért az nem használható csak a motorok.
Egyébként minden alkatrésze benne van.
Lenne rá egy érdeklődő és nem tudom mennyiert lehetne eladni mennyit lehet elkérni érte.Esetleg valakinek van ötlete alkatrész árban mi lehet az ára?
Együtt hirdetem a működő robottal de csak a donort szeretnék megvenni.Köszönöm a segítséget.
-
Ch4os
aktív tag
válasz madkiller #2383 üzenetére
Itt több probléma is van. Valószínűleg ez egy GPS és vagy RTK által nem látott vagy Vision fence mentes (nem foglalkozik a látott képpel) beállított terület lehet. Ilyet az enyém nem csinál. Sokkal vékonyabb díszfűnek a visszahajló szárától is megáll. Ha megakad, vagy emelkedőn nem tud felmenni, de megy a kerék, kapar 2-3mp-t majd "érzi" hogy GPS/RTK alapján nem mozdult el és visszamegy, korrigál. Igen a hátulját tényleg odahorzsolja elég sokszor. De sosem akadt még el. Mondjuk a látott kép alapján ilyen keretben még ezen sem csodálkoznék.
-
madkiller
őstag
Sokaknál működik, de tömegével vannak olyan emberek Segway csopikban Luba csopikban, ahol nem. Csak kiemeltem egyet, ha időt szántam volna rá tehettem volna be 100 képet érdekes szitukról. De akár a saját összehasonlító videomat is a 2 fűnyírórol érdekes. De mint mondtam bizonyos körülmények között sok embernél működik, de a Terramow most ugrott egy gent és csinált egy még egyszerűbb még jobb robotot.
[ Szerkesztve ]
-
pistutm
csendes tag
Valaki probalta mar, hogy a nagyobbik Parkside mikent viselkedik leasott vezetekkel?
Elnezest kerek ha mar szo errol de nekem nem remlik.Koszonom.
-
félisten
Milyen tapasztalataitok vannak a határoló kábel hótágulásával?
Nálam sok helyen annyira meglazult a drót a hőtágulás miatt, hogy úgy "felpúposodott", hogy attól tartok, már eléri a vágókéseket. Ha viszont korrigálom a vezeték megfeszítésével, akkor az okoskodásom szerint a kánikula végén összehúzódva elszakíthatja magát a drót.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz Santino #2393 üzenetére
Mily meglepő... Szóval nem nyomta fel a földet? Vagy esetleg a biztonság kedvéért rá is betonoztál? (5 cm beton elég lehet?)
Én értelemszerűen a felszínen vezetem a drótot, és ez így is marad -- mármint a természetes lerakódás erejéig. A Parkside még mindig szolgál meglepetésekkel, úgyhogy szerintem sosem lesz végleges nyomvonal...
MaCS
-
Santino
aktív tag
válasz MaCS_70 #2394 üzenetére
Véleményem szerint valamilyen mélyen le kell rakni a földbe, nem gondolnám, hogy a felszínen a legjobb, főleg nem értelemszerű. Sok minden problémát megold az a 3-4 cm földréteg. Szerintem ez értelemszerű. Persze lehet hogy vannak olyan robotok, ahol ez a követelmény, nem ismerem mindegyiket. Nekem Robomow robotom van.
Amúgy nem azt kérdezted, hogy akinek a felszínen van a határoló vezeték, annak milyenek a tapasztalatai.
Elnézést, ha félrevezettelek.[ Szerkesztve ]
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
wik_406
csendes tag
válasz MaCS_70 #2392 üzenetére
Nekem flszinen van a lidl-s kabel. Akkor hurkasodott, amikor a robi elso kereke beleakadt valamiert.
Megfeszitettem a kabelt kicsit jobban, es ott plusz tusket vertem le a foldbe. Helyenkent lehet tul erosen is leutottem
Este korbejarom, de emlekeim szerint azota nem volt ilyen gondom.Wik
-
félisten
válasz Santino #2395 üzenetére
Nem vezettél félre, csak nem bírtam ki poénkodás nélkül.
Én személy szerint nem látom a beásás értelmét. Egy szezon alatt már eltűnik a kábel a földfelszínről, addig viszont egy csomó helyen kell korrigálni a nyomvonalat. Sőt, nem ritkán utána is...
Köszönettel: MaCS
-
Santino
aktív tag
válasz MaCS_70 #2397 üzenetére
Amikor nálam telepítették, néztem alaposan a tevékenységet, számítottam rá, hogy majd valamikor módosítanom kell. Így is történt, de akkor már magam csináltam. 3 éve a dokkoló helyét is át kellett tennem, valamint módosult a területhatár is több helyen. Ugyanúgy leraktam ahogy a szakik az elején, semmi gondom nincs vele. Szerintem megéri lerakni a földbe. Ha olyan elvetemült lennék, hogy évenként változtatnám a területet, akkor is leraknám a földbe.
Másrészt ha gyepszellőztetek, akkor minimális az esélye, hogy felkapja a drótot. Eddig még nem kapta fel egyszer sem.Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
félisten
válasz Santino #2398 üzenetére
Én viszont csak az idén (igaz, két területen) pár naponta módosítok. Legutóbb ma délelőtt.
Ráadásul pontosan tudom, hogy egy-két évente mindkét helyszínen komolyabb nyomvonalváltozások lesznek. Az évi 100-150 méter garantált. Ehhez már túl drága az életem.
A gyepszellőztetést én a fenyegetés erejével oldom meg. Azaz megvettem a gépet, de még soha nem használtam.
MaCS
-
Santino
aktív tag
válasz MaCS_70 #2399 üzenetére
"Ráadásul pontosan tudom, hogy egy-két évente mindkét helyszínen komolyabb nyomvonalváltozások lesznek."
Nekem ebből úgy tűnik, hogy nem túl megfontolt a terület kijelölése.
Vagy ennyire változó a terület felhasználása?[ Szerkesztve ]
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest