Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49) amoartus


amoartus
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszotokat!

Az alapján, amiket írtatok tovább gondolkodtam. Elképzeltem, hogy nálam van mondjuk egy Ipad Air és a Remarkable 2, és hogy az adott szituációkban, amikben nekem szükségem lenne egy készülékre, mi a benefit a az Ipad és a Remarkable esetében.

Először is, nem tudtam elképzelni, hogy egy teljes multifunkcionális eszközt kihasználnék. Nem fogok ledőlni a tablettel filmet nézni, mert kivetítem a TV-re és kész, nem fogok a tablettel böngészgetni az ágyban, mert erre bőven elég a telefon, nem fogom az asztalnál ülve a kisebb méretű tabletemet használni a laptopom vagy a munkahelyi gépem helyett, mert nincs túl sok értelme.

Marad az írás/olvasás funkció, amire nekem kell. Ha egy meetingen vagy egy online órámon szeretnék jegyzeteket írni, tökéletes. Ha találok egy cikket, vagy az egyik oktatóm átdob nekem egyet, hogy olvassam el - ha jól láttam a honlapon a tutorialt -, egy kattintás és a Remarkable-re kerül, már olvashatom is. Gyorsabb, mintha kinyomtatnám.

Egy szituáció jutott az eszembe, amire valahogy eddig nem találtam jó megolást a Remarkable esetén, ezért szeretnélek megkérdezni titeket. Mi is Teams-et használunk a munkahelyemen, ott tároljuk az adatainkat is. Tegyük fel, hogy a főnök bejön az irodánkba, hogy menjek be hozzá prezentálni egy anyagot. Alap esetben 2 kattintás, a nyomtató kinyomtatja a dokumentumot, már mentem is a főnökhöz. Az Ipad esetén megnyitom a Teams alkalmazást, 2 kattintás és már mehetek is az előkészített dokumentummal. Remarkable esetén nem tudom, hogy ez hogyan működne.
Ahogyan én elképzelem: Teams-ből letöltöm az anyagot, átkonvertálom PDF-be (ugye főleg word-del és excel-lel dolgozunk), feltöltöm a Remarkable felhőalapú rendszerébe, onnan átdobom a Remarkable-re. Ezt mire abszolválom, lehet, hogy elment 5-10 perc. Valóban ilyen körülményes a Remarkable használata egy ilyen szituációban, vagy én gondolom túl?

Továbbra is köszönöm szépen a segítségeteket!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.