Hirdetés
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
reMarkable Paper Pro Move | Launch event
479 Eurotól...
A ReMarkable Paper Pro Move megegyezik a tavaly megjelent Paper Pro-val, csak kisebb méretben (ami nem kis teljesítmény). Színes írást tesz lehetővé, színes kiemeléseket adhat hozzá, és lágy elülső megvilágítással rendelkezik a sötét környezetben való íráshoz. Az elülső megvilágítás nem olyan erős, mint egy Kindle-nél vagy okostelefonnál, de a képernyő olvashatóvá válik.
A mellékelt Marker stylus ugyanaz, és a szokásos módon frissíthető a Marker Plusra, amely lehetővé teszi a stylus másik végének radírként való használatát (véleményem szerint kötelező darab). Mágnesesen tapad a tablet jobb oldalához, és így csatlakozik és töltődik. Apropó, a Paper Pro Move ugyanazt a kéthetes akkumulátor-üzemidőt ígéri, mint a Paper Pro. Sok múlik azon, hogy mennyit használod, de valószínűleg havonta kétszer kell töltened, háromszor, ha intenzíven használod minden nap.
A Move 10 cm széles és alig több mint 18 cm széles, és mindössze 227 grammot nyom (bár tokkal és stylusszal együtt 340 grammot), portré módban 16:9-es, fekvő módban pedig 4:3-as képaránnyal rendelkezik, hogy illeszkedjen a ReMarkable nagyobb modelljeihez. A Move leghosszabb oldala megegyezik a Paper Pro legrövidebb oldalának hosszúságával. Ez a legkisebb a ReMarkable tabletjei közül, de a legmagasabb képpont/hüvelyk értékkel rendelkezik, 264 ppi-vel, míg a Paper Pro 229 ppi-vel. Ez élesebbé teszi a képet, de nem láttam hatalmas képernyőkülönbséget a papírszerű képernyők egymás melletti nézésénél. -
Zoley6
újonc
Köszönöm, szegedi vagyok. Természetesen végig olvastam a fórumot mielőtt megvettem. Csak most nehézkes volna vissza keresni. Valahol a222. bejegyzés környékére emlékszem. Keresem. Nem a fordítással van bajom, ez ment eddig is. Egy olyasmit keresnék, mint egy felhasználói kézikönyv, ami segít a kezdő lépésektől. Nagyon örülök minden jó tanácsnak.
-
rolandg
tag
Merre laksz? Hátha van a közeledben egy felhasználó, aki tud segíteni.
Másrészt a fórumban nagyon szépen leírták korábban, hogy hogyan kell saját (egyedi, mentett) sablont telepíteni.
A Chrome (és több böngésző is) tud fordítást csinálni nem magyar nyelvű oldalakhoz. A remarkable oldalán kitűnő leírásokat találsz. -
Zoley6
újonc
válasz
UberMutant #420 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Természetesen ezen már túl vagyok, csak ennek nyűgös a használata. Persze tudom aki jégre megy tanuljon meg korcsolyázni. De nem bánnám ha valaki fogná a kezem. Üdv, Zoley.
-
egy tipp, a google lens applikáció az andoridos telefonodon (ahogy nézem apple telón is megy) képes fordítani, csak rá kell nézni a kamerával az angol szövegre.
ha lefényképezed, akkor is lefordítja. ezt használhatod a kézikönyv fordítására meg magának a készülének a menüire is. -
Zoley6
újonc
Szervusztok. kicsit késve,de már megkaptam a vágyott kütyümet.
Próbálgatom, de 62 éves fejel, már nem egyszerű kihasználni a képességeit. A szerelmese vagyok de nem értek mindent.
Amiben tudnátok segíteni vagy kérném a segítségeteket.
1. Magyar nyelvű leírást nem nagyon találok. Vannak videók illetve gyártói oldalak, csak nekem ez nem elég segítség.
A kérdéseim a következőek lennének.
Fájl átvitel vezetékesen asztali gép és a remarkable2 között.
Template, (sablon) feltöltése külső forrásból lehetséges?
Nem regisztráltam még a felhő szolgáltatásra ezért a lehetőségeim korlátozottak.
Komolyabb nyelvtudás hiján elég nehézkes eligazodni a menürendszerben. Tudom hogy képes rá, sőt ott van az orrom előtt csak nem tudom előhívni, megtalálni.
Ha valaki tud segíteni egy ilyen barlanglakónak nagyon megköszönném.
Üdv mindenkinek, Zoley. -
Zoley6
újonc
Kedves Gábor! Nem tudom, itt vagy-e még a topikon. Most rendeltünk hosszú vajudás után egy R2-t. Gyüjtögetem a kérdéseim, zavarhatják vele? Üdv, Zoley.
-
koma106
senior tag
válasz
kincseselod #410 üzenetére
Nagyon szubjektív, de az írás élménye számomra nem olyan jó, mint az előző generációnál. Szerintem az aktív ceruza is visszalépés. “Csúszós”, “síkos”, “kopogós” érzés nekem (a hangja az rendben volt, de az írás az olyan, mint egy iPad-nél matt fóliával. A másik, hogy nem bírtam megszokni színes ink kijelző villódzását). Csalódást keltett az is, hogy ugyanaz az op rendszer, mint a réginek - tetszik a minimalizmus, de itt szerintem már nagyon korlátozza az eszközt. Az írásfelismerés nagyon korlátos, pedig nem írok csúnyán. A nagyobb méret viszont nagyon tetszett, az anyaghasználat is továbbra is prémium. Összességben ettől még másnak bejöhet…
-
koma106
senior tag
Szia! Garancia, futó előfizetés átviheteő (adtam el így készüléket), én mégis arra bíztatnálak, hogy vegyél újat, közvetlenül a remarkable-től. Áfa és vámmenetsen, villámgyorsan szállítanak és ha mégsem jön be a termék, akkor 100 napon belül visszaküldheted, visszafizetik a teljes árat (ezt is próbáltam, ugyanis a pro nekem nem vált be).
-
FefeeX
veterán
Hát alapvetően ami 120 ezer folio-val, az még csak-csak, de a 160 ezres vicc (cerkával ca. 180ezer újan, pár napon belül futárral házhoz)
A 200+ árúakat pedig inkább nem is kommentálom.
Amennyiben megnézhető, jó állapotú, tökéletesen működőképes és karcmentes, 120ba az talán jó lehet, bár nekem nem éri el azt a szintet, hogy annyival olcsóbb legyen, hogy a kockázatokat fussam vele. (100 alatt, de inkább 80 körül talán) -
gyulavezir
aktív tag
Hát, ha ennyire senki nem írt semmit, akkor megírom, én mit gondolok:
Nyilván használtan nincs garancia, ami egy ilyen cuccnál azért gond is lehet.
Regisztrációt nem tudom, hogy át lehet-e vinni (nyilván igen), de kérdéses.
A véleményem, hogy inkább újonnan vedd meg. Az is élmény, ahogy megjön és kibontod! -
Zoley6
újonc
Szervusztok! Újj vagyok még itt de, végig olvasva az eddigieket talán tudtok segíteni. Régóta szeretnék egy Remarkable 2 kütyüt venni, de, elég húzós az ára. Találtam a jófogáson használtakat, de vannak félelmeim.(Garancia, regisztráció, előfizetés s.t.b.) Van ötlet mire figyeljek? Köszönöm, Zoley6.
-
max-11
tag
Sziasztok! Egyetemista gyerekemnek tervezem, 'apai support. Esetleg van valakinek egy felajánlható ref.kódja, azt megköszönöm!
Üdv! -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Eddig laptoppal es A4 füzettel jártam ügyfélhez. Magyarázni, jegyzetelni könnyebb "lapra" firkálva, viszont vagy ezeket rendszerezni és projekthez kötni mar nincs idegzetem (meg nem is működött jól).Egyszer láttam egy Remarkable 2-őt, tetszett, de egyszerűbb valami is elég lenne. Jo lenne a minimum A5 jegyzetméret, több oldal kezelése és ezek valahogy PC továbbítása. Grafika / prezentáció / MM nem kell.
Van bejáratott, olcsó és mutatós ilyen eszköz? (vagy pont ez az a 3-ból válassz 1-et szegmens?)
-
Gondwana
addikt
Mennyire lehet világosabb a kijelzője, mint a Boox Note Air 3C-nek? A képek világosabbat és szaturáltabbat ígérnek, de majd, amikor egymás mellett láthatjuk a kettőt, arra leszek kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- IPad 10gen 64Gb kék wifi( + Tok, Töltőkábel, Doboz ) + Apple Pencil Extra költség
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Új - Apple iPad Pro 13 2024 M4 Wi-Fi + Cellular 256GB Space Black - Bontatlan
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest