Hirdetés

2024. február 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17) auth.gabor


auth.gabor
tag

Na, egy hónapja megjött a reMarkable 2. Sejtettem azért a több tucat review alapján, hogy nem lesz katarzis az elsőhöz képest, és valóban... :)

A Marker Plus nekem csalódás. Igaz, hogy tud radírozni, de ez sokkal-sokkal jobb lenne, ha egy nyomógomb lenne a hüvelykujj alatt a toll szárán, mint a többi EMR toll esetén, minden radírozásnál forgatni valóban radírvégű-ceruza élményt ad, csak hát időveszteség és célozni is nehezebb a nyomógombos vastag véggel, mert bizony oda kell nyomni, hogy radírozzon.

Hajlok arra, amire már az előző esetén is gondoltam, hogy egy külön megvehető Lamy pen lesz helyette, azon van gomb radírozni, de megvártam a Marker Plus tollat: https://www.lamyshop.com/lamy-al-star-black-emr-stylus-pen-1404.html

Fun fact: a Samsung Galaxy Note 2 telefon tolla nyomógombos és van hozzá hack, hogy működjön a törlés a nyomógombbal, csak annak a ceruzája nem rendes méretű, hanem egy pálcika...

A mágneses tolltartó fasza, cool és trendi, csak fél nap alatt már kétszer majdnem elhagytam a tollat, mert megakadt valamiben. Az előző reMarkable esetén a tatyón van egy tolltartó, ami nagyon jól tartja a tollat, kéznél van, satöbbi. Sírom vissza a tatyót, de picit más alakja van a kettő cuccnak, az rM2 nem olyan magas, de kicsivel szélesebb... lehet, hogy veszek valami szövetet és varrok egy tatyót. :D

Ami fasza, hogy a keret nem fehér, hanem pont olyan szürke, mint az eInk, így nem ordít az eInk kijelzőről, hogy nem annyira fehér, mint lehetne. Egymás mellé téve optikai csalódást is okoz, pedig a kijelző majdnem egyformán szürke.

Gyorsabb, mint az első, de ez csak az írásra igaz, nem érzek már lag-ot, az elsőnél még éppen egy kicsit zavaró, hogy később követi a toll hegyét a rajz. Viszont minden másban ugyanolyan lassúnak tűnik, nem nyílik gyorsabban a se PDF, se az e-book, lapozni talán egy picivel gyorsabb. Az akkuidőre nem tudok semmit mondani egyelőre.

A felhős cucca egyszerre csak egy eszközt tud szinkronban tartani (milyen már ez?), így egyszerre nem tudom a kettőt használni, felváltva disconnect - connect kell, hogy szinkronban legyenek a cuccok.

A szoftver ugyanaz, feature hiányos cucc, de by design, mert így distraction free. Olvasni pont ugyanúgy szar, mert DRM-es dolgot nem tud megnyitni...

Két hetet használtam rM1 és rM2 felváltva, nem hozta meg azt az áttörést, amire számítottam, szóval egy hete visszaküldtem, kihasználva a 30 napos free return and full refund lehetőséget.

Mivel a legnagyobb problémám az e-book olvasás hiányossága, mert rettentő fapados olvasni rajta és a 8 éves karcos, lassú, akkugyenge Kindle olvasómat lecserélném egy nagyobb eInk olvasóra, és kijött a Boox Air, ami minőségben, méretben és tudásban megfelelő lehet, ezért rendeltem egy Boox Air-t, össze fogom hasonlítani a reMarkable élménnyel (nyilván csak az írást) és majd eldöntöm, hogy melyik marad, de erősen hajlok arra, hogy a Boox Air fog maradni.

https://iotguru.cloud

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.