Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nemgézaa

csendes tag

Sziasztok

3 hónapja van meg a Note 4 telefonom, nagyon szeretem, de olyan zavaró hibái vannak, amire most már megoldást kell találnom, vagy fájó szívvel, de meg kell, hogy váljak tőle. Megjegyzem ez az első komolyabb telefonom, szóval nincs nagyon mivel összevetni, de annyira megszerettem, hogy ha cserélem is maradnék ennél a típusnál.
    Magamról annyit, hogy 50 elmúltam, kizárólag a munkához kell a telefon és a felét sem értem annak, amit itt a fórumban olvasok.

1. Hangminőség probléma. Sokszor, de rendszertelenül elhalkul a hangom, akivel beszélek szinte semmit sem hall. Olvastam, hogy nem egyedi hiba, értem, hogy a zajszűrős mikrofonnal kapcsolatos, a javasolt beállítást ( VoLTE-t és az OK Google-t kikapcs) kipróbáltam. Azt nem tudom, hogy kevesebbszer fordul-e elő azóta, de nem szűnt meg az biztos.
    Ez hardveres probléma lenne?
    A telefonomon minden gyári, nem is lehet (tudom) frissíteni, egy update vagy egy teljes rom csere segíthet? Van olyan, egyáltalán akinél ez a hiba teljesen megszűnt?

2. Az autó gyári kihangosítójával hetekig tökéletesen működött, aztán pár hét után elkezdett megszakadni bluetooth kapcsolat. Általában azt csinálja, hogy megszakad, aztán néhány másodperc múlva újrakapcsolódik. Újraindítás vagy az újra konfigurálás nem igazán segít, legfeljebb átmenetileg, de olyan rendszertelen a hiba, hogy még ez sem biztos. Most egy jobb minőségű kihangosítóval használom, kicsit jobb, de a kezdeti okés időszak után ugyan úgy előjött, csak kicsit ritkábban. Talán az egyetlen rendszer a dologban, hogy ha meleg autóba ülök be és elkezdi a szarakodát, akkor mire a klíma lehűti a levegőt és a telefont, általában megjavul a kapcsolat.

3. Menüből nem tudom frissíteni a telefon szoftverét, ami csak azért zavar, mert lehet, hogy megoldaná a hibák nagy részét. Van erre valami mód, vagy csak a ram csere marad?

Kisebb hibái is vannak, de azokkal tudnék együtt élni. Pl. újraindítás után mindig be kell állítani a hívószámkijelzést. Ez sem lenne vészes, de a bluetooth-os szarakodás miatt viszonylag sokszor kapcsolom ki/be a telefont. vagy a visszajelző ledek össze-vissza működése, néha az ujjlenyomat olvasó nem ébreszti fel a telefont –de érdekes, hogy ezt pl. egyre ritkábban csinálja -, gyári tárcsázója nem kezeli az ékezetes neveket
    Abban kérném a segítségeteket, hogy vajon a fenti hibákon segíteni egy frissítés? Ha igen, akkor ennél a készüléknél, hogy lehet frissíteni?
    Ha a sima update nem segít, akkor mi a helyzet a ram cserével? Az kezeli a fenti problémákat?

A telefonom 3/64 GB-os, nem tudom, hogy milyen ROM van benne, de a telefonból ezeket az infókat látom:
    Android verzió: 6.0 MRA58K
    hibajavító csomag szintje 2016 09 05
    MIUI verzio MIUI 8 Global
    Alapsáv verzió MOLY.LR11.W1603 MD.MP.V13.18.P31
    Kernel 3.18.22+

Ezt vettem: https://www.tinydeal.com/xiaomi-redmi-note-4-mtk6797-deca-core-64gb-rom-android-60-4g-phone-p-163289.html

Új hozzászólás Aktív témák