Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bwoay

nagyúr

válasz bundli #3241 üzenetére

10'000 mAh esetén
    (10'000 x 3.7 x 0.93 / 5 lesz a kiszedhető töltés.
    a 0.93 a töltési hatékonyság, ennél lehet rosszabb is, de Xiaomi power bankek esetén ez az érték jellemző, vagyis 7% körüli a veszteség, ami pl a hőtermelés. Ha a képlet végén az 5 V-ot kicseréled a gyorstöltéshez szükséges 9 V-tal, akkor megérted, hogy miért lesz kisebb a kapacitás: nagyobb feszültséget kell előállítani, annak ára van. szóval pontosan ugyanaz az ok, amiért a power bank 3.7 V-on mérve 10'000-es, 5 V-on meg kb 7000.
    Ha a 2C neked szimpatikusabb, akkor válaszd azt! Azért nem ajánlott, mert nem mindenki akar ekkora téglát magával cipelni, a 2S meg kényelmesen elfér még egy farzsebben. Amennyiben ez nem szempont, úgy neked a 20'000-es az ajánlott, ár/érték arányban nyilván jobb. Ugyanakkor kérdés, hogy kell-e ekkora kapacitás. Vésztöltéshez biztosan nem, én több napos kiruccanásokhoz szoktam javasolni.
    ZMI: ugyanaz, mint a Xiaomi, sőt, valójában a ZMI a gyártó, a Xiaomi pedig a brand, de előbbi saját márkanév alatt is gyárt, és az utóbbi években nagyon komoly power bankek kerültek a palettájukra. Nem tudom, hogy az USB-C-s alatt a dual inputos típust érted-e (QB810), de az pl nálam bármikor az Xiaomik elé helyezendő, azon egyszerű oknál fogva, hogy a gyorstöltés ezen a modellen kikapcsolható ;)

Új hozzászólás Aktív témák